In dit artikel

Beste Detox Kuur Review 8x Detoxkuur Test!

Beste Detox Kuur | Review (2023) | 8x Detoxkuur Test!

In dit artikel

Een detox kuur volgen? Wat is dat? Tegenwoordig lees je op heel wat gezondheidsblogs, websites en in boeken over gezondheid en detoxen. Een detoxkuur is een periode waarin men een bepaald voedingsschema volgt, waarbij het lichaam de kans krijgt om toxines en andere ongewenste stoffen uit te scheiden. We slaan elke dag heel wat ongezonde stoffen op in ons lichaam door ongezonde voeding, vervuilde lucht en nog vele andere factoren. Een gevarieerde detox kuur maakt het mogelijk om die uit ons lichaam te verwijderen, waardoor we ons gezonder, fitter en lichter voelen. Ontgiften met een detox sapkuur is daarom dé manier om je lichaam weer gezonder te maken! 

De beste detox kuur 2023: Mijn selectie

 1. Beste Detox Kuur: Sapje
 2. Beste Detox programma Nieuw: Happy Juicy
 3. Beste Detox Kuur Slowjuice: Sapje 
 4. Beste Detox Kuur Coldpress: Happy Juicy
 5. Beste Detox Kuur Biologisch: Sapje

Detox sapkuur sapjes vergelijken: hoe doe ik dat? 

Detoxen is niets nieuws. Het bestaat al enige tijd. Daardoor zijn er ook al veel aanbieders op de markt met hun eigen detox producten. Zo bestaan er merken die een detox kuur 1 dag, detox kuur 3 dagen, detox kuur 5 dagen of zelfs een detox kuur 10 dagen aanbieden. Welke detox kuur het beste bij jou past en hoe lang je deze zou moeten volhouden, is niet zo gemakkelijk om te bepalen. Een detox kuur 1 dag is makkelijk vol te houden, maar waarschijnlijk niet lang genoeg om jouw lichaam volledig te reinigen.  

Omdat ik die keuze graag makkelijker voor je maak, heb ik een aantal top aanbieders van detox kuur sapjes met elkaar vergeleken. Dit heb ik gedaan op basis van hun product(en), de kwaliteit, de prijs, de ingrediënten en begeleiding. Ook heb ik gekeken naar detox kuur ervaringen en reviews, de verpakking van de detoxkuur sapjes en in hoeverre deze wel of niet gepersonaliseerd zijn. Op basis van deze factoren heb ik een top samengesteld. Welke detoxkuur is het beste? Dat ga ik je vertellen. Lees maar mee! 

1. Sapje – Beste Detox Kuur sapjes algemeen, slowjuice en biologisch 

Sapje staat voor 100% biologisch, lokale ingrediënten en puur en raw groentesap met 85% groenten en 15% fruit, kruiden en specerijen. Per sapje is 400 gram verse groenten toegevoegd. Deze worden allemaal geperst met de slowjuicer en bij jou thuisbezorgd wanneer het jou uitkomt. Je kunt op de website van Sapje niet alleen groentesappen bestellen, maar ook een detox kuur voor 1,3,5 of 7 dagen. 

Beste Detox Kuur | Review (2022) | 8x Detoxkuur Test!

Sapje maakt 100% biologisch sap. Dat houdt in dat alle ingrediënten helemaal biologisch zijn. Ook streeft dit merk ernaar om de beste groentesap te leveren. Daarom besteedt het enorm veel aandacht aan elke stap in het productieproces: van het telen tot het verpakken. Met de detox kuur biologisch van Sapje geef je je lichaam en geest even vakantie. Het is de manier om ongezonde gewoonten los te laten en je vitaliteit te verbeteren. Het haalt belasting van je organen en ondersteunt je gezondheid op een natuurlijke manier. Je ontvangt ook de heerlijke detox thee bij alle detox kuren.

De prijzen voor Sapje detoxkuur 3 dagen, 5 dagen of een detox kuur 7 dagen variëren van €110 tot €240. Doe je een grote bestelling, dan ontvang je Sapje korting, detox thee en geniet je van een interessante detox kuur aanbieding! 

Lees ook mijn uitgebreide Sapje detox sapkuur review om meer te weten te komen over de producten van dit merk! 

Voordelen Sapje

✅ Slowjuice geperst;

✅ 100% biologisch;

✅ Lokaal en seizoengebonden sapjes;

✅ 5, 10 of 15% korting bij een grotere bestelling;

✅ Abonnement op een detox kuur mogelijk;

✅ In glazen flesjes;

✅ Groot assortiment.

Nadelen Sapje

❌ 7 Dagen detoxen is relatief duur;

❌ Je betaalt diepvriestransportkosten à €4.95.


Klik hier voor de beste deal

2. Happy Juicy – Beste Detox Kuur Nieuw en detox kuur gezond

Op nummer 2 in beste detox kuur staat Happy Juicy. Dit merk is nog relatief nieuw op het moment van schrijven, maar wel heel relevant om te benoemen. Het is dan ook niet voor niets dat ik de Happy Juicy detox kuur als tweede in deze vergelijkingstest benoem. Eerder kwam hij ook al voor in de artikelen beste kuur en beste groentesap. Reden genoeg om hem weer te noemen!

Beste Detox Kuur Review 8x Detoxkuur Test!

Happy Juicy levert gezonde sapjes bij jou aan huis, waardoor een gezonde levensstijl gemakkelijker vol te houden is. De sapjes zijn vers en gezond en worden gemaakt met groenten en fruit van het platteland uit eigen regio. De sapjes zijn 100% natuurlijk, want ze bevatten geen toegevoegde suikers of andere kunstmatige toevoegingen. Dat is namelijk het beste voor jouw gezondheid! En alsof dat allemaal nog niet fijn genoeg is, is ook de smaak heel lekker!

Happy Juicy is verkrijgbaar in 9 verschillende sapjes. Deze bevatten elk ongeveer 7 gezonde ingrediënten. In totaal werkt Happy Juicy met 25 gezonde ingrediënten, maar die passen nu eenmaal niet allemaal in één flesje. Toch kom je met de Happy Juicy detoxkuur niets tekort. Elk sapje zit boordevol vitaminen en mineralen. Precies wat je nodig hebt om je lichaam in topvorm te houden (of te brengen)!

Voordelen Happy Juicy

✅ 100% natuurlijke sapjes;

✅ Geschikt om mee af te vallen;

✅ Je dagelijkse portie groenten en fruit in een flesje;

✅ Duurzaam geperst;

✅ Gratis thuisbezorgd;

✅ Abonnement mogelijk;

✅ Bevroren thuisbezorgd, zodat je de sapjes langer kunt bewaren.

Nadelen Happy Juicy

❌ Nog een relatief nieuwe speler op de detoxkuur markt.


Klik hier voor de beste deal

3. JuiceXpress – beste smaakvolle detox kuur

JuiceXpress is een aanbieder van detox kuren. Het bedrijf maakt smaakvolle detox sappen om je lichaam mee te reinigen. Daardoor kun je je lichaam ontgiften en tegelijkertijd afvallen! Waar veel detox sapkuren niet heel lekker smaken, doet JuiceXpress dat wel. Dat is immers de belofte die het bedrijf doet!

Beste Detox Kuur Review (2022) 8x Detoxkuur Test!

Op de website van JuiceXpress kun je direct je favoriete detox kuur bestellen. Kies voor 3, 5 of 7 dagen en ga aan de slag. Een detox kuur 3 dagen kost €109,95, voor 5 dagen betaal je €154,90 en voor 7 dagen €209,95. Weet je niet welke kuur je moet kiezen? Doe dan de quiz en ontvang advies op maat!

Tip: Met de kortingscode ‘GROEI’ krijg je eenmalig €10 korting + 3 extra gratis gembershotjes!

Voordelen JuiceXpress

✅ Een detox kuur die smakelijk is;

✅ Help je lichaam ontgiften en tegelijkertijd afvallen;

✅ Dankzij de quiz kom je erachter elke detox kuur bij je past;

✅ Keuze uit 3, 5 of 7 dagen detoxen bij JuiceXpress;

✅ Je krijgt naast de sappen ook altijd gezonde shots bij een detox kuur.

