In dit artikel

Beste Crystal Detox Review (2022) 5x Test

Beste Crystal Detox | Review (2023) | 5x Test!

In dit artikel

Heb je interesse in een crystal detox? Volgens crystal detox ervaringen kun je dankzij dit supplement afvallen en je lichaam ondersteunen in het ontgiftingsproces. Daarom is crystal detox kopen voor veel mensen interessant. Maar hoe weet je nu wat het beste product is op dit gebied? Daar komen we snel genoeg achter. In deze crystal detox review ga ik namelijk 5x crystal detox vergelijken. Zo ontdek je zelf welk product jou het meest aanspreekt. Hoog tijd om te beginnen, lees je mee?

Beste crystal detox 2023: Mijn selectie 

 1. Beste crystal detox – Crystal Detox
 2. Beste detox kuur – Sapje
 3. Beste sapkuur – Happy Juicy
 4. Beste detox smoothie – Sapje groene smoothie
 5. Beste detox pleisters – Lucovitaal Detox Voetpleisters

Crystal detox vergelijken; hoe doe ik dat? 

Om te bepalen wat de beste crystal detox is en welk supplement jij het beste kunt bestellen, ga ik dus vergelijken. Dit doe ik onder andere op basis van kwaliteit, prijs, eventuele verzendkosten en de crystal detox reviews van andere mensen. Aan de hand van al die factoren trek ik uiteindelijk een conclusie. Wil jij graag crystal detox bestellen, maar weet je nog niet welk supplement het moet worden? Daar kom je nu achter!

1. Crystal Detox – beste crystal detox algemeen 

Wil jij je lichaam ontdoen van gifstoffen? Volg dan een crystal detox kuur met Crystal Detox. Veel mensen hebben – zonder dat zij zich hier heel bewust van zijn – een overschot aan schadelijke stoffen in hun lijf. Dat kan komen door te roken, alcohol te drinken, maar ook door stress en ongezonde voeding. Als er te veel gif- en afvalstoffen ophopen in je lichaam, kan het nuttig zijn om een handje te helpen. Het gevolg is dat onder andere vermoeidheid, een opgeblazen gevoel en darmklachten tegen worden gegaan. 

Je betaalt ongeveer €60 voor een verpakking met 60 Crystal Detox capsules. Hier doe je 30 dagen mee. Maar werkt dit product echt? Uit crystal detox ervaringen en crystal detox reviews van gebruikers, blijkt dat gebruikers het nogal vinden tegenvallen. Persoonlijk ben ik ook geen groot fan van dit soort supplementen. Mijn gezondheid geef ik veel liever een boost met behulp van de andere producten in dit artikel.

Voordelen Crystal Detox

✅ Stimuleert de spijsvertering;

✅ Omgerekend is de crystal detox prijs €2 per dag;

✅ 100% natuurlijke ingrediënten;

✅ In capsulevorm, dus gemakkelijker door te slikken;

✅ Bevat geen smaak.

Nadelen Crystal Detox

❌ Met deze crystal detox afvallen blijkt uit reviews moeizaam te gaan;

❌ De gemiddelde Crystal Detox kuur review over dit product valt tegen.


Klik hier voor de beste deal

2. Sapje – beste detox kuur

Bij Sapje bestel je geen crystal detox supplement, maar allerlei gezonde sapjes die ook als detox kuur werken. Het idee is dus hetzelfde. De uitvoering is in mijn ogen alleen een stuk gezonder. Bij Sapje bestel je namelijk 100% biologische, pure, raw groentesapjes. Deze bestaan voor 85% uit groenten, voor 15% uit fruit en verder zijn er alleen kruiden en specerijen aan toegevoegd. Je kunt je lichaam met een detox kuur van Sapje ontgiften, omdat de sappen vers zijn en vol gezonde voedingsstoffen zitten. Bovendien worden ze gemaakt van seizoensgebonden en lokale ingrediënten en krijg je ze vers thuisbezorgd!

Beste Crystal Detox Review 5x Test!

