In dit artikel

Beste Cursus Bloggen | Review (2021) | Geld Verdienen met Bloggen!

Beste Cursus Bloggen | Review | 5x Trainingen Test!

In dit artikel

Online geld verdienen is nog nooit zo gemakkelijk geweest als in deze tijd. Iedereen met een eigen blog of website kan deze winstgevend maken. Als je maar weet hoe je dat moet aanpakken! De beste manier om te leren hoe geld verdienen met bloggen werkt, is door een cursus bloggen te volgen. Daarin leer je van a tot z alles wat je moet weten over met bloggen geld verdienen. Ben je op zoek naar een goede blogcursus, of beter gezegd, naar de beste cursus bloggen van dit moment? Lees dan vooral verder. Ik heb het namelijk voor je uitgezocht! 

De beste cursus bloggen 2023

Cursus bloggen vergelijken; hoe doe ik dat? 

Omdat geld verdienen met bloggen zo populair is, zijn er tal van ondernemers die besloten een blogcursus te ontwikkelen. Je hebt ze tegenwoordig in alle soorten en maten, van gratis tot betaald, van eenvoudig tot zeer uitgebreid. Welke cursus bloggen nu het beste is, hangt deels af van jouw persoonlijke wensen en voorkeuren. Ik kan je wel alvast een handje helpen in je keuze. Hoe? Door verschillende populaire cursussen uit te lichten die bloggen voor geld mogelijk maken.  

Ik zocht de meest populaire blog cursussen op en ik vergeleek deze met elkaar op basis van kwaliteit, inhoud, prijs en eventuele kortingen. Maar ook op basis van cursus bloggen ervaringen en reviews en het bestaan van eventuele extra’s of bonussen. Aan de hand daarvan heb ik een selectie gemaakt om jou de beste blogcursus voor te leggen. Ben je er klaar voor om te ontdekken welke dat is? 

1. Van Blog naar Business 2.0 – Beste blog cursus algemeen, Beste blog cursus gratis, Beste blog cursus geld verdienen met jouw blog 

Van Blog naar Business 2.0 is een masterclass om geld verdienen met je blog mogelijk te maken. Hij wordt door cursisten beoordeeld met 5 van 5 sterren. Deze blogcursus is ontworpen door Mick Zadelhoff. Hij leeft al vier jaar als digital nomad en reist de wereld rond, terwijl hij leeft van geld verdienen met blog. Hij haalt een passief inkomen uit zijn blog en leert anderen door middel van zijn blogcursus Van Blog Naar Business 2.0 hoe zij dit ook kunnen doen. Op die manier kun je namelijk werken waar, wanneer en hoe je dat zelf wilt. 

Van Blog naar Business 2.0 - Beste blog cursus algemeen, Beste blog cursus gratis, Beste blog cursus geld verdienen met jouw blog 

Stel je voor dat je een fulltime inkomen verdient en slechts een paar uur per week aan je blog besteedt. Dat is echt mogelijk. Mick leert je hoe je dat aanpakt. Dit doet hij door een cursus aan te bieden die gebaseerd is op bewezen systemen, die inspirerende handouts bevat en waarbij je 365 dagen support kunt verwachten. De totale waarde van de Van Blog Naar Business 2.0 cursus is €2.000, maar je betaalt dat niet. Bovendien krijg je er een paar gratis bonussen bij! 

Volg deze training helemaal op je eigen tempo, vanaf je smartphone, laptop of tablet, op elk gewenst moment. Zorg ervoor dat je bezoekers naar je blog haalt en geld verdient met bloggen, zonder enige voorkennis of ervaring. Het kan echt! 

Mick biedt ook een gratis online training aan die je kunt gebruiken om alvast het gevoel te krijgen van geld verdienen met bloggen. Wil je nog meer leren en dan het liefst via videomateriaal? Volg dan de minicursus / online video training van Van Blog Naar Business 2.0 en bereid jezelf optimaal voor! 

De cursus Van Blog Naar Business 2.0 kost eenmalig €97 voor Masterclass Basic en eenmalig €297 voor Masterclass Basic+ waarbij je een expert blog review krijgt en 365 dagen support. Mijn ervaring is dat de de Masterclass Basic de perfecte waarde voor je investering is.

Lees ook mijn uitgebreide review over deze blogcursus om er alles over te weten te komen! 

Voordelen Van Blog naar Business 2.0

Uitgebreide training;
Door een ervaringsdeskundige;
Gratis bonussen;
14 dagen niet goed = geld terug garantie;
365 dagen support.

Nadelen Van Blog naar Business 2.0

Basic+ relatief prijzig voor enkele extra’s.


Klik hier voor de beste deal

2. Blog Secrets – Beste blogformule  

Ben je op zoek naar een GRATIS gouden formule om geld te verdienen met je blog? Dan is Blog Secrets de beste blogcursus voor jou! Kom erachter wat je precies moet doen om geld verdienen met bloggen mogelijk te maken. Deze blogcursus is een korte Pdf waarin dé gouden formule vermeld staat. Je kunt hem tijdelijk helemaal gratis downloaden! 

Blog Secrets – Beste blogformule  

Robbert heeft de gratis gouden formule van Blog Secrets bedacht. Hij begon in 2015 zijn eigen blog en ontdekte hoe hij deze winstgevend kon maken. Inmiddels wordt hij door bekende bedrijven (zoals Independer en Cheaptickets) genoemd en is zijn blog uitgegroeid tot een van de meest populaire reisblogs van Nederland. Hij wil jou graag laten zien dat geld verdienen met bloggen helemaal niet zo ingewikkeld is als het lijkt. Bloggen en geld verdienen gaan namelijk heel goed samen. Dat ontdek je vanzelf wanneer je zijn gratis gouden formule downloadt

Ben je na het bestuderen van de gratis Pdf  ook benieuwd naar de complete cursus van Blog Secrets? Ik schreef er een review over waarin ik je alles vertel over hoe deze cursus in elkaar steekt en wat je ervan kunt verwachten. Het motto luidt kortom: blog beginnen, geld verdienen! Maak een blog en zorg ervoor dat het een geldmachine wordt. Dan kun je voortaan je ideale leven leiden, vrijheid ervaren en gelukkig zijn! 

Lees ook mijn uitgebreide review over Blog Secrets.

Voordelen Blog Secrets 

Gratis cursus bloggen;
Door een ervaringsdeskundige.

Nadelen Blog Secrets 

Niet heel uitgebreid.


Klik hier voor de beste Blog Secrets!

3. Affiliate Marketing in 10 Dagen – Beste affiliate marketing cursus  

Affiliate Marketing in 10 Dagen is opgericht door Paco Vermeulen. Zijn doel was vrijheid en onafhankelijkheid. Het lukte hem om dit online – door middel van bloggen en geld verdienen – te realiseren. Tegenwoordig deelt hij zijn kennis en ervaring in zijn eigen blogcursus. Ben je al bezig met affiliate marketing, maar wil je er meer uithalen? Wil je extra inkomsten creëren naar je baan of studie en zoek je naar een slimme manier om geld te verdienen vanuit huis? Dan is deze cursus wellicht de beste cursus bloggen voor jou!

Affiliate Marketing in 10 Dagen – Beste affiliate marketing cursus  

Wanneer je nog geen website of blog hebt, zal je die eerst moeten maken. Dit onderdeel wordt namelijk niet behandeld in de cursus Affiliate Marketing in 10 Dagen. Het is daarom geen blog cursus voor beginners. Zodra de basis is gelegd, kun je aan de slag met deze leerzame cursus en ontdek je alles over geld verdienen met bloggen! 

In deze blogcursus leer je stap voor stap hoe het affiliate marketing speelveld werkt, hoe click tracking tools en link cloacking werken, wat de spelregels zijn die je moet kennen op het gebied van affiliate marketing en hoe je clicks converteert naar commissie. Zo leer je het perfecte product promoten op de perfecte manier, voor de ultieme prijs. En dat levert jou uiteindelijk de meeste winst op! 

De cursus Affiliate Marketing in 10 Dagen kost €197. Dit is een eenmalige betaling. 

Voordelen Affiliate Marketing in 10 Dagen

Voordelige blogcursus;
14 dagen niet goed = geld terug garantie;
Mogelijkheid om eerst een gratis proefles te volgen.

Nadelen Affiliate Marketing in 10 Dagen

Geen blog cursus voor beginners .


Klik hier voor de beste deal

4. Schrijven voor het Brein – Beste blogcursus tekstschrijven 

Wil je leren hoe je teksten voor je blog schrijft? Of doe je dit al een hele tijd, maar wil je jezelf ontwikkelen en er nog beter in worden? Dan is de cursus Schrijven voor het Brein dé blogcursus voor jou. Dit is een blog cursus voor beginners en gevorderden. Je krijgt bewezen inzichten van ervaren docenten, er vinden 4 online masterclasses per jaar plaats en je kunt na deelname een certificaat opvragen. Zo kun je aan iedereen bewijzen dat je jouw vaardigheden in het schrijven verder ontwikkeld hebt! 

Schrijven voor het Brein – Beste blogcursus tekstschrijven 

Eerder schreef ik al een review over Schrijven voor het Brein. Lees deze vooral even door wanneer je er meer over wilt weten.  

Wanneer je via mijn link Schrijven voor het Brein besteld, betaal je geen €179, maar slechts €161,10 exclusief btw. Waar wacht je nog op? Word de beste schrijver die er bestaat! 

Voordelen Schrijven voor het Brein

30 dagen niet goed = geld terug garantie;
Certificaat na deelname;
Door een ervaringsdeskundige.

Nadelen Schrijven voor het Brein

Gaat alleen over teksten schrijven;


Klik hier voor 10% korting!

5. Affiliate Marketing Revolutie  

Oprichter Jacko Meijaard is 100% vrij dankzij het internet. Hij helpt jou graag om ook die vrijheid te ervaren! Daarom heeft hij een verdienmodel ontworpen voor het opbouwen van een passief inkomen via het internet. Hij verdient inmiddels €10.000 per maand, terwijl hij maar 1 tot 2 uur per dag bezig is met zijn werk.   

Affiliate Marketing Revolutie  

In zijn cursus Affiliate Marketing Revolutie mag je onder andere video’s verwachten waarin uitgelegd wordt hoe je stap voor stap een winstgevende affiliate website opzet, je gaat je eigen website bouwen en je gaat je affiliate marketing business opschalen, waardoor je meer bezoekers, meer clicks en meer commissie krijgt. Jacko leert je graag hoe je het internet voor jou kan laten werken, zelfs wanneer je er niet actief mee bezig bent. Zo worden vrije dagen en vakanties extra leuk. Je verdient namelijk geld terwijl je lekker geniet van je vrije tijd! 

Volgens Jacko heb je geen technische kennis nodig om te beginnen en kan iedereen het. Hoeveel geld je er uiteindelijk mee verdient is geheel aan jou. Sommige cursisten verdienen €500 per maand, anderen zelfs €5.000. 

De Affiliate Marketing Revolutie kopen doe je momenteel niet voor €297, maar voor slechts €47! Vergeet niet om het gratis boek van de Affiliate Marketing Revolutie aan te vragen. Hoe meer informatie, hoe beter, toch?! 

Voordelen Affiliate Marketing Revolutie

Uitgebreide cursus over affiliate marketing;
Door een ervaringsdeskundige;
Tijdelijk extra veel korting.

Nadelen Affiliate Marketing Revolutie

Gaat alleen over affiliate marketing.


Klik hier voor de beste deal

Mijn beste cursus bloggen 

Hoewel het voor iedereen anders kan zijn, heb ik voor mezelf mijn beste cursus bloggen vastgesteld. Voor mij is Van Blog naar Business 2.0. Ondanks dat het een relatief laaggeprijsde cursus bloggen is, is het wel een hele uitgebreide. Daar komt nog bij, dat hij door een ervaringsdeskundige ontwikkeld is en allerlei gratis bonussen bevat. Bovendien krijg je als lid 365 dagen support en kun je dus altijd terecht met vragen. Dat vind ik zelf heel fijn. Probeer het eens uit, zou ik zeggen. Niet goed = geld terug binnen 14 dagen, dus je hebt eigenlijk niets te verliezen!

Nu weet je waarom ik Van Blog Naar Business 2.0 de beste cursus bloggen vindt. Of dat voor jou ook geldt, dat bepaal je natuurlijk helemaal zelf. Weeg de voor- en nadelen gerust tegen elkaar af. Verder is het belangrijk om te bepalen waar je precies naar op zoek bent. Wil je je vooral richten op het schrijven van teksten en jezelf daarin ontwikkelen? Of vind je de wereld van affiliate marketing heel interessant en ben je er klaar voor om te ontdekken hoe geld verdienen met een blog precies werkt? Er is geen foute keuze! 


Klik hier voor de beste deal

Wat is een cursus bloggen?  

Een cursus bloggen is in feite een cursus die jou leert om meer uit je blog te halen. Voor iedereen die een blog heeft of er één wil opstarten, kan een cursus bloggen relevant zijn. Er worden namelijk handige tips and tricks in gedeeld. En je leert vaak van een ervaringsdeskundige: iemand die weet waar hij of zij over praat, omdat dit uit eigen ervaring verteld wordt! Wanneer je die tips, kennis en informatie tot je neemt en vertaalt naar een eigen concept, kun je je blog in een mum van tijd winstgevend maken en geld verdienen met bloggen.  

Waarom een cursus bloggen volgen? 

Geld verdienen met bloggen is voor iedereen mogelijk. Er liggen dus enorme kansen op je te wachten. Om erachter te komen hoe dat precies werkt, zal je een cursus bloggen moeten volgen. Alle belangrijke kennis en informatie ligt op je te wachten. Het enige wat jij moet doen is een blogcursus volgen en al die kennis en informatie tot je nemen. Pas het daarna toe in de praktijk en er zal een wereld voor je opengaan. Een wereld van geld verdienen met bloggen! 

Voor wie is een cursus bloggen geschikt? 

In principe kan iedereen die interesse heeft in bloggen, met een cursus bloggen starten. Weet wel dat je zelf inzet moet tonen en dat je een blogcursus zelf moet volgen. Je krijgt wel begeleiding, maar er is niemand die naast jou staat en je zegt dat je moet studeren. Ben je bereid om ervoor te gaan, wil je meer leren over geld verdienen met bloggen en heb je de tijd en motivatie? Dan is een cursus bloggen zeker geschikt voor jou en zal je er veel profijt van hebben. Kies de beste cursus bloggen voor jou en start vandaag nog met dit interessante online avontuur. Over een paar maanden zal je jezelf ontzettend dankbaar zijn, omdat je dit hebt gedaan! 

Voordelen van een cursus bloggen 

Naast het feit dat je dankzij een cursus bloggen leert om geld verdienen met bloggen te begrijpen, zal het meerdere voordelen opleveren.  

Meer kennis 

Het grootste voordeel – en tevens de reden waarom je een cursus bloggen volgt – is dat je meer kennis krijgt. Je leert niet alleen over het bloggen zelf, maar ook over welke manieren er mogelijk zijn om geld verdienen met bloggen mogelijk te maken. Het is daarom heel leerzaam. 

Gratis reclame 

Zoals je misschien weet worden blogs gemakkelijk gedeeld, omdat ze leuk zijn om te lezen. Wanneer je een goede blog met relevante artikelen hebt, is de kans groot dat mensen deze voor je zullen delen. Het resultaat is dat je meer bekendheid krijgt en eigenlijk gratis reclame! 

Meer naamsbekendheid 

Wanneer je een cursus bloggen volgt en jouw blog winstgevend maakt, zal je er niet alleen geld mee verdienen. Ook je naamsbekendheid zal groter worden. Mensen zullen jou eerder als toonaangevend zien op een bepaald gebied. Dit geeft aanzien en zal je helpen om nog meer te groeien met je blog. 

Meer bezoekers 

Wellicht heb je op dit moment nog geen idee wat je met je blog moet doen om meer bezoekers aan te trekken. Zodra je een cursus bloggen hebt gevolgd, weet je dat wel. Je leert daarin namelijk wat je precies moet doen om jouw blog interessant te maken voor de doelgroep die je voor ogen hebt. Wanneer je dat weet, zal je al snel meer bezoekers naar je blog trekken. 

Meer inspiratie 

Misschien heb je nog niet zo’n goed beeld van wat je precies met je blog wilt doen. Je wilt er geld mee verdienen, dat staat vast. Maar hoe ga je dat precies doen? Maak je ook gebruik van YouTube? Op welke mensen wil jij je richten en welke methode wil je daarvoor inzetten? De eerste stap is een cursus bloggen volgen. Daar zal je automatisch veel inspiratie door krijgen, die je weer kunt gebruiken om je blog aantrekkelijk en winstgevend te maken! 

Cursus bloggen ervaringen van anderen

Over de cursus Van Blog Naar Business 2.0 zegt Felien het volgende: “Dit is de eerste cursus die ik op het internet heb aangeschaft. Ik volg Mick zijn avonturen al een tijdje online en wist dat hij de persoon was om van te leren. Ik was namelijk al eerder bij een van zijn trainingen in Breda. Ik vind de online training super zinvol en heb een hele andere blik gekregen op bloggen. Ik zou het iedereen aanraden!” 

In de geld verdienen met bloggen review van Ester lees je over Blog Secrets: “Sinds een week ben ik gestart met het bouwen van mijn lifestyleblog, incusief e-boeken en challenges. Dit geeft mij super veel energie en plezier. Ik wil je bedanken voor het vertellen van je persoonlijke verhaal, sturen van mailtjes en de inspirerende video’s. Het motiveert me om daadwerkelijk de stappen te zetten.” 

Tijd voor een blogcursus review van Henla over Affiliate Marketing in 10 Dagen! “Een andere invalshoek dan andere cursussen. Een super waardevolle en uitgebreide cursus. Heel mooi hoe je het vanuit een andere invalshoek belicht dan andere cursussen. Ik heb heel veel geleerd om weer toe te gaan passen op mijn eigen website.” 

En dan hebben we Schrijven Voor Het Brein, een blogcursus die onder andere freelance copywriter Claudia gevolgd heeft. “Wat een supertraining! Het is een geweldig hulpmiddel om je teksten af te stemmen op het onbewuste brein van je lezer” 

Elke cursus bloggen review geeft een beter beeld over de blog cursus in kwestie. Wil je er meer lezen? Bezoek dan de website van de specifieke cursus bloggen! 

Meer over geldzaken voor jouw financiële gezondheid!

Heb je interesse in geldzaken en wil je alles weten over investeren, cashflow en online geld verdienen? Verdiep je dan eens in de wereld van aandelen, crypto, edelmetalen en vastgoed.

We hebben voor jou de beste crypto cursus, beste vastgoed cursussen en beste cursus beleggen getest en vergeleken. Lees onze vergelijkende reviews en kies voor de cursus die het beste bij jou past.

Voor wat betreft geld verdienen heb ik onderscheid gemaakt in beste affiliate marketing cursus, beste YouTube cursus, beste cash cow cursus, beste blog cursus, beste e-commerce cursus en de beste dropship cursus. We hebben ook nog uitgebreide reviews geschreven over onze ervaringen met Blog Secrets, Blog naar Business, Money Mastermind en Schrijven voor het Brein.

Bij Ultimate Mastermind laat René Cooiman beleggen in aandelenfondsen en vastgoed samenkomen. Volg De Geldmachine, Vastgoed in Spanje of De Ondernemersmachine om financieel onafhankelijk te worden. Super interessant om te lezen en er liggen mooie kortingen voor je klaar!

Ook ben ik in de wereld van online trainingen maken gedoken en de wereld van geld verdienen met YouTube.

Meest gestelde vragen over cursus bloggen 

Wil je een cursus bloggen bestellen, maar heb je nog wat vragen? Ik heb de meest gestelde vragen over geld verdienen bloggen voor je beantwoord. 

Bestaat er een blog cursus voor beginners? 

Bloggen, geld verdienen, maar wel als beginner. Kan dat? Ja! Je hoeft geen technische kennis of ervaring te hebben om een geld verdienen blog op te zetten. Wat je wel moet doen is bereid zijn om te leren. Gelukkig kun je met de blogcursussen in dit artikel een vliegende start maken! 

Hoe kun je geld verdienen met bloggen? 

Vraag je jezelf wel eens af “Hoe kun je geld verdienen met een blog”? Je bent niet de enige! Over het algemeen kun je het gemakkelijkst geld verdienen met een blog door je te verdiepen in affiliate marketing. Middels een blogcursus leer je hoe dit precies werkt en hoe je het kunt inzetten voor jouw eigen blog. Met bloggen geld verdienen is niet ingewikkeld, maar je moet wel weten hoe het werkt. Direct een blog beginnen en geld verdienen is een uitdaging zonder enige kennis. Daarom is het mijn advies om eerst kennis op te doen, daarna een blog beginnen en geld verdienen. (1)

Hoeveel geld verdienen met bloggen?  

Natuurlijk wil je ook weten wat het oplevert. ‘Hoeveel geld verdienen met bloggen?’, vragen veel mensen zich af. Het antwoord op die vraag is niet eenvoudig. Het verschilt namelijk enorm per blog, per onderwerp en het hangt af van jouw inzet, de mogelijkheden op de markt en de manier waarop je het aanpakt. Toch kun je per maand al enkele honderden euro’s tot duizenden euro’s aan een blog verdienen. 

Is er een gratis cursus bloggen? 

Wil je geen cursus bloggen kopen, maar liever een gratis blog cursus bestellen? Dat is gewoon mogelijk! De Pdf van Blog Secrets is gratis te downloaden. Dan kun je direct aan de slag en de basis leren. Verder is er regelmatig een geld verdienen met bloggen aanbieding of een geld verdienen met bloggen korting beschikbaar, waardoor je alsnog extra voordelig van start kunt gaan. 

Conclusie beste cursus bloggen 

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwpersoonlijkegroei.nl, is partner van Anouk en trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Ontdek zijn top 50 praktische tips voor persoonlijke groei in zijn gratis E-book. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail martijn@jouwpersoonlijkegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis
Anderen bekeken ook

2 Reacties on Beste Cursus Bloggen | Review | 5x Trainingen Test!

  Ingrid de Jong
  11/04/2023

  Beste Martijn, vanuit opleidingsinstituut LOC ben ik verantwoordelijk voor het creëren van content voor onze coachopleidingen. Door een deel hiervan online te zetten in onze blog komen er meer potentiële deelnemers op onze site. Ik probeer mijzelf ook te laten bijscholen middels cursussen en opleidingen op het gebied van marketing. Jij hebt mij doen inzien dat een opleiding of cursus op dit gebied misschien wel een must is op goede artikelen voor onze coachopleidingen te schrijven. Bedankt hiervoor! Ik ga zeker de opleidingen bekijken die jij voorstelt in dit artikel!

   Martijn (Ervaringsdeskundige)
   26/05/2023

   Hoi Ingrid, fijn dat je wat aan het artikel hebt gehad. Heel veel succes!

Laat een reactie achter