In dit artikel

Eiwitreep Review

Eiwitreep | Review (2023)

In dit artikel

Eiwitrepen zijn een populaire snack voor sporters en mensen die op zoek zijn naar een gezonde tussendoortje. Maar wat is een eiwitreep precies en waarom zou je er een nemen? In deze blog bespreken we de feiten over eiwitrepen, de gezondheidsvoordelen, mogelijke bijwerkingen en veelgestelde vragen. We zullen ook de verschillende soorten eiwitrepen bespreken en bespreken waarom ze zo populair zijn geworden.

Beste eiwitten 2023; Mijn selectie 

 1. Beste eiwitten – Orangefit Protein
 2. Beste plantaardige eiwitten – Orangefit Protein
 3. Beste collageen – Luminous Beauty Shake
 4. Beste L-lysine – Vitals L-lysine
 5. Beste eiwitreep – Orangefit Protein Bar

Wat is een eiwitreep?

Een eiwitreep is een snack met een hoog eiwitgehalte. Ze zijn vaak gemaakt van eiwitpoeder, zoals wei-eiwit, caseïne of soja-eiwit, en komen in verschillende smaken. Eiwitrepen worden vaak gebruikt als een gezonde snack of maaltijdvervanger, omdat ze een grote hoeveelheid eiwit leveren en de honger kunnen stillen.

Waar wordt een eiwitreep voor gebruikt?

Eiwitrepen worden voornamelijk gebruikt als een gezonde tussendoortje of maaltijdvervanger. Sporters gebruiken ze vaak als een bron van eiwit na een training, terwijl mensen die op zoek zijn naar een gezonde snack deze kiezen om de honger te stillen en hun eiwitinname te verhogen. Eiwitrepen zijn ook populair onder mensen die willen afvallen, omdat ze vaak minder calorieën bevatten dan reguliere snacks.

Eiwitreep Review

Feiten over eiwitrepen

 • Eiwitrepen worden vaak gemaakt van eiwitpoeder, zoals wei-eiwit, caseïne of soja-eiwit.
 • Ze komen in verschillende smaken, zoals chocolade, karamel, aardbei en nootjes.
 • Eiwitrepen bevatten vaak minder calorieën dan reguliere snacks.
 • Sommige eiwitrepen bevatten kunstmatige zoetstoffen of suiker.
 • De hoeveelheid eiwit varieert per merk en smaak, maar de meeste eiwitrepen bevatten ongeveer 10-20 gram eiwit per reep.

Gezondheidsvoordelen van eiwitrepen

 • Eiwitrepen kunnen helpen bij het opbouwen en behouden van spiermassa.
 • Ze kunnen ook helpen bij gewichtsverlies, omdat ze de honger kunnen stillen en de calorie-inname kunnen beperken.
 • Eiwitrepen kunnen ook helpen bij het verminderen van vermoeidheid en verbeteren van de prestaties tijdens sporten.
 • Eiwitrepen kunnen ook bijdragen aan een gezonde bloedsuikerspiegel en het verminderen van het risico op hart- en vaatziekten.
Eiwitreep Review

Ervaringen met eiwitrepen

Veel mensen zijn tevreden over het gebruik van eiwitrepen als tussendoortje of maaltijdvervanger. Ze zeggen dat de reep de honger kan stillen en helpt bij het behouden van een gezonde levensstijl. Sommige mensen geven aan dat ze een verbetering zien in hun spiermassa en prestaties tijdens sporten na het eten van eiwitrepen. Anderen geven aan dat ze een afname zien in hun gewicht na het eten van eiwitrepen als onderdeel van een caloriearm dieet.

Mogelijke bijwerkingen van eiwitrepen

Eiwitrepen zijn over het algemeen veilig voor de meeste mensen, maar er zijn enkele mogelijke bijwerkingen waarmee rekening gehouden moet worden. Sommige mensen kunnen last krijgen van een opgeblazen gevoel of diarree als gevolg van de hoge hoeveelheid eiwit in de repen. Ook kunstmatige zoetstoffen en suikers in sommige eiwitrepen kunnen leiden tot bijwerkingen zoals hoofdpijn en misselijkheid.

Overige interessante informatie over eiwitrepen

 • Er zijn veel verschillende merken en smaken eiwitrepen op de markt beschikbaar, dus het is belangrijk om de ingrediëntenlijst te lezen en te zoeken naar repen met weinig toegevoegde suikers en kunstmatige zoetstoffen.
 • Sommige eiwitrepen bevatten ook andere voedingsstoffen, zoals vezels en vitaminen, wat kan bijdragen aan een gezonde levensstijl.
Eiwitreep Review

Meer over eiwitten voor je gezondheid!

Wil jij meer doen voor je gezondheid? Focus je dan ook op andere voedingssupplementen zoals vitamines, mineralen en spoorelementenomega 3 vetzuren, eiwitten, fytonutriënten (planten, kruiden en specerijen) en superfoods.

Persoonlijk ben ik fan van l-lysine en plantaardige eiwitten zoals vegan proteïne of vegan eiwitpoeder. Ik koop dit bijvoorbeeld bij Orangefit net als een krachtige protein bar, eiwitreep, proteïne reep en ook een aanvullende eiwit shake van eiwitpoeder of een proteïne shake van proteïne poeder. Daarnaast hebben aminozuren en BCAA’s ook een bewezen positief effect op je gezondheid net als creatine en whey protein.