Een detox kuur van Sapje ontlast je organen tijdelijk. Daardoor krijgt je lichaam tijd om te herstellen en afval- en gifstoffen beter af te voeren. Het gevolg is dat je je beter in je vel voelt en dat bepaalde (pijn)klachten zullen afnemen. Het is echt een aanrader!

Voor een detox kuur van 3 dagen betaal je €110, voor een kuur van 5 dagen €175 en voor een kuur van 7 dagen €240.

Voordelen Sapje

✅ Sappen zijn 100% biologisch, raw en puur;

✅ Alle sapjes bestaan voor 85% uit groenten en voor 15% uit fruit;

✅ Alleen natuurlijke ingrediënten toegevoegd;

✅ Gemaakt van seizoensgebonden en lokale ingrediënten;

✅ Helpt je beter in je lichaam te voelen;

✅ Je bestelling wordt vers thuisbezorgd.

Nadelen Sapje

❌ Een detoxkuur van Sapje is relatief prijzig;

❌ Je betaalt altijd €6,95 diepvries transportkosten bij je bestelling.


Klik hier voor de beste deal

3. Happy Juicy – beste sapkuur

Zie jij een crystal detox niet zo zitten, maar wil je wel graag iets doen om je lichaam te resetten? Geef je gezondheid een boost met de sapkuur van Happy Juicy. Ga 3, 5 of 7 dagen aan de slag en drink 6 sapjes per dag. Er is gelukkig wel wat variatie in de sappen, want er zijn 9 verschillende soorten die je thuisgestuurd krijgt. Zes ervan bestaan voor 70% uit groenten en voor 30% uit fruit. De andere drie sappen bestaan voor 100% uit groenten.

Beste Crystal Detox Review 5x Test!

Voor een Happy Juicy sapkuur van 3 dagen betaal je €89, voor 5 dagen betaal je €129,50 en voor 7 dagen betaal je €170. Dat is relatief voordelig.

Voordelen Happy Juicy

✅ 100% natuurlijk crystal detox alternatief;

✅ 6 sappen bestaan voor 70% uit groenten, de andere 3 voor 100%;

✅ Betaalbaar crystal detox alternatief (je betaalt ook geen verzendkosten);

✅ Positieve crystal detox ervaringen met Happy Juicy;

✅ Op werkdagen voor 09:00 uur besteld is dezelfde dag je bestelling in huis.

Nadelen Happy Juicy

❌ Je kunt hier geen losse sapjes bestellen;

❌ Relatief weinig verschillende soorten sappen (slechts 9).


Klik hier voor de beste deal

4. The Juice Factory

Bij The Juice Factory ben je ook veel beter af dan met een crystal detox. Hier bestel je namelijk slow juice sappen die 500 gram groenten per flesje bevatten. Zo kun je met dit alternatief voor een crystal detox afvallen, je lichaam reinigen en je immuunsysteem een oppepper geven.

Beste Crystal Detox Review 5x Test!

Profiteer van een crystal detox aanbieding door een 1-daagse detox kuur bij The Juice Factory te bestellen. Dan weet je meteen of het iets voor jou is. Dit pakket kost slechts €49. Ga jij liever voor een meerdaagse crystal detox kuur? Kies dan voor een 3-daagse kuur voor €129, een 5-daagse kuur voor €199 of een 7-daagse kuur voor €269.

Voordelen The Juice Factory

✅ Met 500 gram groenten per flesje;

✅ Je kunt ook losse sapjes bestellen;

✅ Bij The Juice Factory stel je ook zelf custom juices samen;

✅ De gemiddelde crystal detox kuur review over dit merk is heel positief;

✅ Het 1-daagse pakket is handig als voorproefje.

Nadelen The Juice Factory

❌ De crystal detox prijs is (behalve voor het 1-daagse pakket) vrij hoog;

❌ Losse sappen en custom juices zijn ook vrij prijzig per stuk;

❌ Tot een bestelwaarde van €99 betaal je verzendkosten.


