In dit artikel

Beste Cortisol Test Review 5x Test!

Beste Cortisol Test | Review (2023) | 5x Test!

In dit artikel

Ervaar je op dit moment veel stress? Dan is dit duidelijk te merken aan de hoeveelheid cortisol in je lichaam. Als je een te hoge cortisolwaarde hebt, is er sprake van een te grote activiteit van je stressgevoeligheid. Dit hormoon zorgt dus voor de vorming van stress. Maar, hoe weet je nou of er daadwerkelijk sprake van een te hoge cortisolwaarde is? Dat achterhaal je middels een cortisol test.

Kort samengevat:

De beste Cortisol Test 2023 volgens onze test is Mijn Lab Test Cortisol Profiel + DHEA. Deze test geeft het meest inzicht in je stressniveau en kan indicatie geven voor chronische vermoeidheid.

Cortisol testen vergelijken: hoe doe ik dat?

Als je meer inzicht in je cortisol waarde wilt hebben, heb je een goede cortisoltest nodig. Op dit moment kun je hiervoor uit meerdere cortisol testen kiezen. Binnen dit aanbod van deze testen heb ik in ieder geval grote verschillen opgemerkt. Dit heeft betrekking op het soort cortisoltest, maar ook op de prijsstelling. In mijn ogen is het in ieder geval belangrijk om een goede vergelijking te maken. Neem daarvoor voor jezelf in ieder geval onderstaande reviews door. Met deze reviews verdiep je je direct in de best test voor het meten van de cortisol waarden.

1. Mijn Lab Test Cortisol profiel + DHEA – beste cortisol test

De Mijn Lab Test Cortisol profiel + DHEA is de beste cortisol test van dit moment. Met deze test krijg je inzicht in de hoeveelheid hormoon cortisol in je lichaam. Op basis daarvan achterhaal je ook direct wat de actuele stressgevoeligheid is.

Beste Cortisol Test Review 5x Test!

Cortisol meten kan relatief lastig zijn. Bij deze test is daar gelukkig geen sprake van. Deze test neem je makkelijk thuis zelf af, waarvoor je alleen maar wat speeksel af hoeft te nemen. Aan de hand van speeksel cortisol komen direct de juiste waarden naar voren; deze waarden worden in een gecertificeerd laboratorium voor je geanalyseerd.

Na ongeveer 10 werkdagen ontvang je het resultaat in een persoonlijk bericht. In dit bericht zie je niet alleen wat de hoeveelheid cortisol is, maar ook wat de hoeveelheid DHEA is. Dat is een ander hormoon dat hand in hand met cortisol gaat.

Wat kost de Mijn Lab Test Cortisol profiel + DHEA?

Voor de Mijn Lab Test Cortisol profiel + DHEA betaal je eenmalig een bedrag van €89. Indien je direct een tweede test wilt kopen, krijg je hier 20% korting op.

Voordelen Mijn Lab Test Cortisol profiel + DHEA

✅ Makkelijk zelf thuis af te nemen

✅ Geeft veel inzichten in het hormoon cortisol

✅ Binnen 14 dagen resultaat

✅ Uitslag inclusief belangrijke aanbevelingen

Nadelen Mijn Lab Test Cortisol profiel + DHEA

❌ Het is geen goedkope test


Bekijk meer productinformatie

2. Mijn Lab Test DHEA hormoon test

Het hormoon DHEA speelt een belangrijke rol in het menselijke lichaam. Dit hormoon is bijvoorbeeld in staat om een te hoge cortisol waarde te compenseren. Op het moment dat er sprake van stress is, is er hierdoor een grote hoeveelheid DHEA in je lichaam aanwezig.Om die hoeveelheid DHEA in beeld te brengen, ben je gebaat bij de Mijn Lab Test DHEA hormoon test. Met deze test krijg je inzichten in je DHEA niveau, terwijl je ook handige aanbevelingen aangereikt krijgt. Met deze aanbevelingen kun je een stuk gezonder en aangenamer gaan leven.

Beste Cortisol Test Review 5x Test!

Een te lage DHEA waarde brengt ook veel gevolgen met zich mee. Zo kun je last van een verzwakt afweersysteem krijgen, maar ook van bijvoorbeeld stress-gerelateerde klachten. Stress, DHEA en cortisol gaan hand in hand met elkaar.

Wat kost de Mijn Lab Test DHEA hormoon test?

Voor de Mijn Lab Test DHEA hormoon test betaal je eenmalig een bedrag van €45. Deze test is hiermee goedkoper dan bovenstaande test.

Voordelen Mijn Lab Test DHEA hormoon test

✅ Perfect inzicht in het DHEA hormoon

✅ Zelftest die thuis eenvoudig af te nemen is

✅ Prima te combineren met een cortisoltest

✅ Uitslag en aanbevelingen binnen 14 dagen

Nadelen Mijn Lab Test DHEA hormoon test

❌ Geen volwaardige cortisoltest


Bekijk meer productinformatie

3. Mijn Lab Test Cortisol Test – beste cortisol zelftest

Wil je een speeksel cortisol test bij jezelf afnemen? En wil je dat de focus hierbij volledig op cortisol ligt? Dan raad ik je graag de Mijn Lab Test Cortisol Test aan. In mijn ogen is dit de beste cortisoltest van dit moment die je makkelijk bij jezelf af kunt nemen.

Beste Cortisol Test Review 5x Test!

Met deze test krijg je direct inzicht in de cortisol waarden in je lichaam. Heb je een te hoge waarde? Dan geeft dit duidelijk aan dat je veel stress ervaart. Bij de uitslag vind je ook direct aanbevelingen, waarmee je je stressniveau omlaag kunt brengen.

Het afnemen van deze zelftest is onwijs eenvoudig. Je hoeft alleen maar wat speeksel af te nemen en je speeksel retour te sturen. Binnen 10 werkdagen ontvang je vervolgens een beveiligd bericht, waarin de uitkomst van het resultaat duidelijk vermeld staat.

Wat kost de Mijn Lab Test Cortisol Test?

Voor de Mijn Lab Test Cortisol Test betaal je eenmalig een bedrag van €29. Wil je twee van deze tests in één keer bestellen? Voor de tweede test betaal je in dat geval slechts €25.

Voordelen Mijn Lab Test Cortisol Test

✅ Erg eenvoudig thuis af te nemen

✅ Duidelijke indicatie van het cortisol hormoon

✅ Opvallend betaalbare cortisoltest

✅ Binnen 14 dagen uitslag

Nadelen Mijn Lab Test Cortisol Test

❌ Vrij basic test


Bekijk meer productinformatie

4. Mijn Lab Test Speekseltest Hormonen Man

Wil je meer meten dan alleen de cortisol waarden in je lichaam? Dan ben je het meeste gebaat bij de Mijn Lab Test Speekseltest Hormonen Man. Dit is een eenvoudige zelftest die je thuis af kunt nemen. Maar, het is tegelijkertijd ook één van de meest uitgebreide tests.

Beste Cortisol Test Review 5x Test!

Met deze test krijg je inzicht in je complete hormoonbalans. Zo krijg je inzicht in de cortisol waarde, maar ook in de testosteron en DHEA waarden. Deze waarden zie je niet alleen afzonderlijk van elkaar in het rapport vermeld staan, maar ook de verhouding tussen deze hormonen wordt benoemd. Het is namelijk erg belangrijk dat deze hormonen volledig in balans zijn.

Deze test is dus makkelijk thuis af te nemen. Je hoeft hiervoor alleen maar wat speeksel af te nemen. Dit speeksel stuur je retour terug, waarna je binnen 10 dagen uitslag krijgt. Dit is geen feitelijke uitslag, aangezien je ook tal van tips en aanbevelingen op maat aangereikt krijgt. Erg fijn.

Wat kost de Mijn Lab Test Speekseltest Hormonen Man?

De Mijn Lab Test Speekseltest Hormonen Man kost eenmalig €129. Dat is een aanzienlijk bedrag, zeker in verhouding tot bovenstaande varianten.

Voordelen Mijn Lab Test Speekseltest Hormonen Man

✅ Uitgebreide cortisoltest

✅ Brengt de hormoonbalans perfect in beeld

✅ Makkelijk zelf thuis af te nemen

✅ Uitgebreide uitslag inclusief aanbevelingen

Nadelen Mijn Lab Test Speekseltest Hormonen Man

❌ Behoorlijk dure cortisoltest


Bekijk meer productinformatie

5. Mijn Lab Test Speeksel test hormonen vrouw

Dacht je dat een verhoogd cortisol alleen bij mannen voor kan komen? Dat is alles behalve het geval. Ook als je vrouw zijnde kun je te maken krijgen met verhoogd cortisol. Of uiteraard met minder dan voldoende dan cortisol. Als vrouw zijnde achterhaal je dit het beste met de Mijn Lab Test Speeksel test hormonen vrouw.

Beste Cortisol Test Review 5x Test!

Met deze test krijg je als vrouw zijnde alle mogelijke inzichten. Je krijgt inzicht in het hormoon cortisol, maar ook in de hormonen DHEA en progesteron. Daarbij krijg je ook nog inzicht in de verhoudingen tussen deze 3 hormonen.

Ook voor een vrouw is een juiste hormoonbalans van essentieel belang. Nadat je deze test uitgevoerd hebt, krijg je het gewenste inzicht in je hormoonbalans. De uitslag is ook nog van allerlei aanbevelingen voorzien, waardoor je op de juiste manier met je hormoonbalans aan de slag kunt gaan.

Wat kost de Mijn Lab Test Speeksel test hormonen vrouw?

Voor de Mijn Lab Test Speeksel test hormonen vrouw betaal je eenmalig een bedrag van €129.

Voordelen Mijn Lab Test Speeksel test hormonen vrouw

✅ Ideaal voor vrouwen

✅ Perfect inzicht in de hormoonbalans

✅ Makkelijk thuis zelf af te nemen

✅ Meet het gemiddelde van 5 afnamemomenten

Nadelen Mijn Lab Test Speeksel test hormonen vrouw

❌ Vrij dure test


Bekijk meer productinformatie

Mijn beste cortisol test

De Mijn Lab Test Cortisol profiel + DHEA is met afstand de beste cortisoltest. Deze test geeft veel inzichten, is makkelijk thuis af te nemen en is opvallend uitgebreid. Zo krijg je niet alleen inzicht in de waarde van cortisol, maar ook in andere waarden. Heb je bijvoorbeeld een verhoogde bloeddruk danwel verhoogde bloedsuiker spiegel?

Beste Cortisol Test Review 5x Test!

Ook dan kan de Mijn Lab Test Cortisol profiel + DHEA uiterst fijn zijn. Deze test brengt de hoeveelheid cortisol echt perfect in beeld.


Bekijk meer productinformatie

Cortisol tests ervaringen en reviews

Denk je voldoende cortisol in je lichaam te hebben? Zelfs dan is het ondergaan van een dergelijke test een aanrader. Je krijgt hiermee duidelijk in beeld wat de cortisol waarde is. Mocht deze waarde afwijken, kun je zo snel mogelijk in actie te komen. Voordat je de knoop doorhakt, kun je je het beste even in de reviews van andere mensen verdiepen.

Mijn Lab Test Cortisol profiel + DHEA reviews

De reviews over de Mijn Lab Test Cortisol profiel + DHEA zijn super positief. Veel mensen geven aan dat een goede waarde van cortisol noodzakelijk is én dat je dit snel achterhaalt met deze test. Het uitgebreide rapport kan ook op veel lovende woorden rekenen.

Beste Cortisol Test Review 5x Test!

Mijn Lab Test DHEA hormoon test reviews

Veel mensen zijn ook te spreken over de Mijn Lab Test DHEA hormoon test. Mensen geven aan dat deze test makkelijk af te nemen is, veel inzichten geeft en relatief betaalbaar is.

Mijn Lab Test Cortisol Test reviews

De eenvoudige Mijn Lab Test Cortisol Test valt ook bij veel mensen in de smaak. Met name de eenvoud van deze test komt in veel reviews naar voren. Volg wel goed de gebruiksaanwijzing op. Voer je deze test na een extreme inspanning uit? Dan is dat van invloed op de uitkomst van de test.

Mijn Lab Test Speekseltest Hormonen Man reviews

De meeste mannen zijn uiterst te spreken over de Mijn Lab Test Speekseltest Hormonen Man. Zij roemen de werking van de test, het gemak én het uitgebreide uitslagrapport.

Mijn Lab Test Speeksel test hormonen vrouw reviews

De meeste vrouwen zijn erg positief over de Mijn Lab Test Speeksel test hormonen vrouw. Met name het feit dat je inzicht in de complete hormoonbalans krijgt, valt bij veel vrouwen in de smaak. Dat kan ik in ieder geval goed voorstellen.

Beste Cortisol Test Review 5x Test!

Cortisol tests vergelijken: hier moet je op letten!

Heb je last van verschillende niet specifieke verschijnselen? Ben je bijvoorbeeld erg moe, heb je veel stress of ervaar je andere lichamelijke klachten? Dit kan stuk voor stuk komen door een verkeerde cortisol waarde. Om dit te achterhalen, heb je een goede test nodig. Om tussen deze tests de juiste vergelijking te maken, moet je goed op de volgende punten letten:

 • Soort cortisoltest. Je kunt voor een cortisol speekseltest kiezen, voor een cortisol bloedtest en ook voor een cortisoltest urine. Het is aan jou om tussen deze soorten cortisol tests de juiste keuze te maken.
 • Focus van de test. Ga ook goed na waar de focus bij de test op ligt. Lig de focus alleen op cortisol? Of ligt de focus ook op verschillende eiwitten en andere hormonen? Alles is mogelijk.

Uiteraard heb je ook nog met jezelf te maken. Zo kun je voor een cortisoltest voor dames en voor heren kiezen.

Conclusie: wat is de beste cortisoltest?

De beste cortisoltest is de Mijn Lab Test Cortisol profiel + DHEA. Met deze test krijg je inzichten in de cortisol waarde, maar ook in andere hormonen. Ervaar je ernstige stress, chronische vermoeidheid of een onregelmatige menstruatie? Dit kan allemaal komen door een verkeerde cortisol waarde. Met déze test breng je dit snel voor jezelf in beeld.

Nog meer onderzoeken en tests

Wil jij meer doen voor je gezondheid? Focus je dan ook op andere punten zoals hormonen, ontspanning, voeding, onderzoeken en tests, slaap en beweging.

Er bestaan diverse soorten onderzoeken en tests. Wellicht ben je nieuwsgierig welke voedingstekorten je hebt, met een vitaminetest kom je hier achter. Aansluitend hierop zijn de voedsel intolerantie test en magnesium tekort test. Heb je regelmatig allergische reacties, maar weet je niet precies waarvan dan kan de allergietest een goede optie zijn. De speekseltest en SOA test bestaan er ook om jou meer duidelijkheid te geven over jouw gezondheid. Om een compleet beeld te krijgen kun je ook een DNA test of bloedwaardentest laten doen. Op energetisch niveau bestaat ook de EMB test. Ben je nieuwsgierig geworden? Lees dan meer.

Ook bestaan er tests om de stress of hormoonhuishouding in kaart te brengen. Denk bijvoorbeeld aan een testosteron test of cortisol Test. Mocht je het niet prettig vinden om bloed te prikken, dan kan een urine test wellicht prettiger voelen.

Wil je meer weten over al deze onderzoeken en tests? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn en welke tests er bestaan om jouw gezondheid in kaart te brengen. Je kan bij al onze partners met een gerust hart je onderzoeken en tests bestellen. Ik ben benieuwd voor welke test jij kiest!

Beste Cortisol Test Review 5x Test!

Meest gestelde vragen over cortisol tests

Wat is de beste cortisoltest?

De beste cortisoltest is de Mijn Lab Test Cortisol profiel + DHEA. Deze test gaat verder daar waar andere tests stoppen. Let wel op dat je goed de gebruiksaanwijzing opvolgt. Zo moet je deze test nooit na een zware inspanning afnemen.
 
 

Waarom voor een cortisoltest kiezen?

Elk hormoon beïnvloedt het lichaam, terwijl hier bij cortisol al helemaal sprake van is. Dit hormoon is van grote invloed op je lichaam, geest en gemoedstoestand. Mocht je last van lichamelijke klachten hebben, biedt deze test mogelijke uitkomst.

Wat kost een goede cortisoltest?

Voor een goede cortisoltest betaal je tussen de €40 en €130. Wat je precies moet betalen, hangt van het soort test af. (1)

Conclusie beste cortisol test 2023

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste Cortisol Test | Review (2023) | 5x Test!

Laat een reactie achter