In dit artikel

Eiwit Shake Review

Eiwit Shake | Review (2023)

In dit artikel

Eiwit shakes zijn een populaire supplementoptie voor mensen die hun eiwitinname willen verhogen. Of je nu aan krachttraining doet, op zoek bent naar een maaltijdvervanger of gewoon je eiwitinname wilt verhogen, een eiwitshake kan een gemakkelijke manier zijn om aan je dagelijkse eiwitbehoeften te voldoen. In deze blog zullen we dieper ingaan op wat een eiwitshake precies is, waarvoor het wordt gebruikt, de gezondheidsvoordelen ervan, ervaringen van gebruikers, eventuele bijwerkingen en overige interessante informatie. We zullen ook de 10 meest gestelde vragen over eiwitshakes beantwoorden en afsluiten met een samenvatting.

Beste eiwitten 2023; Mijn selectie 

 1. Beste eiwitten – Orangefit Protein
 2. Beste plantaardige eiwitten – Orangefit Protein
 3. Beste collageen – Luminous Beauty Shake
 4. Beste L-lysine – Vitals L-lysine
 5. Beste eiwitreep – Orangefit Protein Bar

Wat is een Eiwit shake?

Een eiwitshake is een drankje gemaakt van eiwitpoeder dat wordt gemengd met water, melk of andere vloeistoffen. Er zijn verschillende soorten eiwitpoeders beschikbaar, zoals melk- eiwit, soja-eiwit, ei-eiwit en plantaardige eiwitten zoals erwten, rijst en hennep. Eiwitpoeders worden vaak gebruikt als supplementen om de eiwitinname te verhogen.

Eiwit Shake Review

Waar wordt een Eiwit shake voor gebruikt?

Eiwitshakes worden vaak gebruikt door atleten, bodybuilders en andere mensen die aan krachttraining doen, omdat eiwit helpt bij de groei en herstel van spieren. Eiwitshakes kunnen ook worden gebruikt als maaltijdvervanger, omdat ze een snelle en gemakkelijke manier bieden om eiwit binnen te krijgen. Sommige mensen gebruiken eiwitshakes ook als aanvulling op hun dieet om hun eiwitinname te verhogen.

Feiten over Eiwit shakes

 • Eiwitpoeder wordt gemaakt door eiwit uit voedingsmiddelen zoals melk, eieren, soja of plantaardige bronnen te isoleren.
 • Eiwitpoeder kan worden gemaakt in poedervorm of als een shake gemaakt door het poeder te mengen met water of melk.
 • Er zijn verschillende soorten eiwitpoeders, zoals melk-eiwit, soja-eiwit, ei-eiwit en plantaardige eiwitten.
 • Eiwitpoeder is een van de meest populaire supplementen onder mensen die aan krachttraining doen.

Gezondheidsvoordelen

van Eiwit shakes Eiwit shakes kunnen veel gezondheidsvoordelen bieden, waaronder:

 • Spiergroei en herstel: Eiwit is essentieel voor de groei en het herstel van spieren. Door een eiwitshake te nemen na een workout, kan je helpen om de spieren sneller te herstellen en te groeien.
 • Gewichtsverlies: Eiwit kan helpen bij gewichtsverlies door het verhogen van de verzadiging en het verminderen van de honger. Eiwitshakes kunnen een goede optie zijn als maaltijdvervanger omdat ze vaak minder calorieën bevatten dan een volwaardige maaltijd.
 • Verbetering van de stofwisseling: Eiwit helpt bij de stofwisseling en kan de stofwisseling versnellen, waardoor je meer calorieën verbrandt.
 • Versterking van het immuunsysteem: Eiwit is belangrijk voor het immuunsysteem en kan helpen bij het bestrijden van infecties en ziektes.
Eiwit Shake Review

Ervaringen met Eiwit shakes

Ervaringen met eiwitshakes variëren van persoon tot persoon. Veel mensen die aan krachttraining doen, rapporteren dat ze merken dat ze sneller herstellen en grotere spieren krijgen na het gebruiken van eiwitshakes. Andere gebruikers merken dat ze minder honger hebben en gemakkelijker gewicht verliezen als ze eiwitshakes gebruiken als maaltijdvervanger. Sommige mensen merken echter geen significante verbeteringen of zelfs bijwerkingen na het gebruiken van eiwitshakes.

