In dit artikel

Eiwitpoeder Review

Eiwitpoeder | Review (2023)

In dit artikel

Eiwitpoeder is een populaire aanvulling voor mensen die hun eiwitinname willen verhogen, of het nu gaat om sportprestaties, gewichtsverlies of algemene gezondheid. In deze blog zullen we het hebben over wat eiwitpoeder is, waar het voor wordt gebruikt, de feiten, gezondheidsvoordelen, ervaringen, mogelijke bijwerkingen en overige interessante informatie over eiwitpoeder. Daarnaast zullen we de 10 meest gestelde vragen over eiwitpoeder beantwoorden.

Beste eiwitten 2023; Mijn selectie 

 1. Beste eiwitten – Orangefit Protein
 2. Beste plantaardige eiwitten – Orangefit Protein
 3. Beste collageen – Luminous Beauty Shake
 4. Beste L-lysine – Vitals L-lysine
 5. Beste eiwitreep – Orangefit Protein Bar

Wat is Eiwitpoeder?

Eiwitpoeder is een poedervormige supplement dat wordt gemaakt van eiwit van verschillende bronnen zoals melk, soja, ei, rijst, erwten en andere. Het poeder kan worden gemengd met water, melk of andere vloeistoffen, of toegevoegd aan voedingsmiddelen zoals yoghurt, smoothies of bakken. Eiwitpoeder kan worden gekocht in verschillende smaken, zoals vanille, chocolade, aardbei, of ongezoet.

Waar wordt Eiwitpoeder voor gebruikt?

Eiwitpoeder wordt vaak gebruikt door sporters en bodybuilders om hun spiermassa te verhogen en hun herstel na het sporten te bevorderen. Het wordt ook vaak gebruikt door mensen die willen afvallen, omdat eiwit de honger kan verminderen en de stofwisseling kan verhogen. Eiwitpoeder kan ook worden gebruikt als aanvulling voor mensen die een eiwitrijk dieet volgen, zoals vegetariërs of veganisten.

Eiwitpoeder Review

Feiten over Eiwitpoeder

 • Eiwitpoeder bevat vaak meer eiwit dan de meeste eiwitbronnen in voedsel, zoals vlees, vis, eieren of bonen.
 • Eiwitpoeder kan vaak gemakkelijker worden geconsumeerd dan eiwitrijk voedsel, omdat het gemakkelijk te mengen is met andere vloeistoffen of voedingsmiddelen.
 • Eiwitpoeder kan vaak worden gekocht in verschillende smaken, waardoor het een aantrekkelijke aanvulling kan zijn voor mensen die een specifieke smaak prefereren.

Gezondheidsvoordelen van Eiwitpoeder

 • Eiwitpoeder kan helpen bij het verhogen van de spiermassa en het verminderen van spierverlies, vooral wanneer het wordt gecombineerd met krachttraining.
 • Eiwitpoeder kan helpen bij gewichtsverlies omdat het de honger kan verminderen en de stofwisseling kan verhogen.
 • Eiwitpoeder kan ook helpen bij het verminderen van bloedsuikerspiegel en het verlagen van cholesterolgehalte.
 • Eiwitpoeder kan bijdragen aan een verbetering van de botdichtheid, vooral bij oudere volwassenen.
Eiwitpoeder Review

Ervaringen met Eiwitpoeder

Veel mensen hebben positieve ervaringen met eiwitpoeder, vooral wanneer het wordt gebruikt in combinatie met krachttraining. Mensen rapporteren vaak dat ze meer spiermassa opbouwen en een sneller herstel na het sporten ervaren. Ook mensen die willen afvallen, rapporteren vaak dat eiwitpoeder helpt bij het verminderen van hun hongergevoel en het verhogen van hun stofwisseling.

Mogelijke bijwerkingen van Eiwitpoeder

Eiwitpoeder wordt algemeen beschouwd als veilig wanneer het wordt geconsumeerd in aanbevolen hoeveelheden. Echter, sommige mensen kunnen last krijgen van buikpijn, diarree of constipatie als gevolg van de hoge eiwitinname. Ook kan eiwitpoeder leiden tot een vermindering van nierenfunctie bij mensen met een bestaande nierziekte.

