In dit artikel

Beste DNA Test Review 4x Test!

Beste DNA Test | Review | 4x Test!

In dit artikel

Is het mogelijk om inzicht in je eigen DNA leefstijl onderdelen te krijgen? Je zou denken dat je hiervoor naar een lab of professional toe moet gaan, maar niks is minder waar. Je kunt namelijk meerdere DNA tests gewoon zelf thuis uitvoeren. In dit artikel vertel ik je graag alles over de beste DNA tests die je thuis kunt gebruiken!

Beste DNA test: Mijn selectie

 1. Beste DNA test – Nutri Gene Pro
 2. Beste DNA onderzoek – Nutri Gene Pro
 3. Beste DNA test online – Basic Gene

DNA tests vergelijken: hoe doe ik dat?

Om meerdere redenen is het logisch om een DNA test uit te voeren. Dit kun je bijvoorbeeld doen als je meer wilt weten over een genetische aanleg. Of als je meer wilt weten over je gezondheid. Want ja, de uitkomsten van een DNA test kunnen opvallend veel over je gezondheid en leefstijl zeggen. Wil je hier meer over weten? Dan raad ik je allereerst aan om onderstaande 4 reviews even door te nemen. In deze reviews laat ik je namelijk kennismaken met de beste DNA tests van dit moment!

1. Mijn Lab Test Nutri Gene Pro – beste DNA test

De Mijn Lab Test Nutri Gene Pro is de beste DNA test van dit moment. Althans; dat vind ik op basis van mijn uitgebreide onderzoek. Deze test scoort simpelweg op alle punten het hoogste, waaronder de betrouwbaarheid. Deze test wordt namelijk in een ISO17025 gecertificeerd laboratorium uitgevoerd.

Beste DNA Test Review 4x Test!

De werking van deze test is ook eenvoudig. Je bestelt de test online, waarna je ‘m binnen één werkdag thuis bezorgd krijgt. Het is vervolgens thuis eenvoudig mogelijk om deze test bij jezelf af te nemen. Hoe je dat precies moet doen, staat in de uitgebreide handleiding. Daarna stuur je de sample terug, waarna de sample in het laboratorium onderzocht wordt.

Binnen 5 weken ontvang je vervolgens een onderzoeksrapport. In dit rapport vind je meer informatie over je leefstijl, gezondheid en manier van leven. Want ja, dat zijn allemaal zaken die aan de hand van je DNA vastgesteld kunnen worden.

Dit is dan ook vooral een DNA leefstijl test. Het is een test waarmee je meer inzicht in jezelf, je voeding, je beweging en je ontspanning krijgt. De focus ligt hierbij volledig op je leefstijl en dus niet op je gezondheid. Wil je meer weten over je gezondheid of bijvoorbeeld etnische afkomst? Dan moet je hiervoor bij een officiële partij zijn. Dergelijke tests zijn gewoonweg niet thuis uit te voeren.

Wat kost de Mijn Lab Test Nutri Gene Pro?

Voor de Mijn Lab Test Nutri Gene Pro betaal je eenmalig een bedrag van €375. Je kunt deze test eventueel uitbreiden:

 • Persoonlijk gedrukt boekwerk: €39 extra
 • DNA kookboek digitaal: €49 extra
 • DNA kookboek in bakvorm: €79 extra

Voordelen Nutri Gene Pro

✅ Eenvoudige DNA test om zelf thuis uit te voeren

✅ Geeft alle inzichten in je leefstijl

✅ Uitgebreid onderzoeksrapport met adviezen

✅ Wordt onderzocht in een gecertificeerd laboratorium

✅ Richt zich op 62 DNA leefstijl onderdelen

Nadelen Nutri Gene Pro

❌ Behoorlijk dure test


Bekijk meer productinformatie

2. Mijn Lab Test Nutri Gene Plus – beste DNA onderzoek

Zou je graag een D N A test uit willen voeren? Wil je met dit DNA onderzoek meer inzicht in je leefstijl, gezondheid en manier van leven krijgen? Dan kun je ook prima kiezen voor de Mijn Lab Test Nutri Gene Plus. Deze test is iets minder uitgebreid dan bovenstaande variant, maar is wel een slag goedkoper.

Beste DNA Test Review 4x Test!

De manier van testen is eigenlijk hetzelfde. Dit is één van de DNA onderzoeken die je ‘gewoon’ thuis kunt gebruiken. Je moet een kleine sample afnemen, waarvoor je in de duidelijke uitleg alle instructies vindt. Nadat je deze sample afgenomen hebt, hoef je deze sample alleen maar terug te sturen. Je sample wordt vervolgens in een gecertificeerd laboratorium onderzocht.

Waarom deze DNA test dan minder uitgebreid is dan bovenstaande variant? Dit heeft met de inzichten te maken. Met de Mijn Lab Test Nutri Gene Plus krijg je inzicht in 47 DNA leefstijl onderdelen. Met deze DNA test krijg je dus veel inzicht in je gezondheid, maar niet zoveel als bij bovenstaande test het geval is. Het is aan jou om op dit gebied de juiste afweging te maken.

Met de Mijn Lab Test Nutri Gene Plus DNA leefstijl test geniet je in ieder geval van veel gemak. Deze DNA test Nederland kun je makkelijk en snel thuis uitvoeren, waarna je alles aan absolute specialisten overlaat. Je krijgt bovendien heel veel inzichten, mede ook doordat in het onderzoeksrapport belangrijke adviezen te vinden zijn. Met deze adviezen kun je vooral je leefstijl aanpassen.

Wat kost de Mijn Lab Test Nutri Gene Plus?

Voor de Mijn Lab Test Nutri Gene Plus betaal je eenmalig een bedrag van €325. Het is mogelijk om deze tests met extra’s te bestellen:

 • Persoonlijk gedrukt boekwerk: €32 extra
 • DNA kookboek digitaal: €49 extra
 • DNA kookboek in bakvorm: €79 extra

Voordelen Nutri Gene Plus

✅ Makkelijk in gebruik (wangslijm afnemen)

✅ Inzicht in 47 DNA leefstijl onderdelen

✅ Persoonlijk advies vanuit Mijn Lab Test

✅ Duidelijk uitslag met adviezen

✅ Onderzocht in een gecertificeerd laboratorium

Nadelen Nutri Gene Plus

❌ Eveneens niet het goedkoopste DNA onderzoek


Bekijk meer productinformatie

3. Mijn Lab Test Nutri Gene

Wil je meer te weten komen over je eigenschappen, gevoeligheid, overgewicht, manier van leven of andere zaken die met je leefstijl te maken hebben? Overweeg dan de Mijn Lab Test Nutri Gene. Met deze vrij eenvoudige D N A test krijg je de gewenste inzichten in je leefstijl.

Beste DNA Test Review 4x Test!

Met deze test krijg je inzicht in 32 DNA leefstijl onderdelen. Je krijgt voornamelijk informatie over je genetische aanleg, waarna je aan de hand hiervan je leefstijl kunt optimaliseren. Deze test kijkt onder meer naar de spierstructuur, vitaminen behoeften, afbraak van stoffen en biologische veroudering.

Deze DNA test neem je makkelijk bij jezelf af. Als je ‘m besteld hebt, krijg je thuis een klein testpakket geleverd. Met dit pakket neem je makkelijk wangslijmvlies bij jezelf af, waarna je de sample terugstuurt. Dit sample wordt vervolgens in een gecertificeerd laboratorium onderzocht. Dát houdt in dat je van de gewenste veiligheid, zekerheid en betrouwbaarheid uit kunt gaan.

Wil je inzicht in nóg meer DNA leefstijl onderdelen krijgen? Dan zou je voor één van bovenstaande DNA tests moeten kijken. Met die tests krijg je simpelweg nog meer inzichten, maar die tests zijn ook wel fors duurder te noemen.

Wat kost de Mijn Lab Test Nutri Gene?

Voor de Mijn Lab Test Nutri Gene betaal je eenmalig een bedrag van €249. Indien gewenst kun je deze test nog uitbreiden:

 • Persoonlijk gedrukt boekwerk: €32 extra
 • DNA kookboek digitaal: €49 extra
 • DNA kookboek in bakvorm: €79 extra

Voordelen Nutri Gene

✅ Eenvoudig bij jezelf af te nemen

✅ Onderzocht in een gecertificeerd laboratorium

✅ Duidelijke en functionele uitslag

✅ Persoonlijke aanbevelingen in het rapport

✅ Betrouwbaar & veilig

Nadelen Nutri Gene

❌ Relatief weinig inzicht in DNA leefstijl onderdelen


Bekijk meer productinformatie

4. Mijn Lab Test Basic-Gene – beste DNA test online

Een DNA test kan eigenlijk nooit kwaad. Je krijgt hiermee inzicht in genetisch materiaal, waarmee je toe kunt werken naar een gezonde levensstijl. Wil je graag meer over je leefstijl en genen weten? Met de Mijn Lab Test Basic-Gene laat je makkelijk jouw DNA onderzoeken.

Beste DNA Test Review 4x Test!

Voor deze test hoef je zelf niet al te veel te doen. Je hoeft alleen maar wat wangslijmvlies bij jezelf af te nemen. Als je dit gedaan hebt, stuur je de sample makkelijk naar Mijn Lab Test. Deze partij zorgt vervolgens voor het onderzoeken van je sample. Dit gebeurt in een gecertificeerd laboratorium.

Wat voor inzichten geeft deze test je? Deze test geeft je inzichten in 16 DNA leefstijl onderdelen. Zo kun je bijvoorbeeld inzicht krijgen in de invloed van cafeïne of verzadigd vet op je lichaam. Aan de hand van deze inzichten kun je eventueel je levensstijl aanpassen.

Kies je voor de Mijn Lab Test Basic-Gene? Dan ga je voor eenvoud en lage DNA test kosten. Normaal gesproken liggen de kosten voor een DNA test vrij hoog, maar dat valt bij deze test reuze mee. Wel moet je beseffen dat je in relatief weinig DNA leefstijl onderdelen inzicht krijgt.

Wat kost de Mijn Lab Test Basic-Gene?

Voor de Mijn Lab Test Basic-Gene betaal je eenmalig een bedrag van €199. Het is hiermee dus de goedkoopste D N A test uit deze top 4!

Voordelen Basic-Gene

✅ Erg eenvoudig thuis af te nemen

✅ Goedkoopste DNA test uit deze top 4

✅ Onderzocht in een gecertificeerd laboratorium

✅ Duidelijke en persoonlijke aanbevelingen

Nadelen Basic-Gene

❌ Inzicht in slechts 16 DNA leefstijl onderdelen


Bekijk meer productinformatie

Mijn beste DNA test 2024

Wat is de beste manier om inzicht in je leefstijl te krijgen? Je kunt een wetenschappelijk onderzoek ondergaan, maar je kunt veel beter voor de Mijn Lab Test Nutri Gene Pro kiezen. Dit is namelijk de beste test van dit moment. Met deze test vind je snel het antwoord op de belangrijke vraag hoe je je leefstijl kunt veranderen.

Beste DNA Test Review 4x Test!

Deze leefstijl is bovendien makkelijk in gebruik, biedt de gewenste relevantie voor je leefstijl en heeft betrouwbare testresultaten. Dit komt door de gevoeligheid én door het feit dat je sample in een gecertificeerd laboratorium onderzocht wordt.


Bekijk meer productinformatie

DNA tests ervaringen en reviews

Wil je voor de beste D N A test kiezen? Kies dan voor één van de 4 tests die ik in dit artikel besproken heb. Om je nog een handje extra te helpen, zet ik de verschillende ervaringen met deze tests voor je op een rijtje.

Mijn Lab Test Nutri Gene Pro reviews

De Mijn Lab Test Nutri Gene Pro reviews zijn allemaal positief te noemen. Veel mensen geven aan dat de test makkelijk in gebruik is, betrouwbare resultaten oplevert en veel inzichten geeft.

Beste DNA Test Review 4x Test!

Mijn Lab Test Nutri Gene Plus reviews

Ook de reviews over de Mijn Lab Test Nutri Gene Plus zijn positief te noemen. De meeste gebruikers roemen de eenvoud, de nauwkeurigheid en de inzichten. Ook het feit dat je kant-en-klare adviezen voorgeschoteld krijgt, spreekt veel mensen aan.

Mijn Lab Test Nutri Gene reviews

De Mijn Lab Test Nutri Gene reviews zijn ook zer positief. Deze test kan op louter lovende woorden rekenen, mede door het voordeligere prijskaartje. Ook de betrouwbaarheid, fijne inzichten en simpele werking vallen in de smaak. Veel individuen beoordelen deze DNA test erg goed.

Mijn Lab Test Basic Gene reviews

De meeste gebruikers van de Mijn Lab Test Basic Gene lopen weg met deze test. Zij roemen het gemak, de eenvoud en de fijne inzichten. Het feit dat je ‘slechts’ inzicht in DNA 16 leefstijl onderdelen krijgt, is volgens de meesten geen probleem.

DNA test checklist: hier moet je op letten!

Wil je meer inzichten in je leefstijl krijgen? Dan kun je het beste voor één van bovenstaande DNA tests kiezen. Om tussen deze 4 tests de juiste keuze te maken, moet je op 2 belangrijke punten letten:

 • DNA leefstijl onderdelen. Het is niet mogelijk om met één test alle mogelijke leefstijl onderdelen te controleren. Wel is het per test verschillend om hoeveel leefstijl onderdelen het precies gaat. Bekijk dit daarom goed.
 • Prijs. Wat kost een DNA test? Het antwoord op deze vraag is nogal verschillend. Bekijk daarom goed de prijzen en bepaal hoeveel geld je uit wilt geven.

DNA test: mijn oordeel

In mijn ogen kies je het beste voor de Mijn Lab Test Nutri Gene Pro. Deze test levert veel inzichten op, heeft een betrouwbare uitslag en heeft bovenal een uitgebreide uitslag. Je krijgt inzicht in ruim 60 DNA leefstijl onderdelen. Dat is echt subliem en magnifiek tegelijkertijd te noemen. Voldoende reden dus om deze DNA test zo snel mogelijk te kopen!

Beste DNA Test Review 4x Test!
Beste DNA Test Review 4x Test!

Meest gestelde vragen over een DNA test

Wat is de beste DNA test?

In mijn ogen is de Mijn Lab Test Nutri Gene Pro de beste DNA test. Met deze test krijg je veel inzichten en aanbevelingen. Aan de hand van de inzichten & aanbevelingen ben je in staat om je leefstijl aanzienlijk te verbeteren.

Wat kost een DNA test?

Voor de beste test moet je 375 euro betalen. Dit is behoorlijk veel geld, maar voor een DNA test in Nederland moet je nu eenmaal veel geld betalen. Je kunt het echter ook goedkoper houden. Hoe? Door voor één van de andere DNA tests uit deze top 4 te kiezen.

Hoe werkt een DNA test online?

Een DNA test online werkt erg simpel. Je krijgt thuis een pakket opgestuurd, waarmee je een kleine hoeveelheid wangslijmvlies af kunt nemen. Dit wangslijmvlies stuur je in de vorm van een sample terug, waarna de sample onderzocht wordt. Dit geeft veel relevante inzichten in je leefstijl. (1)

Conclusie beste DNA test 2024

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwpersoonlijkegroei.nl, is partner van Anouk en trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Ontdek zijn top 50 praktische tips voor persoonlijke groei in zijn gratis E-book. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail martijn@jouwpersoonlijkegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste DNA Test | Review | 4x Test!

Laat een reactie achter