In dit artikel

Beste Davitamon Vitamine C Alternatief | Review (2022) | 5x Test!

Beste Davitamon Vitamine C Alternatief | Review (2023) | 5x Test!

In dit artikel

Davitamon vitamine C zoals gebufferde vitamine C Davitamon, is populair. Toch is het niet per se de aller beste keuze voor je gezondheid. In deze vitamine C Davitamon review vertel ik je hier graag meer over en laat ik je kennismaken met vitamine C Davitamon alternatieven. In plaats van vitamine C capsules Davitamon kun je namelijk ook van andere merken kopen. Ben je nieuwsgierig naar hoe dat precies zit? Lees maar mee, want ik ga alle vitaminen C Davitamon alternatieven met je bespreken in deze Davitamon vitamine C test!

Beste Davitamon vitamine C alternatief 2023: Mijn selectie 

  1. Beste Davitamon vitamine C alternatief – Nutribites Vitamine C
  2. Beste Davitamon vitamine C1000 mg alternatief – Nutribites Vitamine C
  3. Beste Davitamon vitamine C Forte alternatief – Flinndal Vitamine C Forte
  4. Beste lipsomale vitamine C Davitamon alternatief – Vitals Liposomale Vitamine C 

Davitamon vitamine C alternatieven vergelijken; hoe doe ik dat? 

Maar hoe doe je zoiets: Davitamon vitamine C vergelijken? Daarvoor ga ik vitamine C Davitamon onderzoeken en kijken naar alle voordelen. Ook let ik op de kwaliteit en ingrediënten van vitaminen C Davitamon en kijk ik naar het gebruiksgemak. Hoe duur is vitamine C bij Davitamon in verhouding tot andere merken? En betaal je ook verzendkosten als je Davitamon vitamine C tabletten online bestelt? Tot slot kijk ik naar de vitamine C supplement Davitamon ervaringen en reviews en trek ik op basis van al die factoren mijn conclusie. Daar gaan we!

1. Nutribites Vitamine C – beste Davitamon vitamine C alternatief, beste Davitamon vitamine C 500 mg alternatief 

Het beste vitamine C Davitamon alternatief in het algemeen? Dat is in mijn ogen Nutribites Vitamine C. Daarom wil ik dit supplement als eerste bespreken in de Davitamon vitamine C test. Je kunt vinden dat vitamine C Davitamon goed is, maar die van Nutribites is nog veel beter! Het overtreft ook Davitamon Vitamine C Weerstand Complex. Waarom?

Beste Davitamon Vitamine C Alternatief | Review (2022) | 5x Test!

Omdat Nutribites Vitamine C hoog en veilig gedoseerd is en het betreft de ontzuurde vorm. Daardoor is het niet schadelijk voor je gebit of maag. Bovendien zijn er mineralen aan toegevoegd voor een betere opneembaarheid. Dankzij de 60 dagen garantie en bedenktijd kun je dit supplement risicoloos testen. Voor een verpakking van 120 capsules betaal je €19. De bedoeling is dat je 2 capsules per dag inneemt, daardoor doe je 2 maanden met een verpakking.

Voordelen Nutribites

✅ Beste Davitamon vitamine C alternatief van hoge kwaliteit;

✅ Ontzuurde vorm van vitamine C, dus beter voor maag en gebit;

✅ Hoog en veilig gedoseerd, dus beter dan alle vitaminen C Davitamon;

✅ Bevat toegevoegde mineralen en citruflavonoïden (voor goede opname);

✅ Je krijgt 60 dagen garantie en bedenktijd.

Nadelen Nutribites

❌ Het is 500 mg en geen 1000 mg zoals sommige andere supplementen;

❌ Je betaalt verzendkosten tot een bestelwaarde van €40.


Klik hier voor de beste deal

2. Vitals Vitamine C 1000 mg

Door naar Vitals Vitamine C 1000 mg. Dit vitamine C Davitamon alternatief kent veel voordelen. Zo zijn deze alternatieve vitamine C pillen Davitamon hoog gedoseerd. Daardoor heb je er maar 1 per dag nodig. Verder is de plastic verpakking helemaal recyclebaar en daardoor niet schadelijk voor het milieu. 

Beste Davitamon Vitamine C Alternatief | Review (2022) | 5x Test!

En wacht jij normaal gesproken altijd op een vitamine C aanbieding Davitamon? Dat hoeft niet als je voor Vitals Vitamine C 1000 mg gaat. Op dit supplement krijg je namelijk 15% korting met de kortingscode die ik voor je geregeld heb. Vul ‘GROEI in tijdens het afrekenen en de korting wordt automatisch verrekend!

Voordelen Vitals

✅ 15% korting op dit Davitamon vitamine C alternatief met kortingscode ‘GROEI;

✅ Hoge dosering vitamine C;

✅ Recyclebare plastic verpakking (beter dan hoe vitaminen C Davitamon verpakt zijn);

✅ Geschikt voor vegetariërs en veganisten;

✅ Is aangevuld met bioflavonoïden om de biologische beschikbaarheid te ondersteunen.

Nadelen Vitals

❌ Je betaalt verzendkosten tot een bestelwaarde van €40;

❌ Geen gladde capsules, maar tabletten (niet handig als je moeite hebt met doorslikken).


Klik hier voor de beste deal

3. Flinndal Vitamine C Forte

Hier komt een vitamine C Davitamon alternatief van Flinndal. Het gaat om Flinndal Vitamine C! Dit is de ideale weerstandsvitamine die je gezondheid een boost geeft. Neem jij normaal gesproken Davitamon vitamine C 1000? Doe die Davitamon vitamine C maar weg, want Flinndal Vitamine C is een veel betere keuze. Je krijgt bovendien 10% korting op dit alternatief voor vitaminen C Davitamon wanneer je de kortingscode GROEI invult tijdens het bestellen.

Beste Davitamon Vitamine C Alternatief | Review (2022) | 5x Test!

Flinndal Vitamine C stimuleert de collageen aanmaak, helpt bij vermoeidheid en is goed voor je hersenen en geheugen. Het is bovendien een antioxidant. Dit supplement kost €7,95 voor 30 tabletten en €11,65 voor 90 tabletten.

Voordelen Flinndal

✅ Je krijgt 10% korting op dit alternatief voor vitamine C 1000 mg Davitamon met kortingscode ‘GROEI;

✅ Handig alternatief voor vitamine C tabletten Davitamon met herhaalgemak;

✅ Scherp geprijsd supplement;

✅ Zonder onnodige toevoegingen.

Nadelen Flinndal

❌ Je krijgt (zonder mijn kortingscode) pas korting wanneer je voor herhaalgemak kiest;

❌ Tot een bestelwaarde van €35 betaal je verzendkosten;

❌ Het zijn geen gladde capsules, dus doorslikken kan iets lastiger blijken als je er moeite mee hebt.


Klik hier voor 10% korting met kortingscode ‘GROEI’

4. Bonusan Vitamine C Kauwtabletten

Zijn vitamine C pillen en tabletten niets voor jou? Geen zorgen, want Bonusan Vitamine C Kauwtabletten bieden het perfecte vitamine C Davitamon alternatief. Je hoeft ze niet in één keer door te slikken, maar je kunt er gewoon op kauwen. Per kauwtablet krijg je 100mg vitamine C binnen en je mag er 1 tot 2 per dag nemen. Bonusan Vitamine C Kauwtabletten zijn een gezonde keuze, want ze zijn vrij van conserveermiddelen, synthetische kleur-, geur- en smaakstoffen en vrij van GGO, gluten, lactose, soja, gelatine en dierlijke substanties.

Beste Davitamon Vitamine C Alternatief | Review (2022) | 5x Test!

Met Bonusan Vitamine C Kauwtabletten zorg jij dagelijks met gemak voor je gezondheid. Bovendien betreft het ontzuurde vitamine C, waardoor je geen schade toe richt aan je gebit of last krijgt van je maag. Voor een verpakking met 60 kauwtabletten betaal je €13,58.

Voordelen Bonusan

✅ Handige kauwtabletten als Davitamon vitamine C alternatief;

✅ Vrij van allerlei onnodige toevoegingen;

✅ Het betreft ontzuurde vitamine C (beter voor gebit en maag);

✅ Met acerola: een van de rijkste vitamine C bronnen.

Nadelen Bonusan

❌ De kauwtabletten zijn niet zo heel hoog gedoseerd;

❌ Je moet verzendkosten betalen tot een bestelwaarde van €20.


Klik hier voor de beste deal

5. Vitals Liposomale Vitamine C

Tot slot de volgende interessante vitamine C Davitamon alternatief dat ik wil bespreken is Vitals Liposomale Vitamine C. Deze vloeibare vorm van vitamine C is goed opneembaar in het lichaam en ook gemakkelijk in te nemen. Je hoeft er immers geen pillen voor door te slikken, zoals bij Davitamon vitamine C het geval is. Verder bevat dit supplement geen synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen. Precies zoals je van Vitals gewend bent!

Beste Davitamon Vitamine C Alternatief | Review (2022) | 5x Test!

Vitals Liposomale Vitamine C bevat wel een kleine hoeveelheid alcohol om het product stabiel te houden. Voor een fles van 250ml betaal je €39,95. Maar gebruik je mijn kortingscode ‘GROEI’ tijdens het bestellen? Dan krijg je 15% korting en wordt het dus een stuk voordeliger!

Voordelen Vitals

✅ 15% korting op dit vitaminen C Davitamon alternatief met kortingscode ‘GROEI’;

✅ Gemakkelijker in te nemen dan tabletten of capsules;

✅ Zonder synthetische kleur-, geur- of smaakstoffen;

✅ Goed opneembaar in het lichaam.

Nadelen Vitals

❌ Bevat een kleine hoeveelheid alcohol, wat niet wenselijk is als je hier gevoelig voor bent of zwanger bent, bijvoorbeeld;

❌ Je betaalt verzendkosten tot een bestelwaarde van €40;

❌ Redelijk prijzig vitamine C Davitamon alternatief.


Klik hier voor 15% korting met kortingscode ‘GROEI’

Mijn beste Davitamon vitamine C alternatief 2023 

Benieuwd naar het beste alternatief voor vitamine C Davitamon? Inmiddels heb ik alle genoemde supplementen goed bekeken en aan de test onderworpen. Ik weet daarom welk alternatief voor Davitamon vitamine C het beste is. Natuurlijk heeft dit ook deels te maken met persoonlijke voorkeuren. Onthoud daarom dat het beste alternatief voor vitaminen C Davitamon niet per se voor iedereen hetzelfde is. In mijn ogen is het in elk geval Nutribites Vitamine C.

Beste Davitamon Vitamine C Alternatief | Review (2022) | 5x Test!

Nutribites Vitamine C biedt namelijk de meeste voordelen van al deze supplementen. Het is een supplement van hoge kwaliteit en het betreft de ontzuurde vorm van vitamine C. Daardoor is het niet schadelijk voor je maag of gebit wanneer je dit supplement inneemt. De dosering is bovendien hoog, maar toch veilig. En er zijn mineralen aan toegevoegd zodat de opneembaarheid verbetert. Het fijne aan Nutribites is dat je er 60 dagen de tijd krijgt om het product te testen. Zolang duurt je bedenktijd én de garantie. Blijkt het toch niets voor jou te zijn of ben je om een andere reden niet tevreden? Dan kun je je geld terugvragen.


Klik hier voor de beste deal

Davitamon vitamine C alternatief ervaringen en reviews 

Benieuwd naar de Davitamon vitamine C 1000 alternatieven ervaringen van andere mensen? Van elk alternatief voor vitamine C tabletten Davitamon, heb ik een review opgezocht. Zo krijg je er een beter beeld van en ontdek je snel genoeg of een product jouw vitamine C 1000 mg Davitamon kan vervangen.

Nutribites Vitamine C review 

Anne vindt het fijn dat Nutribites Vitamine C geen zuur bevat. “Ik heb normaal gesproken weleens last van maagzuur maar dat heb ik hiermee gelukkig niet. Ik vind het fijn om elke dag een capsule in te nemen om mijn weerstand te versterken. Zeker in deze tijden van virussen en pandemieën lijkt dat noodzakelijker dan ooit. Daarom gebruik ik Nutribites graag!”

Vitals Vitamine C 1000 mg review

Over Vitals Vitamine C 1000 mg schrijft Hendrik: “Handige tabletten die je gewoon zo met water kan doorslikken. Kan me wel voorstellen dat sommige mensen ze een beetje aan de grote kant vinden maar ik heb er zelf absoluut geen moeite mee. Ik eet niet vegetarisch of veganistisch maar vind het toch een fijn idee dat ze geen dierlijke ingrediënten hebben en dat je daardoor ook een gezonde keuze voor de wereld om je heen maakt.”

Beste Davitamon Vitamine C Alternatief | Review (2022) | 5x Test!

Flinndal Vitamine C ervaring 

Debora schrijft over Flinndal Vitamine C het volgende. “Ik had een vitamine test gedaan en het bleek dat ik wel wat extra’s nodig had waaronder vitamine c. Ik vind het een fijn supplement en er is veel info over te lezen op de website. Heel volledig allemaal. Ook goed dat ze zuivere ingrediënten gebruiken bij het maken ervan. De levering was snel, de prijs is ook heel goed en de kwaliteit. Bovendien zijn ze makkelijk in te nemen door de gladde buitenkant ervan. Ik wil niet anders meer!”

Bonusan Vitamine C Kauwtabletten review

“Ik heb een tijd helemaal geen vitamines genomen als supplement, omdat ik gewoon niet goed tabletten kan doorslikken. Ook niet als ze glad zijn. Op een gegeven moment ga ik dan zo opzien tegen het innemen ervan omdat ik weet dat ik ga kokhalzen en het gevoel heb alsof ik stik. Dat is echt geen pretje. Maar omdat je niet alle vitaminen uit je voeding haalt moet je toch iets. Toen ik deze kauwtabletten tegen kwam besloot ik ze te proberen. Ze doen goed hun werk en ik zie er niet meer tegenop om ze in te nemen”, vertelt Saskia over Bonusan Vitamine C Kauwtabletten.

Vitals Liposomale Vitamine C ervaring 

Nadat Sherinda Vitals Liposomale Vitamine C probeerde, was zij fan. “Ik heb altijd een hekel gehad aan capsules doorslikken. Het lukt me vaak gewoon niet, waardoor ik moet kokhalzen en ik mij naar voel. Ik wist eerst niet eens dat vloeibare vitamine c bestond maar ik zag er een advertentie van. Super handig en nu neem ik het elke dag met gemak. Ik zie er helemaal niet tegenop om vitamines in te nemen als het ook op deze manier kan.”

Beste Davitamon Vitamine C Alternatief | Review (2022) | 5x Test!

Waarom is vitamine C belangrijk?

Vitamine C is belangrijk bij verschillende processen in het lichaam. Zo is het nodig om wondjes te genezen en voor een sterk immuunsysteem. Ook speelt het een rol in je bloed en wordt het bijvoorbeeld bij bloedarmoede extra geadviseerd door artsen. Waar vitamine C vooral bekend om staat, is dat het een belangrijke vitamine is. Bij een tekort word je bijvoorbeeld sneller ziek of kan er (in ernstige gevallen) scheurbuik ontstaan. Het is een echte antioxidant die veel voordelen oplevert in het lichaam.

Vitamine C tekort

Wie weinig tot geen fruit eet en verder vooral ongezond eet en drinkt, kan een vitamine C tekort oplopen. Vaak merk je dit ook aan die pijnlijke blaasjes die in je mond ontstaan. Dat zijn aften en ze spelen op wanneer je een vitaminetekort hebt. In het bijzonder een vitamine C tekort.

Als er sprake is van een vitamine C tekort, dan wordt de weerstand aanzienlijk lager. Wonden zullen minder snel genezen en je kan zelfs scheurbuik krijgen. Dit is echter pas het geval bij een langdurig en ernstig tekort. Je krijgt dit dus niet zomaar. Verder wijzen onderhuidse bloedingen, tandvleesbloedingen en/of inwendige bloedingen op een ernstig tekort.

Te veel vitamine C

Kan je dan ook te veel vitamine C binnenkrijgen? Ja, dat is mogelijk. Weet wel dat je een te veel aan vitamine C in principe uitplast. Neem je echter meer dan 2 gram per dag in, dan kan dit op je darmen slaan. Daardoor krijg je bijvoorbeeld diarree en zit er meer oxaalzuur in je urine. Er wordt weleens gedacht dat je hierdoor ook meer kans hebt op nierstenen. Echter is dat nooit goed onderzocht of bevestigd, dus daar kan ik geen uitspraken over doen.

Beste Davitamon Vitamine C Alternatief | Review (2022) | 5x Test!

Wat is de beste dosering vitamine C?

Er is geen duidelijke bovengrens vastgesteld voor vitamine C. Bovendien is bekend dat je een te veel aan vitamine C weer kwijtraakt door het uit te plassen. Toch zegt het Voedingscentrum dat voor mannen en vrouwen vanaf 14 jaar een maximale dosering van 75 milligram geldt. Als je je daar aan houdt, dan weet je zeker dat je verantwoord bezig bent met je vitamine C inname.

Is er korting op vitamine C Davitamon alternatieven?

Ja, ik heb voor veel producten in deze selectie een kortingscode kunnen regelen. Speciaal voor jou als lezer van mijn website, is er 10% of 15% korting beschikbaar. Kijk even bij het vitamine C Davitamon alternatief van jouw voorkeur. Staat daar de kortingscode ‘GROEI’ bij vermeld? Dan kun je die tijdens het afrekenen invullen en je korting claimen. Zo voorkom je dat je in dure tijden onnodig te veel betaalt voor een product. En je maakt dan niet alleen een gezonde keuze voor je gezondheid, maar ook voor je portemonnee!

Beste Davitamon Vitamine C Alternatief | Review (2022) | 5x Test!

Meer voor je gezondheid!

Wil jij je gezondheid echt verbeteren? Dan zijn de juiste voedingssupplementen daar geschikt voor. Zo heb je veel aan vitamine C, vanwege de vele gezondheidsvoordelen. Deze vitamine is overigens te koop bij allerlei winkels en van allerlei merken. Ben je al bekend met Kruidvat Vitamine C, Solgar vitamine C, Etos vitamine C, Bonusan vitamine C en Orthica vitamine C? In de reviews die ik schrijf over al deze soorten, kun je de voor- en nadelen vinden. Zo heb ik ook onderzoek gedaan naar Vitalize vitamine C, Lucovitaal vitamine C, Flinndal vitamine C, Vitakruid vitamine C en New Care vitamine C

Verder zijn Pharma Nord vitamine C, Dagravit vitamine C, Hema vitamine C, NOW vitamine C en Holland and Barrett vitamine C interessant. Lees ook de artikelen over Trekpleister vitamine C, Vitals vitamine C, Golden Naturals vitamine C, Action vitamine C, De Tuinen vitamine C en AOV vitamine C. Zoals je ziet heeft haast elke winkel en elk merk wel een vitamine C product, maar er zijn onderling natuurlijk wel verschillen. Daarom is het belangrijk om je hier in te verdiepen en de beste keuze te maken voor jouw gezondheid!

Andere opties die zeker de moeite waard zijn, zijn Body en Fit vitamine C, DA drogist vitamine C en Vitaminstore vitamine C. En verdiep je eens in een vegan multivitamine voor je gezondheid, als je vegetarisch of veganistisch leeft!

Meest gestelde vragen over een Davitamon vitamine C alternatief

Je hebt dit artikel over vitamine pillen Davitamon nu helemaal gelezen. Heb je op dit moment nog vragen over een alternatief voor vitamine C 1000 Davitamon? Wil je bijvoorbeeld weten wat de beste optie is en ga je liever geen vitamine C kopen Davitamon?

Wat is het beste Davitamon vitamine C alternatief?

Ben je op zoek naar het beste Davitamon vitamine C alternatief, dan is dat in mijn ogen Nutribites Vitamine C. Dit supplement is van hoge kwaliteit en heeft een hoge, maar toch veilige dosering. En omdat Nutribites Vitamine C ontzuurde vitamine C is, zal het geen invloed hebben op je maag of gebit. Zure vitamine C heeft dat wel. Aan dit supplement zijn ook mineralen toegevoegd om de opneembaarheid door het lichaam te verbeteren. En je mag het 60 dagen proberen. Je hebt namelijk bedenktijd en garantie, dus als je het toch niets vindt kan je je geld terugvragen.

Wat is het beste Davitamon vitamine C 1000 tablet alternatief?

Het beste alternatief voor een Davitamon Vitamine C 1000 tablet is Nutribites Vitamine C. Dit supplement in capsulevorm is gemakkelijk door te slikken. Bovendien betreft het ontzuurde vitamine C en is het van hoge kwaliteit. De dosering is ook hoog, maar toch veilig. Daarom biedt dit supplement verreweg de meeste voordelen. In mijn ogen is het dan ook met recht het beste Davitamon vitamine C 1000 tablet alternatief van dit moment.

Wat te doen als er geen Davitamon vitamine C 1000 aanbieding is?

Wat je moet doen als er geen Davitamon vitamine C 1000 aanbieding is, is mijn website raadplegen. Ik heb namelijk voor veel supplementen een kortingscode geregeld, ook voor vitamine C! In dit artikel zie je bij verschillende vitamine C alternatieven de kortingscode ‘GROEI’ staan. Daarmee heb je recht op 10% en soms op 15% korting op de verkoopprijs. Dat scheelt enorm en zo kan je op een voordelige manier gezond blijven!

Zijn Davitamon supplementen gezond?

Of Davitamon supplementen gezond zijn, kun je aflezen aan het etiket. Afhankelijk van de ingrediënten en voedingswaarden kunnen we een supplement als wel of niet gezond bestempelen. Zitten er bijvoorbeeld voldoende vitaminen en mineralen in? Maar ook niet te veel? Oftewel: is er een hoge, maar veilige dosering aanwezig van de belangrijkste ingrediënten? Verder kun je letten op kunstmatige toevoegingen zoals suikers, vulstoffen, kleur-, geur en smaakstoffen. Die maken een supplement namelijk minder gezond.

Kunnen supplementen ook schadelijk zijn voor je gezondheid?

Ja, supplementen kunnen ook schadelijk zijn voor je gezondheid. Er bestaan namelijk allerlei supplementen die zogenaamd ontwikkeld zijn om je gezondheid te bevorderen. Echter bevatten ze zoveel kunstmatige toevoegingen en zijn ze dus absoluut niet puur. Daardoor kunnen ze je gezondheid eerder schaden dan dat ze goed voor je zijn. Gebruik daarom ook altijd je eigen, gezonde verstand bij het kopen van supplementen. Vitamines en mineralen zijn lang niet altijd even puur en dus gezond voor het lichaam. (1)

Duiden aften op een tekort aan vitamine C?

Ja, als je aften in je mond hebt kan dat duiden op een tekort aan vitamine C. Het betekent dat je over het algemeen vitamines tekort komt, maar in het bijzonder vitamine C. Aften zijn die pijnlijke blaasjes in je mond die ontstaan na een periode minder gezond tot heel ongezond eten en drinken. Het is een signaal van je lichaam dat het behoefte heeft aan een andere manier van leven. Een gezondere manier, dus! Neem daarom een vitamine C supplement om je tekort aan te vullen en zorg voor voldoende groenten en fruit in je eetpatroon.

Conclusie beste Davitamon vitamine C alternatief 2023 

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste Davitamon Vitamine C Alternatief | Review (2023) | 5x Test!

Laat een reactie achter

Op zoek naar de beste Vitamine C?

Kies dan voor: Nutribites

Op zoek naar de beste Vitamine C?

Kies dan voor: Nutribites