In dit artikel

Beste Magnesium Bisglycinaat alternatief Review

Beste De Tuinen Magnesium Bisglycinaat alternatief | Review (2023)

In dit artikel

Val je moeilijk in slaap, slaap je slecht door of heb je last van spierkrampen? Dan is magnesium bisglycinaat een geschikt supplement. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat het ook goed is voor je concentratie, geheugen en gemoedstoestand. Maar in plaats van voor De Tuinen magnesium te kiezen, kun je beter een magnesium bisglycinaat De Tuinen alternatief uit dit artikel kiezen. Lees maar mee!

Kort samengevat:

Het beste De Tuinen magnesium bisglycinaat alternatief van 2023 volgens onze test is Nutribites. Dit merk heeft een optimale opneembaarheid in het lichaam en is vrij van onnodige toevoegingen.

De Tuinen magnesium bisglycinaat alternatieven vergelijken; hoe doen we dat?

Om te beslissen wat het beste magnesium bisglycinaat De Tuinen alternatief is, onderzoek ik als orthomoleculair therapeut verschillende magnesium glycinaat De Tuinen alternatieven. Ik let op factoren zoals de kwaliteit, ingrediënten en synergisten, maar ik kijk ook naar of er onnodige vul- en hulpstoffen zijn toegevoegd aan de supplementen. Verder let ik op praktische voordelen, klantreviews en natuurlijk de prijs.

Beste De Tuinen magnesium bisglycinaat alternatief keuzehulp

ProductAdviesprijsPer dagSynergisten
1.Nutribites€19,95€0,67Hersenen en spieren
2.Vitakruid€29,90€0,44 – €1Geestelijke balans en sterke botten
3.Vitals€29,95€0,25 – €0,75Energieniveau en sterke botten
4.Goldea Health€24,95€0,83Spieren, botten en hersenen
5.Orthica€34,95€0,29 – €0,58Geestelijke balans en zenuwstelsel

1. Nutribites Magnesium

Uit onderzoek blijkt dat gemiddeld 1 op 6 mensen een tekort aan magnesium heeft in de westerse wereld. En dat, terwijl magnesium heel belangrijk is bij verschillende lichaamsprocessen. Nutribites Magnesium is een kwalitatief hoogwaardig supplement (veel effectievere dan bijvoorbeeld magnesium bisglycinaat De Tuinen). Dit supplement is glutenvrij, sojavrij, GMO-vrij en geschikt voor vegetariërs. Het bevat geen synthetische smaakstoffen. Met 2 tabletten per dag help je zowel je hersenen als spieren om goed te functioneren. Vooral geschikt bij vermoeidheid, spierkrampen en om botten en tanden sterk te houden.

Beste De Tuinen Magnesium Bisglycinaat alternatief  Review

Nutribites Magnesium activeert de natuurlijke energie in het lichaam, ondersteunt de weerstand, het geheugen en de botten en is ook goed voor de spierfunctie. Dit specifieke supplement van Nutribites wordt goed in het lichaam opgenomen en is daarom een uitstekende keuze. De opneembaarheid maakt o.a. het grote verschil met magnesium bisglycinaat van De Tuinen.

Nutribites Magnesium bevat 60 tabletten. Het advies is om 2 tabletten per dag met water in te nemen, het liefst bij een maaltijd. Als je geen moeite hebt met tabletten doorslikken, dan is dit goed te doen. Klantreviews vertellen dat 1 tablet per dag ook al effectief is voor een betere nachtrust. Al na een vrij korte periode ervaar je verschil als je dit supplement neemt.

Voordelen Nutribites

✅ Dit supplement is aangevuld met vitamine D, wat ook goed is voor botten en tanden;

✅ Veel effectiever dan De Tuinen magnesium/magnesium De Tuinen, omdat Nutribites Magnesium beter wordt opgenomen in het lichaam;

✅ Helpt bij vermoeidheid, spierkrampen en laat de hersenen goed functioneren;

✅ Vrij van gluten, soja, GMO en synthetische smaakstoffen;

✅ Dit supplement is geschikt voor vegetariërs.

Nadelen Nutribites

❌ Tabletten bevatten vaak net iets meer vul- of hulpstoffen dan capsules, waardoor ze iets minder ‘gezond’ zijn;

❌ Je moet 2 tabletten per dag innemen voor de juiste dagdosering, wat vrij veel is als je moeite hebt met supplementen doorslikken;

❌ Niet geschikt voor veganisten.


Bekijk meer productinformatie

2. Vitakruid Magnesium 150 Bisglycinaat

Vitakruid Magnesium 150 Bisglycinaat is ook een interessant magnesium glycinaat De Tuinen alternatief. Het bevat per tablet 150mg magnesium in bisglycinaat-vorm en 200 mg L-taurine. Dit leidt tot een positief effect op de hersenen, het concentratievermogen en de gemoedstoestand. Dit supplement is vrij van onnodige toevoegingen zoals GMO, gist, gluten, suiker, lactose, kunstmatige kleur- en smaakstoffen en/of conserveringsmiddelen.

Beste De Tuinen Magnesium Bisglycinaat alternatief  Review

Glycine is de organische vorm van magnesium en is goed opneembaar in het lichaam. En omdat er L-taurine aan toegevoegd is, wordt de opname nog beter. Zo heeft Vitakruid Magnesium 150 Bisglycinaat een hoge biologische beschikbaarheid. Deze magnesiumvorm biedt bovendien minder kans op klachten in de maag en darmen. Vitakruid Magnesium 150 Bisglycinaat speelt een belangrijke rol bij heet behoud van sterke botten, een goed geheugen en een goed werkend metabolisme. Ook vermindert het vermoeidheid en draagt het bij aan een gezonde spierfunctie.

Het advies is om 1 tot 3 tabletten Vitakruid Magnesium 150 Bisglycinaat per dag in te nemen. In een verpakking zitten 90 of 180 tabletten. Zo kun je er (als je er 1 per dag neemt) vrij lang mee doen. Mijn advies is om de kortingscode GROEI te gebruiken bij het afrekenen, want dan krijg je 20% korting op de aankoopprijs van dit magnesium De Tuinen alternatief.

Voordelen Vitakruid

✅ 20% korting op dit magnesium bisglycinaat De Tuinen alternatief met kortingscode GROEI;

✅ Goede opneembaarheid en hoge biologische beschikbaarheid (veel betere kwaliteit dan magnesium bisglycinaat van De Tuinen;

✅ Bevat geen GMO, gluten, lactose, suiker, gist, kunstmatige kleur- of smaakstoffen en/of conserveermiddelen;

✅ Geschikt supplement voor vegetariërs;

✅ Als je met 1 tablet per dag voldoende magnesium binnenkrijgt, dan is dat prima te doen om dagelijks in te nemen (tenzij je echt moeite hebt met tabletten doorslikken).

Nadelen Vitakruid

❌ Prijziger dan De Tuinen magnesium van het eigen merk, maar wel een veel betere kwaliteit;

❌ Tabletten bevatten vaak net wat meer vulstoffen dan capsules, waardoor ze iets minder ‘gezond’ zijn;

❌ Niet geschikt voor veganisten.


Bekijk jouw korting met kortingscode ‘GROEI

3. Vitals Magnesium Bisglycinaat 100 mg

Het volgende magnesium bisglycinaat De Tuinen alternatief is Vitals Magnesium Bisglycinaat 100 mg. Een tablet van dit supplement bevat 100 mg magnesium bisglycinaat en 200 mg taurine. Het bevat geen dierlijke ingrediënten, waardoor het ook geschikt is voor vegetariërs en veganisten. De goed opneembare vorm van magnesium (bisglycinaat) is gecombineerd met taurine, wat de opname ervan extra bevordert.

Beste De Tuinen Magnesium Bisglycinaat alternatief  Review

Door de toevoeging van taurine aan magnesium, wordt de opname ervan versterkt. Verder is dit supplement ook geschikt voor (top)sporters, getest op doping en voorzien van het NZVT-keurmerk. Een veilige en verantwoorde keuze, dus. Je kunt Vitals Magnesium Bisglycinaat 100 mg gebruiken om vermoeidheid tegen te gaan en het energieniveau van je lichaam te verbeteren, maar bijvoorbeeld ook om je tanden en botten sterk te houden en beter te slapen.

Het advies is om 1 tot 3 tabletten Vitals Magnesium Bisglycinaat 100 mg per dag in te nemen. Gebruik je kortingscode GROEI tijdens het afrekenen, dan krijg je maar liefst 20% korting op je bestelling. En goed om te weten: Vitals maakt milieuvriendelijke verpakkingen voor haar producten, waardoor je niet alleen een goede keuze maakt voor jezelf, maar ook voor het milieu. De verpakkingen zijn namelijk gemaakt van PaperWise karton en recyclebaar biobased plastic.

Voordelen Vitals

✅ Je krijgt 20% korting op dit magnesium glycinaat De Tuinen alternatief met kortingscode GROEI;

✅ Dit magnesium supplement De Tuinen alternatief is ook een goede keuze voor het milieu vanwege de verantwoorde verpakkingsmethode;

✅ Geschikt supplement voor vegetariërs en veganisten;

✅ Door de toevoeging van taurine nog beter opneembaar in het lichaam;

✅ Geschikt voor (top)sporters, getest op doping en voorzien van het NZVT-keurmerk.

Nadelen Vitals

❌ Magnesium bisglycinaat van De Tuinenkan hoger gedoseerd zijn en voordeliger (maar de kwaliteit van Vitals is wel veel beter en daar gaat het natuurlijk om);

❌ 1 tot 3 tabletten per dag innemen is vrij veel als je moeite hebt met tabletten doorslikken;

❌ Tabletten bevatten wat meer vulstoffen dan capsules, waardoor ze wat minder ‘gezond’ zijn.


Bekijk jouw korting met kortingscode ‘GROEI

4. Goldea Health Power 5 Magnesium

Nog een interessant magnesium bisglycinaat De Tuinen alternatief is Goldea Health Power 5 Magnesium. Deze 100% plantaardige capsules zijn vrij van GMO, lactose, gluten, kleur-, geur- en smaakstoffen, conserveringsmiddelen en/of kunstmatige vulstoffen. Er zitten geen dierlijke ingrediënten in, waardoor dit supplement ook geschikt is voor vegetariërs en veganisten. De werking is als volgt: het helpt tegen vermoeidheid en kramp, stimuleert het energieniveau en werkt bloeddrukverlagend. Ook kunnen de capsules ingezet worden bij stress, slapeloosheid, opvliegers en ter ondersteuning van een gezonde spierfunctie, hersenfunctie en sterke botten.

Beste De Tuinen Magnesium Bisglycinaat alternatief  Review

Goldea Health Power 5 Magnesium is een combinatie van 5 soorten magnesium in één capsule. Het doel daarvan is om magnesiumbisglycinaat, magnesiummalaat, magnesiumcitraat, magnesiumgluconaat en magnesiumtauraat als organische vormen te laten samenwerken. Ze zijn bovendien organisch gebonden, waardoor ze goed opgenomen worden in het lichaam. Dit magnesium complex supplement is daardoor extra effectief voor verschillende processen in het lichaam.

Het advies is om 2 capsules per dag met water in te nemen bij een maaltijd. Met de kortingscode GROEI krijg je maar liefst 10% korting op dit magnesium glycinaat De Tuinen alternatief. Goldea Health Power 5 Magnesium is 100% natuurlijk en je doet 1 maand met een verpakking van 60 capsules.

Voordelen Goldea Health

✅ Veel beter opneembaar en effectiever dan magnesium bisglycinaat van De Tuinen;

✅ Je krijgt 10% korting op dit magnesium tegen kramp De Tuinen alternatief met kortingscode GROEI;

✅ Bevat de 5 organische vormen van magnesium die het lichaam optimaal ondersteunen;

✅ Bevat geen lactose, gluten, conserveringsmiddelen, kleur-, geur- en smaakstoffen en/of kunstmatige vulstoffen;

✅ Geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Nadelen Goldea Health

❌ Je doet niet zo lang met een verpakking (1 maand), dus een abonnement is qua prijs interessanter dan steeds losse verpakkingen kopen;