Mogelijke bijwerkingen van Eiwit shakes

Hoewel eiwitshakes over het algemeen veilig zijn, kunnen sommige mensen bijwerkingen ervaren. Deze kunnen omvatten:

 • Verstopping: Eiwitpoeder kan de ontlasting verharden en verstopping veroorzaken.
 • Acne: Sommige mensen melden dat ze last krijgen van acne na het gebruiken van eiwitshakes. Dit kan te wijten zijn aan het gebruik van melk-eiwit of andere ingrediënten in de shakes.
 • Allergieën: Sommige mensen zijn allergisch voor bepaalde eiwitbronnen zoals melk of soja, en kunnen daarom bijwerkingen ervaren.
 • Nierproblemen: Hoge inname van eiwit kan leiden tot nierproblemen bij mensen met bestaande nieraandoeningen.

Overige interessante informatie over Eiwit shakes

 • Eiwitshakes kunnen worden gebruikt als aanvulling op een gezond dieet, maar moeten niet worden beschouwd als vervanging van een gezonde voeding. Het is belangrijk om een evenwichtig dieet te behouden met voldoende groenten, fruit, koolhydraten en gezonde vetten.
 • Eiwitshakes zijn vaak beschikbaar in verschillende smaken, zoals vanille, aardbei, chocolade en banaan. Dit maakt het gemakkelijk om een smaak te vinden die je lekker vindt.
 • Sommige eiwitshakes bevatten extra ingrediënten zoals vitamines, mineralen, kruiden en aminozuren. Deze kunnen extra voordelen bieden, maar controleer altijd de ingrediëntenlijst voordat je een shake koopt.
 • Eiwitshakes kunnen worden gemaakt met water of melk, maar sommige mensen kiezen voor plantaardige melk zoals amandelmelk of sojamelk. Dit kan helpen om de calorie-inname te verlagen.
Eiwit Shake Review

Meer over eiwitten voor je gezondheid!

Wil jij meer doen voor je gezondheid? Focus je dan ook op andere voedingssupplementen zoals vitamines, mineralen en spoorelementenomega 3 vetzuren, eiwitten, fytonutriënten (planten, kruiden en specerijen) en superfoods.

Persoonlijk ben ik fan van l-lysine en plantaardige eiwitten zoals vegan proteïne of vegan eiwitpoeder. Ik koop dit bijvoorbeeld bij Orangefit net als een krachtige protein bar, eiwitreep, proteïne reep en ook een aanvullende eiwit shake van eiwitpoeder of een proteïne shake van proteïne poeder. Daarnaast hebben aminozuren en BCAA’s ook een bewezen positief effect op je gezondheid net als creatine en whey protein.

Hoeveel eiwitten je per dag nodig hebt hangt af van verschillende factoren. Over het algemeen is het aan te raden om eiwitrijk voedsel te eten binnen een gevarieerd voedingsdieet.

Door de jaren heen heeft collageen (poeder) zoals bijvoorbeeld de Luminous Beauty Shake of Daily Nectar ook veel meer bekendheid verkregen. Wellicht is dit interessant voor jou.

Wil je nog meer de diepte ingaan qua eiwitten kijk dan zeker eens bij Vitals voor eiwitten zoals; PABA, l-carnitine, l-carnosine, 5-HTP, acetyl-l-carnitine, chondroitine, SAMe, taurine, MSM en lactoferrine.

Voedingssupplementen gaan vandaag de dag nog een stapje verder. Denk namelijk ook eens aan l-arginine, l-theanine, l-tyrosine, l-glutamine, tryptofaan, en n-acetyl-l-cysteïne.

Wil je meer weten over al deze voedingssupplementen? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn voor je gezondheid én waar ze het beste kan kopen. Je kan bij al onze partners met een gerust hart je supplementen bestellen. In veel gevallen zelfs met een leuke korting! Ik ben benieuwd welke supplementen jij in huis gaat halen!

10 meest gestelde vragen over Eiwit shakes

Wat is een eiwitshake?

Een eiwitshake is een drankje gemaakt van eiwitpoeder dat wordt gemengd met water, melk of andere vloeistoffen.

Waarvoor worden eiwitshakes gebruikt?

Eiwitshakes worden vaak gebruikt door atleten, bodybuilders en andere mensen die aan krachttraining doen, omdat eiwit helpt bij de groei en herstel van spieren. Eiwitshakes kunnen ook worden gebruikt als maaltijdvervanger, omdat ze een snelle en gemakkelijke manier bieden om eiwit binnen te krijgen. Sommige mensen gebruiken eiwitshakes ook als aanvulling op hun dieet om hun eiwitinname te verhogen.

Kan ik grotere spieren krijgen met eiwitshakes?

Eiwit is essentieel voor de groei en het herstel van spieren, dus eiwitshakes kunnen helpen bij het groeien van spieren wanneer het gebruikt wordt in combinatie met krachttraining en een goed dieet.

Kunnen eiwitshakes helpen bij gewichtsverlies?

Eiwit kan helpen bij gewichtsverlies door het verhogen van de verzadiging en het verminderen van de honger. Eiwitshakes kunnen een goede optie zijn als maaltijdvervanger omdat ze vaak minder calorieën bevatten dan een volwaardige maaltijd.

Welke soorten eiwitpoeder zijn er beschikbaar?

Er zijn verschillende soorten eiwitpoeders beschikbaar, zoals melk-eiwit, soja-eiwit, ei-eiwit en plantaardige eiwitten zoals erwten, rijst en hennep.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van eiwitshakes?

De gezondheidsvoordelen van eiwitshakes zijn spiergroei, gewichtsverlies, verbetering van de stofwisseling en versterking van het immuunsysteem. (1)

Zijn er bijwerkingen van eiwitshakes?

Er zijn mogelijke bijwerkingen van eiwitshakes, zoals verstopping, acne, allergieën of nierproblemen.

Moet ik eiwitshakes gebruiken als vervanging van een maaltijd?

Eiwitshakes kunnen worden gebruikt als maaltijdvervanger, maar het is belangrijk om een evenwichtig dieet te behouden en eiwitshakes niet als vervanging van een gezonde en evenwichtige maaltijd te gebruiken. Het is het beste om eiwitshakes te gebruiken als aanvulling op een gezond dieet en niet als vervanging van een gezonde voeding.

Welke smaken eiwitshakes zijn er beschikbaar?

Er zijn veel verschillende smaken eiwitshakes beschikbaar, zoals vanille, aardbei, chocolade en banaan. Dit maakt het gemakkelijk om een smaak te vinden die je lekker vindt.

Is het veilig om eiwitshakes te gebruiken als je nieraandoeningen hebt?

Als je nieraandoeningen hebt, is het raadzaam om eerst advies te vragen aan een arts voordat je begint met het gebruiken van eiwitshakes. Hoge inname van eiwit kan leiden tot nierproblemen bij mensen met bestaande nieraandoeningen.

Samenvatting eiwitshakes

Eiwitshakes zijn een populaire supplementoptie voor mensen die hun eiwitinname willen verhogen. Ze zijn gemakkelijk te gebruiken, beschikbaar in verschillende smaken en kunnen veel gezondheidsvoordelen bieden, zoals spiergroei, gewichtsverlies en verbetering van de stofwisseling. Hoewel eiwitshakes over het algemeen veilig zijn, kunnen sommige mensen bijwerkingen ervaren, zoals verstopping, acne of allergieën. Het is belangrijk om een evenwichtig dieet te behouden en altijd de ingrediëntenlijst te controleren voordat je een shake koopt. Als je nieraandoeningen hebt, is het raadzaam om eerst advies te vragen aan een arts voordat je begint met het gebruiken van eiwitshakes. In ieder geval, Eiwitshakes kunnen een handige en gemakkelijke manier zijn om aan je dagelijkse eiwitbehoeften te voldoen, maar het is belangrijk om dit in context te zien van een gezonde levensstijl en voeding.

Conclusie beste eiwitten 2023

 1. Beste eiwitten – Orangefit Protein
 2. Beste plantaardige eiwitten – Orangefit Protein
 3. Beste collageen – Luminous Beauty Shake
 4. Beste L-lysine – Vitals L-lysine
 5. Beste eiwitreep – Orangefit Protein Bar
Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Eiwit Shake | Review (2023)

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips