Beste Detox Kuur (2021) | Welke Detox Sapkuur past het beste bij jou? | Profiteer tevens van veel korting!
09 september 2021 
in Voeding
41 min. leestijd

Beste Detox Kuur (2021) | Welke Detox Sapkuur past het beste bij jou? | Profiteer tevens van veel korting!

Een detoxkuur? Wat is dat? Tegenwoordig lees je op heel wat gezondheidsblogs, websites en in boeken over gezondheid en detoxen. Een detoxkuur is een periode waarin men een bepaald voedingsschema volgt, waarbij het lichaam de kans krijgt om toxines en andere ongewenste stoffen uit te scheiden. We slaan elke dag heel wat ongezonde stoffen op in ons lichaam door ongezonde voeding, vervuilde lucht en nog vele andere factoren. Een detoxkuur maakt het mogelijk om die uit ons lichaam te verwijderen, waardoor we ons gezonder, fitter en lichter voelen. Ontgiften met een detoxkuur is daarom dé manier om je lichaam weer gezonder te maken! 

De beste detox kuur aanbieders van 2021: Onze selectie

Detox kuur sapjes vergelijken: hoe doe ik dat? 

Detoxen is niets nieuws. Het bestaat al enige tijd. Daardoor zijn er ook al veel aanbieders op de markt met hun eigen detox producten. Zo bestaan er merken die een detox kuur 1 dag, detox sapkuur 3 dagen, detox sapkuur 5 dagen of zelfs een detox kuur 10 dagen aanbieden. Welke detox kuur het beste bij jou past en hoe lang je deze zou moeten volhouden, is niet zo gemakkelijk om te bepalen. Een detox sapkuur 1 dag is makkelijk vol te houden, maar waarschijnlijk niet lang genoeg om jouw lichaam volledig te reinigen.  

Omdat ik die keuze graag makkelijker voor je maak, heb ik een aantal top aanbieders van detox kuur sapjes met elkaar vergeleken. Dit heb ik gedaan op basis van hun product(en), de kwaliteit, de prijs, de ingrediënten en begeleiding. Ook heb ik gekeken naar detox kuur ervaringen en reviews, de verpakking van de detoxkuur sapjes en in hoeverre deze wel of niet gepersonaliseerd zijn. Op basis van deze factoren heb ik een top samengesteld. Welke detoxkuur is het beste? Dat ga ik je vertellen. Lees maar mee! 

1. Sap.je - Beste Detox Kuur sapjes algemeen, slowjuice en biologisch 

Sap.je staat voor 100% biologisch, lokale ingrediënten en puur en raw groentesap met 85% groenten en 15% fruit, kruiden en specerijen. Per sapje is 400 gram verse groenten toegevoegd. Deze worden allemaal geperst met de slowjuicer en bij jou thuisbezorgd wanneer het jou uitkomt. Je kunt op de website van Sap.je niet alleen groentesappen bestellen, maar ook een detoxkuur voor 1,3,5 of 7 dagen. 

Sap.je Review + tot 15% Korting Ervaringen Sapjes & Detox

Sap.je maakt 100% biologisch sap. Dat houdt in dat alle ingrediënten helemaal biologisch zijn. Ook streeft dit merk ernaar om de beste groentesap te leveren. Daarom besteedt het enorm veel aandacht aan elke stap in het productieproces: van het telen tot het verpakken. Met de detox kuur biologisch van Sap.je geef je je lichaam en geest even vakantie. Het is de manier om ongezonde gewoonten los te laten en je vitaliteit te verbeteren. Het haalt belasting van je organen en ondersteunt je gezondheid op een natuurlijke manier. 

De prijzen voor Sap.je detoxkuur 3 dagen, 5 dagen of een detox sapkuur 7 dagen variëren van €110 tot €240. Doe je een grote bestelling, dan ontvang je Sap.je korting en geniet je van een interessante detox kuur aanbieding! 

Lees ook mijn uitgebreide Sap.je detox sapkuur review om meer te weten te komen over de producten van dit merk! 

Voordelen Sap.je 

✅ Slowjuice geperst

✅ 100% biologisch;

✅ Lokaal en seizoengebonden sapjes;

✅ 5, 10 of 15% korting bij een grotere bestelling; 

✅ Abonnement mogelijk; 

✅ In glazen flesjes; 

✅ Groot assortiment. 

Nadelen Sap.je 

❌ 7 Dagen detoxen is relatief duur; 

❌ Je betaalt diepvriestransportkosten à €4.95. 

De Beste Detox Sapkuur Deal bij Sap.je - Korting - Kortingscode

Klik hier voor de uitgebreide Detox Sapkuur review over Sap.je

2. Juice Brothers - Beste Detox Sapkuur en Beste Detox Kuur Coldpress

Juice Brothers is een merk dat sapkuren ontwikkeld om het lichaam te ontgiften en slechte gewoontes af te leren. Daardoor zal je lichaam weer gaan stralen. Hiervoor biedt zij sapkuren aan voor periodes van 1 tot 5 dagen. Elke Juice Brothers sapkuur bestaat uit 100% biologische sappen (6 stuks) en 1 shot. Deze zijn allemaal koudgeperst, waardoor ze geen vezels bevatten. Hierdoor blijven alle vitamines, mineralen en enzymen behouden en krijgt je lichaam al het goede binnen. Hiermee is het de ideale detox kuur darmen! Bovendien worden er geen conserveringsmiddelen of andere toevoegingen gebruikt. Daardoor is het sap niet gepasteuriseerd en dus gewoon 100% biologisch, zoals beloofd wordt!

Dr Detox, Juice Brothers of Sap.je Welk Sapje is het Beste

Verder wordt elk ingrediënt in stukjes gesneden met een vlijmscherp mes, waardoor de ingrediënten vers blijven en zonder warmte, met een minimale druk, gesneden kunnen worden. Vervolgens komen de ingrediënten in één grote zak terecht die als filter dient. Hierdoor wordt het pulp eruit gehaald en blijft alleen het sap over.

Tip: vind je de (gember)shots van Juice Brothers te sterk smaken? Dat is goed mogelijk, want ze worden uit 100% pure ingrediënten verkregen. Weet dat je elk shotje kunt aanlengen met water, om de smaak zo wat milder te maken.

Wil je een detox kuur kopen? Bij Juice Brothers wordt rekening gehouden met beginnende detoxers en de meer ervaren mensen. Daarom kun je kiezen uit drie niveaus detox kuur sappen: Deep, Deeper en Deepest. De prijzen variëren van €45 voor 1 dag detoxen en voor €200 kun je een detox kuur 5 dagen bestellen. Juice Brothers bezorgt bovendien door heel Nederland!

Voordelen Juice Brothers  

✅ 100% vegan; 

✅ Keuze uit verse of bevroren producten; 

✅ Zelf je bezorg dag inplannen;

✅ Bezorging door heel Nederland.

Nadelen Juice Brothers 

❌ Tot €79 betaal je verzendkosten

3. Juizs - Beste Detox Kuur Persoonlijke Begeleiding en Beste Detox kuur Kortingscode

Vind je een detoxkuur interessant, maar zou je er wel wat meer begeleiding bij willen? Dan ben je bij Juizs aan het juiste adres. Bestel hier eenvoudig een Detox kuur 3 dagen schema met begeleiding, zodat je zeker weet dat je het detoxen op de juiste manier aanpakt. Juizs biedt koudgeperste sappen, smoothies en shots aan op haar website. Deze worden vers bij je thuisbezorgd, zodat alle vitaminen en mineralen behouden blijven. Je kunt de producten van Juizs los bestellen of als een pakket. 

juizs-beste-detox-kuur-review-2021-welke-detox-sapkuur-is-het-beste

Wil je met een detox kuur afvallen of gewoon gezonder leven? Het is allemaal mogelijk. Zeker wanneer je persoonlijke begeleiding van Juizs krijgt. Dan weet je zeker dat je je gezondheidsdoelen zult behalen! Je krijgt 30 min 1 op 1 begeleiding bij de 5 en 7 daagse detox kuur.

Wat Juizs naast de persoonlijke begeleiding ook uniek maakt, is de mogelijkheid om zelf je sappenpakket samen te stellen! Je kunt zelf 20 sappen kiezen, zodat je je favoriete koudgeperste sappen en smoothies thuisbezorgd krijgt. Zo weet je zeker dat je elk sapje lekker vindt! Dit is de beste detox kuur voor wie graag zelf de touwtjes in handen heeft, maar niet te koppig is om te leren van een expert! 

De prijs voor een detoxkuur 3 dagen staat op €82,25, een detoxkuur 5 dagen kost €120,45 en wil je een detox kuur 7 dagen bestellen, dan betaal je €152,95. Meld je je aan voor de nieuwsbrief van Juizs, dan ontvang je bij je eerste bestelling een gratis doos shots van de Grand Selection. Dit zijn maar liefst gratis 12 shots! 

Met kortingscode '#GROEI' krijg je 15% korting op de bestelling bij Juizs.

Voordelen Juizs 

✅ Persoonlijke begeleiding; 

✅ Zelf een sappenpakket samenstellen; 

✅ 15% korting met kortingscode '#GROEI'

✅ Alle sappen, smoothies en shots zijn vegan en gluten- en lactosevrij; 

✅ Lage prijzen beschikbaar, om detoxen voor iedereen toegankelijk te maken; 

✅ Kortingsactie als je je aanmeldt voor de nieuwsbrief; 

✅ 75% recycled plastic en 25% biobased plastic voor de verpakking. 

Nadelen Juizs  

❌ Tot €200 betaal je verzendkosten

Juizs korting 15% met kortingscode #GROEI

Klik hier voor 15% korting bij Juizs met kortingscode: '#GROEI'

4. Dr Blend  

De detox sapkuur van Dr Blend is 100% puur, 100% vers en koudgeperst. Gebruik de sapjes van Dr Blend voor je lichaam en geest, voor je weerstand of gewoon omdat je ze zo lekker vindt! Een detox kuur bestellen doe je bij Dr Blend in de vorm van een 1 dag detox sapkuur, 3 dagen detox sapkuur, 5 dagen detox sapkuur of 7 dagen detox sapkuur. Er zijn ook allerlei gezonde shots verkrijgbaar die jouw weerstand gegarandeerd een boost zullen geven. 

dr blend korting detox kuur kortingscode

Het verhaal achter Dr Blend is als volgt: dit merk wil jou een stap dichter bij een gezonde en gelukkige levensstijl brengen. Of jou helpen om die gezonde levensstijl die je reeds hebt te behouden! Daarom heeft Dr Blend er alles aan gedaan om jou de ultieme detox-ervaring te bieden. Dankzij haar detox producten wil dit merk jou helpen om ruimte te creëren voor een reset van je lichaam en geest. Hierdoor kun je fitter, bewuster en gezonder leven en wordt het makkelijker om je doelen te bereiken en obstakels te overwinnen. De oprichters van Dr Blend hebben dit reeds ervaren en nu wensen zij jou dit ook toe! Ben jij er klaar voor om met de detoxkuur van Dr Blend aan de slag te gaan en je beste leven te gaan leven? Daar krijg je geen spijt van!

De sapkuren en sapjes van Dr Blend helpen je om de beste versie van jezelf te worden. Je kunt de sappen namelijk gebruiken om je lichaam te reinigen en extra te voeden. Alle sappen zijn koudgeperst en gemaakt van 100% natuurlijke groenten en fruit.  

De prijzen variëren van €44,95 voor een 1-daagse sapkuur tot €239,95 voor een 7-daagse sapkuur. Jij bepaalt dus wat je betaalt! Je kunt ook boxen met specifieke shots bestellen, zoals appelazijn of shotjes voor extra vitamine D. Alle prijzen zijn terug te vinden op de website van Dr Blend.

Voordelen Dr Blend 

✅ Groot aanbod; 

✅ 100% puur/natuurlijk 

✅ 100% vers en koudgeperst; 

✅ Klantenservice is 7 dagen per week bereikbaar voor professioneel advies;  

✅ Op werkdagen vóór 12:00 uur besteld, dezelfde werkdag gekoeld in huis; 

✅ Gratis bezorgen en gratis retourneren. 

Nadelen Dr Blend  

❌ Geen abonnement mogelijk

5. Dr Veggie  

Dr Veggie is specialist in pure groentesappen. Het merk heeft voor elke detoxer een geschikte sapkuur in haar assortiment. Zo kun je kennismaken met detoxen door een detox kuur 1 dag te volgen. Bevalt het je goed, dan kun je doorgaan met de detox kuur 3 dagen en daarna voor een detox kuur 5 dagen of detox kuur 7 dagen gaan. Hoe lang jij gaat detoxen, mag je zelf bepalen. Bedenk vooraf wat je doel is met de detoxkuur en kies aan de hand daarvan een sapkuur uit. Ga je bijvoorbeeld voor een opschoning van je lichaam, meer energie, een beter immuunsysteem of een betere nachtrust? Een detoxkuurweek zal wonderen doen! 

drveggie-beste-detox-kuur-review-2021-welke-detox-sapkuur-is-het-beste

Geef je lichaam een oppepper met de detox kuur 3 dagen. Deze bevat 21 sappen die alle mineralen en vitaminen bevatten die je lichaam nodig heeft. Daardoor krijg je meer energie, zal je beter slapen, geef je je weerstand een boost en help je jezelf in de richting van een gezonder leven. 