❌ Door de combinatie van 5 vormen van magnesium, zit er niet veel van elke soort in een capsule (lage doseringen)


Bekijk jouw korting met kortingscode ‘GROEI

5. Orthica Magnesium Bisglycinaat

En tot slot het magnesium bisglycinaat De Tuinen alternatief dat Orthica Magnesium Bisglycinaat heet. Het bevat 240mg magnesium bisglycinaat. Het ondersteunt bij geestelijke inspanning, heeft een gunstige invloed op het zenuwstelsel en is vrij van onnodige toevoegingen. Zo zitten er geen gluten, soja-eiwitten, lactose, gist, sacharose, synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen en/of synthetische conserveringsmiddelen in.

Beste De Tuinen Magnesium Bisglycinaat alternatief  Review

Orthica Magnesium Bisglycinaat wordt veel gebruikt als aanvulling op een gezond en gevarieerd voedingspatroon. Deze capsules bevatten magnesium bisglycinaat zonder toevoegingen, waardoor ze beter worden opgenomen door het lichaam. Zo helpt dit supplement bij futloosheid en vermoeidheid, maar ook bij geestelijke spanning. Het heeft een gunstige werking op het zenuwstelsel en verschillende andere lichamelijke processen. Dit supplement is vooral geschikt voor mensen met extra behoefte aan magnesium, zoals sporters en/of mensen met een actieve levensstijl.

Het advies is om 1 tablet Orthica Magnesium Bisglycinaat per dag in te nemen. Er zitten 60 tabletten in een verpakking, dus je doet er 2 maanden mee. Wanneer je een bestelling plaatst en kortingscode GROEI invult tijdens het afrekenen, krijg je 20% korting op je aankoop. De verpakking is bovendien gemaakt van 100% gerecycled plastic en daarmee ook een goede keuze voor het milieu.

Voordelen Orthica

✅ Verpakking van 100% gerecycled plastic, dus ook een goede keuze voor het milieu;

✅ Vrij van gluten, soja-eiwitten, lactose, gist, sacharose, synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen en/of synthetische conserveringsmiddelen;

✅ Je krijgt 20% korting op dit magnesium bisglycinaat De Tuinen alternatief met de kortingscode GROEI;

✅ Je hoeft maar 1 tablet per dag in te nemen.

Nadelen Orthica

❌ Tabletten bevatten iets meer vulstoffen dan capsules, waardoor ze iets minder ‘gezond’ zijn;

❌ Wel geschikt voor vegetariërs, maar niet voor veganisten.


Bekijk jouw korting met kortingscode ‘GROEI

Mijn beste magnesium bisglycinaat De Tuinen alternatief 2023

Nu wordt het tijd om een magnesium bisglycinaat De Tuinen alternatief winnaar aan te wijzen. Wat is nu het beste alternatief voor magnesium De Tuinen en waarom? Als orthomoleculair therapeut kan ik je vertellen dat je De Tuinen magnesium het beste kunt vervangen door Nutribites Magnesium.

Beste De Tuinen Magnesium Bisglycinaat alternatief  Review

Nutribites Magnesium is het beste magnesium glycinaat De Tuinen alternatief, om meerdere redenen. Allereerst vind ik de capsules prettig om door te slikken, ze zijn namelijk niet te groot. Verder ben ik fan van Nutribites als merk, vanwege haar kwalitatief hoogwaardige producten en omdat zij geen onnodige ingrediënten aan supplementen toevoegt. Daar komt nog bij dat het geschikt is voor vegetariërs en ook vitamine D bevat. Het is effectiever dan De Tuinen magnesium en wordt veel beter opgenomen in het lichaam. Zo helpt het op een gerichte en snelle manier tegen o.a. spierkramp, geestelijke spanning, vermoeidheid en andere klachten. Daarnaast heeft het een ondersteunende werking bij veel andere processen in het lichaam die belangrijk zijn.


Bekijk meer productinformatie

Magnesium bisglycinaat De Tuinen alternatief ervaringen en reviews

Laten we ook even kijken naar de reviews van elk magnesium supplement De Tuinen alternatief. Wat klanten delen in hun reviews, vertelt veel over hoe een supplement in de praktijk bevalt. Hieronder vind je van elk genoemd supplement een persoonlijke klantervaring.

Nutribites Magnesium review

In plaats van magnesium bisglycinaat van De Tuinen gebruikt Natascha nu Nutribites Magnesium. “Ik vond magnesium bisglycinaat van De Tuinen oke, maar ik heb er niet super veel verschil door gemerkt. Dus ik dacht ik probeer een beter merk. Vandaar Nutribites Magnesium en ik ben hier heel tevreden over. Ik neem 2 tabletten per dag in met water en ik voel mij echt energieker en mentaal ook fitter/scherper.”

Vitakruid Magnesium 150 Bisglycinaat review

Robin is fan van Vitakruid Magnesium 150 Bisglycinaat. Zij schrijft in haar review: “Heel fij supplement dat mij mentaal in balans houdt en mijn slaap verbetert. Ik ben ook minder gestrest en dus meer ontspannen als ik dit inneem en ik word uitgerust wakker in de ochtend. Vooral door de combi van magnesium en glycine is het zo effectief en krijg ik maximale voordelen voor mijn hersenen. Een aanrader voor wie mentaal in balans wil komen en beter wil slapen!”

Beste De Tuinen Magnesium Bisglycinaat alternatief Review

Vitals Magnesium Bisglycinaat 100 mg review

Rick heeft Vitals Magnesium Bisglycinaat 100 mg gekocht en vertelt: “Ik ben er heel blij mee, want dit supplement helpt me mijn magnesiuminname op peil te houden. Ik weet dat ik niet altijd genoeg uit voeding haal, dus ik vind het prettig om dit supplement te nemen. En dat het bisglycinaat is dat is top want dan wordt het goed opgenomen en hoef je niet zoveel in te nemen voor de juiste hoeveelheid om je lichaam te ondersteunen. Ik ben ook geen fan van grote pillen en tabletten, maar deze tabletten zijn klein en kan ik zo doorslikken. Zeker een aanrader!”

Goldea Health Power 5 Magnesium review

“Sinds ik Goldea Health Power 5 Magnesium slik, merk ik veel verschil met magnesium tegen kramp van De Tuinen. Dat je voor kwaliteit betaalt, dat is mij nu wel duidelijk. Toch is dit supplement niet eens heel duur. Maar ik wil mijn gezondheid serieus nemen en dus voor kwaliteit kiezen. Geen magnesium bisglycinaat 400 mg De Tuinen meer voor mij, maar Goldea Health tegenwoordig! Ik slaap beter, heb geen spierkrampen meer gehad sinds ik dit gebruik en ik voel mij gewoon echt lekkerder in mijn vel zitten”, vertelt Sven.

Orthica Magnesium Bisglycinaat review

En tot slot een Orthica Magnesium Bisglycinaat review van Tim “Ik ben blij dat ik dit supplement gevonden heb. Ik ben altijd gevoelig geweest voor magnesium in combinatieformules. Deze kan ik gelukkig wel goed verdragen en mijn lichaam neemt het goed op. Ik voel mij veel meer ontspannen en minder moe sinds ik dit neem, dus ik kan het mensen met geestelijke spanning en vermoeidheid echt aanraden.”

Charlotte Anne - Orthomoleculair Therapeut - Stel je vraag

De Tuinen magnesium bisglycinaat alternatief kopen checklist

Wil je een De Tuinen magnesium bisglycinaat alternatief kopen? In plaats van goedkope (en minder kwalitatief hoogwaardige) magnesium bisglycinaat De Tuinen, zijn er veel andere opties. Hieronder enkele tips om de beste aankoop te doen op dit gebied!

Bepaal de gewenste vorm

Net als magnesium glycinaat De Tuinen in verschillende vormen komt, komen de supplementen van andere merken dat ook. Je kunt vaak kiezen uit capsules en tabletten, maar soms zijn er ook kauwtabletten of poeders verkrijgbaar. In plaats van De Tuinen magnesium kauwtabletten werken capsules vaak effectiever. Dat is fijn om te weten.

Bepaal de nodige dosering

Heb je enig idee hoeveel magnesium jij nodig hebt of tekort komt? Dat bepaalt of je voor hoge dosering magnesium bisglycinaat van De Tuinen alternatief kiest. Het kan handig zijn om een orthomoleculair therapeut zoals ikzelf mee te laten kijken en je behoefte vast te stellen.

Bepaal je budget

En hoeveel ben je bereid om te betalen voor een magnesium De Tuinen alternatief? Denk daar vooraf over na, zodat je een gerichte zoektocht start. Dankzij mijn kortingscodes (die vind je bij de productbeschrijvingen) hoef je sowieso niet de volledige prijs te betalen!

Je bent welkom om geholpen te worden. Wie is Lotte?

Mijn naam is Charlotte Anne, maar iedereen noemt mij Lotte. Ik ben werkzaam als orthomoleculair therapeut om mensen te begeleiden naar de beste versie van zichzelf en een gezond leven. Eén waarin ze zich fit, gelukkig en vrij van klachten voelen. Dat kan iedereen naar mijn mening bereiken door te leren voelen wat die nodig heeft om zo te kunnen leven vanuit hun ware kern. 

Charlotte-Anne-Orthomoleculair-Therapeut

Na een jarenlange zoektocht en last te hebben gehad van “vage” buikklachten, vermoeidheids- en huidklachten (psoriasis), ben ik me gaan verdiepen in de orthomoleculaire geneeskunde. Nu ik mezelf fit en energiek voel en heb geleerd wat ik kan eten zonder last van klachten te krijgen, wil ik jou ook hierbij helpen! 

Tijdens een intakegesprek kijk ik naar je leefstijl, voeding en lichamelijke klachten. Ook zet ik als nodig een labtest in om inzicht te krijgen in jouw waardes. Ik vind het belangrijk om te kijken naar wat voor jou als persoon het meest optimaal is, want ieder mens is uniek. Je kunt bij mij terecht voor verschillende trajecten/consulten. Kijk welke bij jou past! Of neem contact op om het samen te bespreken. 

Bekijk hier mijn aanbod! Wil je eerst even kennismaken? Dit kan! Plan hier een kennismakingsgesprek in.


Klik hier voor persoonlijk advies

Meer mineralen en spoorelementen voor je gezondheid!

Wil jij meer doen voor je gezondheid? Focus je dan ook op andere voedingssupplementen zoals vitamines, mineralen en spoorelementen, omega 3 vetzuren, eiwitten, fytonutriënten (planten, kruiden en specerijen) en superfoods.

Er zijn vele merken die magnesium bisglycinaat verkopen. Hierover schreef ik meerdere reviews. Zo schreef ik over de betaalbare ketens Action magnesium bisglycinaat, Kruidvat magnesium bisglycinaat, Lidl magnesium bisglycinaat en Trekpleister magnesium bisglycinaat. Maar ook de bekende merken als AOV magnesium bisglycinaat, Bonusan magnesium bisglycinaat, Flinndal magnesium bisglycinaat, Golden Naturals magnesium bisglycinaat, Now magnesium bisglycinaat, Orthica magnesium bisglycinaat en Solgar magnesium bisglycinaat.

Andere plekken waar deze suppletie te koop is Apotheek magnesium bisglycinaat, Body en Fit magnesium bisglycinaat, De Tuinen magnesium bisglycinaat, Etos magnesium bisglycinaat, Holland and Barrett magnesium bisglycinaat en Vitaminstore magnesium bisglycinaat.

Mattisson magnesium bisglycinaat, New Care magnesium bisglycinaat en Nutribites magnesium bisglycinaat kan ik natuurlijk niet achterwege laten.

Wil je meer weten over al deze mineralen en spoorelementen? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn voor je gezondheid én waar ze het beste kan kopen. Je kan bij al onze partners met een gerust hart je supplementen bestellen. In veel gevallen zelfs met een leuke korting! Ik ben benieuwd welke supplementen jij in huis gaat halen!

Beste De Tuinen Magnesium Bisglycinaat alternatief Review

Meest gestelde vragen over De Tuinen magnesium bisglycinaat alternatief

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over magnesium bisglycinaat? Hieronder worden de meest gestelde vragen beantwoord. Staat jouw vraag er niet tussen, laat dan gerust een reactie onder dit artikel achter. Ik adviseer graag waar dat (online) mogelijk is om het beste magnesium De Tuinen alternatief voor jouw situatie te kiezen.

Wat is het beste magnesium bisglycinaat De Tuinen alternatief?

Het beste magnesium bisglycinaat De Tuinen alternatief is Nutribites Magnesium. De capsules zijn niet te groot en je slikt ze daardoor vrij gemakkelijk door. Nutribites biedt kwalitatief hoogwaardige supplementen aan die geen onnodige toevoegingen bevatten. Daardoor zijn ze extra goed voor je gezondheid. Nutribites Magnesium is geschikt voor vegetariërs, maar niet voor veganisten. Er is ook vitamine D toegevoegd aan deze goed opneembare vorm van magnesium. Zo wordt ook deze vitamine goed opgenomen in het lichaam.

Wat is de werking van magnesium bisglycinaat in het lichaam?

De werking van magnesium bisglycinaat in het lichaam, richt zich vooral op het bestrijden van vermoeidheid, spierkrampen en geestelijke spanning. Het draagt bij aan een goede hersen- en spierfunctie, verbetert leerprestaties en het concentratievermogen en zorgt voor meer energie. Zo gaat het vermoeidheid en futloosheid tegen. Bovendien draagt magnesium bisglycinaat bij aan het behoud van gezonde botten en tanden.

Wanneer heb je magnesium bisglycinaat als supplement nodig?

Ieder mens heeft voldoende magnesium nodig en kan magnesium bisglycinaat als supplement slikken ter aanvulling op een gezond eetpatroon. Uit voeding halen we vaak niet voldoende magnesium. Daardoor ontstaan er soms klachten die gerelateerd zijn aan een magnesiumtekort, zoals spierkramp en vermoeidheid. Je kunt magnesium ook preventief slikken voor een goede hersenfunctie, spierfunctie en voor sterke botten en tanden.

» Referenties


1. ‘Magnesium Bisglycinate as safe form for mineral supplementation in human nutrition’ – Stefan Siebrecht. Published 2013.
https://www.semanticscholar.org/paper/Magnesium-Bisglycinate-as-safe-form-for-mineral-in-Siebrecht/df3ec33570bc26330097284c53a4a5c3815be905

2. ‘The Importance of Magnesium in Clinical Healthcare’ – Gerry K. Schwalfenberg and Stephen J. Genuis. Published online 2017 Sep 28.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5637834/

3. ‘Study of Magnesium Formulations on Intestinal Cells to Influence Myometrium Cell Relaxation’ – Francesca Uberti, Vera Morsanuto, Sara Ruga, Rebecca Galla, Mahitab Farghali, Felice Notte, Chiarella Bozzo, Corrado Magnani, Antonio Nardone, Claudio Molinari. 2020 Feb 22.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32098378/

» Referenties

Conclusie beste De Tuinen magnesium bisglycinaat alternatief 2023

  • Beste De Tuinen Magnesium Bisglycinaat alternatief: Nutribites
  • Beste Magnesium Supplement De Tuinen alternatief: Nutribites
  • Beste Magnesium tegen kramp De Tuinen alternatief: Vitakruid
  • Beste De Tuinen Magnesium Kauwtabletten alternatief: Nutribites
Charlotte Anne (Orthomoleculair Therapeut)

Charlotte Anne (Orthomoleculair Therapeut)

Charlotte Anne (roepnaam Lotte) is werkzaam in haar eigen praktijk als orthomoleculair therapeut. Ze begeleidt mensen met gezondheidsklachten zoals: huidklachten (acne, psoriasis, eczeem), hormonale klachten, burn-out, overgewicht, darmklachten (PBD, leakygut, spijsverteringsklachten) en vermoeidheid. Dit doet Lotte door middel van labtesten, voedingsadviezen, leefstijltips en een goede mindset. Meer over Charlotte Anne? >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste De Tuinen Magnesium Bisglycinaat alternatief | Review (2023)

Laat een reactie achter