In dit artikel

Beste Concentratie Pillen Review 5x Test

Beste Concentratie Pillen | Review (2023) | 5x Test!

In dit artikel

Heb jij concentratie pillen nodig voor een betere focus? Een concentratiepil of focus pil kan je enorm helpen om moeilijke taken te voltooien en je aandacht erbij te houden. Maar er zijn zoveel concentratiepillen en focus pillen op de markt, dat het lastig kan zijn om te kiezen. Wat is nu de beste concentratie pil van dit moment? Dat ga ik onderzoek in deze concentratie pillen test. Ik ga namelijk 5x concentratie pillen vergelijken en aan de hand daarvan een winnaar kiezen. Ben je er klaar voor om te ontdekken wat de beste keuze is op dit gebied? Lees dan mee!

Beste concentratie pillen 2023: Mijn selectie

  1. Beste concentratiepillen veganistisch – Vitakruid Geheugenformule
  2. Beste brain support supplement – Golden Naturals Bacopa Brain Support
  3. Beste focus pillen zuigtablet – NOW B12 Geheugen Formule

Concentratie pillen vergelijken; hoe doe ik dat? 

Je wilt vast ook weten hoe ik dat doe: concentratie pillen vergelijken. Daarvoor let ik op verschillende factoren. Zo kijk ik bij alle concentratiepillen naar de ingrediënten en kwaliteit, maar ook naar hoeveel capsules je per dag moet nemen. Daarbij telt het gebruiksgemak ook mee, net als de concentratie pillen ervaringen van klanten. Wil je voordelig concentratie pillen bestellen? Dan is het handig om op de hoogte te zijn van een eventuele concentratie pillen aanbieding. Kortom: genoeg om rekening mee te houden. Laten we daarom snel beginnen.

Charlotte Anne - Orthomoleculair Therapeut - Stel je vraag

1. Vitakruid Geheugenformule – beste concentratiepillen veganistisch 

Heb je vaak last van een verminderde concentratie? Dan kan jouw brein best wat support gebruiken. Vitakruid concentratie pillen bevatten alleen de beste ingrediënten en zijn geschikt voor jong en oud. Met Vitakruid Geheugenformule is een natuurlijk supplement ontwikkeld voor mentale ondersteuning. Deze focus pillen zijn helemaal vegetarisch en bevatten vitamine B12, L-theanine en andere effectieve stoffen voor het brein.

Beste Concentratie Pillen Review 5x Test

Met een Vitakruid Geheugenformule concentratiepil kun je op een veilige manier meer uit je dag halen. Het verbetert je concentratie en je geheugen, maar is ook gunstig voor je gemoedstoestand en leerprestaties. Daardoor krijg je meer geestelijke energie. Neem 1 tot 2 keer per dag 1 capsule met water in tijdens een maaltijd. Er zitten 60 vegacapsules in een verpakking en daar betaal je €72,89 voor. Bestel nu tijdelijk met 20% korting met onze exclusieve Vitakruid kortingscode ‘GROEI‘.

Voordelen Vitakruid

✅ Vegetarische focus pil;

✅ Voor een betere concentratie/focus en een sterker geheugen;

✅ Je hoeft maar 1 of 2 capsules per dag in te nemen;

✅ Bevat o.a. vitamine B12 en L-theanine;

✅ Met de beste ingrediënten (veilig in gebruik);

✅ Glutenvrij, gistvrij, lactosevrij, suikervrij en vrij van kunstmatige kleur- en smaakstoffen en conserveringsmiddelen.

Nadelen Vitakruid

❌ Prijzige concentratiepillen (wellicht kun je een concentratie pillen kortingscode vinden);

❌ Bevat soja.


Bekijk jouw korting met kortingscode ‘GROEI

2. Golden Naturals Bacopa Brain Support – beste brain support supplement

Op nummer 2 staan de concentratie pillen van Golden Naturals Bacopa Brain Support. Het zijn hele fijne pillen voor concentratie, omdat bacopa je helpt om fris en alert te blijven. Het verbetert bovendien de overdracht tussen zenuwcellen in je hersenen. Verder zijn de ingrediënten in deze concentratiepillen clean en duidelijk; je weet dus precies wat je in je mond stopt. Dankzij de toevoeging van vitamine B12 en zink krijgt je lichaam er echt een boost van. Het is dus een heel goed concentratie supplement.

Beste Concentratie Pillen Review 5x Test

Golden Naturals Bacopa Brain Support is een voorbeeld van natuurlijke concentratie pillen die niet veel kosten. Je kunt deze concentratie stimulerende middelen kopen voor een bescheiden prijs van €19,95 voor 60 capsules. Neem 1 tot 2 keer per dag 1 capsule met water in voor mentale focus en helderheid.

Voordelen Golden Naturals

✅ Concentratie verbeterende middelen met goede ingrediënten;

✅ Voordelig concentratie pillen kopen;

✅ Met vitamine B12 en zink;

✅ Je hoeft maar 1 tot 2 capsules per dag in te nemen.

Nadelen Golden Naturals

❌ Tot een bestelwaarde van €20 betaal je verzendkosten.


Bekijk meer productinformatie

3. Metagenics Cognifit

Door naar de concentratie pillen van Metagenics Cognifit! Deze bevatten onder andere vitamine B1, B6, B12 en folaat om bij te dragen tot een normaal werkend zenuwstelsel. Verder zitten er antioxidanten, omega-3 vetzuren en plantenextracten in. Allemaal goed opneembaar! Een concentratiepil van Metagenics Cognifit ondersteunt het geheugen, draagt bij aan de instandhouding van een normale hersenfunctie en is effectief.

Beste Concentratie Pillen Review 5x Test

Wil je Metagenics Cognifit concentratiepillen bestellen? Voor een verpakking met 30 capsules betaal je €23,20. Je hoeft maar 1 capsule per dag in te nemen. Doe dit in de avond, met water.

Voordelen Metagenics

✅ Je hoeft maar 1 focus pil per dag in te nemen;

✅ Met vitamine B1, B6, B12 en folaat;

✅ Bevat antioxidanten, omega-3 vetzuren en plantenextracten;

✅ Voor behoud van een normale hersenfunctie en een normaal werkend zenuwstelsel.

Nadelen Metagenics

❌ Er zitten maar 30 focus pillen in een verpakking, waardoor dit product relatief prijzig is;

❌ Je moet oppassen met een te hoge dosering vitamine B6 bij kinderen.


Bekijk meer productinformatie

4. NOW B12 Geheugen Formule – beste focus pillen zuigtablet

NOW B12 Geheugen Formule is een supplement concentratie pillen dat het gebruiksgemak vergroot. Je hoeft deze concentratiepillen namelijk niet in één keer door te slikken. Het zijn pillen voor concentratie in zuigtablet vorm. Werken concentratiepillen in die vorm net zo goed als capsules? Ja, zeker. Je hoeft maar 1 zuigtablet per dag te nemen om de effecten ervan te ervaren. Er zit een biologische, actieve vorm van vitamine B12 in die direct aan de slag gaat in je lichaam. 

Beste Concentratie Pillen Review 5x Test

Bovendien is de formule van NOW B12 Geheugen Formule verrijkt met foliumzuur. Deze natuurlijke concentratie pillen zijn goed voor je geheugen, leerprestaties en concentratievermogen. Ook houden ze je helder qua geest en word je er mentaal veerkrachtiger door. Voor een verpakking van 60 zuigtabletten betaal je €35,50.

Voordelen NOW

✅ Concentratie supplement in zuigtabletvorm;

✅ Je hoeft maar 1 zuigtablet per dag te nemen;

✅ De vitamine concentratie in dit supplement is biologisch en actief;

✅ Geschikt voor vegetariërs en veganisten;

✅ Vrij van tarwe, gluten, soja, melk, ei, vis, schaaldieren en noten.

Nadelen NOW

❌ Deze concentratie geheugen pillen bevatten wel suiker en zoetstof, omdat het een zuigtablet is;

❌ Er zitten alleen vitamine B12 en foliumzuur in als actieve ingrediënten.


Bekijk meer productinformatie

5. Holisan Brahmi 

Weet je wat Brahmi (of bacopa) is? Dit moerasplatje dat veel gebruikt wordt in de Ayurveda, is al duizenden jaren oud. Het is een kruid dat voorkomt in Holisan Brahmi concentratie pillen en dat is niet zonder reden. Dit plantje heeft namelijk een rustgevend en ontspannend effect. Het is goed voor het geheugen, concentratievermogen en voor de leerprestaties. Daarom is het effectief in concentratiepillen.

Beste Concentratie Pillen Review 5x Test

Je kunt Holisan Brahmi kopen voor €15,67 voor 60 capsules. Het advies is om 2 keer per dag 1 capsule met water in te nemen. Dit supplement is niet geschikt voor langdurig gebruik, maar is bedoeld voor op dagen waarbij je wat ondersteuning kunt gebruiken.

Voordelen Holisan

✅ Geschikte concentratie supplementen bij examens, periodes van stress en het verlangen naar extra focus;

✅ Ontspannend en rustgevend: pillen voor concentratie en geheugen en voor betere leerprestaties;

✅ Brahmi (bacopa) is een Ayurvedische kruidensoort;

✅ Voordelig geprijsd, ook zonder concentratie pillen korting.

Nadelen Holisan

❌ Je betaalt nog verzendkosten tot een bestelwaarde van €20;

❌ Niet geschikt voor langdurig gebruik;

❌ Je moet 2 keer per dag 1 capsule innemen, wat meer is dan bij de andere aanbieders in deze test.


Bekijk meer productinformatie

Mijn beste concentratie pillen 2023 

Dus wat zijn nu de beste concentratiepillen van dit moment? Die vraag wil ik maar al te graag beantwoorden. Hoe eerder jij weet welke concentratie pillen het beste zijn, des te sneller je ze kunt bestellen! In mijn ogen zijn supplementen voor concentratie een waardevolle toevoeging, zolang ze ook nuttig zijn voor je gezondheid. Of in elk geval veilig en niet schadelijk! In mijn ogen zijn de beste concentratie tabletten daarom Vitakruid Geheugenformule!

Beste Concentratie Pillen Review 5x Test

Vitakruid Geheugenformule is een concentratie verhogen supplement dat de meeste voordelen biedt. Het is misschien wat prijziger dan andere supplementen concentratie, maar wel heel effectief. Je hoeft maar 1 – of als je wilt 2 – capsule(s) per dag in te nemen voor een betere focus en concentratie en een sterker geheugen. Deze vegetarische focus pil bevat de beste ingrediënten en is daardoor helemaal veilig om te gebruiken. Er zit bijvoorbeeld vitamine B12 en ook L-theanine in. En wist je dat Vitakruid Geheugenformule helemaal vrij is van kleur- en smaakstoffen, gluten, gist, lactose, suikers en conserveermiddelen? De beste keuze, dus! Bestel nu tijdelijk met 20% korting met onze exclusieve Vitakruid kortingscode ‘GROEI‘.


Bekijk jouw korting met kortingscode ‘GROEI

Concentratie pillen ervaringen en reviews 

Ben je benieuwd naar de concentratie pillen ervaringen van klanten? Ik heb van alle soorten concentratiepillen naar meningen gezocht. De meest interessante concentratie pillen review van elk product vind je hieronder.

Vitakruid Geheugenformule review 

Saskia is tevreden over Vitakruid Geheugenformule, maar licht dit niet verder toe. Marjolein zegt: “Ik heb het gevoel dat ik scherper ben sinds ik deze capsules neem”. En Martha vertelt wat uitgebreider: “Voor verbetering van mijn geheugen maak ik gebruik van deze supplementen en van magnesium bisglycinaat en L-tyrosine. Ik kan mijn focus hierdoor ook verbeteren. Bedankt voor de uitstekende samenstelling van jullie producten, Vitakruid!”

Golden Naturals Bacopa Brain Support review

Brenda zocht naar pillen om te concentreren en vond Golden Naturals Bacopa Brain Support nadat zij op Google zocht naar ‘pillen concentratie’. Ze schrijft in haar review: “Ik ben er blij mee want ze doen wat ze moeten doen. Als ik het druk heb op mijn werk dan kan ik de extra aandacht wel gebruiken. Dankzij deze capsules is het makkelijker om te blijven focussen en krijg ik meer werk gedaan in dezelfde tijd.”

Beste Concentratie Pillen Review 5x Test

Metagenics Cognifit ervaring 

Over Metagenics Cognifit geheugen en concentratie pillen schrijft Marko: “Handige pilletjes voor concentratie op momenten dat je dat wel kan gebruiken. Ik gebruik het nog niet heel lang maar ik merk wel dat mijn concentratievermogen weer toeneemt. Op aanraden van een vriend gekocht.”

NOW B12 Geheugen Formule review 

Ik vond een interessante, anonieme review over NOW B12 Geheugen Formule. “Ik kan die grote concentratieproblemen pillen niet doorslikken dus een zuigtablet is handiger voor mij. Goed product en een aangename smaak in de mond dus helemaal niet vervelend om in te nemen. Ik kan nu ook mijn maag omzeilen en toch B12 binnenkrijgen, zonder dat mijn lichaam in opstand komt.”

Holisan Brahmi ervaring 

Nora schrijft over Holisan Brahmi: “Niet alle producten van dit merk werken even goed, maar deze wel! Mijn korte termijn geheugen is al beter (ik vergeet minder vaak wat ik wilde doen of zeggen) en ik vind mezelf oplettender. Ook fijn dat de capsules vegetarisch zijn want ik ben een vegetariër.”

Beste Concentratie Pillen Review 5x Test

Je bent welkom om geholpen te worden door Lotte!

Spreken die betere concentratie pillen jou wel aan? Ik, Lotte, help jou graag om je concentratie te verbeteren en eventuele andere klachten op te lossen. Als orthomoleculair therapeut is dit mijn beroep en mijn missie. Ik help mensen aan een gelukkig leven, waarin zij klachtenvrij zijn en zich fit en vrij voelen.

Charlotte-Anne-Orthomoleculair-Therapeut

Zelf heb ik jaren last gehad van vage buikklachten, psoriasis en vermoeidheidsklachten. Toen ik mij erin ging verdiepen, ontdekte ik wat ik nodig had om ermee af te rekenen. En ik gun jou dat ook! Laten we daarom een intakegesprek plannen en jouw leefstijl, voeding en klachten onder de loep nemen. Als het nodig is, kan ik zelfs een labtest inzetten voor meer inzicht in jouw waardes. Zo ontdekken we wat voor jou als persoon het meest optimaal is. Elk mens is namelijk uniek! Daarom bied ik ook verschillende trajecten en consulten aan. 

Neem gerust contact met mij op om even kennis te maken en de mogelijkheden te bespreken of bekijk mijn aanbod hier.


Klik hier voor persoonlijk advies

Waarom concentratie pillen gebruiken?

Pillen voor betere concentratie zijn niet voor iedereen de meest logische oplossing. Sommige mensen denken dat zij nu eenmaal niet goed kunnen focussen en laten het erbij. Maar als een supplement concentratie kan verbeteren, waarom zou je het dan niet een kans geven? 

Wanneer zou je concentratie pillen bijvoorbeeld kunnen gebruiken? Bijvoorbeeld als je moeite hebt met je focussen op een bepaalde taak of een onderwerp. Raak jij snel afgeleid door dingen die om je heen gebeuren? Of door je eigen gedachten? Dan kunnen concentratiepillen nuttig zijn. Concentratie verbeteren pillen, ondersteunen je brein namelijk. Ze maken je mentaal weer scherp wanneer je moe bent. 

Wist je dat maar liefst twee derde van de Nederlandse volwassenen weleens een slechte concentratie heeft op het werk? Dit uit zich in verschillende klachten, zoals vergeetachtigheid, dromerig of afwezig zijn, details vergeten en het overzicht kwijtraken. Ook kan je je chaotischer voelen of snel afgeleid raken.

Concentratieproblemen zijn vaak tijdelijk en hebben te maken met stress of vermoeidheid. Maar als je niet op tijd aan de bel trekt, kunnen ze permanent worden. Ze kunnen zelfs leiden tot een burn-out, overmatig slaaptekort en/of een depressie. Ze kunnen je dagelijks functioneren enorm negatief beïnvloeden. Daarom zijn bepaalde voedingssupplementen concentratie verbeterend gemaakt. Deze zijn dus erg nuttig om te gebruiken om je lichaam (en hersenen) een handje te helpen in het uitvoeren van je dagelijkse bezigheden.

Beste Concentratie Pillen Review 5x Test

Zijn concentratiepillen voor langdurig gebruik?

Let op: niet alle concentratiepillen mag je op de lange termijn blijven gebruiken. Sommige zijn alleen bedoeld voor de dagen waarop je extra focus en mentale helderheid nodig hebt. Lees altijd de bijsluiter om te ontdekken hoelang je een supplement mag gebruiken. 

Er bestaan ook natuurlijke concentratiepillen die je wel elke dag mag nemen, ook op de lange termijn. Deze bevatten geen ingrediënten die eventueel verslavend zijn of die bij langdurig gebruik niet meer veilig zijn voor het lichaam. Gebruik deze concentratiesupplementen daarom liever niet te vaak of te lang achter elkaar. Heb je echt elke dag ondersteuning nodig? Dan is het misschien verstandig om daar een geschikt supplement op uit te kiezen.

Meer voedingssupplementen voor je gezondheid!

Wil jij meer doen voor je gezondheid? Focus je dan ook op andere voedingssupplementen zoals vitamines, mineralen en spoorelementen, omega 3 vetzuren, eiwitten, fytonutriënten (planten, kruiden en specerijen) en superfoods.

Persoonlijk ben ik fan van ayurvedische supplementen, energetische supplementen en homeopathische supplementen. Daarnaast hebben probiotica en postbiotica supplementen ook een bewezen positief effect op je gezondheid.

Door de jaren heen hebben concentratie pillen en nootropics van bijvoorbeeld Mindscopic ook veel meer bekendheid verkregen. Vegan supplementen van Orangefit zijn al jarenlang niet meer weg te denken uit het supplementenlandschap.

De meeste voedingssupplementen zijn tegenwoordig verkrijgbaar als supplementen abonnement of vitamine abonnement bij Vitaily, Viteezy, Atida Pure, DailyVita en Specialized Vitamins en vind je terug op onze website. Kwalitatieve supplementen koop je ook bij Vitals, Bonusan, Vitakruid, Orthica, AOV, Consiouz Supplements of Flinndal.

Voedingssupplementen gaan verder dan enkel vitamines en mineralen. Denk namelijk ook eens aan glucosamine, guarboonvezels, Lactobacillus rhamnosus GG, luteïne supplementen, psylliumvezels, pterostilbeen supplementen en quercetine supplementen. De mooie en krachtige merken bieden ook resveratrol supplementen, zeaxanthine supplementen, relax supplementen, supplementen voor rust en ontspanning, prostaat supplementen, oog supplementen en cholesterolverlagende supplementen. Al jarenlang zijn populair sportsupplementen, beauty supplementen, anti-aging supplementen en afslankpillen.

Zit je juist wat minder lekker in je vel dan zijn supplementen somber gevoel, supplementen prikkelbaar gevoel, supplementen neerslachtig of supplementen depressie wellicht een oplossing. Ook rustgevende supplementen en Q10 supplementen kunnen een waardevolle toevoeging zijn.

Wil je meer weten over al deze voedingssupplementen? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn voor je gezondheid én waar ze het beste kan kopen. Je kan bij al onze partners met een gerust hart je supplementen bestellen. In veel gevallen zelfs met een leuke korting! Ik ben benieuwd welke supplementen jij in huis gaat halen!

Beste Concentratie Pillen Review 5x Test

Meest gestelde vragen over concentratie pillen

Heb jij na het lezen van dit artikel nog vragen over concentratie pilletjes? Wil jij weten hoe tabletten voor concentratie in het lichaam werken en of er een verschil is tussen supplementen concentratieproblemen en focusproblemen? Dan nodig ik je uit om de meest gestelde vragen hieronder door te lezen. Daar vind je de antwoorden!

Wat is de beste concentratiepil? 

De beste concentratiepil is misschien niet voor iedereen dezelfde. Toch kan ik na het vergelijken van al deze tabletten concentratie wel stellen dat Vitakruid Geheugenformule de beste keuze is. Dit is namelijk een natuurlijk supplement met effectieve, veilige ingrediënten. Het is niet de voordeligste optie, maar hij doet wel wat hij belooft. Bovendien zijn er regelmatig kortingsacties bij dit merk, waardoor je toch concentratie pillen korting scoort. Verder is Vitakruid Geheugenformule geschikt voor vegetariërs en vrij van allerlei onnodige toevoegingen. Een gezonde keuze voor je brein, dus!

Hoe werken concentratie pillen in het lichaam?

Hoe concentratie pillen in het lichaam werken, is verschillend. Natuurlijke supplementen bevatten ingrediënten, zoals vitamines, die de hersenen stimuleren. Zo is van vitamine B12 bijvoorbeeld bekend dat het een gunstige werking heeft op de hersenen en het zenuwstelsel. In veel concentratie pillen zit bijvoorbeeld ook vitamine B1 of een andere B-vitamine. Samen met antioxidanten en plantenextracten vormen zij een krachtige formule die de cognitieve prestaties verbetert en voor meer concentratie zorgt.

Is er een verschil tussen concentratie pil en focus pil?

Nee, er is eigenlijk geen verschil tussen een concentratie pil en een focus pil. Je concentreren en focussen, betekenen namelijk hetzelfde. Soms wordt zo’n supplement een concentratiepil genoemd en andere keren wordt het als focuspil beschreven. Uiteindelijk maakt dit dus niet uit, want de werking is hetzelfde. Weet wel dat er verschillen zijn in kwaliteit en effectiviteit. Daarom vond ik het belangrijk om concentratie pillen te vergelijken in deze test. Ik heb ook ontdekt wat de beste concentratie pil van dit moment is. Meer naar boven in dit artikel vind je het antwoord!

Mag iedereen concentratiepillen nemen?

In principe mag iedereen concentratiepillen nemen. Ze zijn namelijk zonder recept verkrijgbaar bij de drogist en bij de apotheek. Als je bepaalde medicatie gebruikt, dan kan er voor jou een uitzondering gelden. Het is dan aan te raden om eerst te overleggen met je huisarts. Over het algemeen zijn concentratiepillen veilig, mits ze van natuurlijke ingrediënten gemaakt zijn. Het is belangrijk om de aanbevolen dosering nooit te overschrijden. Slik je ook andere supplementen? Houd er dan rekening mee dat je de maximale hoeveelheid van vitamines per dag in de gaten moet houden. Te veel van bepaalde vitamines kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

Wanneer zijn concentratiepillen interessant?

Concentratiepillen zijn vooral interessant wanneer jij je moeilijk kunt focussen. Denk aan het moeilijk kunnen uitvoeren van bepaalde taken, je niet kunnen focussen op je werk of je aandacht er niet bij kunnen houden wanneer je studeert. In al die situaties kan een concentratiepil de uitkomst bieden. Je wordt er mentaal namelijk scherper door, je krijgt meer energie en daardoor kun je concentratietaken makkelijker en langer volhouden. (1)

Conclusie beste concentratie pillen 2023 

Charlotte Anne (Orthomoleculair Therapeut)

Charlotte Anne (Orthomoleculair Therapeut)

Charlotte Anne (roepnaam Lotte) is werkzaam in haar eigen praktijk als orthomoleculair therapeut. Ze begeleidt mensen met gezondheidsklachten zoals: huidklachten (acne, psoriasis, eczeem), hormonale klachten, burn-out, overgewicht, darmklachten (PBD, leakygut, spijsverteringsklachten) en vermoeidheid. Dit doet Lotte door middel van labtesten, voedingsadviezen, leefstijltips en een goede mindset. Meer over Charlotte Anne? >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste Concentratie Pillen | Review (2023) | 5x Test!

Laat een reactie achter

Op zoek naar de beste Concentratie pillen?

Kies dan voor: Vitakruid Geheugenformule

Op zoek naar de beste Concentratie pillen?

Kies dan voor: Vitakruid Geheugenformule