Klik hier voor de beste deal

5. JuiceBro 

Bestel je een crystal detox (oftewel: een sapkuur) bij JuiceBro? Dan krijg je 100% veganistische en organische sappen thuisgestuurd op een dag dat jou het beste uitkomt. De bezorgdag bepaal je namelijk zelf. De sapjes van JuiceBro worden koudgeperst en bevatten daardoor geen vezels. Zo geef je je darmen ook een paar dagen vrij. Er zijn 6 verschillende sappen en je krijgt per dag 1 gezonde shot om op te drinken. Volgens de crystal detox ervaringen van JuiceBro klanten zijn die allemaal erg lekker!

Beste Crystal Detox Review 5x Test!

Voor een kuur van 1 dag betaal je €45, een 3-daagse kuur kost €125 en een 5-daagse kuur kost €200.

Voordelen JuiceBro

✅ De sappen zijn 100% veganistisch en organisch;

✅ Kies zelf je bezorgdag;

✅ Per dag krijg je ook 1 gezond shotje om op te drinken;

✅ Positieve crystal detox reviews over de sappen van JuiceBro.

Nadelen JuiceBro

❌ Relatief prijzige crystal detox kuur;

❌ Tot een bestelwaarde van €79 betaal je verzendkosten.

❌ Je kunt in een bestelling geen verse en bevroren producten combineren.


Klik hier voor de beste deal

Mijn beste crystal detox 2023 

Zoals je aan het begin al een beetje hebt kunnen lezen, ben ik zelf geen groot fan van een crystal detox. Ik geloof simpelweg niet dat crystal detox capsules voor zoveel voordelen kunnen zorgen. En als ik kijk naar de crystal detox reviews van het 1e product (Crystal Detox), dan zijn klanten het daarmee eens. Je kunt natuurlijk wel een crystal detox bestellen, maar in dat geval adviseer ik je om voor gezonde sappen te gaan en er een detox sapkuur van te maken. 

Beste Crystal Detox Review 5x Test!

Uit deze crystal detox test is Sapje tevens als winnaar uit de strijd gekomen. Naar mijn mening is dit het beste alternatief voor detox crystal. Dat komt doordat Sapje 100% natuurlijke sappen aanbiedt die voor 85% uit groenten en voor 15% uit fruit bestaan. Verder zijn er eventueel alleen kruiden en specerijen aan toegevoegd. Alles is daardoor biologisch, raw en puur! Bovendien wordt er gebruikgemaakt van seizoensgebonden ingrediënten. Daardoor hebben de sappen altijd een goede smaak. En ondanks dat de sapkuren vrij prijzig zijn, kun je met behulp van een crystal detox kortingscode wel wat zogenaamde crystal detox korting krijgen bij dit merk. Ga gewoon even op zoek naar een geldige kortingscode. Sapje geeft zulke codes vaak genoeg vrij!


Klik hier voor de beste deal

Crystal detox ervaringen en reviews 

Ben je ook benieuwd naar de crystal detox ervaringen review die de gemiddelde klant achterlaat op het internet? Ik heb van elk product een interessante crystal detox review verzameld en hieronder uitgelicht. Zo krijg je vast een beter beeld van welk product de beste optie is voor jou. 

Crystal Detox review 

De Crystal Detox reviews zijn veelal negatief. Zo schrijft iemand: “Je zou probleemloos tot 14kg kunnen afvallen in 30 dagen. Ik heb de kuur afgerond maar ben zelfs 2kg aangekomen. Wat een onzinnig product!” En iemand anders schrijft: “Doet helemaal niets, het is gewoon weggegooid geld. En veel geld ook.”

Beste Crystal Detox Review (2022) 5x Test

Sapje review

Over Sapje is men daarentegen wel heel positief. Zo schrijft Bettina: “Ik heb een 3-daagse kuur gevolgd en de sapjes zijn heerlijk. Ook word je goed begeleid. Zowel voor als tijdens en na de detox. Lekkere recepten!”

Een andere review luidt: “Mijn hele gezin en ik genieten dagelijks van Sapje groentensappen. Al 4 jaar lang. Ook volgen we een paar keer per jaar de detox sapkuur. Dit zijn echt de lekkerste sapjes die ik ooit ergens gedronken heb”.

Happy Juicy ervaring 

Over Happy Juicy vertelt Sheila: “Dit is geweldig! In het verleden heb ik weleens andere merken geprobeerd, maar die sapjes waren lang niet zo lekker als deze. Goed te drinken en de kwaliteit is ook goed. Zelfs mijn kinderen vonden ze lekker. Daardoor wordt het voor hen makkelijker om ook elke dag genoeg groenten en fruit binnen te krijgen.”

En Amy schrijft: “Ik wilde in het nieuwe jaar een detox kuur doen om een goede start te maken. Ik ben aangenaam verrast. De eerste twee dagen waren wel moeilijk, maar ik heb doorgezet. En zo heb ik toch resultaat geboekt. Dit is mij nog niet eerder gelukt met een ander dieet. Qua smaak zijn de sappen pittig en vol. Een aanrader om in de ochtend te drinken. De klantenservice is trouwens ook snel en behulpzaam.”

Beste Crystal Detox Review (2022) 5x Test

The Juice Factory review

Raymond schrijft over The Juice Factory het volgende. “Wat een super lekkere sapjes. De smaak is origineel, vooral door de combinaties. Ik maak al jaren zelf slowjuice sap, maar dat hoeft nu niet meer want de prijs kwaliteit is goed en de levering is snel.”

Kevin vindt het vooral fijn dat er zoveel informatie wordt gegeven over de detoxkuur van The Juice Factory. Daardoor weet je precies waar je aan toe bent en wat je wel of niet moet doen om succes te behalen. “De uitgebreide uitleg is heel fijn en de sapjes zijn heel lekker. Ik vind het daarom zeker voor herhaling vatbaar!”

JuiceBro ervaring

Influencer Vivian Hoorn heeft ook een detoxkuur van JuiceBro gevolgd. Zij vertelt: “Ik vind de Master Cleanse geweldig. Mijn guilty pleasure is absoluut het bananenbrood met amandelboter. En de sapjes zijn ook heerlijk!”

Eva Hooft (model) deed een 1-daagse detox kuur van JuiceBro. “Ik voelde mij fantastisch na afloop! Echt een fijne reset voor je systeem.”

Natuurlijk komen ook niet-bekende mensen aan het woord over dit merk. Zo vertelt Julietta: “Dit was mijn eerste kuur (3 dagen) en ik ben aangenaam verrast. Alle smaken waren lekker. Ik voelde mij energieker na afloop en ik zou dit ook wel 5 dagen kunnen volhouden de volgende keer!”

Beste Crystal Detox Review (2022) 5x Test

Wat is een crystal detox?

Je hebt nu gelezen over verschillende aanbieders waarbij je een crystal detox kopen kunt. Of waar je terecht kunt voor een alternatief voor zo’n detox. Maar een crystal detox, wat is dat eigenlijk? Dat leg ik graag uit. 

Wat is crystal detox? Eigenlijk is het een supplement, vaak in capsulevorm, dat je gebruikt om je lichaam te ontgiften. Er zouden veel voordelen aan verbonden zijn. Zo kun je er volgens beloftes mee afvallen. Hoe gezond zo’n crystal detox is, is helemaal afhankelijk van de crystal detox ingrediënten. Zo zijn sommige supplementen helemaal natuurlijk, maar uit ervaringen crystal detox blijkt ook dat die – ondanks de natuurlijkheid – helaas niets uithalen.

Beste Crystal Detox Review (2022) 5x Test

Crystal detox, waar te koop?

Ben je benieuwd waar je een crystal detox kopen kunt? Veel producten zijn gewoon online te bestellen. Soms in de eigen webshop van het merk, maar ook vaak via grote webshops zoals Bol.com. Je kunt ook een drogisterij bezoeken om te zien of ze daar soortgelijke supplementen verkopen. De sappen die je in dit artikel bent tegengekomen zijn vrijwel alleen online te bestellen bij de aanbieder van het merk.

Beste Crystal Detox Review (2022) 5x Test

Waarom je lichaam ontgiften?

Er zijn genoeg redenen om met een crystal detox of ander soort detox aan de slag te gaan. Er zijn namelijk enorm veel voordelen aan verbonden. Ondanks dat je lichaam zichzelf kan reinigen, is het geen overbodige luxe om daar een handje bij te helpen. Met een detox kuur ondersteun je de normale werking van je lichaam. Zeker in een tijd waarin we steeds meer gifstoffen tot ons nemen, is dit belangrijk. 

Wist je bijvoorbeeld dat er allerlei gifstoffen zitten in geneesmiddelen, conserveringsmiddelen, bestrijdingsmiddelen en chemicaliën? Daar hebben we dagelijks mee te maken. En dan hebben we het nog niet eens gehad over luchtvervuiling, verontreinigd kraanwater, zware metalen, nicotine en alcohol.

Beste Crystal Detox Review (2022) 5x Test

Crystal detox voordelen

Door te detoxen, kun je verschillende voordelen ervaren. Zo kan het gewichtsverlies bevorderen en de weerstand verhogen. Tegelijkertijd zorgt een crystal detox waarschijnlijk voor minder stress en meer energie. Ook is het goed voor je stofwisseling en helpt het je lichaam reinigen en ontgiften. Het resultaat daarvan is dat je huid er beter uit gaat zien. Tot slot kan een detox kuur ook helpen bij verschillende pijnklachten.

Let op: een crystal detox is een detox kuur. Maar niet elke detox kuur is even effectief. Ik doe daarom geen beloftes over de werkzaamheid van een crystal detox kuur. Daar geef ik persoonlijk ook niet de voorkeur aan. Waar mijn voorkeur wel naar uitgaat? Naar de natuurlijke sappen die je in dit artikel tegenkomt. Die zijn naar mijn mening veel gezonder.

Meer detox voor je gezondheid!

Wil jij meer doen voor je gezondheid? Focus je dan ook op andere voedingssupplementen zoals vitamines, mineralen en spoorelementenomega 3 vetzuren, eiwitten, fytonutriënten (planten, kruiden en specerijen) en superfoods zoals bijvoorbeeld green juice.

Detox methoden

Lijkt detoxen jou wel interessant, maar weet je nog niet goed welke manier bij jou past? Lees de artikelen die ik schreef over de beste detox en ook over crystal detox, de detox pleister, detox thee, lever detox en er is zelfs een slaapdetox. Ik vertel je meteen wat de beste opties zijn bij alle methoden!

Sapkuren en groentesappen

Wist je dat een detox ook mogelijk is in de vorm van een detox kuur? Die volg je voor een langere tijd. Of ga sapvasten, waarbij je dagelijks alleen maar verse sapjes drinkt. Je kunt deze zelf maken of je kunt ze online bestellen. Zo’n sapkuur is bij verschillende aanbieders verkrijgbaar. Bij de beste groentesap horen zeker gembershots, rode bietensap, wortelsap, bleekselderijsap en tomatensap. Klik op de links om te achterhalen wat de beste aanbieders zijn van al deze methoden en groentesappen. 

Detox- en Sapkuur aanbieders

Op het gebied van sapkuur aanbieders zijn er een aantal toppers die ik graag wil bespreken. Zo bestel je bij Sapje altijd 100% biologische, natuurlijke sappen met 400 gram groenten per sapje. Om je te laten zien wat de verschillen zijn tussen verschillende aanbieders op dit gebied, schreef ik ook reviews over JuiceXpress, Juice Brothers, Zuss & Sap, Dr. Veggie, Dr. Blend, Frecious, The Juice Factory, Juizs en Sapmeesters.

Smoothies

Ben je dol op smoothies? Dat is fijn, want ze zijn heel goed voor je gezondheid. Ten minste, als je ze zelf maakt of bestelt bij een aanbieder die ze helemaal vers maakt. Vruchtensappen uit de supermarkt bevatten vaak veel suikers en andere kunstmatige toevoegingen. Ik vertel je graag hoe je zelf een heerlijk groente smoothie maakt! Wil je graag smoothies drinken en afvallen? Dan ben je vast geïnteresseerd in het artikel over detox smoothies. Heb je inspiratie nodig lees dan het artikel over de snelle smoothie recepten, detox smoothie recepten of over de smoothie afslankbijbel als je wilt afvallen met smoothies.

Een smoothie kan je maken met een blender, slowjuicer of sapcentrifuge. Probeer het gezondste fruit te kiezen en combineer dit met groene groentes. Jouw smoothie beker zit dan vol met gezonde ingrediënten en kan dan beter de strijd aangaan met de vrije radicalen in je lichaam. We hebben een aantal artikelen geschreven over detox recepten voor een detox dieet en ook gaan we de diepte in over nachtschade en fermenteren.

Een goede gezondheid

Waarom ik bovenstaande methoden en producten allemaal onder de aandacht breng? Omdat een goede gezondheid van levensbelang is, letterlijk! Je lichaam krijgt dagelijks heel wat te verduren. Het is daarom goed om hierbij stil te staan en haar een handje te helpen. Heb je je bijvoorbeeld weleens verdiept je lever reinigen, nieren reinigen, ontgiften, ontslakken of ontzuren

Wil je meer weten over al deze detox mogelijkheden? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn voor je gezondheid én waar ze het beste kan kopen. Je kan bij al onze partners met een gerust hart je supplementen bestellen. In veel gevallen zelfs met een leuke korting! Ik ben benieuwd welke supplementen jij in huis gaat halen!

Beste Crystal Detox Review (2022) 5x Test

Meest gestelde vragen over een crystal detox

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over een crystal detox? Wil je bijvoorbeeld weten waar je de beste crystal detox koopt of hoe zo’n detox precies werkt? Dan raad ik je aan om de meest gestelde vragen hieronder door te nemen. Daar vind je de antwoorden op die vragen. 

Wat is de beste crystal detox? 

De beste crystal detox is in mijn ogen een detox kuur waarbij je gezonde producten nuttigt. In dit geval staat Sapje bij mij bovenaan. Dit merk biedt namelijk 100% biologische en natuurlijke sappen aan die je gezondheid een boost geven. Als je een detox kuur van Sapje koopt, dan weet je dat je je lichaam het beste geeft wat er is. De andere sapmerken in dit artikel zijn ook interessant. Wellicht vind jij een van die wel de beste keuze. Dat bepaal je natuurlijk helemaal zelf!

Waar beste crystal detox kopen?

Wil je de beste crystal detox kopen, maar weet je niet waar je dat kunt doen? De detox kuur van Sapje bestel je gewoon online. Dit is niet alleen heel gemakkelijk, maar het bespaart je ook tijd. Nadat je je bestelling hebt geplaatst, gaat Sapje voor je aan de slag. Jouw bestelling wordt dan zo snel mogelijk vers bij je thuisbezorgd. Het fijne aan de webshop van Sapje is dat je er ook losse sapjes kunt bestellen. Of je kunt er juist een abonnement op sapjes nemen, als je regelmatig van deze gezonde groenten- en fruitsappen wilt genieten.

Hoe werkt een crystal detox?

Een crystal detox werkt eigenlijk heel eenvoudig. Vaak bestaat dit supplement namelijk uit capsules. Deze neem je in met water, vaak 2 stuks per dag. En dan zou de rest vanzelf moeten gaan. Het is wel belangrijk om gezond te eten en voldoende water te drinken als je een detox kuur volgt. Ook is voldoende beweging belangrijk. Over de effectiviteit van een crystal detox valt te twisten. De meningen hierover zijn namelijk erg verdeeld en uiteenlopend. (1)

Conclusie beste crystal detox 2023 

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

2 Reacties on Beste Crystal Detox | Review (2023) | 5x Test!

  Margarita Avila
  02/02/2023

  Goedemiddag,
  Goe kan ik de Crystal Detox capsules bestellen?

   Martijn (Ervaringsdeskundige)
   26/05/2023

   Hoi Margarita, Crystal Detox is op het moment van schrijven even niet leverbaar. We hebben mooie alternatieven in het blog staan.

Laat een reactie achter

Op zoek naar de beste Detox?

Kies dan voor: Sapje

Op zoek naar de beste Detox?

Kies dan voor: Sapje