Overige interessante informatie over Eiwitpoeder

 • Er zijn verschillende soorten eiwitpoeder beschikbaar, waaronder whey-eiwit, caseïne-eiwit, soja-eiwit, ei-eiwit en rijst-eiwit. Elke soort heeft zijn eigen unieke eigenschappen en kan beter geschikt zijn voor specifieke doelen.
 • Sommige eiwitpoeder bevat ook extra vitaminen en mineralen, zoals vitamine B12 en ijzer, die speciaal gericht zijn op vegetariërs of veganisten.
 • Eiwitpoeder kan ook worden gemaakt van plantaardige bronnen, zoals erwten, hennep of boon. Dit kan een goede optie zijn voor mensen die geen dierlijke producten willen consumeren.
Eiwitpoeder Review

Meer over eiwitten voor je gezondheid!

Wil jij meer doen voor je gezondheid? Focus je dan ook op andere voedingssupplementen zoals vitamines, mineralen en spoorelementenomega 3 vetzuren, eiwitten, fytonutriënten (planten, kruiden en specerijen) en superfoods.

Persoonlijk ben ik fan van l-lysine en plantaardige eiwitten zoals vegan proteïne of vegan eiwitpoeder. Ik koop dit bijvoorbeeld bij Orangefit net als een krachtige protein bar, eiwitreep, proteïne reep en ook een aanvullende eiwit shake van eiwitpoeder of een proteïne shake van proteïne poeder. Daarnaast hebben aminozuren en BCAA’s ook een bewezen positief effect op je gezondheid net als creatine en whey protein.

Hoeveel eiwitten je per dag nodig hebt hangt af van verschillende factoren. Over het algemeen is het aan te raden om eiwitrijk voedsel te eten binnen een gevarieerd voedingsdieet.

Door de jaren heen heeft collageen (poeder) zoals bijvoorbeeld de Luminous Beauty Shake of Daily Nectar ook veel meer bekendheid verkregen. Wellicht is dit interessant voor jou.

Wil je nog meer de diepte ingaan qua eiwitten kijk dan zeker eens bij Vitals voor eiwitten zoals; PABA, l-carnitine, l-carnosine, 5-HTP, acetyl-l-carnitine, chondroitine, SAMe, taurine, MSM en lactoferrine.

Voedingssupplementen gaan vandaag de dag nog een stapje verder. Denk namelijk ook eens aan l-arginine, l-theanine, l-tyrosine, l-glutamine, tryptofaan, en n-acetyl-l-cysteïne.

Wil je meer weten over al deze voedingssupplementen? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn voor je gezondheid én waar ze het beste kan kopen. Je kan bij al onze partners met een gerust hart je supplementen bestellen. In veel gevallen zelfs met een leuke korting! Ik ben benieuwd welke supplementen jij in huis gaat halen!

De 10 meest gestelde vragen over Eiwitpoeder:

Wat is eiwitpoeder?

Eiwitpoeder is een poedervormige supplement dat wordt gemaakt van eiwit van verschillende bronnen zoals melk, soja, ei, rijst, erwten en andere. Het poeder kan worden gemengd met water, melk of andere vloeistoffen, of toegevoegd aan voedingsmiddelen zoals yoghurt, smoothies of bakken. Eiwitpoeder kan worden gekocht in verschillende smaken, zoals vanille, chocolade, aardbei, of ongezoet. (1)

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van eiwitpoeder?

Eiwitpoeder kan helpen bij het verhogen van de spiermassa en het verminderen van spierverlies, vooral wanneer het wordt gecombineerd met krachttraining. Eiwitpoeder kan helpen bij gewichtsverlies omdat het de honger kan verminderen en de stofwisseling kan verhogen. Eiwitpoeder kan ook helpen bij het verminderen van bloedsuikerspiegel en het verlagen van cholesterolgehalte en kan bijdragen aan een verbetering van de botdichtheid, vooral bij oudere volwassenen.

Hoeveel eiwit heb ik nodig per dag?

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid eiwit varieert afhankelijk van de leeftijd, geslacht, activiteitsniveau en gezondheidstoestand. Volwassenen hebben gemiddeld 0,8 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht per dag nodig. Voor sporters of mensen die willen afvallen, kan de aanbevolen hoeveelheid hoger zijn. Het is het beste om de hoeveelheid eiwit die u nodig heeft te bepalen in overleg met een arts of voedingsdeskundige.

Welke soort eiwitpoeder is het beste?