Hoeveel eiwitten je per dag nodig hebt hangt af van verschillende factoren. Over het algemeen is het aan te raden om eiwitrijk voedsel te eten binnen een gevarieerd voedingsdieet.

Door de jaren heen heeft collageen (poeder) zoals bijvoorbeeld de Luminous Beauty Shake of Daily Nectar ook veel meer bekendheid verkregen. Wellicht is dit interessant voor jou.

Wil je nog meer de diepte ingaan qua eiwitten kijk dan zeker eens bij Vitals voor eiwitten zoals; PABA, l-carnitine, l-carnosine, 5-HTP, acetyl-l-carnitine, chondroitine, SAMe, taurine, MSM en lactoferrine.

Voedingssupplementen gaan vandaag de dag nog een stapje verder. Denk namelijk ook eens aan l-arginine, l-theanine, l-tyrosine, l-glutamine, tryptofaan, en n-acetyl-l-cysteïne.

Wil je meer weten over al deze voedingssupplementen? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn voor je gezondheid én waar ze het beste kan kopen. Je kan bij al onze partners met een gerust hart je supplementen bestellen. In veel gevallen zelfs met een leuke korting! Ik ben benieuwd welke supplementen jij in huis gaat halen!

10 meest gestelde vragen over eiwitrepen

Wat is een eiwitreep?

Een eiwitreep is een snack met een hoog eiwitgehalte, vaak gemaakt van eiwitpoeder zoals wei-eiwit, caseïne of soja-eiwit.

Waarom zou ik een eiwitreep eten?

Eiwitrepen worden vaak gebruikt als een gezonde snack of maaltijdvervanger omdat ze een grote hoeveelheid eiwit leveren en de honger kunnen stillen. (1)

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van eiwitrepen?

Eiwitrepen kunnen helpen bij het opbouwen en behouden van spiermassa, gewichtsverlies, verminderen van vermoeidheid en verbeteren van prestaties tijdens sporten, en bijdragen aan een gezonde bloedsuikerspiegel en het verminderen van het risico op hart- en vaatziekten.

Bevatten eiwitrepen kunstmatige zoetstoffen of suiker?

Sommige eiwitrepen bevatten kunstmatige zoetstoffen of suiker, dus het is belangrijk om de ingrediëntenlijst te lezen en te zoeken naar repen met weinig toegevoegde suikers en kunstmatige zoetstoffen.

Wat is de hoeveelheid eiwit in een eiwitreep?

De hoeveelheid eiwit varieert per merk en smaak, maar de meeste eiwitrepen bevatten ongeveer 10-20 gram eiwit per reep.

Kan ik eiwitrepen eten als ik een speciaal dieet volg?

Sommige eiwitrepen zijn speciaal ontworpen voor bepaalde diëten, zoals glutenvrij of veganistisch, dus het is belangrijk om te controleren of de reep geschikt is voor jouw dieet.

Wat zijn de mogelijke bijwerkingen van eiwitrepen?

Mogelijke bijwerkingen van eiwitrepen zijn een opgeblazen gevoel of diarree als gevolg van de hoge hoeveelheid eiwit, en bijwerkingen van kunstmatige zoetstoffen en suikers zoals hoofdpijn en misselijkheid.

Zijn eiwitrepen geschikt voor kinderen?

Eiwitrepen kunnen geschikt zijn voor kinderen, maar het is belangrijk om de aanbevolen dosering te volgen en te overleggen met een arts of diëtist als je twijfelt.

Kan ik eiwitrepen eten als ik zwanger ben?

Het is belangrijk om te overleggen met een arts of diëtist als je zwanger bent voordat je begint met het eten van eiwitrepen.

Hoe lang kun je eiwitrepen bewaren?

De houdbaarheid van eiwitrepen varieert per merk, dus het is belangrijk om de vervaldatum te controleren en de reep op een koele, droge plaats te bewaren.

Samenvatting eiwitrepen

Eiwitrepen zijn een populaire snack voor sporters en mensen die op zoek zijn naar een gezonde tussendoortje. Ze bevatten vaak een hoog eiwitgehalte en kunnen helpen bij het opbouwen en behouden van spiermassa, gewichtsverlies en verminderen van vermoeidheid. Echter, het is belangrijk om op te letten voor eventuele toegevoegde suikers of kunstmatige zoetstoffen en overleg te hebben met een arts of diëtist als je twijfelt over de geschiktheid voor jouw specifieke situatie. Eiwitrepen kunnen een gezonde optie zijn als onderdeel van een evenwichtig dieet, maar als enige bron van eiwit zijn ze niet voldoende.

Conclusie beste eiwitten 2023

 1. Beste eiwitten – Orangefit Protein
 2. Beste plantaardige eiwitten – Orangefit Protein
 3. Beste collageen – Luminous Beauty Shake
 4. Beste L-lysine – Vitals L-lysine
 5. Beste eiwitreep – Orangefit Protein Bar
Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Eiwitreep | Review (2023)

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips