In dit artikel

Beste Daglichtlamp | Review (2021) | Ervaar meer energie!

Beste Daglichtlamp | Review (2023) | 4x Daglichtlampen Test!

In dit artikel

In een land als Nederland weten we maar al te goed hoe het is om nauwelijks zonlicht te hebben gedurende de dag. Regen en bewolking maken een groot deel uit van ons klimaat, waardoor we eigenlijk veel te weinig zonlicht krijgen. Gelukkig bestaan er wel degelijk manieren om daar iets aan te doen – zoals het gebruiken van een daglichtlamp!

Een daglicht lamp led kan helpen om je gezondheid op verschillende manieren te verbeteren, zelfs als je een tekort hebt aan gewoon daglicht. Wat zijn daglicht lampen nu precies, wat is hun functie en welke daglichtlampen zijn er zoal? Misschien ben je benieuwd naar de beste daglichtlamp consumentenbond? In deze blog lees je alles over de verschillende daglichtlampen wat je moet weten!

Beste Daglichtlamp 2023: Mijn selectie

 1. Beste daglichtlamp voor energie boost – Beactiff
 2. Beste daglichtlamp tegen vermoeidheid – Medisana
 3. Beste daglichtlamp antistress – Silvergear
 4. Beste daglicht lamp uitgerust gevoel – Beactiff
 5. Beste daglicht lamp tegen slaapproblemen – Liroma

Daglichtlampen vergelijken; hoe doe ik dat?

Misschien vraag je je af hoe ik daglichtlampen met elkaar vergelijk. Om een goede selectie daglicht lampen te maken, heb ik het internet afgespeurd en de beste daglicht lamp gebruikt. Ik keek naar populaire, kwalitatief goede daglichtlampen en ik vergeleek ze met elkaar. Dit deed ik aan de hand van de volgende punten: kwaliteit, design, prijs, reviews en beoordelingen en eigenschappen. Uiteindelijk koos ik de beste daglichtlamp die volgens mij de absolute nummer één is. Lees maar mee om te ontdekken welke daglicht lamp dat is!

1. Beactiff – Beste daglichtlamp voor energie boost, uitgerust gevoel

De Beactiff is een kleine daglichtlamp 10.000 lux die je gebruikt om een jetlag of winterdepressie tegen te gaan. Deze lamp met daglicht is letterlijk het zonnetje in huis, omdat hij zorgt voor meer energie, een beter humeur, een betere nachtrust en minder sombere gevoelens.

Je gebruikt deze compacte daglichtlamp bureau rechtopstaand middels de handige standaard. Ga er 60 minuten voor zitten en relax. Kijk ondertussen naar de televisie, lees de krant of werk je make-up bij, want je hoeft niet recht in de lamp te kijken. De daglichtlamp led doet zijn werk, terwijl jij je bezighoudt met andere dingen. Hij is bovendien helemaal vrij van uv-licht, waardoor deze daglicht lamp led e27 (ook wel geschreven als daglicht lamp led lamp e27) veilig is voor zowel de huid als de ogen. Kies voor de stand van 6.000 lux of voor 10.000 lux.

Beste Daglichtlamp Review (2022) 4x Daglichtlampen Test

Je kunt deze daglichtlamp gebruiken door hem aan te sluiten op een telefoonadapter, powerbank of USB-poort (van minimaal 5V). Eenmaal opgeladen hangt de gebruiksduur af van de ingestelde lichtsterkte en de afstand van het gezicht tot de lamp. Op 20cm afstand kun je hem zo’n 60 tot 120 minuten per dag gebruiken en op 30cm afstand meer dan 120 minuten per dag.

Voordelen Beactiff

Vrij van uv-straling;
Lichtgewicht;
In hoogte verstelbaar dankzij meegeleverde standaard;
1.5 meter snoerlengte;
Twee jaar garantie.

Nadelen Beactiff

Lamp wordt zonder adapter geleverd;
Slechts één kleur licht beschikbaar.


Klik hier voor de beste deal

2. Medisana – Beste daglichtlamp tegen vermoeidheid

Nog zo’n geweldige lamp die daglicht nabootst is de daglichtlamp Medisana. Gebruik deze daglichtlamp staand op je bureau of een tafel en geniet van de vele voordelen die het te bieden heeft. Het is een daglichtlamp bureau in een luxe uitvoering die vermoeidheid tegengaat. Voor je het weet ga jij weer fit en energiek de winter door!

Wil jij met deze daglichtlamp winterdepressie voorkomen? Dat zal zeker lukken! De lamp wordt in het wit geleverd en bevat led licht. Het licht kan in verschillende kleuren worden ingesteld: blauw, groen, rood en wit. Het snoer is 1,8 meter lang en de lamp weegt 1,3 kilo. Ondanks dat hij niet per se heel licht is en niet in hoogte verstelbaar is, zit er wel drie jaar garantie op. Daardoor weet je zeker dat je lang plezier zult hebben van deze daglichtlamp.

Beste Daglichtlamp Review (2022) 4x Daglichtlampen Test

Medisana staat in het rijtje beste daglichtlamp consumentenbond!

Voordelen Medisana

Vrij van uv-licht;
1,8 meter snoerlengte;
Drie jaar garantie;
Luxe uitvoering.

Nadelen Medisana

Relatief prijzig;
Niet in hoogte verstelbaar.


Klik hier voor de beste deal

3. Silvergear – Beste daglichtlamp antistress

Wist je dat een daglichtlamp planten nabootst in hun effect op mensen? Zoals je weet kun je helemaal tot rust komen wanneer je in de natuur bent. Dat antistress effect heeft een daglichtlamp ook op mensen. De Silvergear daglichtlamp bootst daglicht na en laat jou daardoor weer zo fit en vrolijk voelen als wanneer je een wandeling door de natuur hebt gemaakt met de zon op je gezicht.

Deze daglichtlamp e27 zorgt voor een betere stemming, meer energie, voorkomt en verlicht de winterblues en zorgt ervoor dat je beter uitgerust wakker wordt met de wake up light.. Het is daardoor een hele simpele en snelle techniek om je algehele stemming en gezondheid te verbeteren. Met de beste daglichtlamp voor jou ga je je vanzelf stukken beter voelen!

Beste Daglichtlamp Review (2022) 4x Daglichtlampen Test

Gebruik deze beste daglichtlamp 2020 elke dag 20 minuten door met je gezicht voor de lamp te zitten. Zet hem bijvoorbeeld aan tijdens het ontbijten of het lezen van de krant. Deze lamp heeft drie verschillende standen, waarmee je hem op 30% 60% of 100% intensiteit kunt instellen. Stel de timer in om de tijd niet uit het oog te verliezen tijdens je ochtendroutine!

Voordelen Silvergear

Lichtgewicht;
1,5 meter snoerlengte;
Drie verschillende standen qua intensiteit;
Met ingebouwde timer.

Nadelen Silvergear

Slechts één kleur licht beschikbaar.


Klik hier voor de beste deal

4. Liroma – Beste daglichtlamp tegen slaapproblemen

Wil jij liever een daglichtlamp kopen die meer luxe bevat? Wat dacht je van een daglichtlamp vitamine D met stijlvol design en touchscreen? De daglicht lamp van Liroma verhelpt slaapproblemen en zorgt voor de aanmaak van het geluk hormoon in je lichaam. Daardoor zal je niet alleen beter slapen, maar ook overdag meer energie en een beter humeur hebben. Wist je dat het gebruik van de beste daglichtlamp 2019 zelfs helpt bij beter presteren op de werkvloer?

Gebruik de lamp elke ochtend 30 tot 45 minuten (eventueel samen met iemand anders, want beide kanten kunnen gebruikt worden) om de vele gezondheidsvoordelen te ervaren. Hij is namelijk 100% veilig voor de huid, hebben specialisten en huisartsen ontdekt. Dat is wetenschappelijk bewezen!

Beste Daglichtlamp Review (2022) 4x Daglichtlampen Test

De daglicht lamp is een mooie toevoeging aan je interieur. Er bestaan ook modellen met een daglichtlamp in gewone lamp. Die hang je aan je plafond, zodat je er de hele dag profijt van hebt. Dit model van Liroma zet je (in tegenstelling tot een daglicht lamp plafond) gewoon op tafel. Iedereen mag hem zien! Hij is voorzien van touchscreen en kan in drie natuurlijke kleuren ingesteld worden.

Voordelen Liroma

Stijlvol en luxe design;
6 helderheidsstanden;
3 kleuren licht: geel, warm wit en koud wit;
Met touchscreen;
Met ingebouwde timer;
1,5 meter snoerlengte;
Vrij van uv-straling;
24/7 service en persoonlijk advies.

Nadelen Liroma

Niet verstelbaar in hoogte;
Slechts 6 maanden garantie.


Klik hier voor de beste deal

Mijn beste daglichtlamp

Wat is de beste daglichtlamp? Hoewel de beste daglichtlamp voor iedereen een andere kan zijn, gaat mijn voorkeur uit naar de Beactiff lamp. Deze is vrij van uv-straling en in hoogte verstelbaar. Bovendien is hij veilig voor de huid en ogen. Dat vind ik persoonlijk heel belangrijk. Verder is hij licht van gewicht, waardoor ik hem gemakkelijk met mij meeneem en het snoer is lang genoeg om overal plaats te nemen. Ook biedt de garantietermijn van twee jaar mij voldoende zekerheid.

Welke daglichtlamp springt er voor jou uit? Is dat misschien een daglicht lamp Philips of daglichtlamp Beurer? Laat mij weten wat jouw daglichtlamp beste koop is, in een reactie onder dit artikel!


Klik hier voor de beste deal

De beste daglichtlampen, waar vind je die?

Heb je besloten een daglichtlamp te kopen? Goed zo! Maar hoe weet je nu welke lampen de beste zijn, en welke niet deugen? Het goede nieuws is dat de kwaliteit van daglichtlampen steeds beter wordt. Aan de andere kant moet je dan wel kiezen voor een vooraanstaand merk met een goede naam.

Er zijn heel wat merken die aan die criteria voldoen. Klik hier voor een overzicht van de beste daglichtlampen. Zo kan je gaan voor een daglichtlamp Philips, Beurer of Beactiff. Elk merk biedt verschillende modellen en varianten. Wat dacht je van een Beuer TL30 daglichtlamp, een Medisana daglichtlamp of een extra sterk model daglichtlamp van 10.000 lux? Er zijn ook speciale LED-daglichtlampen, zoals deze e27 J-Line daglichtlamp, die je gemakkelijk in huis kunt gebruiken.

Als je een LED-daglichtlamp of ander soort daglichtlamp aankoopt, moet je eveneens rekening houden met een aantal factoren:

 • Wat is de maximale lichtsterkte?
 • Zit er een timer op de lamp of niet?
 • Is er nog voldoende licht op 50 cm afstand?
 • Heeft de lamp verschillende lichtstanden of niet?
 • Hoe is het verbruik (bij voorkeur tussen 9 en 24 watt)?

Op basis van deze factoren vind je snel een kwalitatieve daglichtlamp die gezond en veilig is en effectief resultaat geeft!

Beste Daglichtlamp Review (2022) 4x Daglichtlampen Test

Extra info bij gebruik van een daglichtlamp

Als je van plan bent de voordelen van daglichtlampen gebruiken te ervaren, dan is het belangrijk dat je weet hoe je dit het beste doet. Vooraanstaande merken zullen hoe dan ook voldoende informatie geven over het gebruik van hun lamp, zodat je er de meeste voordelen uit kunt halen. Lees daarom altijd de beschrijving die meegeleverd wordt.

Hieronder vind je nog enkele extra tips die je zullen helpen om zo goed mogelijk gebruik te maken van je nieuwe daglichtlamp!

Ga voor een daglichtlamp zonder Uv-licht

Het is verstandig om te kiezen voor een daglichtlamp die geen Uv-licht afgeeft. Uv-licht is niet goed voor mensen die lijden aan oogaandoeningen of die bepaalde medicijnen gebruiken. Raadpleeg altijd een arts én lees de beschrijving van de daglichtlamp goed door, voordat je deze koopt of gebruikt.

Laat het licht op je netvlies vallen

Daarbij is het ook belangrijk dat je het licht van de daglichtlamp altijd op je netvlies laat vallen. Alleen zo krijgt je lichaam het ‘signaal’ dat er licht is en zal je de voordelen ervan ervaren. De ogen gesloten houden weert het grootste deel van dat licht af, waardoor het weinig tot geen effect heeft op je bioritme, gemoedstoestand of hormoonproductie.

Beste Daglichtlamp Review (2022) 4x Daglichtlampen Test

Ga op onderzoek naar de beste daglichtlampen

Een daglichtlamp gebruiken tegen winterdepressie, vermoeidheid of jetlag zal enkel werken als je een lamp kiest die effectief kwaliteit biedt. Er bestaan heel wat verschillende merken daglichtlampen, elk met hun eigen, unieke eigenschappen en voordelen. Je zou ook eens kunnen kijken naar de beste white noise machines.

Wat zijn de voordelen van daglichtlampen?

Voordat je een staande daglichtlamp op je bureau zet of op zoek gaat naar de beste plafond LED -daglichtlampen voor op kantoor of thuis, is het misschien geen slecht idee om te weten wat de voordelen van zo’n lamp precies zijn. Wist je bijvoorbeeld dat een daglichtlamp schilderen gemakkelijker maakt? Hieronder vind je de belangrijkste voordelen:

Je krijgt meer energie

Een van de belangrijkste voordelen van zo’n daglicht lamp is dat je er meer energie door krijgt. Dit heeft alles te maken met de manier waarop het menselijk lichaam reageert op licht dat op het netvlies van de ogen terechtkomt. De biologische klok is een geïntegreerd systeem in het menselijke lichaam dat ervoor zorgt dat we op basis van de aan- of afwezigheid van licht meer of juist minder energie hebben. Dat is dan ook de reden waarom we slaperig worden als het donker is en ons meer wakker voelen bij fel licht. Daarom werkt een wake up light ook goed tegen depressieve gevoelens in de donkere winterdagen.

Breng je veel tijd binnenshuis door of woon je in een land waar zonlicht nogal schaars is, dan kan een daglicht lamp helpen om desondanks toch voldoende energie te hebben. Daardoor zal je je gegarandeerd beter en gezonder voelen – zelfs tijdens die donkere wintermaanden!

Beste Daglichtlamp Review (2022) 4x Daglichtlampen Test

Je stemming verbetert

Een bijeffect is dat een daglichtlamp plafond ervoor zorgt dat je stemming verbetert. Ook dit is een gevolg van een reactie van het lichaam op de aanwezigheid van zonlicht. Als zonlicht op je huid terechtkomt, produceert het lichaam allerlei ‘feel-good’ gelukshormonen, die ervoor zorgen dat je je opgewekt en blij voelt (zoals dopamine).

Een gebrek aan zonlicht is één van de voornaamste redenen van een depressieve stemming, neerslachtige gevoelens of een winterdip, zoals veel mensen jaarlijks ervaren. Echt daglicht ontbreekt tijdens deze donkere dagen. Wil je je opgewekter en blijer voelen, ook tijdens de winter? Dan is een daglicht lamp e27 kopen misschien wel iets voor jou of een van de andere lampen!

Je bioritme komt weer in balans

Zoals we reeds hebben gelezen, zorgt de aan- of afwezigheid van daglicht ervoor dat je je moe of energiek voelt. Dat is één van de redenen waarom de zon ons zogenaamde bioritme in stand houdt. ’s Morgens worden we wakker doordat er zonlicht op ons netvlies komt, en ’s avonds voelen we ons vermoeider omdat het donkerder wordt.

Beide gebeurtenissen hebben te maken met hormonen: het daglicht ’s morgens geeft een boost aan de productie van cortisol en dopamine, waardoor we ons opgewekter voelen. ’s Avonds produceren we dan weer meer melatonine, waardoor we slaperig worden. Dankzij een daglicht lamp (die op de juiste manier wordt gebruikt) kunnen we deze normale cyclus van slapen en wakker zijn herstellen. En dat is vooral interessant als je onregelmatige werkuren hebt of niet op regelmatige uren kunt slapen/wakker worden!

Je kunt je jetlag verhelpen

Als je ooit een jetlag hebt gehad, dan weet je maar al te goed hoe het voelt om een verstoord dag-nachtritme te hebben. Jetlag is het gevolg van een zeer snelle verplaatsing naar een andere tijdzone, waardoor het uur van de dag niet meer overeenstemt met jouw bioritme. Als je bijvoorbeeld in een paar uur tijd naar Amerika reist, dan zal je lichaam zich ’s morgens op biochemisch niveau nog in Europa bevinden. Maar op de plek van bestemming is het volgens de klok acht uur vroeger. Je lichaam is dan helemaal in de war.

Een daglicht lamp kan je helpen om de effecten van een jetlag te verminderen. Doordat je zelf kunt kiezen wanneer je aan licht wordt blootgesteld, kan je de productie van hormonen en je bioritme zelf een beetje bepalen. Op die manier heb je minder last van die jetlag en wen je sneller aan de nieuwe tijdzone.

Haal méér uit je gezondheid met een kwalitatieve daglichtlamp

Een daglichtlamp is een uiterst handig hulpmiddel om je gezondheid te boosten. Zonlicht is letterlijk levensbelangrijk. Toch hebben we als mens méér dan ooit een tekort aan zonlicht, waardoor we tal van chronische gezondheidsproblemen ervaren.

Wil je daar zelf iets aan doen? Koop dan een daglichtlamp en geniet van méér energie, een betere slaap en dus ook een betere gezondheid. En dat is uiteindelijk toch wel het belangrijkste! Kijk aanvullend ook eens naar een SlaapDetox.

Beste Daglichtlamp Review (2022) 4x Daglichtlampen Test

Meer Slaap tips voor je gezondheid!

Wil jij meer doen voor je gezondheid?  Focus je dan naast slaaptips voor een goede nachtrust ook op andere voedingssupplementen zoals vitamines, mineralen en spoorelementen, omega 3 vetzuren, eiwitten, fytonutriënten (planten, kruiden en specerijen) en superfoods.

Wilt u meer weten over slaap. Wat is diepe slaap en rem slaap? Is er een kans op vet verbranden tijdens je slaap, wat is de oorzaak van een nachtmerrie? Waarom droom je eigenlijk? Bent u specifiek opzoek naar tips tegen snurken? Waarom slaapwandel je? En kun je een droge mond hebben tijden het slapen? En ja zelfs schrijven we over niet slapen door XTC. Is het zo dat je niet kan slapen door honger?

Zeker als u problemen heeft bij het slapen kan ik me voorstellen dat u meer wil weten over de oorzaken. Een chronisch slaaptekort kan ontstaan door bijvoorbeeld slaapapneu, maar ook als je angst hebt voor niet kunnen slapen, niet kan slapen naast iemand, te vroeg wakker worden of zelfs als je baby niet in eigen bed wil slapen. Het presteren na een slechte nacht kan dan minder goed worden, zelfs overdag in slaap vallen is een veelvoorkomende optie of veel gapen. En nee, snoozen werkt niet om je meer uitgerust te voelen.

Een boek over slaap of chronische slaaploosheid door William van der Klaauw kan helpen om meer inzichten te krijgen in de slaapfases en slaapcyclus en wat je kunt doen bij slecht slapen.

Ervaar je hoofdpijn na het slapen, overweeg dan een ergonomisch kussen voor goede slaaphouding. Voor slapen in het vliegtuig is het ook aan te raden om een kussen voor nekklachten mee te nemen en schrik je vaak wakker denk dan aan een orthopedisch kussen.

Wat wordt aangeraden, slapen zonder kleding, wel of niet eten voor het slapen, een medisch kussen en is het handig om met lenzen in te slapen?

Als je perfect wil slapen in 7 stappen, denk dat aan of het te warm is in bed, gebruik je een natuurlijk slaapmiddel, daglichtlamp en gebruik je white noise met slaap app? Voor de Numsy white noise review lees hier verder. Gebruik je de beste slaap app om met muziek in slaap te vallen? En heb je nagedacht wat de kleur in je slaapkamer voor invloed kan hebben op de nachtrust?

Andere opties zijn bijvoorbeeld slaaptabletten als melatonine. Belangrijk is wel om alert te zijn op de melatonine dosering. Alle slaapmiddelen beogen een ander doel dus denk goed na voordat u een goede nachtrust supplement of slaap supplement gaat gebruiken zoals Consiouz.

Meest gestelde vragen over daglichtlampen

Heb je nog vragen na het lezen van dit artikel? De kans is groot dat jouw vraag hieronder alsnog beantwoord wordt!

Wat is een daglichtlamp?

Een daglicht lamp is eigenlijk precies wat de naam al zegt: een lamp die licht afgeeft, dat jouw lichaam ziet als écht daglicht. Dit is vooral gunstig voor mensen die weinig zonlicht zien op een dag en daardoor niet profiteren van de voordelen die natuurlijk daglicht en daglicht op een mens hebben. In landen als Nederland en België zijn er veel mensen voor wie dit tijdens de winter het geval is.

Een daglichtlamp biedt tal van voordelen. Die ga ik je allemaal vertellen in dit artikel. Maar je wilt vast eerst graag weten hoe zo’n lamp werkt en wat het precies doet. Een lichttherapie lamp is een lamp die een grote hoeveelheid lichteenheden uitstraalt. Deze eenheden worden uitgedrukt in ‘Lux’. De meeste modellen daglicht lampen stralen ongeveer 10.000 Lux uit, tot een afstand van 10 centimeter. Dit heldere licht wordt door het lichaam opgenomen, waardoor verschillende gezondheidsproblemen (ten gevolge van een tekort aan natuurlijk daglicht) verminderd of zelfs opgelost worden.

Doorgaans wordt aangeraden om een daglicht lamp zo’n 2 weken te gebruiken. Dan zal je namelijk effectief resultaat opmerken. Verschillende studies hebben reeds uitgewezen dat het gebruik van een daglicht lamp een positief effect kan hebben op je gezondheid, en dat op verschillende manieren. Als je daar graag meer over te weten wilt komen, lees dan snel verder!

Hoe zit dat met de Philips daglichtlamp led?

De Philips daglichtlamp led is onderdeel van de Philips Hue lijn. In deze lijn komen allerlei lampen voor die erop gericht zijn om ruimtes op een natuurlijke manier te verlichten. Wanneer je een Philips Hue daglichtlamp aanschaft, kun je deze bevestigen aan je plafond of bijvoorbeeld als Philips daglichtlamp wekker gebruiken. Het is een luxe uitvoering van de standaard lichttherapie lamp, die extra veel gemak (én licht) in huis brengt.

Hoe werkt het natuurlijke bioritme?

Nu je al wat meer weet over daglichtlampen, heb je ongetwijfeld gemerkt dat er wel degelijk een sterk verband bestaat tussen de aanwezigheid van licht en je gezondheid. En dan vooral met de gezondheid van je nachtrust. We hebben gelezen dat het bioritme een essentiële factor is als het gaat om onze lichamelijke gezondheid en hoe we ons voelen gedurende de dag.

Licht (of de afwezigheid ervan) en een goede nachtrust staan dus met elkaar in verband. De biologische klok wordt vaak beschreven als een klein speldenknopje in de hersenen, dat letterlijk kan zien of er veel of weinig daglicht aanwezig is in de kamer/omgeving. Op basis daarvan zet het specifieke processen in gang of deactiveert het deze juist. Denk maar aan:

De spijsvertering in het lichaam;
De productie van hormonen;
De activiteit van je hersenen;
De kracht van je spieren.

Al deze factoren worden beïnvloed door de aanwezigheid van daglicht. Is er te weinig licht, dan zal je lichaam op verschillende niveaus minder goed functioneren. Heb jij een verstoort bioritme, dan kan een lichttherapie lamp hier heel goed tegen helpen.

Een verstoord nachtritme komt vooral voor bij mensen die onregelmatig werken (bijvoorbeeld in nacht- of ploegendiensten), jonge kinderen hebben of mensen die door sociale activiteiten op onregelmatige tijden gaan slapen. Ook hebben sommige mensen van nature last van een instabiel bioritme, bijvoorbeeld omdat ze aan insomnia lijden of omdat er iets mis is met de productie van hormonen zoals cortisol.

Hoe dan ook, een daglichtlamp van een vooraanstaand merk kan helpen om verschillende gezondheidsproblemen ten gevolge van een tekort aan daglicht te verhelpen. Maar wat is het verschil nu precies tussen zonlicht en licht van daglichtlampen?

Zonlicht versus een daglichtlamp; wat is beter?

Zonlicht is een essentiële lichamelijke behoefte van de mens. We hebben als mens zonlicht nodig om te functioneren, ons goed te voelen en nog zoveel meer zaken. In die zin mag zonlicht zich absoluut bij basisbehoeftes zoals eten en drinken voegen. Een daglichtlamp is een goed alternatief voor zij die te weinig zonlicht krijgen. Maar wat is het verschil nu precies tussen beide soorten licht?

Natuurlijk is zonlicht nog altijd veel beter dan het licht van een lichttherapie lamp. Dat heeft vooral te maken met de sterkte en omdat het natuurlijk licht betreft. Zonlicht geeft tot wel 10.000 lux af, wat 10 keer zoveel is als een goede daglichtlamp.

Niet alleen is natuurlijk zonlicht vele malen sterker dan het licht van een lichttherapie lamp, ook is de manier waarop zonlicht ons lichaam beïnvloedt anders. Doordat zonlicht gradueel sterker wordt gedurende de dag en ook gradueel weer afbouwt, krijgt ons lichaam de kans om zich aan meer of minder licht aan te passen. Dat is ook belangrijk voor een goede gezondheid én om ons goed te voelen.

Het is dus niet de bedoeling dat je een dag in de zon vervangt door een paar uurtjes onder een daglichtlamp. Wel kan zo’n lamp een handig hulpmiddel zijn om je bioritme, hormoonproductie en gemoedstoestand te boosten tijdens periodes waarin je te weinig natuurlijk zonlicht krijgt! (1)

Conclusie beste Daglichtlamp

 • Beste daglichtlamp voor energie boost – Beactiff
 • Beste daglichtlamp tegen vermoeidheid – Medisana
 • Beste daglichtlamp antistress – Silvergear
 • Beste daglicht lamp uitgerust gevoel – Beactiff
 • Beste daglicht lamp tegen slaapproblemen – Liroma
Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste Daglichtlamp | Review (2023) | 4x Daglichtlampen Test!

Laat een reactie achter