Dr Veggie heeft niet alleen detoxkuur sap, maar ook shots en specifieke sapkuren met spirulina. Deze bevatten allerlei antioxidanten, vitaminen en aminozuren die je lichaam een extra boost geven. Hierdoor kun je direct van start met een gezonde levensstijl! Leef je al redelijk gezond, dan is een detoxkuur alsnog van toegevoegde waarde. Het is namelijk dé manier om je lichaam te helpen ontgiften en zich te ontdoen van stoffen die er niet in horen. Een detox sapkuur van Dr Veggie bevat natuurlijke vitaminen en mineralen, die je lichaam ondersteunen in haar herstel. 

Een detox kuur 3 dagen kost tijdelijk €79. Wil je een detox kuur 3 dagen met spirulina, dat betaal je €119. 

Voordelen Dr Veggie 

✅ Pure groentesappen; 

✅ 100% verse groenten en fruit; 

✅ Productie is in eigen hand; 

✅ Groot assortiment detoxkuren, groenteshots en sapkuren; 

✅ Abonnement mogelijk voor herhaalgemak. 

Nadelen Dr Veggie 

❌ Tot €50 betaal je verzendkosten

6. Frecious 

Frecious bestaat al 10 jaar en haar missie is om Nederlanders meer groenten binnen te laten krijgen. Dit begint al bij de allerjongste Nederlanders. 

Het is een detoxkuur aanbieder die voor gezondheid gaat. Met de detox sappen van dit merk krijg je elke dag 500 gram groenten binnen. De sappen bestaan uit 70% groenten en 30% fruit en zijn daarmee 100% natuurlijk! Het is het meest voedingsrijke sapje dat je elke dag drinkt, rechtstreeks vanuit je vriezer. Het is daarom extra gezond, want vitaminen en mineralen blijven op deze manier behouden. 

frecious-beste-detox-kuur-review-2021-welke-detox-sapkuur-is-het-beste

Frecious doet aan slowjuice, zodat er 47% meer nutriënten behouden worden en aan shockvriezen, waardoor er 15% meer voedingswaarden behouden blijven dan bij HPP. De verschillende groenten en fruit worden niet geplet, maar geschroefd. Dit resulteert in dat de nutriënten goed opneembaar zijn door het lichaam. Verder zijn de producten van een Frecious detox sapkuur 100% biologisch en is er helemaal geen fruitsuiker aan toegevoegd. De verpakking wordt bovendien gemaakt van 100% gerecycled plastic, wat vier keer duurzamer is dan glas. 

Bij Frecious heb je de keuze uit 70% groenten en 30% fruit (voor newbies), 85% groenten en 15% fruit voor wie al een stap verder durft te gaan. En voor de echte die-hard groenteliefhebbers zijn er sapjes gemaakt van 100% groenten. 

Naast de detox sapkuur die Frecious aanbiedt, zet het merk zich ook in voor zieken. Zij vindt het belangrijk om zich in te zetten voor mensen wiens gezondheid het laat afweten. Doneer je met Frecious mee aan het Emma Kinderziekenhuis? Dan krijg je 3 sapjes cadeau als beloning voor je goede daad! Dat is nog eens een mooie Detox sapkuur aanbieding. 

De detoxkuur van Frecious is opgedeeld in verschillende soorten. Ga voor een kuur van 3, 5 of 7 dagen en ontvang o.a. 15 juices, 3 soepen, 2 koffie & thee soorten en 7 shots. Hoe langer je de kuur volhoudt, hoe meer je hier uiteraard van ontvangt.  

De prijzen variëren van €109 voor 3 dagen tot €129 voor 7 dagen. Dat maakt zelfs de meest uitgebreide detox kuur goedkoop! 

Voordelen Frecious 

✅ 100% natuurlijk en biologisch; 

✅ Verpakking is van 100% gerecycled plastic gemaakt; 

✅ Relatief lage prijzen; 

✅ Zet zich in voor een goed doel; 

✅ Meer voordeel bij het afsluiten van een abonnement. 

Nadelen Frecious 

❌ Lastig om een keuze te maken, door het enorme aanbod

7. Zuss & Sap 

De gezonde sapjes van Zuss & Sap worden door de zussen Joselien en Thekla samengesteld. Dit doen zij natuurlijk niet alleen, maar samen met hun team. Voor wie het moeilijk vindt om elke dag aan de aanbevolen hoeveelheid groenten en fruit te komen, zijn de detox sapkuren van Zuss & Sap de ideale uitkomst. Dit merk biedt gezonde en natuurlijke fruit- en groentesappen die boordevol goede voedingsstoffen zitten. Ook is er een speciale lijn voor kinderen, genaamd toversappen. In deze kleine flesjes zit wat meer fruit en het is bedoeld als aanvulling op een gezond eetpatroon. Op die manier krijg jij niet alleen de benodigde voedingsstoffen binnen, maar je kind(eren) ook!

zusssap-beste-detox-kuur-review-2021-welke-detox-sapkuur-is-het-beste

Zuss & Sap plukt groenten en fruit vers van het land bij lokale groente- en fruittelers. Daarna worden de sapjes geperst door middel van een slowjuicer. Daardoor worden alle voedingsstoffen en vitaminen behouden en kan ieder Zuss & Sap drankje uit 70% groenten en 30% fruit of zelfs uit 100% groenten bestaan. Direct daarna worden de sappen ingevroren en kan jouw bestelling bij jou thuisbezorgd worden. Vervolgens kun je de sappen maandenlang bewaren in je eigen vriezer en er eentje pakken wanneer je dat wilt! 

Er worden geen smaak-, geur- en kleurstoffen toegevoegd aan de sappen van Zuss & Sap en ook geen suikers en E-nummers. Wanneer je je aanmeldt voor de nieuwsbrief, krijg je een gratis groenteplanner Pdf in je mailbox. 

Voordelen Zuss & Sap 

✅ 70% groenten, 30% fruit beschikbaar;

✅ 100% groentesappen beschikbaar; 

✅ Geen smaak-, geur- en kleurstoffen, suikers of E-nummers toegevoegd; 

✅ Gratis groenteplanner Pdf beschikbaar; 

✅ Voordeelpakketten en proefpakketten beschikbaar. 

Nadelen Zuss & Sap 

❌ Je kunt het abonnement pas stopzetten na 4 leveringen;

❌ Bestel je onder de €90, dan betaal je €3,95 aan verzendkosten.

Mijn beste detox sapkuur 

Nu vraag je je waarschijnlijk af: “Welke detox kuur is het beste?”. Ik begrijp heel goed dat de beste detoxkuur voor iedereen een andere kan zijn. Toch vertel ik je graag welke detox sapkuur aanbieder voor mij als beste uit de test komt. Ik heb alle merken met elkaar vergeleken en de sapjes getest. Voor mij is er persoonlijk maar één echte winnaar en dat is Sap.je. Dit merk biedt pure groentesappen, gemaakt van 100% biologisch, verse groenten en fruit, heeft de productie van haar detox sappen in eigen hand en biedt een groot assortiment gezonde producten aan. Verder vind ik de prijs passen bij de kwaliteit en bevalt het mij goed dat je hier voor een abonnement kunt kiezen. Op die manier profiteer ik van herhaalgemak en hoef ik niet steeds opnieuw een bestelling te plaatsen voor mijn dagelijkse groentesapje. 


De Beste Detox Sapkuur Deal bij Sap.je - Korting - Kortingscode

Klik hier voor de uitgebreide Detox Sapkuur review over Sap.je

Wat is een detox kuur? 

Een detox kuur is een kuur waarbij je gedurende 1,3,5 of 7 dagen sapjes drinkt. Je eet en drinkt verder niets, behalve water. Bij een detoxkuur wordt doorgaans gebruik gemaakt van sterk ontgiftende voedingsmiddelen, vaak in de vorm van groentesappen, smoothies en superfoods, die veel antioxidanten bevatten en het lichaam sterk ontgiften. Voor wie zijn of haar gezondheid een boost wil geven, is zo’n detoxkuur dus zeker de moeite waard. 

Eigenlijk beschikt het lichaam zelf over alle mogelijkheden om te detoxen of afvalstoffen en toxines te verwijderen. Organen als de lever en nieren hebben als belangrijkste functies om het lichaam zuiver te houden. Het volgen van een detoxkuur met sapjes is dus geen wondermiddel, maar het is wel een goede manier om het lichaam te ondersteunen bij het ontgiften. Het principe is dat het lichaam en alle processen en organen zo weinig mogelijk worden belast, zodat ze hun werk goed kunnen doen. 

Een Detox Sapkuur wordt soms ook wel een detoxen dieet genoemd. Een detox dieet is een effectieve manier van gezond afvallen en kun je gewoon thuis doen. Je hebt hiervoor geen speciale middelen nodig. Alleen de detoxkuur van jouw persoonlijke voorkeur! 

Waarom ontgiften met een detox dieet? 

Ontgiften met een detox dieet is een manier om je lichaam te zuiveren van gifstoffen. Dagelijks krijg je stoffen binnen die je lichaam niet dienen. Denk hierbij aan uitlaatgassen, maar ook aan conserveringsmiddelen en middelen waarmee groenten besproeid worden. Je lichaam doet hard haar best om die gifstoffen af te voeren, maar dat lukt niet altijd even goed. Wanneer je merkt dat je lichaam wel wat extra hulp kan gebruiken (bijvoorbeeld omdat je vaak moe en energieloos bent of slecht slaapt), kun je kiezen voor ontgiften met een detox dieet. Hiermee ondersteun je het natuurlijke proces in het lichaam.  

Verschil tussen detox kuur en groentesapkuur 

Naast detoxkuren zien we ook veel groentesapkuren voorbijkomen op het internet. Wat is precies het verschil tussen deze twee kuren en welke moet je kiezen? Een detoxkuur is echt bedoeld om je lichaam te ontgiften en te resetten. Vooral wanneer je een tijdje niet zo gezond geleefd hebt, is dit een hele goede manier om met een schone lei te beginnen. 

Een groentesapkuur volg je vooral omdat je je lichaam extra wilt ondersteunen. Wanneer je door een drukke periode gaat en niet zoveel tijd hebt om gezond te eten, kunnen groentesappen een mooie aanvulling op je eetpatroon zijn. Groenteshots zitten vol vitaminen, mineralen en antioxidanten en geven je lichaam echt een boost. Er zijn allerlei soorten groenteshots, waaronder, spirulina shots, gembershots en kurkumashots. Deze hebben allemaal hun eigen unieke werking. Neem vlak na het opstaan een groenteshot om je dag goed te beginnen. 

De voordelen van een detoxkuur – Waarom een detox kuur bestellen geweldig is! 

Er zijn heel wat voordelen verbonden aan een detox sapkuur. Hieronder heb ik een overzicht gemaakt van de grootste voordelen die een detoxkuur met zich meebrengt: 

✅ De vertering krijgt rust

Eerst en vooral krijgt het verteringsstelsel tijdens een detox kuur met sap de mogelijkheid om zich te herstellen. Het verteren van eten vraagt veel energie en dat kan een belasting zijn voor de organen. Van de darmen tot aan de maag, de nieren en de lever; allemaal werken ze hard om eiwitten, koolhydraten en vetten te verwerken. Sapjes op basis van groenten en fruit vereisen echter weinig energie om te verteren. Daardoor heeft je lichaam hier helemaal niet veel moeite mee! 

✅ Toxines verwijderen  

Daarbij blijft er tijdens een detox kuur voor het lichaam energie over om giftige stoffen en afvalstoffen te verwijderen. Aangezien er veel minder energie verbruikt moet worden voor de vertering van eten, kan het lichaam zich bezighouden met het afvoeren van afvalstoffen. Dat kan in sommige gevallen wel een aantal vervelende symptomen met zich meebrengen. Denk hierbij aan milde tot heftige vormen van acné, maar ook aan tijdelijke darmproblemen. Gelukkig zijn die problemen echt tijdelijk. Het resultaat is uiteindelijk waar je het voor doet: een betere gezondheid. 

✅ Meer fysieke en mentale energie

Ook heeft een detox kuur met sapjes een positief effect op je energieniveau. Dit komt ook doordat er bijna geen vertering nodig is, maar ook doordat verse groentesappen boordevol voedingsstoffen zitten, zoals mineralen en vitaminen. Het lichaam heeft deze broodnodig om te kunnen functioneren en vaak bevat gewone voeding er te weinig van. Een detox kuur is dan een goede manier om in korte tijd een grote hoeveelheid vitamines en mineralen binnen te krijgen, waardoor cellen meer energie hebben en waardoor jij op fysiek en mentaal vlak ook beter kunt presteren! Een detox sapkuur is een effectieve manier om een detoxen dieet te volgen en op een gezonde manier af te vallen. 

✅ Een lager risico op kanker 

Een van de meest onderzochte effecten van een detox kuur is dat het risico op verschillende soorten kanker drastisch verlaagd wordt. Dit heeft eigenlijk alles te maken met het feit dat het drinken van groene juices inhoudt dat je nauwelijks calorieën en koolhydraten binnenkrijgt. Calorieën - en dan vooral suikers - zijn een belangrijke bron van energie voor ons lichaam. Ze zijn dus heel gunstig. Maar ondertussen voeden ze ook iets anders: kankercellen! 

Het risico op kanker is veel kleiner als je af en toe een detox kuur doet. Niet alleen omdat reeds bestaande kankercellen dan geen voeding meer krijgen waardoor ze sterven (een proces dat ook wel autofagie genoemd wordt). Ook omdat de vele voedingsstoffen in de detox juice de verdere groei van die gevaarlijke cellen tegengaan. Het heeft dus een dubbele werking. 

✅ Detoxen houdt je jong 

Als je je biologische leeftijd wilt verlagen en er daarbij ook jonger wilt uitzien, dan is een detoxkuur zeker iets voor jou! Detoxen met green detox juices zal - zoals we al hebben gelezen - kankercellen uitschakelen en ook zorgen voor een betere celvernieuwing.  

Celveroudering is één van de belangrijkste oorzaken van lichamelijke veroudering en dat proces zorgt ervoor dat we sneller rimpels krijgen, dat de huid verzakt en dat er allerlei andere symptomen optreden die komen kijken bij ouder worden. 

Als je detoxt, krijgen je cellen de kans om zichzelf sneller te herstellen. Dit komt doordat de telomeren (de zogenaamde uiteindes van de cellen zelf) minder snel korter worden. Hoe korter een telomeer is, hoe sneller de cel aftakelt. Ga je dat proces tegen met een detox kuur, dan blijf je dus langer jong! 

✅ Je kickt af van suikers 

Nog een belangrijk voordeel van een detox kuur? Je zal waarschijnlijk minder afhankelijk zijn van suikers en voeding in het algemeen. Hoe meer koolhydraten en suikers je eet, hoe meer je lichaam deze nodig heeft om optimaal te functioneren. Je creëert als het ware een soort van verslaving. Als je in die vicieuze cirkel terechtkomt, is het heel moeilijk om er weer uit te komen. 

Detoxen door middel van detox sappen of een detox kuur thee is echter een soort van metabolische reset, waardoor je lichaam gedwongen wordt om niet langer op suikers te werken. Detox juices bevatten immers nauwelijks suikers, vooral de varianten die alleen uit groenten bestaan. Het voordeel is dat je na het volgen van een detox sapkuur nog wel suikers kunt eten, maar dat je lichaam er op metabolisch vlak helemaal anders mee zal omspringen. Dit verlaagt dus ook het risico op ernstige symptomen bij diabetes! 

✅ Je metabolisme verbetert 

Een bijkomend positief effect van detox juice drinken is dat je metabolisme anders gaat werken. Dit houdt in dat je lichaam suikers op een betere manier gaat verwerken, waardoor je bloedsuikerspiegel meer in balans blijft. Voor veel mensen klinkt dat misschien niet belangrijk, totdat ze beseffen dat een bloedsuikerspiegel die in balans is ook het risico op overgewicht verlaagt. 

Als je lichaam koolhydraten, vetten en eiwitten efficiënter in energie kan omzetten, zal een kleiner deel van die calorieën in lichaamsvet worden omgezet. Wil je afvallen? Dan is een detox kuur volgen dus een goed idee! 

✅ Je huid wordt mooi en stralend 

Een verouderde, oneffen en uitgedroogde huid is één van de meest voorkomende symptomen van de aanwezigheid van toxines in het lichaam. De reden waarom is eigenlijk eenvoudig: hoe meer toxines er zich in je lichaam bevinden, hoe meer je lichaam zal proberen om die te verwijderen. En de beste manier om dat te doen, is via de huid. Het is dan ook niet gek dat je huid er slechter uit gaat zien wanneer het bezig is met het uitscheiden van afvalstoffen. 

Het spreekt dan ook voor zich dat je huid er tijdens de detox kuur misschien eerst wat minder goed zal uitzien. Dit is echter een normaal onderdeel van het proces. Hieraan merk je dat de detox is begonnen en dat je lichaam er alles aan doet om de toxines die al lang aanwezig zijn, te verwijderen. Wanneer eenmaal het grootste deel van die giftige stoffen weg is, zal je huid gaan stralen als nooit tevoren. Houd daarom vol en je zal versteld staan van de resultaten! 

✅ Je cellen vernieuwen zich beter 

Celvernieuwing is een proces dat we al hebben besproken, maar de effecten daarvan gaan een stuk verder dan je zou denken. Aangezien cellen de basis vormen van alle weefsels in het lichaam, zal de vernieuwing ervan op alle vlakken verbeteren na een detox kuur. Enkele voorbeelden: 

  • Wonden zullen sneller herstellen; 
  • Je hersencellen blijven langer intact; 
  • Je immuun cellen doen hun werk beter; 
  • Je geneest sneller van allerlei soorten ziektes.

Celherstel is dus de basis van een goede gezondheid en dankzij een detox kuur met juices gaat dat proces sneller. Op die manier geniet je dus langer van een goede gezondheid, ook op latere leeftijd! 

✅ Een betere hormonale balans 

Ten slotte brengt het drinken van een detox kuur sap gedurende een vaste periode ook voordelen met zich mee voor je hormonen. Hormonen zijn stoffen die verschillende functies hebben in het menselijke lichaam. Deze variëren van het in stand houden van het immuunsysteem tot het mogelijk maken van voortplanting. Een detox kuur kan helpen om die processen te verbeteren, doordat je lichaam plots veel meer voedingsstoffen binnenkrijgt. 

Hormonen als testosteron, oestrogeen en vele anderen, worden vaak minder goed aangemaakt door het aanwezig zijn van toxines in ongezonde voeding, vervuilde lucht en andere factoren. Drink je meer pure detox juice, dan krijgt je lichaam wel alle stoffen binnen die het nodig heeft om je hormonen in balans te brengen. Ook de productie van insuline (een hormoon dat wordt aangemaakt als reactie op het eten van suikers) zal tijdens een detox kuur weer in balans komen!  

Een detox kuur of detox dieet volgen met detox juices (bijvoorbeeld die van Sap.je) is duidelijk een goed idee als je je gezondheid wilt boosten. De lijst met voordelen van detoxkuur sap gaat nog eindeloos verder, maar nu heb je toch al een goed beeld gekregen van de mogelijkheden. De beste manier om ervan overtuigd te worden, is door het natuurlijk zelf te proberen. Misschien kun je daarna het stokje doorgeven en ook anderen met jouw detox kuur ervaringen inspireren. In deze Sap.je review lees je alles over mijn persoonlijke ervaringen met detox juices van Sap.je! 

Bijwerkingen van detoxen 

Er bestaat nogal wat discussie over de effectiviteit van een sapjes detox en of het wel degelijk helpt om het lichaam te ontgiften. Vaak beweert men dat het lichaam eigenlijk geen hulp nodig heeft om toxines af te voeren, aangezien organen zoals de lever daar al voor zorgen. Anderen zeggen dan weer dat we tegenwoordig met zoveel chemicaliën, toxines en andere vormen van vervuiling in contact komen, dat een detox wel degelijk nuttig kan zijn. 

Het is in elk geval zo dat tal van vergiftigende en ongezonde middelen ons lichaam binnendringen, op dagelijkse basis. Of je je daar nu bewust van bent of niet. Van antibiotica tot kleurstoffen in voeding, pesticiden en meer, het zijn allemaal stoffen die de gezondheid van ons lichaam negatief beïnvloeden. Een detox sapkuur kan je lichaam helpen om weer in balans te komen en zichzelf sneller te herstellen. 

Maar hoe voelt een detox nu eigenlijk? De symptomen kunnen nogal verschillen, maar hieronder vind je enkele van de meest voorkomende bijwerkingen van een detox kuur: 

Hoofdpijn 

Bij het ‘afkicken’ van snelle suikers (die je normaal gesproken waarschijnlijk ongemerkt veel eet) kan hoofdpijn veroorzaakt worden. Een detox kuur is eigenlijk een beetje een afkickfase, aangezien je ongezonde voeding links laat liggen en enkel sapjes drinkt. Voor wie normaal gezien erg ongezond eet, kan dat effect heel sterk zijn. Probeer je hierdoor niet te laten afschrikken. Merk je echter dat de hoofdpijn ondraaglijk wordt en dat je lichaam het heel zwaar heeft? Probeer dan veel water te drinken tussendoor. 

Acné en huidproblemen 

Daarbij zal het lichaam ook toxines uitscheiden via de huid. Dat kan tijdelijk symptomen opleveren zoals acné en andere huidproblemen. Het is niet bepaald aangenaam, maar het is doorgaans wel een teken dat het lichaam zijn werk doet en ongezonde stoffen uitscheidt. Probeer hier daarom even doorheen te zetten. Je geduld en doorzettingsvermogen worden uiteindelijk beloond. 

Vermoeidheid en stemmingswisselingen

Ook kan je gemoedstoestand door een detox sapkuur beïnvloed worden. Het lichaam gebruikt veel energie voor het afvoeren van toxines, waardoor je je wat vermoeid of futloos kunt voelen en misschien zelfs een beetje down. Dit is echter tijdelijk en zal minder worden zodra het lichaam van binnen gezonder is. 

Verteringsproblemen  

Weet je nog dat ik vertelde dat het drinken van detox juices je vertering zal verbeteren? Voordat het zover is, zal je verteringskanaal echter eerst door een onaangenaam proces moeten gaan. Als je een detox kuur volgt, kan het zijn dat je minder regelmatig naar het toilet kunt, opgeblazen bent, plots diarree hebt en andere ongemakken ervaart met je stoelgang en spijsvertering. Dit zijn allemaal tekenen dat je lichaam het drinken van de juices nog niet gewend is en dat je lichaam via je verteringskanaal oude toxines (die er al heel lang zitten) verwijdert. Dat is niet echt aangenaam, dat begrijp ik. Maar het is een goed teken. De detox juice werkt en voor je het weet verdwijnen die problemen weer en is je vertering beter dan ooit! 

Brain fog of concentratieproblemen 

Net zoals je je misschien vermoeider voelt tijdens een detox kuur doordat je lichaam bezig is met toxines afvoeren, kun je ook concentratieproblemen krijgen. Je lichaam heeft slechts een beperkte hoeveelheid energie beschikbaar voor het uitvoeren van lichaamsprocessen. Hoe meer toxines je in je lichaam hebt zitten, hoe meer energie naar het detox proces gaat en hoe minder goed al het andere functioneert. Zoals bijvoorbeeld je hersencellen! 

Brain fog is een veel voorkomend symptoom van detoxen. Je hebt het gevoel dat je hersenen trager werken, dat je minder helder kunt nadenken en dat je dingen minder goed onthoudt. Ook dit symptoom is gelukkig tijdelijk. Na de detox kuur heb je waarschijnlijk juist méér mentale energie dan vroeger. Ook hiervoor geldt dus: even doorzetten, dan wordt het beter. 

Een sterke drang naar ongezonde voeding 

Het lichaam houdt van structuur en routine, dat is één ding wat zeker is. Als je plotseling detox juice begint te drinken (na bijvoorbeeld jarenlang fastfood te eten en suikerrijke dranken te drinken), dan is dat een hele aanpassing. Niet alleen op lichamelijk vlak, maar ook op mentaal vlak. Je lichaam vertoont zichtbare symptomen, maar het kan ook gebeuren dat je een sterke drang voelt naar de voeding die je zo lang hebt gegeten. Zie het als afkicken van suikers, vetten en smaakversterkers: een proces dat oncomfortabel, maar wel noodzakelijk is. Drink voldoende water om de honger tegen te gaan en besef dat de drang die je voelt ook voorbijgaat. 

Slaapproblemen en nachtmerries 

Elk effect dat je lichaam ondervindt door het volgen van een detox kuur, zal ook op je nachtrust invloed hebben. Er zijn veel mensen die tijdens een detoxen kuur met detox juice helemaal niet goed slapen. Dat is dan waarschijnlijk een gevolg van het afkickproces. Je lichaam is de hele dag druk bezig, dus ook 's nachts kan het onrustig zijn. Zo kan de verandering in je bloedsuikerspiegel er bijvoorbeeld voor zorgen dat je minder gemakkelijk tot rust komt, waardoor je maar blijft woelen wanneer je in je bed ligt. 

Aan de andere kant kan het ook gebeuren dat je juist vermoeider bent, en als een blok in slaap valt. Dit kan dan weer verklaard worden door het feit dat je lichaam zo actief bezig is met het detox proces, dat het weinig energie over heeft om iets anders te doen! Ten slotte kan je ook last krijgen van intense dromen, en zelfs nachtmerries. 

Dit kan verschillende oorzaken hebben, maar één ervan is dat een fysiologische detox ook een emotionele en mentale detox met zich meebrengt. Misschien komen door een detox kuur wel oude pijnen en trauma’s naar boven? De wetenschap heeft al meermaals het verband tussen lichamelijk én spiritueel detoxen aangetoond. Deze gaan hand in hand met elkaar en dat zou nachtmerries tijdens een detox kuur kunnen verklaren! 

Welke effecten je ook ervaart tijdens het drinken van detox sappen in een detox kuur, het gaat hier gelukkig altijd om tijdelijke symptomen. Wanneer je lichaam eenmaal gewend is geraakt aan dat nieuwe niveau van gezondheid en puurheid, verdwijnen die ongemakken weer als sneeuw voor de zon.  

Het resultaat is dat je je fitter, energieker en alerter dan ooit voelt. Je zal daarbij ook afvallen, en je mentale gezondheid wordt alleen maar beter. Een detox dieet is dan misschien niet altijd even leuk, maar de effecten ervan op de lange termijn zijn dat zeker wel! 

Met een detox kuur afvallen 

Met een detox kuur afvallen? Ja zeker! Veel mensen beginnen aan een detox sapkuur omdat ze willen afvallen, en dat is begrijpelijk. Het belangrijkste is echter dat de gezondheid op de eerste plaats staat. Is je gezondheid helemaal in orde, dan komt gewichtsverlies eigenlijk vanzelf. Als je een detoxkuur goed doet en daarna gewoon gezond eet, kan het er wel degelijk voor zorgen dat je kilo’s kwijtraakt. Met een detox kuur afvallen is dus zeker mogelijk. Dat gewicht zal voor een groot deel uit vocht bestaan. Dat vocht zat er, omdat je lichaam daar voorheen alle ongewenste stoffen en toxines in opsloeg. Tijdens de detox kuur worden die stoffen (en dus ook het vocht) verwijderd. Pas daarna wordt het vet in je lichaam aangepakt en zal je ook daadwerkelijk vet verliezen tijdens het afvallen. Met een detox kuur afvallen verlies je enerzijds overtollige vocht en anderzijds overtollige vet. Dat wilt toch iedereen? Een echte win-win situatie! 

Een detox kuur kopen met korting 

De lijst met voordelen van een detoxkuur gaat nog veel verder. Er zijn meer dan genoeg redenen om een detox kuur van 7 dagen te volgen. Zo hoef je zelf geen eten klaar te maken en kan je de sapjes gemakkelijk overal naartoe meenemen. Dat scheelt je zeeën van tijd en maakt het leven ook nog eens een stuk gemakkelijker. Afhankelijk van het soort detox kuur zal je meer of minder groentesappen moeten drinken. Toch ben je hier niet veel tijd aan kwijt. De sapjes zijn helemaal niet zo groot. 

Een andere goede reden om een detox kuur te volgen is dat het helemaal niet veel hoeft te kosten. Je kan zelf je sapjes maken (wat natuurlijk iets meer tijd vraagt), maar je kunt er ook voor kiezen om bereide detox sapjes te kopen en te bestellen, bijvoorbeeld bij het 100% biologische Sap.je. Zo beschik je meteen over een hele dosis sappen die je over een bepaalde periode kunt drinken. Het voordeel van de Sap.je detox sappen is dat ze door middel van slow juicing zijn bereid, waardoor alle enzymen, vitamines en mineralen bewaard blijven. Je kiest hier voor de beste detox kuur sappen. Daarnaast krijg je meestal korting bij het kopen van een detox sapkuur en heb je zo gemakkelijk een goedkope detox kuur in huis. Mijn ervaring met dit merk is in elk geval heel positief!  

Detox kuur ervaringen van bezoekers Jouwpersoonlijkegroei.nl 

Voor wie wil beginnen met een detox sapkuur is het altijd handig om te weten hoe andere mensen zo’n sapkuur hebben ervaren. Het gaat natuurlijk niet alleen om een kortingscode of korting op een Detoxkuur maar ook om de ervaringen.  

Hieronder een overzicht van de ervaringen van enkele bezoekers van het platform Jouw persoonlijke groei: 

Als je niets liever doet dan vooruit gaan in het leven, jezelf elke dag een beetje beter, sterker, fitter en slimmer maken, dan is persoonlijke groei zonder twijfel een concept dat je zal interesseren. Persoonlijke.. 

“Detoxen heeft mij absoluut geholpen. Mijn stoelgang is beter en ik ben gewicht verloren. Maar het heeft me vooral geleerd dat gezonde voeding écht belangrijk is om me goed in mijn vel te voelen!” – Detox Kuur ervaring van Jannie 

“Ik was op zoek naar informatie over detoxen, aangezien ik altijd last heb gehad van PD, of prikkelbare darm syndroom. Mijn energie bleef altijd maar hangen op 70-80%, maar door te detoxen kan ik zeggen dat dat nu 100% is. Ik ben van plan om de detox kuur af en toe te doen en ik heb het reeds aan vrienden aangeraden!” – Detox Kuur ervaring van Tony 


Detox kuur ervaringen van klanten 

Natuurlijk heb ik ook een aantal detox kuur ervaringen verzameld over de aanbieders die ik in dit artikel benoem! 

Heidi vertelt in haar detox sapkuur review over Juizs: "De sapjes zijn lekker, de detox doet wat het zegt dat het zal doen. Na 2 weken kuren (incl. opbouw en afbouw) ben ik 6kg kwijt, voelt mijn lichaam meer in balans. Ik ben een tevreden klant. Dank je wel voor de fijne ervaring, Ik kom graag terug." 

Bettina vertelt over Sap.je: “Ik heb een 3-daagse sapkuur via Sap.je gedaan. De groentesappen waren echt heerlijk! Ook werd je goed begeleid voor, tijdens en na de detox met lekkere recepten.” En ook Patricia is enthousiast: “Je voelt je echt fit gedurende de detox (en zeker nog daarna). Dit jaar gaan we er weer voor en super dat jullie nu door het hele land bezorgen.”

Tijd voor een Frecious detox sapkuur review van Rachel: “Helemaal top! Ik vind Frecious super! Ik neem elke dag een flesje om meer vitamines binnen te krijgen en voel me een stuk beter sinds ik het gebruik!!” Verder vertelt Martijn: “De sapjes worden in een stevige doos, netjes bij je thuisbezorgd. In deze doos zitten altijd de bestelde sapjes, maar ook altijd wel een sapje gratis (seizoensgebonden) als je een abonnement hebt, zoals ik. De sapjes zelf zijn altijd gewoon perfect qua smaak, al kunnen niet al de smaken echt aan mij besteed zijn.” Martijn weet dat dit te maken heeft met persoonlijke voorkeur. “Mocht er een keer iets fout gaan, dan lossen ze dit snel en naar tevredenheid op, zelfs boven mijn verwachting!”

Over Zuss & Sap schrijft een tevreden klant: ““De sapjes doen wonderen voor mijn huid. Mijn lichaam heeft echt een boost gekregen en ik voel me veel beter en gezonder!” Klant Simone deed een 3-daagse reset en vertelt daar het volgende over: “Inmiddels is het bijna drie weken geleden heb ik het als enorm positief ervaren.” Simone kreeg een energie boost en voelde zich heel goed. “Einde van de dag wel een beetje hoofdpijn, maar het viel mij erg mee. Ik heb ook geen honger gehad. Drie dagen is in mijn ogen ook precies goed. Daarna ben je wel toe aan weer iets met structuur en word je wat weeïg.” Alleen het gembershotje kreeg Simone niet helemaal op. “Mijn darmen en maag hebben het ook erg positief ervaren en ik ben nog steeds een stuk bewuster met mijn voeding bezig. Ik had een zeurende pijn in mijn maag en een opgeblazen gevoel en dat is weg.” Simone kan zich voorstellen dat zij de 3-daagse kuur van Zuss en Sap over een half jaar nog eens zou doen!

En dan hebben we deze positieve review over Juice Brothers nog van de bekende Instagrammer Jessie Jazz Vuijk: “My cleanse was so much easier than I thought it would be, so many different flavors and combinations that kept things interesting.” 

Wil je genieten van een optimale gezondheid, een hoog energieniveau en daarbij ook gezond afvallen? Dan is een detoxkuur tot 7 dagen zeker een goed idee. Hoe dan ook zal je lichaam erbij baten, en dat komt je gezondheid én je persoonlijke groei natuurlijk alleen maar ten goede! 

Lees ook mijn uitgebreide Review met Ervaringen en Korting over de Groentesappen en Detox kuur van Sap.je.

Meest gestelde vragen over detox sapkuren 

Ik kan mij goed voorstellen dat je nog vragen hebt over detox sapkuren. Die had ik zelf ook, toen ik er net mee aan de slag ging. Daarom heb ik de meest gestelde vragen over detox sapkuren voor je verzameld en beantwoord. Lees maar mee! 

Mag ik ook andere dingen eten en drinken tijdens een detox sapkuur? 

Veel mensen vinden alleen maar sapjes drinken nogal een uitdaging. Daarom vragen zij zich af of zij daarnaast ook weleens iets mogen eten of drinken. In principe is dat mogelijk, maar je moet weten dat het beste resultaat juist behaald wordt als je er niet bij eet. Je mag wel water en biologische kruidenthee drinken, maar probeer dit ook niet te veel te doen. Alleen wanneer je echt trek hebt. Heb je het echt moeilijk om niets te eten of ga je naar een verjaardag? Eet dan alleen groenten. 

Voor wie is een detox kuur geschikt? 

In theorie kan iedereen een detox sapkuur doen, maar het wordt meestal afgeraden voor zwangere vrouwen of jonge kinderen. Kinderen hebben voldoende calorieën nodig om goed te groeien en sapjes bevatten hiervoor eigenlijk te weinig energie. Hetzelfde geldt voor zwangere vrouwen, die extra energie nodig hebben om het kindje te helpen groeien. Ook voor mensen met ondergewicht, zij die medicijnen gebruiken of wie aan schildklierproblemen lijdt, is een detox kuur niet geschikt. 

Wie aan een detoxkuur wil beginnen, vraagt het beste advies bij een specialist of voedingsdeskundige. Er moet altijd rekening gehouden worden met eventuele chronische aandoeningen, zoals diabetes. Maar ook het lichaamsgewicht, het gebruik van medicijnen en allergieën voor bepaalde voedingsmiddelen zijn factoren. Daarnaast zou ik altijd kiezen voor kwaliteit en de beste Detoxkuur kopen met korting, bijvoorbeeld bij Sap.je. 

Hoelang duurt een detoxen sapkuur? 

Eén van de eerste vragen bij mensen die een detox kuur willen beginnen, is ‘hoelang duurt zo’n sapkuur eigenlijk?’ Het antwoord hangt af van welk type kuur je volgt. Je hoeft niet altijd een detox week in te lassen, maar de meeste varianten duren gemiddeld 5 tot 7 dagen, aangezien een langdurig tekort aan calorieën negatieve gezondheidseffecten met zich mee kan brengen. 

Andere detoxkuren duren dan weer slechts 1 dag of 3 dagen, maar zijn dan mogelijk wel intensiever. Ook zal de duur afhangen van hoe gezond je al bent, welke sappen je precies drinkt en hoe je lichaam op de symptomen van het ontgiften reageert. Je zal hiervoor dus ook zelf moeten ondervinden hoe zo'n detoxkuur jou precies afgaat. 

Als je ervoor kiest om een specifieke sapjeskuur te doen, dan zal de duur doorgaans iets korter zijn. Detoxen op basis van groentesappen is erg intensief, omdat het lichaam overspoeld wordt met een hoge dosis vitamines en mineralen. Daarbij bevatten dergelijke sapjes meestal niet zoveel calorieën, waardoor je het beter niet te lang kunt doen. Doe je dat wel, dan gaat het lichaam in de zogenaamde overlevingsmodus en zal het eerder geneigd zijn om vetmassa en toxines op te slaan. En dat is juist wat je wilt voorkomen! 

Werkt detoxen echt? 

Ja, het werkt echt. Het is hierbij wel belangrijk dat je je echt houdt aan de detoxkuur. Dat betekent dat je niets eet, zolang je met de kuur bezig bent. Wil je met een detox sapkuur afvallen? Dan moet je discipline tonen en niet stiekem ongezonde dingen eten. Dan zal het namelijk minder goed werken. Het is dus geheel aan jou. Jij bepaalt hoe goed de detoxkuur voor jou zal werken en hoeveel resultaat je ermee behaalt. 

Conclusie beste detoxkuur aanbieders – Waar detox kuur bestellen? 

Over de schrijver
Martijn is oprichter van het platform Jouw persoonlijke groei, heeft een relatie met Anouk en vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In zijn gratis E-book deelt Martijn de beste 50 Praktische Tips om groei te ervaren . >>Download Gratis<<
Reactie plaatsen

50 Praktische Groei Tips 

Op welk onderdeel zou jij willen groeien?


  • Meer energie?
  • Regelmatiger bewegen?
  • Uitgeruster wakker worden?
  • Bewuster worden van je mindset?
  • De voordelen van meditatie ervaren?
  • Meer geluk ervaren?

Je kan niet op alle gebieden tegelijk groeien.


Door te focussen op één onderdeel maak je de volgende stap in jouw persoonlijke groei.


Download nu het  GRATIS E-book.  

50%
Het E-book: De volgende stap in jouw persoonlijke groei
GRATIS in je mailbox
Ja, ik wil het E-book
50 praktische groei tips download