Er zijn verschillende soorten eiwitpoeder beschikbaar, waaronder whey-eiwit, caseïne-eiwit, soja-eiwit, ei-eiwit en rijst-eiwit. Elke soort heeft zijn eigen unieke eigenschappen en kan beter geschikt zijn voor specifieke doelen. Whey-eiwit wordt vaak beschouwd als een van de meest effectieve voor spieropbouw, terwijl caseïne-eiwit wordt beschouwd als de beste voor een langdurige eiwitafgifte.

Kan eiwitpoeder leiden tot nierproblemen?

Eiwitpoeder kan leiden tot een vermindering van nierenfunctie bij mensen met een bestaande nierziekte, maar bij gezonde mensen kan het gebruik van eiwitpoeder geen nierproblemen veroorzaken. Het is wel belangrijk om niet te veel eiwit te consumeren en te overleggen met een arts of voedingsdeskundige voordat je begint met het gebruik van eiwitpoeder, vooral als je een bestaande nierziekte hebt.

Kan ik eiwitpoeder gebruiken als ik vegetariër of veganist ben?

Ja, er zijn eiwitpoeders beschikbaar gemaakt van plantaardige bronnen, zoals erwten, hennep of boon. Dit kan een goede optie zijn voor mensen die geen dierlijke producten willen consumeren.

Kan eiwitpoeder helpen bij gewichtsverlies?

Eiwitpoeder kan helpen bij gewichtsverlies omdat het de honger kan verminderen en de stofwisseling kan verhogen. Echter, het is belangrijk om te onthouden dat gewichtsverlies voornamelijk afhangt van een energie-inname en -uitgave onbalans, dus eiwitpoeder alleen is niet voldoende voor gewichtsverlies. Het is het beste om een gezonde levensstijl met een evenwichtig dieet en regelmatige lichaamsbeweging te behouden.

Moet ik eiwitpoeder nemen na een workout?

Het nemen van eiwit na een workout kan bijdragen aan de spieropbouw en het herstel. Echter, het is niet noodzakelijk om eiwitpoeder direct na een workout te nemen, een eiwitrijke maaltijd of snack na een paar uur kan ook voldoende zijn.

Kan eiwitpoeder worden gebruikt als vervanging van eiwitrijk voedsel?

Eiwitpoeder kan een handige aanvulling zijn op een eiwitrijk dieet, maar het is niet bedoeld als vervanging van eiwitrijk voedsel. Het is belangrijk om een evenwichtig dieet te behouden met voldoende eiwitrijke voedingsmiddelen uit verschillende bronnen.

Zijn er bijwerkingen van eiwitpoeder?

Eiwitpoeder wordt algemeen beschouwd als veilig wanneer het wordt geconsumeerd in aanbevolen hoeveelheden. Echter, sommige mensen kunnen last krijgen van buikpijn, diarree of constipatie als gevolg van de hoge eiwitinname. Ook kan eiwitpoeder leiden tot een vermindering van nierenfunctie bij mensen met een bestaande nierziekte. Het is belangrijk om de aanbevolen hoeveelheid eiwit te volgen en te overleggen met een arts of voedingsdeskundige voordat je begint met het gebruik van eiwitpoeder, vooral als je een bestaande medische aandoening hebt.

Samenvatting eiwitpoeder

Eiwitpoeder is een populaire aanvulling voor mensen die hun eiwitinname willen verhogen, of het nu gaat om sportprestaties, gewichtsverlies of algemene gezondheid. Het is een poedervormig supplement gemaakt van eiwit van verschillende bronnen, zoals melk, soja, ei, rijst, erwten en andere. Het wordt vaak gebruikt door sporters en bodybuilders om hun spiermassa te verhogen en hun herstel na het sporten te bevorderen. Eiwitpoeder wordt vaak als veilig beschouwd wanneer het wordt geconsumeerd in aanbevolen hoeveelheden, maar kan leiden tot buikpijn, diarree of constipatie als gevolg van de hoge eiwitinname. Er zijn ook vele vragen over eiwitpoeder, waar we hierboven op ingegaan zijn.

Conclusie beste eiwitten 2023

 1. Beste eiwitten – Orangefit Protein
 2. Beste plantaardige eiwitten – Orangefit Protein
 3. Beste collageen – Luminous Beauty Shake
 4. Beste L-lysine – Vitals L-lysine
 5. Beste eiwitreep – Orangefit Protein Bar
Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Eiwitpoeder | Review (2023)

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips