In dit artikel

Beste Calciumtabletten Review (2022) 5x Calcium Test!

Beste Calciumtabletten | Review (2022) | 5x Calcium Test!

In dit artikel

Heb jij te weinig calcium in je lichaam? Hoeveel calcium per dag nodig is, verschilt een beetje per persoon. Toch is het bij een calcium tekort verstandig om calcium tabletten te slikken of calcium kauwtabletten te nemen. Maar wat doet calcium precies en hoe kun je producten met calcium vergelijken? Ik deed een calcium test om jou hierbij te helpen. Laten we beginnen met dit artikel over verschillende calciumtabletten en ontdek de beste calcium voor jou!

Beste Calcium Tabletten 2022: Mijn selectie

 1. Beste Calcium+ tabletten – Nutribites Calcium+
 2. Beste Calcium Kauwtablet – Flinndal Calcium Kauwtablet
 3. Beste Calcium Citraat – Swanson Citrate 200mg
 4. Beste Calcium+ capsules – Niche 4 Health Calcium plus

Calciumtabletten vergelijken; hoe doe ik dat?

Om te bepalen wat de beste calcium is, heb ik verschillende calcium tabletten vergeleken. Ik lette onder andere op de werking van een product bij laag calcium, de prijs en eventuele verzendkosten. Maar ik keek ook naar hoe effectief bepaalde calciumtabletten zijn op basis van calcium ervaringen van mensen met een lage calcium. En welk product geeft het meeste gebruiksgemak bij een calcium tekort? Dat heb ik allemaal voor je uitgezocht. Lees maar mee.

1. Nutribites Calcium+ – Beste calcium+ tabletten

Nutribites Calcium+ is een calcium product in de vorm van calciumtabletten. Het zijn vegetarische calcium tabletten die helpen tegen een calcium tekort. Of jij te weinig calcium in je lichaam hebt, kun je aan verschillende symptomen merken. Bij een lage calcium heb je bijvoorbeeld tintelingen of een doof gevoel in je vingers, tenen en mond. Ook een droge en jeukende huid of extreme vermoeidheid kunnen aantonen dat je laag calcium hebt.

Beste Calciumtabletten Review (2022) 5x Calcium Test!

Met Nutribites Calcium+ voorkom je een calciumtekort. Wat doet calcium in een product als dit? Het zorgt voor sterke botten en tanden, soepele spieren en gewrichten en het heeft een gunstige invloed op de hartspier. Ook is het goed voor je energieniveau, ter ondersteuning van de bloedstolling en voor de aanmaak van nieuwe cellen en weefsels.

Hoeveel calcium per dag nemen? Het advies van Nutribites is als volgt: neem elke dag twee calcium tabletten. Je kunt Nutribites calcium kopen voor €22,95 voor 60 tabletten. Hier doe je 30 dagen mee.

Voordelen Nutribites Calcium+

Vegetarische calcium tabletten;
Nutribites Calcium+ is een natuurlijke formule;
Verrijkt met magnesium, zink, vitamine D en vitamine K en hyaluronzuur;
Goed opneembaar in het lichaam;
Relatief voordelige calciumtabletten;
Je hebt 60 dagen bedenktijd en garantie.

Nadelen Nutribites Calcium+

Je moet twee tabletten per dag innemen;
Tot een bestelwaarde van €40 betaal je verzendkosten.


Klik hier voor de beste deal

2. Flinndal Calcium Kauwtablet – Beste calcium kauwtablet

Kies Flinndal Calcium Kauwtablet als je er niet van houdt om calcium tabletten door te slikken. Je kunt je calcium tekort namelijk ook aanvullen met calcium kauwtabletten! Deze zijn goed opneembaar, omdat ze bestaan uit calcium citraat. Bovendien bevatten ze ook vitamine D en hebben deze calciumtabletten een lekkere sinaasappelsmaak als je erop kauwt.

Beste Calciumtabletten Review (2022) 5x Calcium Test!

Houd je botten en tanden sterk en profiteer van de andere calcium voordelen door Flinndal calcium kauwtabletten te kopen. Je kunt deze calcium bestellen voor €9,51 voor 30 kauwtabletten of voor €23,65 voor 90 kauwtabletten. Kies je voor herhaalgemak, dan geniet je van nog meer calcium korting (geen calcium kortingscode nodig). Aan één Flinndal Calcium Kauwtablet per dag heb je voldoende bij een gezond en gevarieerd eetpatroon. Met kortingscode ‘GROEI‘ krijg je 10% Flinndal korting.

Voordelen Flinndal Calcium Kauwtablet

Geen onnodige toevoegingen;
Calcium kauwtabletten met sinaasappelsmaak;
Bevat ook vitamine D;
Verantwoorde dosering calcium (300 mg per tablet);
Goed opneembaar in het lichaam dankzij calcium citraat.

Nadelen Flinndal Calcium Kauwtablet

Je krijgt pas gratis verzending bij een grotere bestelling of wanneer je kiest voor herhaalgemak;
Je hebt wel 2 tot 3 tabletten per dag nodig als je veganistisch eet.


Klik hier voor 10% korting met kortingscode ‘GROEI’

3. Body&Fit Swanson Citrate 200mg – Beste calcium citraat

Ben je op zoek naar een calcium product om jouw calcium tekort aan te vullen en vind je het niet erg om daarvoor twee keer per dag calcium tabletten voor in te nemen? Kies dan voor Body&Fit Swanson Citrate 200mg. Elk calciumtablet bevat 200mg calcium citraat, een goed opneembare vorm van dit supplement.

Beste Calciumtabletten Review (2022) 5x Calcium Test!

Dit product is ontwikkeld door Swanson, een merk dat hoogwaardige kwaliteit en service vooropstelt. Het gebruikt de beste ingrediënten en supplementen worden onder goede werkomstandigheden ontwikkeld. Je kunt Swanson Citrate 200mg calcium bestellen voor slechts €5,99 voor 60 calcium tabletten. Dat is voldoende voor één maand gebruik en het helpt je je calciumtekort aan te pakken.

Voordelen Swanson Citrate 200mg

Extra voordelige calciumtabletten;
Goed opneembare calcium (calcium citraat);
Met 200mg calcium per capsule;
Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis.

Nadelen Swanson Citrate 200mg

Je moet 2 capsules per dag innemen;
Tot een bestelwaarde van €35 betaal je verzendkosten bij Body&Fit.


Klik hier voor de beste deal

4. SuperFoodies Niche 4 Health Calcium plus – beste calcium+ capsules

SuperFoodies Niche 4 Health Calcium Plus is het beste calcium supplement voor wie op zoek is naar een complete formule. Deze calciumtabletten bevatten naast calcium namelijk ook magnesium, vitamine K2 en vitamine D3. Bovendien is deze calciumsuppletie glutenvrij en zuivelvrij, waardoor ook vegetariërs en veganisten het kunnen gebruiken.

Beste Calciumtabletten Review (2022) 5x Calcium Test!

Neem 3 capsules Niche 4 Health Calcium Plus capsules per dag in met een glas water. Zo hef je dat calcium tekort snel op. Je kunt deze calcium kopen voor €21,50 voor 90 capsules. Hier doe je een maand mee.

Voordelen SuperFoodies Niche 4 Health Calcium Plus

Extra calcium korting als je meerdere verpakkingen koopt;
Complete formule met calcium, magnesium, vitamine D3 en vitamine K2;
Glutenvrij;
Geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Nadelen SuperFoodies Niche 4 Health Calcium Plus

Je moet 3 calciumtabletten per dag innemen;
Je betaalt verzendkosten tot een bestelwaarde van €59.


Klik hier voor de beste deal

5. Vitamines per post Calcium Plus

Op nummer 5 staan calciumtabletten van Vitamines per post Calcium Plus. Heb je een calcium tekort, dan helpen deze calcium pillen met hoogwaardig calcium citraat om dit op te lossen. Er zitten onder andere magnesium, zink, vitamine D3, koper en mangaan in. Is je calcium te laag en ben je op zoek naar vegetarische calcium bisglycinaat capsules, dan is dit het product voor jou.

Beste Calciumtabletten Review (2022) 5x Calcium Test!

Neem twee keer per dag 1 tot 2 capsules Vitamines per post Calcium Plus om de voordelen van dit calcium product zo goed mogelijk te ervaren. Bij Vitamines per post betaal je in verhouding minder wanneer je meer van dezelfde producten koopt. Zo kun je een grotere voorraad calcium tabletten inslaan en je calciumtekort voor lange tijd oplossen. Voor een verpakking van 60 capsules betaal je €12,95.

Voordelen Vitamines per post Calcium Plus

Goed opneembare vorm van calcium (hoogwaardig calciumcitraat);
Vegetarische calcium tabletten;
Gratis bezorgen door heel Nederland (past door de brievenbus);
Voordelige calcium tabletten;
Hoe meer verpakkingen je koopt, des te meer calcium korting je krijgt.

Nadelen Vitamines per post Calcium Plus

Kan laxerend werken wanneer je er te veel van neemt.


Klik hier voor de beste deal

Mijn beste calcium tabletten van 2022

Nu ik alle calcium producten besproken heb, wordt het tijd om een winnaar te kiezen. Wat zijn de beste calciumtabletten voor mij? Onder andere gebaseerd op de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid calcium tabletten per product (ADH calcium) en de calcium tekort ervaringen van mensen die deze producten ook gebruiken, heb ik een winnaar gekozen. 

Beste Calciumtabletten Review (2022) 5x Calcium Test!

Voor mij is dat zonder twijfel Nutribites Calcium+. Deze calcium tabletten werken heel goed tegen een calciumtekort. Bovendien zijn ze vegetarisch, natuurlijk en goed opneembaar in het lichaam. Waar is calcium goed voor van Nutribites? In principe voor heel veel lichaamsfuncties en -processen, omdat de tabletten ook verrijkt zijn met vitamine D en K, zink, magnesium en hyaluronzuur. Bovendien zijn het goedkope calciumtabletten en heb je 60 dagen de tijd om ze te testen. 


Klik hier voor de beste deal

Calcium ervaringen en reviews

Ben je benieuwd naar de calcium ervaringen van andere mensen? Ik zocht van alle calciumtabletten reviews op. Mensen met een calcium tekort die zo’n calcium supplement testten, hebben hier namelijk over geschreven. Zo kun je beter ontdekken welke calcium tabletten (bijvoorbeeld calcium vegan tabletten) bij jou passen. 

Nutribites Calcium+ review

Vera zegt: “Ik gokte dat ik een calciumtekort zou hebben, want qua calcium in voeding eet ik niet altijd genoeg. Ik ben vegetariër en sowieso een moeilijke eter. Dankzij Nutribites Calcium+ voel ik mij veel sterker en fitter. Ik heb dus het idee dat ze goed hun werk doen!”

Flinndal Calcium Kauwtablet review

“Ik kan geen pillen doorslikken, maar calcium citraat was wel een supplement dat ik wilde nemen om mijn lichaam te helpen. Toen ik Flinndal Calcium Kauwtablet ontdekte was dat voor mij de oplossing. Ik neem dit elke dag en de smaak is prettig en het kost mij zo helemaal geen moeite”, vertelt Ron.

Beste Calciumtabletten Review (2022) 5x Calcium Test!

Body&Fit Swanson Citrate 200mg ervaring

De review van Mandy luidt: “Ik merk dat ik soms calciumtekort heb en dit product helpt me om dat aan te vullen. Ook hebben ze vaak een calcium aanbieding bij Body & Fit waardoor ik Swanson Citrate 200 mg calcium voordelig kan kopen.” 

Ook Sven is enthousiast over Swanson Citrate 200mg. “Ik kocht dit op aanraden van een vriend. Ik sport veel en ik eet weinig zuivel, want ik vind dat niet echt lekker. Ondanks dat ik eiwitshakes neem, zei die vriend dat calcium tabletten nemen ook nodig is. Ik moet zeggen dat deze heel goed bevallen. Ik zal daarom als ze op zijn zeker nog een keer bestellen.”

SuperFoodies Niche 4 Health Calcium plus review

De calcium review van Anna over SuperFoodies Niche 4 Health Calcium plus is ook positief. “Handig supplement dat precies doet wat ik ervan had verwacht. Ik kan een calcium tekort zo tegengaan, ook als ik geen melk drink en andere zuivelproducten eet.”

Vitamines per post Calcium Plus ervaring

Een anonieme review over Vitamines per post Calcium Plus. “Wil je calcium corrigeren omdat het laag is? Ik kan Calcium Plus echt aanraden. Vitamines per post maakt supplementen nemen gemakkelijk en dit calcium tablet is geen uitzondering. Ik ben tevreden!”

Wat is calcium eigenlijk?

Als je nadenkt over de calcium betekenis en de vraag ‘wat is calcium’, dan dekt het volgende antwoord de lading. 

Calcium is kalk dat voorkomt in producten zoals kaas, melkproducten, graanproducten en groene bladgroente. Kalk is nodig om je botten en tanden sterk te houden en andere lichaamsfuncties te ondersteunen. Naarmate we ouder worden of niet voldoende calciumrijke voeding eten, kan er een calciumtekort ontstaan. Je kunt een supplement calcium nemen om je lichaam een handje te helpen. 

Zeker bij een calcium tekort is het belangrijk om te weten ‘wat is calcium’ en ‘hoe kun je een calcium tekort oplossen’. In dit artikel vind je gelukkig alle informatie die je nodig hebt, zodat jouw lichaam sterk en vitaal blijft. Ook op latere leeftijd!

Beste Calciumtabletten Review (2022) 5x Calcium Test!

Hoeveelheid calcium per dag?

Om te bepalen hoeveel calcium per dag nodig is voor een gezonde werking van het lichaam, moet gekeken worden naar de leefstijl en het voedingspatroon van iemand. Wanneer je veel sport zijn calcium en eiwitten belangrijk voor het behoud van sterke en soepele gewrichten en botten. Neem je ongeveer vier keer per dag voeding waar calcium in zit, dan zal een calciumtekort niet snel optreden. Als je dat niet redt, zijn calciumtabletten zeker behulpzaam. 

Voor mensen van 31-50 jaar geldt dat 1000 tot 2500 mg calcium nodig is per dag. Voor mensen van 51-70 jaar is er 1100 tot 2500 mg calcium nodig en voor 71 jaar en ouder geldt dat 1200 tot 2500 mg calcium nodig is. Voor zwangere vrouwen of als je borstvoeding geeft, dan is 1000 tot 2500 mg calcium per dag voldoende.

Je botten gezond houden: eet calcium rijke voeding

De meest simpele en natuurlijke manier om je sterke botten gezond te houden, is door calciumrijke voeding te eten. Voldoende calcium komt namelijk ook in voeding en dranken voor. Voedingsmiddelen bevatten calcium zijn bijvoorbeeld zuivelproducten, zoals kaas, yoghurt en melk. Ook komt het voor in graanproducten, peulvruchten, groenten en noten. Wil je een calcium tekort voorkomen, dan is het van belang om dagelijks deze producten te nuttigen. Lukt dat op de een of andere manier niet, dan is een calcium supplement een goede aanvulling op een gevarieerd eetpatroon bij onvoldoende calcium.

Beste Calciumtabletten Review (2022) 5x Calcium Test!

Calcium kopen checklist: hier moet je op letten!

Ga je calcium kopen of calcium tabletten bestellen? Hoewel het eenvoudig klinkt, is het iets meer dan alleen een calcium product in je (online) winkelmandje doen en afrekenen. Wil je op een verantwoorde manier calciumtabletten of calcium kauwtabletten nemen, dan heb ik nog wat tips voor je. Let in elk geval op de volgende punten, zodat je gegarandeerd een goede keuze maakt.

Tip 1: Bedenk of je calciumtabletten of kauwtabletten wilt

Als je moeite hebt met voldoende calcium via voeding binnenkrijgen en je zoekt een calcium supplement, denk dan na over of je die wilt doorslikken. Dat hoeft namelijk niet. Je kunt ook een calcium kauwtablet bestellen als je moeite hebt met calcium pillen slikken. 

Tip 2: Heb je echt een calcium tekort? Check dat eerst

Hoeveel voldoende calcium per dag nodig is, hangt af van hoe groot het calciumtekort in jouw lichaam is. Als jij elke dag zuivel- en graanproducten nuttigt en gezond en gevarieerd eet, is het wellicht niet nodig. Dan is er misschien helemaal geen sprake van laag calcium of calciumtekort en is calcium corrigeren niet per se nodig. Twijfel je hierover? Raadpleeg dan een arts of diëtist. Er kan altijd een bepaalde calcium test gedaan worden om te meten hoe het in jouw situatie is. Dit voorkomt dat je te weinig calcium of te veel calcium binnenkrijgt.

Tip 3: Vraag jezelf af: welk soort calcium wil je nemen?

Heb je te weinig calcium in je lichaam, dan kun je verschillende vormen van calcium nemen. Denk hierbij aan standaard calcium, maar je kunt ook voor calcium citraat kiezen. Dat is beter opneembaar in het lichaam. Ben je op zoek naar vegetarische calciumtabletten of naar calcium vegan? Er zijn allerlei mogelijkheden tegenwoordig. Kies vooral het calciumproduct dat voor jou goed voelt om je lage calcium te corrigeren. Er is niet per se een goede of foute keuze op dit gebied.

Tip 4: Bekijk wanneer je calcium moet innemen

De vraag ‘calcium tabletten, wanneer innemen?’, lijkt misschien niet zo relevant, maar dat is hij wel. Want wat doet het als je op de verkeerde tijden calcium inneemt? Vrij weinig. En dat is zonde! Je wilt namelijk wel van alle extra calcium voordelen profiteren. En dat werkt vaak het beste wanneer een supplement net voor of vlak na een maaltijd genuttigd wordt. Dan wordt het beter opgenomen door het lichaam. Lees daarom altijd de gebruiksaanwijzing of het etiket om te ontdekken wanneer en hoeveel calcium je moet innemen van bepaalde calciumsuppletie. Dit kan soms verschillen per merk of product.

Beste Calciumtabletten Review (2022) 5x Calcium Test!

Alles voor een goede gezondheid!

Wil jij een optimale gezondheid? Dan is het belangrijk om de juiste voedingssupplementen te slikken. Denk aan omega 3, visolie, algenolie, multivitamine, vitamine Cvitamine K2seleniummagnesiumvitamine D3zink, ijzer en jodium. Veel supplementen zijn ook verkrijgbaar als vegan supplementen. Daardoor kan iedereen ze nemen. Andere interessante supplementen voor je gezondheid zijn probiotica, foliumzuur B11, cranberrykrilloliekurkuma, sea moss, spirulina, magnesium bisglycinaat en Ashwagandha. Ze bieden stuk voor stuk veel gezondheidsvoordelen. Klik op de linkjes om er meer over te lezen.

Met een vitamine abonnement kun je het jezelf extra gemakkelijk maken. Bestel je favoriete vitaminen per post, bijvoorbeeld bij VitailyViteezyFlinndal of een andere aanbieder. Wil je weten wat het verschil is tussen Flinndal en Vitaily? Klik dan op de link. Ik schreef er een uitgebreide review over om je te helpen kiezen.

Beste Calciumtabletten Review (2022) 5x Calcium Test!

Meest gestelde vragen over calcium

Heb je nog vragen over calcium? Bijvoorbeeld over de werking van calcium tabletten of wat de beste calciumtabletten zijn? Of vraag je jezelf af wat er gebeurt wanneer je een calciumtekort hebt? Lees dan nog even verder. Hieronder vind je de meest gestelde vragen.

Waarom calcium tabletten slikken?

Hoe ouder je wordt, hoe minder goed je lichaam calcium kan opnemen uit voeding. Daarom zijn er bepaalde groepen mensen die een verhoogd risico lopen op een calciumtekort. Denk hierbij aan vrouwen boven de 50 jaar, mannen boven de 70 jaar, maar ook mensen die vegetarisch of veganistisch eten of mensen die niet genoeg groenten eten. En wat dacht je van kinderen in de groei, waarvan de botten nog in ontwikkeling zijn? Een supplement calcium helpt dan om toch de juiste hoeveelheid kalk of calcium in het lichaam op peil te houden. Voldoende bewegen helpt overigens ook om ontkalking van de botten tegen te gaan.

Wat zijn de beste calcium tabletten?

De beste calcium tabletten van dit moment zijn zonder twijfel Nutribites Calcium+. Deze vegetarische calciumtabletten zijn goed opneembaar in het lichaam en ondersteunen de gezondheid. Verder bevatten ze niet alleen calcium, maar ook magnesium, hyaluronzuur, zink, vitamine D en vitamine K. Ze zijn overigens ook goed voor je portemonnee, want deze calcium pillen zijn voordelig geprijsd. Je hebt 60 dagen om ze te testen, dus je loopt geen enkel risico bij het bestellen van de beste calcium tabletten.

Wat gebeurt er bij calcium tekort?

Bij een calcium tekort kunnen verschillende dingen gebeuren. Zo worden verzwakte botten sneller broos en kunnen ze sneller breken. Dit zie je vooral bij oudere mensen gebeuren. Een calciumtekort kan ook leiden tot spierpijn, spierkramp en pijnlijke botten. Het is daarom belangrijk om je lichaam van voldoende calcium te voorzien. Dit is ook belangrijk voor een goede werking van het zenuwstelsel en het behoud van een gezond energieniveau. (1)

Hoe weet ik of ik een calciumtekort heb?

Om te bepalen of er sprake is van een calciumtekort, is het belangrijk om je voedingspatroon onder de loep te nemen. Zitten er dagelijks producten in jouw voedingspatroon die zuivel bevatten? Eet je granen, noten, groenten en peulvruchten? Dan is een calciumtekort erg onwaarschijnlijk. Maar eet je daarentegen volgens een speciaal dieet of ben je vegetarisch of veganistisch? Dan kan een calcium tekort zeker optreden en is het belangrijk om dit in de vorm van een extra calcium supplement te nuttigen. Zo geef je je lichaam toch wat het nodig heeft.

Conclusie beste Calcium Tabletten 2022

Martijn

Martijn

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste Calciumtabletten | Review (2022) | 5x Calcium Test!

  Laat een reactie achter

  Op zoek naar de beste Calcium Tabletten?

  Kies dan voor: Nutribites