Nadelen JuiceXpress

❌ De shots zijn gember shots, niet iedereen houdt daarvan vanwege de heftige smaak;

❌ Bij een 7-daagse kuur moet je een deel van je bestelling invriezen vanwege de houdbaarheid (dit kan afbreuk doen aan de hoeveelheid vitaminen die behouden blijven).


Klik hier voor €10 korting + 3 extra gratis gembershots!

4. Juice Brothers – Beste Detox kuur en Beste Detox Kuur Coldpress

Juice Brothers is een merk dat sapkuren ontwikkeld om het lichaam te ontgiften en een ongezonde levensstijl af te leren. Daardoor zal je lichaam weer gaan stralen. Hiervoor biedt zij sapkuren aan voor periodes van 1 tot 5 dagen. Elke Juice Brothers kuur bestaat uit 100% biologische sappen (6 stuks) en 1 shot. Deze zijn allemaal koudgeperst, waardoor ze geen vezels bevatten. Hierdoor blijven alle vitamines, mineralen en enzymen behouden en krijgt je lichaam al het goede binnen. Hiermee is het de ideale detox kuur darmen! Bovendien worden er geen conserveringsmiddelen of andere toevoegingen gebruikt. Daardoor is het sap niet gepasteuriseerd en dus gewoon 100% biologisch, zoals beloofd wordt!

Beste Detox Kuur | Review (2022) | 8x Detoxkuur Test!

Verder wordt elk ingrediënt in stukjes gesneden met een vlijmscherp mes, waardoor de ingrediënten vers blijven en zonder warmte, met een minimale druk, gesneden kunnen worden. Vervolgens komen de ingrediënten in één grote zak terecht die als filter dient. Hierdoor wordt het pulp eruit gehaald en blijft alleen het sap over.

Tip: vind je de (gember)shots van Juice Brothers te sterk smaken? Dat is goed mogelijk, want ze worden uit 100% pure ingrediënten verkregen. Weet dat je elk shotje kunt aanlengen met water, om de smaak zo wat milder te maken.

Wil je een detox kuur kopen? Bij Juice Brothers wordt rekening gehouden met beginnende detoxers en de meer ervaren mensen. Daarom kun je kiezen uit drie niveaus detox kuur sappen: Deep, Deeper en Deepest. De prijzen variëren van €45 voor 1 dag detoxen en voor €200 kun je een detox kuur 5 dagen bestellen. Juice Brothers bezorgt bovendien door heel Nederland!

Voordelen Juice Brothers

✅ 100% vegan detox kuur;

✅ Keuze uit verse of bevroren producten;

✅ Zelf je bezorg dag inplannen;

✅ Bezorging door heel Nederland.

Nadelen Juice Brothers

❌ Tot €79 betaal je verzendkosten.


Klik hier voor de beste deal

5. Zuss & Sap 

De gezonde sapjes van Zuss & Sap worden door de zussen Joselien en Thekla samengesteld. Dit doen zij natuurlijk niet alleen, maar samen met hun team. Voor wie het moeilijk vindt om elke dag aan de aanbevolen hoeveelheid groenten en fruit te komen, zijn de detox sapkuren van Zuss & Sap de ideale uitkomst. Dit merk biedt gezonde en natuurlijke fruit- en groentesappen die boordevol goede voedingsstoffen zitten. Ook is er een speciale lijn voor kinderen, genaamd toversappen. In deze kleine flesjes zit wat meer fruit en het is bedoeld als aanvulling op een gezond eetpatroon. Op die manier krijg jij niet alleen de benodigde voedingsstoffen binnen, maar je kind(eren) ook!

Beste Detox Kuur | Review (2022) | 8x Detoxkuur Test!

Zuss & Sap plukt groenten en fruit vers van het land bij lokale groente- en fruittelers. Daarna worden de sapjes geperst door middel van een slowjuicer. Daardoor worden alle voedingsstoffen en vitaminen behouden en kan ieder Zuss & Sap drankje uit 70% groenten en 30% fruit of zelfs uit 100% groenten bestaan. Direct daarna worden de sappen ingevroren en kan jouw bestelling bij jou thuisbezorgd worden. Vervolgens kun je de sappen maandenlang bewaren in je eigen vriezer en er eentje pakken wanneer je dat wilt! 

Beste Detox Kuur | Review (2022) | 8x Detoxkuur Test!

Er worden geen smaak-, geur- en kleurstoffen toegevoegd aan de sappen van Zuss & Sap en ook geen suikers en E-nummers. Wanneer je je aanmeldt voor de nieuwsbrief, krijg je een gratis groenteplanner Pdf in je mailbox. 

Voordelen Zuss & Sap

✅ 15% korting met kortingscode ‘GROEI‘;

✅ 70% groenten, 30% fruit beschikbaar;

✅ 100% groentesappen beschikbaar; 

✅ Geen smaak-, geur- en kleurstoffen, suikers of E-nummers toegevoegd; 

✅ Gratis groenteplanner Pdf beschikbaar; 

✅ Voordeelpakketten en proefpakketten beschikbaar. 

Nadelen Zuss & Sap

❌ Je kunt het detox kuur abonnement pas stopzetten na 4 leveringen;

❌ Bestel je onder de €90, dan betaal je €3,95 aan verzendkosten.


Klik hier voor 15% korting bij Zuss & Sap met kortingscode: ‘GROEI’

6. Dr Veggie  

Dr Veggie is specialist in pure groentesappen. Het merk heeft voor elke detoxer een geschikte kuur in haar assortiment. Zo kun je kennismaken met detoxen door een detox kuur 1 dag te volgen. Bevalt het je goed, dan kun je doorgaan met de detox kuur 3 dagen en daarna voor een detox kuur 5 dagen of detox kuur 7 dagen gaan. Hoe lang jij gaat detoxen, mag je zelf bepalen. Bedenk vooraf wat je doel is met de detoxkuur en kies aan de hand daarvan een kuur uit. Ga je bijvoorbeeld voor een opschoning van je lichaam, meer energie, een beter immuunsysteem of een betere nachtrust? Een detoxkuurweek zal wonderen doen! 

Beste Detox Kuur | Review (2022) | 8x Detoxkuur Test!

Geef je lichaam een oppepper met de detox kuur 3 dagen. Deze bevat 21 sappen die alle mineralen en vitaminen bevatten die je lichaam nodig heeft. Daardoor krijg je meer energie, zal je beter slapen, geef je je weerstand een boost en help je jezelf in de richting van een gezonder leven. 

Dr Veggie heeft niet alleen detoxkuur sap, maar ook shots en specifieke sapkuren met spirulina. Deze bevatten allerlei antioxidanten, vitaminen en aminozuren die je lichaam een extra boost geven. Hierdoor kun je direct van start met een gezonde levensstijl! Leef je al redelijk gezond, dan is een detoxkuur alsnog van toegevoegde waarde. Het is namelijk dé manier om je lichaam te helpen ontgiften en zich te ontdoen van stoffen die er niet in horen. Dit wordt ook wel ontslakken genoemd. Een detoxkuur van Dr Veggie bevat natuurlijke vitaminen en mineralen, die je lichaam ondersteunen in haar herstel. 

Beste Detox Kuur | Review (2022) | 8x Detoxkuur Test!

Een detox kuur 3 dagen kost tijdelijk €79. Wil je een detox kuur 3 dagen met spirulina, dat betaal je €119. 

Voordelen Dr Veggie 

✅ Pure groentesappen detox kuur bestellen; 

✅ 100% verse groenten en fruit; 

✅ Productie is in eigen hand; 

✅ Groot assortiment detoxkuren, groenteshots en sapkuren; 

✅ Abonnement mogelijk voor gemakkelijk detox kuur bestellen.

Nadelen Dr Veggie 

❌ Tot €50 betaal je verzendkosten bij deze detox kuur bestellen.


Klik hier voor de beste deal

7. Dr Blend  

De detox kuur van Dr Blend is 100% puur, 100% vers en koudgeperst. Gebruik de sapjes van Dr Blend voor je lichaam en geest, voor je weerstand of gewoon omdat je ze zo lekker vindt! Een detox kuur bestellen doe je bij Dr Blend in de vorm van een 1 dag detoxkuur, 3 dagen detox kuur, 5 dagen detoxkuur of 7 dagen detox kuur. Er zijn ook allerlei gezonde shots verkrijgbaar die jouw weerstand gegarandeerd een boost zullen geven. 

Beste Detox Kuur | Review (2022) | 8x Detoxkuur Test!

Het verhaal achter Dr Blend is als volgt: dit merk wil jou een stap dichter bij een gelukkige en gezonde levensstijl brengen. Of jou helpen om die gezonde levensstijl die je reeds hebt te behouden! Daarom heeft Dr Blend er alles aan gedaan om jou de ultieme detox-ervaring te bieden. Dankzij haar detox producten wil dit merk jou helpen om ruimte te creëren voor een reset van je lichaam en geest. Hierdoor kun je fitter, bewuster en gezonder leven en wordt het makkelijker om je doelen te bereiken en obstakels te overwinnen. De oprichters van Dr Blend hebben dit reeds ervaren en nu wensen zij jou dit ook toe! Ben jij er klaar voor om met de detoxkuur van Dr Blend aan de slag te gaan en je beste leven te gaan leven? Daar krijg je geen spijt van!

De sapkuren en sapjes van Dr Blend helpen je om de beste versie van jezelf te worden. Je kunt de sappen namelijk gebruiken om je lichaam te reinigen en extra te voeden. Alle sappen zijn koudgeperst en gemaakt van 100% natuurlijke groenten en fruit.  

De prijzen variëren van €44,95 voor een 1-daagse kuur tot €239,95 voor een 7-daagse kuur. Jij bepaalt dus wat je betaalt! Je kunt ook boxen met specifieke shots bestellen, zoals appelazijn of shotjes voor extra vitamine D. Alle prijzen zijn terug te vinden op de website van Dr Blend.

Voordelen Dr Blend

✅ Groot aanbod; 

✅ 100% puur/natuurlijk detoxkuur;

✅ 100% vers en koudgeperst; 

✅ Klantenservice is 7 dagen per week bereikbaar voor professioneel advies;

✅ Op werkdagen vóór 12:00 uur detox kuur bestellen, dezelfde werkdag gekoeld in huis; 

✅ Gratis bezorgen en gratis retourneren. 

Nadelen Dr Blend

❌ Geen detox kuur abonnement mogelijk.


8. Frecious 

Frecious bestaat al 10 jaar en haar missie is om Nederlanders meer groenten binnen te laten krijgen. Dit begint al bij de allerjongste Nederlanders. 

Het is een detoxkuur aanbieder die voor gezondheid gaat. Met de detox sappen van dit merk krijg je elke dag 500 gram groente binnen. De sappen bestaan uit 70% groenten en 30% fruit en zijn daarmee 100% natuurlijk! Het is het meest voedingsrijke sapje dat je elke dag drinkt, rechtstreeks vanuit je vriezer. Het is daarom extra gezond, want vitaminen en mineralen blijven op deze manier behouden. 

Beste Detox Kuur | Review (2022) | 8x Detoxkuur Test!

Frecious doet aan slowjuice, zodat er 47% meer nutriënten behouden worden en aan shockvriezen, waardoor er 15% meer voedingswaarden behouden blijven dan bij HPP. De verschillende groenten en fruit worden niet geplet, maar geschroefd. Dit resulteert in dat de nutriënten goed opneembaar zijn door het lichaam. Verder zijn de producten van een Frecious detoxkuur 100% biologisch en is er helemaal geen fruitsuiker aan toegevoegd. De verpakking wordt bovendien gemaakt van 100% gerecycled plastic, wat vier keer duurzamer is dan glas. 

Bij Frecious heb je de keuze uit 70% groenten en 30% fruit (voor newbies), 85% groenten en 15% fruit voor wie al een stap verder durft te gaan. En voor de echte die-hard groenteliefhebbers zijn er sapjes gemaakt van 100% groenten. 

Naast de detoxkuur die Frecious aanbiedt, zet het merk zich ook in voor zieken. Zij vindt het belangrijk om zich in te zetten voor mensen wiens gezondheid het laat afweten. Doneer je met Frecious mee aan het Emma Kinderziekenhuis? Dan krijg je 3 sapjes cadeau als beloning voor je goede daad! Dat is nog eens een mooie Detox kuur aanbieding. 

Beste Detox Kuur | Review (2022) | 8x Detoxkuur Test!

De detoxkuur van Frecious is opgedeeld in verschillende soorten. Ga voor een kuur van 3, 5 of 7 dagen en ontvang o.a. 15 juices, 3 soepen, 2 koffie & detox thee soorten en 7 shots. Hoe langer je de kuur volhoudt, hoe meer je hier uiteraard van ontvangt.  

De prijzen variëren van €109 voor 3 dagen tot €129 voor 7 dagen. Dat maakt zelfs de meest uitgebreide detox kuur goedkoop! 

Voordelen Frecious

✅ 100% natuurlijk en biologisch; 

✅ Verpakking is van 100% gerecycled plastic gemaakt;

✅ Relatief lage prijzen bij deze detox kuur bestellen;

✅ Zet zich in voor een goed doel; 

✅ Meer voordeel bij het afsluiten van een abonnement. 

Nadelen Frecious

❌ Lastig om een keuze te maken, door het enorme aanbod

Mijn beste detox kuur 

Nu vraag je je waarschijnlijk af: “Welke detox kuur is het beste?”. Ik begrijp heel goed dat de beste detoxkuur voor iedereen een andere kan zijn. Toch vertel ik je graag welke detox kuur aanbieder voor mij als beste uit de test komt. Ik heb alle merken met elkaar vergeleken en de sapjes getest. Voor mij is er persoonlijk maar één echte winnaar en dat is Sapje. Dit merk biedt pure groentesappen, gemaakt van 100% biologisch, verse groenten en fruit, heeft de productie van haar detox sappen in eigen hand en biedt een groot assortiment gezonde producten aan. Verder vind ik de prijs passen bij de kwaliteit en bevalt het mij goed dat je hier voor een abonnement kunt kiezen. Op die manier profiteer ik van herhaalgemak en hoef ik niet steeds opnieuw een bestelling te plaatsen voor mijn dagelijkse groentesapje. Een detox kuur volgen in combinatie met een biologische kruidenthee geeft mij een gezonde levensstijl.


Klik hier voor de beste deal

De voordelen van een detoxkuur – Waarom een detox kuur bestellen geweldig is! 

Er zijn heel wat voordelen verbonden aan een detox kuur. Hieronder heb ik een overzicht gemaakt van de grootste voordelen die een detox kuur kopen met zich meebrengt: 

Detox programma voordeel: De vertering krijgt rust

Eerst en vooral krijgt het verteringsstelsel tijdens een detox kuur met sap de mogelijkheid om zich te herstellen. Het verteren van eten vraagt veel energie en dat kan een belasting zijn voor de organen. Van de darmen tot aan de maag, de nieren en de lever; allemaal werken ze hard om eiwitten, koolhydraten en vetten te verwerken. Een mooie afwisseling met veganistisch koken. Sapjes op basis van groenten en fruit vereisen echter weinig energie om te verteren. De detox kuur goed bij het switchen van een ongezonde levensstijl naar een gezondere levensstijl. Daardoor heeft je lichaam hier helemaal niet veel moeite mee! (1)

Detox kuur voordeel: Toxines verwijderen  

Daarbij blijft er tijdens een detox kuur voor het lichaam energie over om giftige stoffen en afvalstoffen te verwijderen. Aangezien er veel minder energie verbruikt moet worden voor de vertering van eten, kan het lichaam zich bezighouden met het afvoeren van afvalstoffen. Dat kan in sommige gevallen wel een aantal vervelende symptomen met zich meebrengen. Denk hierbij aan milde tot heftige vormen van acné, maar ook aan tijdelijke darmproblemen. Gelukkig zijn die problemen echt tijdelijk. Het resultaat is uiteindelijk waar je het voor doet: een betere gezondheid. Door te gaan detoxen en giftige stoffen te verwijderen ben je een grote stap dichtbij een gezondere levensstijl.

Beste Detox Kuur | Review (2022) | 8x Detoxkuur Test!

Detox kuur voordeel: Meer fysieke en mentale energie

Ook heeft een detox programma met sapjes een positief effect op je energieniveau. Dit komt ook doordat er bijna geen vertering nodig is, maar ook doordat verse groentesap boordevol voedingsstoffen zitten, zoals mineralen en vitaminen. Het lichaam heeft deze broodnodig om te kunnen functioneren en vaak bevat gewone voeding er te weinig van. Een detox kuur is dan een goede manier om in korte tijd een grote hoeveelheid vitamines en mineralen binnen te krijgen, waardoor cellen meer energie hebben en waardoor jij op fysiek en mentaal vlak ook beter kunt presteren! Een detox kuur kopen is een effectieve manier om een detoxen dieet te volgen en op een gezonde manier af te vallen. 

Detox kuur voordeel: Een lager risico op kanker 

Een van de meest onderzochte effecten van een detox kuur is dat het risico op verschillende soorten kanker drastisch verlaagd wordt. Dit heeft eigenlijk alles te maken met het feit dat het drinken van groene juices inhoudt dat je nauwelijks koolhydraten en calorieën binnenkrijgt. Calorieën – en dan vooral suikers – zijn een belangrijke bron van energie voor ons lichaam. Ze zijn dus heel gunstig. Maar ondertussen voeden ze ook iets anders: kankercellen! 

Het risico op kanker is veel kleiner als je af en toe een detox kuur doet. Niet alleen omdat reeds bestaande kankercellen dan geen voeding meer krijgen waardoor ze sterven (een proces dat ook wel autofagie genoemd wordt). Ook omdat de vele voedingsstoffen in de detox juice de verdere groei van die gevaarlijke cellen tegengaan. Het heeft dus een dubbele werking. 

Detox kuur voordeel: Detoxen houdt je jong 

Als je je biologische leeftijd wilt verlagen en er daarbij ook jonger wilt uitzien, dan is een detoxkuur zeker iets voor jou! Detoxen met green detox juices zal – zoals we al hebben gelezen – kankercellen uitschakelen en ook zorgen voor een betere celvernieuwing.  

Celveroudering is één van de belangrijkste oorzaken van lichamelijke veroudering en dat proces zorgt ervoor dat we sneller rimpels krijgen, dat de huid verzakt en dat er allerlei andere symptomen optreden die komen kijken bij ouder worden. 

Als je detoxt, krijgen je cellen de kans om zichzelf sneller te herstellen. Dit komt doordat de telomeren (de zogenaamde uiteindes van de cellen zelf) minder snel korter worden. Hoe korter een telomeer is, hoe sneller de cel aftakelt. Ga je dat proces tegen met een detox kuur kopen, dan blijf je dus langer jong! 

Beste Detox Kuur | Review (2022) | 8x Detoxkuur Test!

Detox kuur voordeel: Je kickt af van suikers 

Nog een belangrijk voordeel van een compleet detox programma? Je zal waarschijnlijk minder afhankelijk zijn van suikers en bewerkte voedingsmiddelen in het algemeen. Hoe meer koolhydraten en suikers je eet, hoe meer je lichaam deze nodig heeft om optimaal te functioneren. Je creëert als het ware een soort van verslaving. Als je in die vicieuze cirkel terechtkomt, is het heel moeilijk om er weer uit te komen. Detox kuur ervaringen wijzen uit dat je hieruit kunt stappen en kan genieten van een gezonde leefstijl.

Detoxen door middel van detox sappen of een detox thee is echter een soort van metabolische reset, waardoor je lichaam gedwongen wordt om niet langer op suikers te werken. Detox juices bevatten immers nauwelijks suikers, vooral de varianten die alleen uit groenten bestaan. Het voordeel is dat je na het volgen van een detox kuur nog wel suikers kunt eten, maar dat je lichaam er op metabolisch vlak helemaal anders mee zal omspringen. Dit verlaagt dus ook het risico op ernstige symptomen bij diabetes! 

Detox kuur voordeel: Je metabolisme verbetert 

Een bijkomend positief effect van detox juice drinken is dat je metabolisme anders gaat werken. Dit houdt in dat je lichaam suikers op een betere manier gaat verwerken, waardoor je bloedsuikerspiegel meer in balans blijft. Voor veel mensen klinkt dat misschien niet belangrijk, totdat ze beseffen dat een bloedsuikerspiegel die in balans is ook het risico op overgewicht verlaagt. Door alle biologische ingrediënten tijdens een complete detox krijg je gezonde voedingsstoffen binnen die je immuunsysteem versterken. Hierbij moet je dan voldoende water drinken om schadelijke bacteriën uit te scheiden. Bepaalde voedingsmiddelen zoals suikers kan je ook beter na de detox vermeiden.

Als je lichaam koolhydraten, vetten en eiwitten efficiënter in energie kan omzetten, zal een kleiner deel van die calorieën in lichaamsvet worden omgezet. Wil je gezond afvallen? Dan is een detox programma volgen of detox kuur kopen dus een goed idee! 

Beste Detox Kuur | Review (2022) | 8x Detoxkuur Test!

Detox kuur voordeel: Je huid wordt mooi en stralend 

Een verouderde, oneffen en uitgedroogde huid is één van de meest voorkomende symptomen van de aanwezigheid van toxines in het lichaam. De reden waarom is eigenlijk eenvoudig: hoe meer toxines er zich in je lichaam bevinden, hoe meer je lichaam zal proberen om die te verwijderen. En de beste manier om dat te doen, is via de huid. Het is dan ook niet gek dat je huid er slechter uit gaat zien wanneer het bezig is met het uitscheiden van afvalstoffen. 

Het spreekt dan ook voor zich dat je huid er tijdens de detox kuur misschien eerst wat minder goed zal uitzien. Dit is echter een normaal onderdeel van het proces. Hieraan merk je dat de detox is begonnen en dat je lichaam er alles aan doet om de toxines die al lang aanwezig zijn, te verwijderen. Wanneer eenmaal het grootste deel van die giftige stoffen weg is, zal je huid gaan stralen als nooit tevoren. Houd daarom vol en je zal versteld staan van de resultaten! 

Detox kuur voordeel: Je cellen vernieuwen zich beter 

Celvernieuwing is een proces dat we al hebben besproken, maar de effecten daarvan gaan een stuk verder dan je zou denken. Aangezien cellen de basis vormen van alle weefsels in het lichaam, zal de vernieuwing ervan op alle vlakken verbeteren na een detox programma. Enkele voorbeelden: 

 • Wonden zullen sneller herstellen; 
 • Je hersencellen blijven langer intact; 
 • Je immuun cellen doen hun werk beter; 
 • Je geneest sneller van allerlei soorten ziektes.

Celherstel is dus de basis van een goede gezondheid en dankzij een detox kuur met juices gaat dat proces sneller. Op die manier geniet je dus langer van een goede gezondheid, ook op latere leeftijd! 

Detox kuur voordeel: Een betere hormonale balans 

Ten slotte brengt het drinken van een detox kuur sap gedurende een vaste periode ook voordelen met zich mee voor je hormonen. Hormonen zijn stoffen die verschillende functies hebben in het menselijke lichaam. Deze variëren van het in stand houden van het immuunsysteem tot het mogelijk maken van voortplanting. Een detox kuur kan helpen om die processen te verbeteren, doordat je lichaam plots veel meer voedingsstoffen binnenkrijgt. 

Hormonen als testosteron, oestrogeen en vele anderen, worden vaak minder goed aangemaakt door het aanwezig zijn van toxines in ongezonde voeding, vervuilde lucht en andere factoren. Drink je meer pure detox juice, dan krijgt je lichaam wel alle stoffen binnen die het nodig heeft om je hormonen in balans te brengen. Ook de productie van insuline (een hormoon dat wordt aangemaakt als reactie op het eten van suikers) zal tijdens een detox kuur weer in balans komen!  

Een detox kuur of detox dieet volgen met detox juices (bijvoorbeeld die van Sap.je) is duidelijk een goed idee als je je gezondheid wilt boosten. De lijst met voordelen van detoxkuur sap gaat nog eindeloos verder, maar nu heb je toch al een goed beeld gekregen van de mogelijkheden. De beste manier om ervan overtuigd te worden, is door het natuurlijk zelf te proberen. Ga een detox kuur kopen! Misschien kun je daarna het stokje doorgeven en ook anderen met jouw detox kuur ervaringen inspireren. In deze Sap.je review lees je alles over mijn persoonlijke ervaringen met detox juices van Sap.je! 

Beste Detox Kuur | Review (2022) | 8x Detoxkuur Test!

Bijwerkingen van detoxen 

Er bestaat nogal wat discussie over de effectiviteit van een sapjes detox en of het wel degelijk helpt om het lichaam te ontgiften. Ook wel ontslakken genoemd. Vaak beweert men dat het lichaam eigenlijk geen hulp nodig heeft om toxines af te voeren, aangezien organen zoals de lever daar al voor zorgen. Anderen zeggen dan weer dat we tegenwoordig met zoveel chemicaliën, toxines en andere vormen van vervuiling in contact komen, dat een detox wel degelijk nuttig kan zijn. 

Het is in elk geval zo dat tal van vergiftigende en ongezonde middelen ons lichaam binnendringen, op dagelijkse basis. Of je je daar nu bewust van bent of niet. Van antibiotica tot kleurstoffen in voeding, pesticiden en meer, het zijn allemaal stoffen die de gezondheid van ons lichaam negatief beïnvloeden. Een detox kuur helpt om lichamelijk weer in balans te komen en zichzelf sneller te herstellen. 

Maar hoe voelt een detox nu eigenlijk? De symptomen kunnen nogal verschillen, maar hieronder vind je enkele van de meest voorkomende bijwerkingen van een detox kuur: 

Hoofdpijn 

Bij het ‘afkicken’ van snelle suikers (die je normaal gesproken waarschijnlijk ongemerkt veel eet) kan hoofdpijn veroorzaakt worden. Een detox kuur is eigenlijk een beetje een afkickfase, aangezien je ongezonde gewoontes links laat liggen en enkel sapjes drinkt. Voor wie normaal gezien erg ongezond eet, kan dat effect heel sterk zijn. Probeer je hierdoor niet te laten afschrikken. Merk je echter dat de hoofdpijn ondraaglijk wordt en dat je lichaam het heel zwaar heeft? Probeer dan veel water of detox thee te drinken tussendoor. 

Acné en huidproblemen 

Daarbij zal het lichaam ook toxines uitscheiden via de huid. Dat kan tijdelijk symptomen opleveren zoals acné en andere huidproblemen. Het is niet bepaald aangenaam, maar het is doorgaans wel een teken dat het lichaam zijn werk doet en ongezonde stoffen uitscheidt. Probeer hier daarom even doorheen te zetten. Je geduld en doorzettingsvermogen worden uiteindelijk beloond. 

Vermoeidheid en stemmingswisselingen

Ook kan je gemoedstoestand door een detox kuur beïnvloed worden. Het lichaam gebruikt veel energie voor het afvoeren van toxines, waardoor je je wat vermoeid of futloos kunt voelen en misschien zelfs een beetje down. Dit is echter tijdelijk en zal minder worden zodra het lichaam van binnen gezonder is. 

Verteringsproblemen  

Weet je nog dat ik vertelde dat het drinken van detox juices je vertering zal verbeteren? Voordat het zover is, zal je verteringskanaal echter eerst door een onaangenaam proces moeten gaan. Als je een detox kuur volgt, kan het zijn dat je minder regelmatig naar het toilet kunt, opgeblazen gevoel, plots diarree hebt en andere ongemakken ervaart met je stoelgang en spijsvertering. Dit zijn allemaal tekenen dat je lichaam het drinken van de juices nog niet gewend is en dat je lichaam via je verteringskanaal oude toxines (die er al heel lang zitten) verwijdert. Dat is niet echt aangenaam, dat begrijp ik. Maar het is een goed teken. De detox juice werkt en voor je het weet verdwijnen die problemen weer en is je vertering beter dan ooit! 

Beste Detox Kuur | Review (2022) | 8x Detoxkuur Test!

Brain fog of concentratieproblemen 

Net zoals je je misschien vermoeider voelt tijdens een detox kuur doordat je lichaam bezig is met toxines afvoeren, kun je ook concentratieproblemen krijgen. Je lichaam heeft slechts een beperkte hoeveelheid energie beschikbaar voor het uitvoeren van lichaamsprocessen. Hoe meer toxines je in je lichaam hebt zitten, hoe meer energie naar het detox proces gaat en hoe minder goed al het andere functioneert. Zoals bijvoorbeeld je hersencellen! 

Brain fog is een veel voorkomend symptoom van detoxen. Je hebt het gevoel dat je hersenen trager werken, dat je minder helder kunt nadenken en dat je dingen minder goed onthoudt. Ook dit symptoom is gelukkig tijdelijk. Na de detox kuur heb je waarschijnlijk juist méér mentale energie dan vroeger. Ook hiervoor geldt dus: even doorzetten, dan wordt het beter. 

Een sterke drang naar ongezonde voeding 

Het lichaam houdt van structuur en routine, dat is één ding wat zeker is. Als je plotseling de detox kuur begint te drinken (na bijvoorbeeld jarenlang fastfood te eten en suikerrijke dranken te drinken), dan is dat een hele aanpassing. Niet alleen op lichamelijk vlak, maar ook op mentaal vlak. Je lichaam vertoont zichtbare symptomen, maar het kan ook gebeuren dat je een sterke drang voelt naar de voeding die je zo lang hebt gegeten. Zie het als afkicken van toegevoegde suikers, vetten en smaakversterkers: een proces dat oncomfortabel, maar wel noodzakelijk is. Drink voldoende water om de honger tegen te gaan en besef dat de drang die je voelt ook voorbijgaat. 

Slaapproblemen en nachtmerries 

Elk effect dat je lichaam ondervindt door het volgen van een detox kuur, zal ook op je nachtrust invloed hebben. Er zijn veel mensen die tijdens een detoxen kuur met detox juice helemaal niet goed slapen. Dat is dan waarschijnlijk een gevolg van het afkickproces. Je lichaam is de hele dag druk bezig, dus ook ‘s nachts kan het onrustig zijn. Zo kan de verandering in je bloedsuikerspiegel er bijvoorbeeld voor zorgen dat je minder gemakkelijk tot rust komt, waardoor je maar blijft woelen wanneer je in je bed ligt. 

Aan de andere kant kan het ook gebeuren dat je juist vermoeider bent, en als een blok in slaap valt. Dit kan dan weer verklaard worden door het feit dat je lichaam zo actief bezig is met het detox proces, dat het weinig energie over heeft om iets anders te doen! Ten slotte kan je ook last krijgen van intense dromen, en zelfs nachtmerries. 

Dit kan verschillende oorzaken hebben, maar één ervan is dat een fysiologische detox ook een emotionele en mentale detox met zich meebrengt. Misschien komen door een detox kuur wel oude pijnen en trauma’s naar boven? De wetenschap heeft al meermaals het verband tussen lichamelijk én spiritueel detoxen aangetoond. Deze gaan hand in hand met elkaar en dat zou nachtmerries tijdens een detox kuur kunnen verklaren! 

Welke effecten je ook ervaart tijdens het drinken van detox sappen in een detox kuur, het gaat hier gelukkig altijd om tijdelijke symptomen. Wanneer je lichaam eenmaal gewend is geraakt aan dat nieuwe niveau van gezondheid en puurheid, verdwijnen die ongemakken weer als sneeuw voor de zon.  

Het resultaat is dat je je fitter, energieker en alerter dan ooit voelt. Je zal daarbij ook afvallen, en je mentale gezondheid wordt alleen maar beter. Een detox dieet is dan misschien niet altijd even leuk, maar de effecten ervan op de lange termijn zijn dat zeker wel! Alternatieven om te detoxen zijn detox smoothies, groente smoothies, detox pleisters, detox thee en crystal detox.

Met een detox kuur afvallen 

Met een detox kuren afvallen? Ja zeker! Veel mensen beginnen aan een detox kuur omdat ze willen afvallen, en dat is begrijpelijk. Het belangrijkste is echter dat de gezondheid op de eerste plaats staat. Is je gezondheid helemaal in orde (lichaam reinigen), dan komt gewichtsverlies eigenlijk vanzelf. Als je een detoxkuur goed doet en daarna gewoon gezond eet (geen bewerkt voedsel), kan het er wel degelijk voor zorgen dat je kilo’s kwijtraakt. Met een detox kuur afvallen is dus zeker mogelijk. Dat gewicht zal voor een groot deel uit vocht bestaan. Dat vocht zat er, omdat je lichaam daar voorheen alle ongewenste stoffen en toxines in opsloeg. Tijdens de detox kuren worden die stoffen (en dus ook het vocht) verwijderd. Pas daarna wordt het vet in je lichaam aangepakt en zal je ook daadwerkelijk vet verliezen tijdens het afvallen. Een detox kuur helpt bij afvallen verlies je enerzijds overtollige vocht en anderzijds overtollige vet. Dat wilt toch iedereen? Een echte win-win situatie! 

Beste Detox Kuur | Review (2022) | 8x Detoxkuur Test!

Detoxen in intermittent fasting

Intermittent fasting is niet hetzelfde als een sapkuur programma. De juiste detox zal het immuunsysteem ondersteunen en schadelijke stoffen uit het lichaam verdrijven. Hiervoor moet je voldoende water drinken tijdens de detox. De meeste detox voor lichaam reinigen hebben wel wat overeenkomsten met intermittent fasting. Bij onderbroken vasten geeft je ook het lichaam meer rust om achterstallige processen uit te voeren. Tijdens intermittent fasting probeer ik ook altijd bewerkt voedsel te vermijden en veel water drinken.

Een detox kuur kopen met korting 

De lijst met voordelen van detox kuren gaat nog veel verder. Er zijn meer dan genoeg redenen om een detox kuur van 7 dagen te volgen. Zo hoef je zelf geen eten klaar te maken en kan je de sapjes gemakkelijk overal naartoe meenemen. Dat scheelt je zeeën van tijd en maakt het leven ook nog eens een stuk gemakkelijker. Afhankelijk van het soort detox kuur zal je meer of minder groentesappen moeten drinken. Toch ben je hier niet veel tijd aan kwijt. De sapjes zijn helemaal niet zo groot. 

Een andere goede reden om detox kuren te volgen is dat het helemaal niet veel hoeft te kosten. Je kan zelf je sapjes maken (wat natuurlijk iets meer tijd vraagt), maar je kunt er ook voor kiezen om bereide detox sapjes te kopen en te bestellen, bijvoorbeeld bij het 100% biologische Sap.je. Zo beschik je meteen over een hele dosis sappen die je over een bepaalde periode kunt drinken. Het voordeel van de Sap.je detox sappen is dat ze door middel van slow juicing zijn bereid, waardoor alle enzymen, vitamines en mineralen bewaard blijven. Je kiest hier voor de beste detox kuur sappen via een detox kuur aanbieding. Daarnaast krijg je meestal korting bij het kopen van een detox kuur en heb je zo gemakkelijk een goedkope detox kuur in huis. Mijn ervaring met dit merk is in elk geval heel positief!  

Detox kuur ervaringen van bezoekers Jouwpersoonlijkegroei.nl 

Voor wie wil beginnen met een detox kuur is het altijd handig om te weten hoe andere mensen zo’n detoxkuur hebben ervaren. Het gaat natuurlijk niet alleen om een kortingscode of korting op een detoxkuur maar ook om de ervaringen.  Daarom ging ik op zoek naar een detox kuur review. Ik vond er meerdere!

Hieronder een overzicht van de ervaringen van enkele bezoekers van het platform Jouw persoonlijke groei: 

Als je niets liever doet dan vooruit gaan in het leven, jezelf elke dag een beetje beter, sterker, fitter en slimmer maken, dan is persoonlijke groei zonder twijfel een concept dat je zal interesseren. 

“Detoxen heeft mij absoluut geholpen. Mijn stoelgang is beter en ik ben gewicht verloren. Maar het heeft me vooral geleerd dat gezonde voeding écht belangrijk is om me goed in mijn vel te voelen!” – Detox Kuur ervaring van Jannie 

“Ik was op zoek naar informatie over detoxen, aangezien ik altijd last heb gehad van PD, of prikkelbare darm syndroom. Mijn energie bleef altijd maar hangen op 70-80%, maar door te detoxen kan ik zeggen dat dat nu 100% is. Ik ben van plan om de detox kuur af en toe te doen en ik heb het reeds aan vrienden aangeraden! Ook vanwege de detox kuur korting.” – Detox Kuur ervaring van Tony 

Detox kuur ervaringen van klanten 

Natuurlijk heb ik ook een aantal detox kuur ervaringen verzameld over de aanbieders die ik in dit artikel benoem! 

Bettina vertelt over Sapje: “Ik heb een 3-daagse kuur via Sap.je gedaan. De groentesappen waren echt heerlijk! Ook werd je goed begeleid voor, tijdens en na de detox met lekkere recepten.” En ook Patricia is enthousiast: “Je voelt je echt fit gedurende de detox (en zeker nog daarna). Dit jaar gaan we er weer voor en super dat jullie nu door het hele land bezorgen.” Lees ook mijn uit

Tijd voor een Frecious detox sapkuur review van Rachel: “Helemaal top! Ik vind Frecious super! Ik neem elke dag een flesje om meer vitamines binnen te krijgen en voel me een stuk beter sinds ik het gebruik!!” Verder vertelt Martijn: “De sapjes worden in een stevige doos, netjes bij je thuisbezorgd. In deze doos zitten altijd de bestelde sapjes, maar ook altijd wel een sapje gratis (seizoensgebonden) als je een abonnement hebt, zoals ik. De sapjes zelf zijn altijd gewoon perfect qua smaak, al kunnen niet al de smaken echt aan mij besteed zijn.” Martijn weet dat dit te maken heeft met persoonlijke voorkeur. “Mocht er een keer iets fout gaan, dan lossen ze dit snel en naar tevredenheid op, zelfs boven mijn verwachting!”

Over Zuss & Sap schrijft een tevreden klant: ““De sapjes doen wonderen voor mijn huid. Mijn lichaam heeft echt een boost gekregen en ik voel me veel beter en gezonder!” Klant Simone deed een 3-daagse reset en vertelt daar het volgende over: “Inmiddels is het bijna drie weken geleden heb ik het als enorm positief ervaren.” Simone kreeg een energie boost en voelde zich heel goed. “Einde van de dag wel een beetje hoofdpijn, maar het viel mij erg mee. Ik heb ook geen honger gehad. Drie dagen is in mijn ogen ook precies goed. Daarna ben je wel toe aan weer iets met structuur en word je wat weeïg.” Alleen het gembershotje kreeg Simone niet helemaal op. “Mijn darmen en maag hebben het ook erg positief ervaren en ik ben nog steeds een stuk bewuster met mijn voeding bezig. Ik had een zeurende pijn in mijn maag en een opgeblazen gevoel en dat is weg.” Simone kan zich voorstellen dat zij de 3-daagse kuur van Zuss en Sap over een half jaar nog eens zou doen!

En dan hebben we deze positieve review over Juice Brothers nog van de bekende Instagrammer Jessie Jazz Vuijk: “My cleanse was so much easier than I thought it would be, so many different flavors and combinations that kept things interesting.” 

Wil je genieten van een optimale gezondheid, een hoog energieniveau en daarbij ook gezond afvallen? Dan is een detoxkuur tot 7 dagen zeker een goed idee. Hoe dan ook zal je lichaam erbij baten, en dat komt je gezondheid én je persoonlijke groei natuurlijk alleen maar ten goede! 

Meer detox voor je gezondheid!

Wil jij meer doen voor je gezondheid? Focus je dan ook op andere voedingssupplementen zoals vitamines, mineralen en spoorelementenomega 3 vetzuren, eiwitten, fytonutriënten (planten, kruiden en specerijen) en superfoods zoals bijvoorbeeld green juice.

Detox methoden

Lijkt detoxen jou wel interessant, maar weet je nog niet goed welke manier bij jou past? Lees de artikelen die ik schreef over de beste detox en ook over crystal detox, de detox pleister, detox thee, lever detox en er is zelfs een slaapdetox. Ik vertel je meteen wat de beste opties zijn bij alle methoden!

Sapkuren en groentesappen

Wist je dat een detox ook mogelijk is in de vorm van een detox kuur? Die volg je voor een langere tijd. Of ga sapvasten, waarbij je dagelijks alleen maar verse sapjes drinkt. Je kunt deze zelf maken of je kunt ze online bestellen. Zo’n sapkuur is bij verschillende aanbieders verkrijgbaar. Bij de beste groentesap horen zeker gembershots, rode bietensap, wortelsap, bleekselderijsap en tomatensap. Klik op de links om te achterhalen wat de beste aanbieders zijn van al deze methoden en groentesappen. 

Detox- en Sapkuur aanbieders

Op het gebied van sapkuur aanbieders zijn er een aantal toppers die ik graag wil bespreken. Zo bestel je bij Sapje altijd 100% biologische, natuurlijke sappen met 400 gram groenten per sapje. Om je te laten zien wat de verschillen zijn tussen verschillende aanbieders op dit gebied, schreef ik ook reviews over JuiceXpress, Juice Brothers, Zuss & Sap, Dr. Veggie, Dr. Blend, Frecious, The Juice Factory, Juizs en Sapmeesters.

Smoothies

Ben je dol op smoothies? Dat is fijn, want ze zijn heel goed voor je gezondheid. Ten minste, als je ze zelf maakt of bestelt bij een aanbieder die ze helemaal vers maakt. Vruchtensappen uit de supermarkt bevatten vaak veel suikers en andere kunstmatige toevoegingen. Ik vertel je graag hoe je zelf een heerlijk groente smoothie maakt! Wil je graag smoothies drinken en afvallen? Dan ben je vast geïnteresseerd in het artikel over detox smoothies. Heb je inspiratie nodig lees dan het artikel over de snelle smoothie recepten, detox smoothie recepten of over de smoothie afslankbijbel als je wilt afvallen met smoothies.

Een smoothie kan je maken met een blender, slowjuicer of sapcentrifuge. Probeer het gezondste fruit te kiezen en combineer dit met groene groentes. Jouw smoothie beker zit dan vol met gezonde ingrediënten en kan dan beter de strijd aangaan met de vrije radicalen in je lichaam. We hebben een aantal artikelen geschreven over detox recepten voor een detox dieet en ook gaan we de diepte in over nachtschade en fermenteren.

Een goede gezondheid

Waarom ik bovenstaande methoden en producten allemaal onder de aandacht breng? Omdat een goede gezondheid van levensbelang is, letterlijk! Je lichaam krijgt dagelijks heel wat te verduren. Het is daarom goed om hierbij stil te staan en haar een handje te helpen. Heb je je bijvoorbeeld weleens verdiept je lever reinigen, nieren reinigen, ontgiften, ontslakken of ontzuren

Wil je meer weten over al deze detox mogelijkheden? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn voor je gezondheid én waar ze het beste kan kopen. Je kan bij al onze partners met een gerust hart je supplementen bestellen. In veel gevallen zelfs met een leuke korting! Ik ben benieuwd welke supplementen jij in huis gaat halen!

Meest gestelde vragen over detox sapkuren 

Ik kan mij goed voorstellen dat je nog vragen hebt over detox sapkuren. Die had ik zelf ook, toen ik er net mee aan de slag ging. Daarom heb ik de meest gestelde vragen over detox sapkuren voor je verzameld en beantwoord. Lees maar mee! 

Welke detox kuur is het beste?

De beste detox kuur is van Sapje. Lees er hier alles over!

Wat is een detox kuur? 

Een detox kuur is een kuur waarbij je gedurende 1,3,5 of 7 dagen sapjes drinkt. Je eet en drinkt verder niets, behalve water. Bij een detoxkuur wordt doorgaans gebruik gemaakt van sterk ontgiftende voedingsmiddelen, vaak in de vorm van groentesappen, smoothies en superfoodies, die veel antioxidanten bevatten en het lichaam sterk ontgiften. Voor wie zijn of haar gezondheid een boost wil geven, is zo’n detoxkuur dus zeker de moeite waard.
 
Eigenlijk beschikt het lichaam zelf over alle mogelijkheden om te detoxen of afvalstoffen en toxines te verwijderen. Organen als de lever en nieren hebben als belangrijkste functies om het lichaam zuiver te houden. Het volgen van een detoxkuur met sapjes is dus geen wondermiddel, maar het is wel een goede manier om het lichaam te ondersteunen bij het ontgiften. Het principe is dat het lichaam en alle processen en organen zo weinig mogelijk worden belast, zodat ze hun werk goed kunnen doen. 

Een Detox Sapkuur wordt soms ook wel een detoxen dieet genoemd. Een detox dieet is een effectieve manier van gezond afvallen en kun je gewoon thuis doen. Je hebt hiervoor geen speciale middelen nodig. Alleen de detoxkuur van jouw persoonlijke voorkeur! (1)

Werkt detoxen echt? 

Ja, het werkt echt. Het is hierbij wel belangrijk dat je je echt houdt aan de detoxkuur. Dat betekent dat je niets eet, zolang je met de kuur bezig bent. Wil je met een detox sapkuur afvallen? Dan moet je discipline tonen en en je ongezonde gewoontes loslaten en niet stiekem ongezonde dingen eten. Dan zal het namelijk minder goed werken. Het is dus geheel aan jou. Jij bepaalt hoe goed de detoxkuur voor jou zal werken en hoeveel resultaat je ermee behaalt. 

Waarom ontgiften met een detox dieet? 

Ontgiften met een detox dieet is een manier om je lichaam te zuiveren van gifstoffen. Dagelijks krijg je stoffen binnen die je lichaam niet dienen. Denk hierbij aan uitlaatgassen, maar ook aan conserveringsmiddelen en middelen waarmee groenten besproeid worden. Je lichaam doet hard haar best om die gifstoffen af te voeren, maar dat lukt niet altijd even goed. Wanneer je merkt dat je lichaam wel wat extra hulp kan gebruiken (bijvoorbeeld omdat je vaak moe en energieloos bent of slecht slaapt), kun je kiezen voor ontgiften met een detox dieet. Hiermee ondersteun je het natuurlijke proces in het lichaam.  

Voor wie is een detox kuur geschikt? 

In theorie kan iedereen sapvasten of een detox kuur doen, maar het wordt meestal afgeraden voor zwangere vrouwen of jonge kinderen. Kinderen hebben voldoende calorieën nodig om goed te groeien en sapjes bevatten hiervoor eigenlijk te weinig energie. Hetzelfde geldt voor zwangere vrouwen, die extra energie nodig hebben om het kindje te helpen groeien. Ook voor mensen met ondergewicht, zij die medicijnen gebruiken of wie aan schildklierproblemen lijdt, is een detox kuur niet geschikt.  Wie aan een detoxkuur wil beginnen, vraagt het beste advies bij een specialist of voedingsdeskundige. Er moet altijd rekening gehouden worden met eventuele chronische aandoeningen, zoals diabetes. Maar ook het lichaamsgewicht, of je medicijnen gebruikt en allergieën voor bepaalde bewerkte voedingsmiddelen zijn factoren. Daarnaast zou ik altijd kiezen voor kwaliteit en de beste Detoxkuur kopen met korting, bijvoorbeeld bij Sap.je. Persoonlijk doe ik 2 tot 3x per jaar een 5 daagse detox kuur en gebruik ik daarnaast dagelijks een green juice.

Hoelang duurt een detoxen kuur? 

Eén van de eerste vragen bij mensen die een detox kuur willen beginnen, is ‘hoelang duurt zo’n detoxkuur eigenlijk?’ Het antwoord hangt af van welk type kuur je volgt. Je hoeft niet altijd een detox week in te lassen, maar de meeste varianten duren gemiddeld 5 tot 7 dagen, aangezien een langdurig tekort aan calorieën negatieve gezondheidseffecten met zich mee kan brengen. 

Andere detoxkuren duren dan weer slechts 1 dag of 3 dagen, maar zijn dan mogelijk wel intensiever. Ook zal de duur afhangen van hoe gezond je al bent, welke sappen je precies drinkt en hoe je lichaam op de symptomen van het ontgiften reageert. Je zal hiervoor dus ook zelf moeten ondervinden hoe zo’n detoxkuur jou precies afgaat. 

Als je ervoor kiest om een specifieke sapjeskuur te doen, dan zal de duur doorgaans iets korter zijn. Detoxen op basis van groente smoothies is erg intensief, omdat het lichaam overspoeld wordt met een hoge dosis vitamines en mineralen. Daarbij bevatten dergelijke sapjes meestal niet zoveel calorieën, waardoor je het beter niet te lang kunt doen. Doe je dat wel, dan gaat het lichaam in de zogenaamde overlevingsmodus en zal het eerder geneigd zijn om vetmassa en toxines op te slaan. En dat is juist wat je wilt voorkomen! 

Mag ik ook andere dingen eten en drinken tijdens een detox kuur? 

Veel mensen vinden alleen maar sapjes drinken nogal een uitdaging. Daarom vragen zij zich af of zij daarnaast ook weleens iets mogen eten of drinken. In principe is dat mogelijk, maar je moet weten dat het beste resultaat juist behaald wordt als je er niet bij eet. Je mag wel water en biologische detox thee drinken, maar probeer dit ook niet te veel te doen. Alleen wanneer je echt trek hebt. Heb je het echt moeilijk om niets te eten of ga je naar een verjaardag? Eet dan alleen groenten. 

Verschil tussen detox kuur en groentesapkuur?

Naast detoxkuren zien we ook veel groentesapkuren voorbijkomen op het internet. Wat is precies het verschil tussen deze twee kuren en welke moet je kiezen? Een detoxkuur is echt bedoeld om je lichaam te ontgiften en te resetten. Vooral wanneer je een tijdje niet zo gezond geleefd hebt, is dit een hele goede manier om met een schone lei te beginnen. 

Een groentesapkuur volg je vooral omdat je je lichaam extra wilt ondersteunen. Wanneer je door een drukke periode gaat en niet zoveel tijd hebt om gezond te eten, kunnen groentesappen een mooie aanvulling op je eetpatroon zijn. Groenteshots zitten vol vitaminen, mineralen en antioxidanten en geven je lichaam echt een boost. Er zijn allerlei soorten groenteshots, waaronder, spirulina shots, gembershots en kurkumashots. Deze hebben allemaal hun eigen unieke werking. Neem vlak na het opstaan een groenteshot om je dag goed te beginnen. 

Is een detox kuur gezond?

Een detox kuur is gezond wanneer je het op de juiste manier uitvoert. Detoxen is een ontgiftend proces. Het helpt je lichaam resetten. Juist omdat je je lichaam even laat schrikken, is het belangrijk dat dit op verantwoorde wijze gebeurt. Ga daarom niet op eigen houtje aan de slag, maar volg een bewezen detox kuur. Op die manier krijg je toch de juiste en essentiële voedingsstoffen binnen, maar help je je lichaam tegelijkertijd om de processen te resetten.

Wat gebeurt er na 1 dag detox?

Na 1 dag detox gebeurt er nog niet heel veel. Wel kun je er een frisser gevoel en meer motivatie door krijgen om gezonder te leven. Een detox kuur van 1 dag wordt vaak gedaan na een periode van slecht eten, bijvoorbeeld na de feestdagen. Zo geef je je lichaam een nieuwe start en tijdelijk wat rust. Daarna kun je weer aan de slag met gezonde gewoontes.

Wat gebeurt er na 3 dagen detox?

Na 3 dagen detox heeft je lichaam wat rust gekregen. Waar het normaal gesproken veel vetten en suikers moet verwerken, heeft het tijdens een detox kuur de mogelijkheid om te herstellen en opnieuw te beginnen. Na 3 dagen detox heb je veel voedingsstoffen binnen gekregen waar je lichaam iets aan heeft. Daardoor zal je je fitter en energieker voelen. Je krijgt namelijk veel rauwe groentes, fruitsoorten, kruiden en specerijen binnen die je lichaam ondersteunen.

Wat gebeurt er na 5 dagen detox?

Na 5 dagen detox is je lichaam gereset. Je hebt dan zodanig veel gezonde voedingsstoffen binnengekregen, dat je lichaam er weer opnieuw tegenaan kan. De voedingstoffen in detox sappen zijn heel effectief. Door het gebrek aan suikers, vetten, e-nummers en andere schadelijke voedingsstoffen, heeft je lichaam de mogelijkheid gekregen om uit te rusten en te herstellen. Het kan er nu weer helemaal tegenaan!

Hoeveel afvallen met detox?

Hoeveel je kunt afvallen met een detox is verschillend. Gemiddeld gezien valt iemand 2,5kg af door te detoxen. Dit kan al in een week tijd gebeuren. Het is daarmee een ideaal duwtje in de rug én een goede manier om je lichaam te resetten. Door te detoxen kun je sneller afvallen dan zonder te detoxen. Dat is dan ook de reden dat veel mensen een paar dagen detoxen wanneer zij gezonder willen leven of kilo’s willen afvallen.

Hoeveel detox sapjes per dag drinken?

Afhankelijk van het soort detox kuur dat je volgt, kun je een bepaald aantal detox sapjes per dag drinken. Zo kun je enkele maaltijden per dag vervangen door detox sapjes. Ga je sapvasten, dan eet je helemaal geen vast voedsel. Je drinkt dan alleen detox sapjes. Dit zijn er gemiddeld 4 tot 7 op een dag. Er zit echter geen limiet aan de hoeveelheid biologisch groentesap die je per dag mag. In principe kun je het steeds drinken wanneer je honger hebt. Tegenwoordig zie je een opkomst van groentesappen zoals bleekselderij sap, rode bietensap en tomatensap. Allemaal erg gezond!

Waarom zou je je lichaam resetten?

Je hebt het misschien niet meteen door, maar je lichaam resetten is zo nu en dan nodig. Door ongezonde voeding (zoals suikers en fast food) heeft je lichaam het zwaar. Bepaalde gifstoffen blijven in het lichaam achter. Het is beter om die gifstoffen zo nu en dan te verwijderen. Je kunt je lichaam hier een handje bij helpen door middel van een detox kuur.

Hoe moet ik beginnen met een detox kuur?

Om te beginnen met een detox kuur, is het belangrijk dat je je goed inleest. Wees goed voorbereid op wat er komen gaat. Het is namelijk niet niets, waar je je lichaam doorheen gaat loodsen. Drink voldoende water en luister goed naar de signalen van je lichaam. Verder is het belangrijk om gezonde detox kuur sappen in huis te halen die je lichaam goed voeden.

Hoe vaak mag je een detox kuur doen?

Over het algemeen mag je een detox kuur een paar keer per jaar doen. Toch is één of twee keer per jaar voldoende om je lichaam te resetten. De rest van het jaar is het belangrijk om gezond en gevarieerd te eten en voldoende te bewegen. Dan ben je altijd goed bezig!

Conclusie beste detoxkuur aanbieders – Waar detox kuur bestellen? 

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste Detox Kuur | Review (2023) | 8x Detoxkuur Test!

Laat een reactie achter

Op zoek naar de beste Detox?

Kies dan voor: Sapje

Op zoek naar de beste Detox?

Kies dan voor: Sapje