In dit artikel

Beste Borium Review 3x Test!

Beste Borium | Review | 3x Test!

In dit artikel

Borium is een misschien nog wat onbekend mineraal voor je. Toch heeft ons lichaam dit mineraal nodig om zonder klachten te functioneren. Wij halen borium in principe al voldoende uit onze dagelijkse voeding, maar het kan weleens voorkomen dat je lichaam er toch niet genoeg van opneemt. Dit leidt tot een borium tekort. Je kunt het tekort voorkomen of oplossen door toch voldoende voedingsmiddelen te eten waar het mineraal in zit – of je koopt borium supplementen. In dit artikel onderzoek ik wat het beste borium supplement is. Ik vergelijk een aantal aanbieders van borium met elkaar om tot een duidelijke conclusie te komen. Wil je ook borium bestellen en ben je benieuwd wat het beste borium supplement is? Lees dan snel verder. 

Beste borium van 2023: Mijn selectie 

 1. Beste borium – Vitals Elementair Borium Druppels
 2. Beste borium supplement – CellCare Mineral Essentials
 3. Beste borium element – Vitals Elementair Borium Druppels

Borium vergelijken; hoe doe ik dat? 

Om te bepalen wat het beste borium supplement is, ga ik verschillende soorten borium supplementen vergelijken. Borium vergelijken doe ik op basis van het gebruiksgemak, de prijs, de kwaliteit en borium ervaringen van klanten. Daarnaast bekijk ik of er borium kortingen zijn. Worden er borium kortingscodes aangeboden? Dan hoor je dat natuurlijk van mij! Ook vind ik het belangrijk om te onderzoeken wat de werking van borium precies is. En welke klachten leiden tot een borium tekort? Dit vertel ik je allemaal in deze blog. Als je over gaat tot borium kopen, dan is dit een handig artikel om te lezen. Doe er je voordeel mee! 

Charlotte Anne - Orthomoleculair Therapeut - Stel je vraag

1. Vitals Elementair Borium Druppels – beste borium algemeen, beste borium element

Op nummer één van deze lijst staat Vitals Elementair Borium Druppels. Dit is het beste borium supplement in het algemeen en daar zijn meerdere redenen voor. Welke dat zijn, deel ik graag met je. De borium druppels zijn bijvoorbeeld vegetarisch en veganistisch, dus voor iedereen toegankelijk om in te nemen. Deze borium druppels zijn daarnaast goed opneembaar in het lichaam, waardoor ze goed hun werk kunnen doen. Wat doen de Vitals Elementair Borium Druppels voor je lichaam? Ze helpen een eventueel borium tekort in je lichaam aan te vullen. Het helpt daarnaast voor gezonde gewrichten en botten. 

Beste Borium Review 3x Test!

Er zitten overigens alleen zuivere ingrediënten in de Vitals Elementair Borium Druppels. Het is namelijk gemaakt op basis van een zeewaterconcentraat en bevat het volledige spectrum aan spoorelementen en mineralen. Daarnaast is het zeewaterconcentraat aangevuld met pure natriumboraat. Vitals Elementair borium druppels is afkomstig komt uit Great Salt Lake, uit de Verenigde Staten.

Het wordt aangeraden om deze Vitals borium druppels 2 keer per dag in te nemen voor het beste resultaat. Het is beter om deze dosering niet te overschrijden, want te veel borium zorgt voor bijwerkingen. Borium reviews over dit product vertellen je dat de druppels fijn zijn om in te nemen, ze zijn qua smaak goed te doen en je merkt na een aantal weken al een verschil aan je botten en gewrichten. Is dit spoorelement borium toch niet naar wens en heb je spijt van je aankoop? Als de verpakking nog dicht is, dan retourneer je dit product gemakkelijk binnen 2 weken naar de webwinkel van Vitals. 

De prijs die betaalt voor Vitals Elementair Borium Druppels is €16,95 per 60 milliliter. En goed nieuws: er geldt nu een borium korting! Je krijgt 20% korting met de borium kortingscode ‘GROEI. Met deze borium kortingscode zijn deze borium druppels helemaal voordelig om aan te schaffen. Doe er dus je voordeel mee!

Voordelen Vitals Elementair Borium Druppels

✅ De prijs en kwaliteit van dit borium product zijn met elkaar in verhouding (de druppels zijn namelijk goedkoop in de aanschaf als je het vergelijkt met andere aanbieders van borium supplementen); 

✅ Vitals Elementair borium druppels zijn goed opneembaar in je lichaam; 

✅ Deze borium druppels zijn vegetarisch en tegelijkertijd veganistisch; 

✅ Je kunt deze borium druppels gemakkelijk retourneren bij de webshop van Vitals als ze toch niet bevallen; 

✅ Er zitten alleen zuivere ingrediënten in deze borium druppels;  

✅ De druppels zijn lang houdbaar. 

Nadelen Vitals Elementair Borium Druppels

❌ Het afmeten van de borium druppels is secuur werk, want je pakt al snel te veel en dan doe je ook beduidend minder lang met de druppels.


Bekijk jouw korting met kortingscode ‘GROEI

2. Vitals Elementair Multi-Trace Druppels – beste borium element

Op nummer 2 van deze borium lijst staat Vitals Elementair Multi-Trace Druppels. Deze borium druppels zijn 100 procent biologisch en veganistisch. Ze zijn goed opneembaar in je lichaam, doordat deze Multi-Trace Druppels ook andere mineralen bevatten. Je neemt het in met voedsel of met wat drinken en daardoor merk je snel de voordelen ervan. Als je de druppels consequent 2 keer per dag inneemt, dan merk je na 2 weken al een groot verschil in je gezondheid. Deze borium druppels zijn een vloeibaar multi-mineralencomplex. 

Beste Borium Review 3x Test!

Mocht je last hebben van andere tekorten, dan worden die ook aangevuld met deze druppels. Ze zijn namelijk gemaakt op basis van een zeewaterconcentraat en bevatten het complete spectrum spoorelementen en mineralen. Er zitten ook relevante doseringen van zink, koper, selenium, chroom, molybdeen en mangaan in. Het product is afkomstig uit de Verenigde Staten (het wordt gemaakt in Utah). De aangeraden dosering van de borium druppels is 2 keer per dag. Het wordt aangeraden om deze dosering niet te overschrijven, want dat kan leiden tot ernstige klachten.

De reviews over dit product geven aan dat het fijne druppels zijn, die al snel tot vermindering van klachten lijden. Vitals is een fijne aanbieder, ze verzendt snel en neemt ook producten retour als het toch tegenvalt – mits de verpakking dicht is en het product niet gebruikt is. 

De prijs van Vitals Elementair Multi-Trace Druppels is €16,95. Momenteel geldt er een borium korting. Je krijgt met de borium kortingscode ‘GROEI maar liefst 20% korting op je aankoop. 

Voordelen Vitals Elementair Multi-Trace Druppels

✅ De druppels zijn goed opneembaar in het lichaam; 

✅ Er zitten ook andere mineralen in, wat zorgt voor een snellere opname en aanpak van eventuele andere tekorten;  

✅ Het is geschikt voor veganisten en vegetariërs; 

✅ Het is een vloeibaar multi-mineralencomplex, dus er zitten veel mineralen en spoorelementen in;

✅ In deze druppels zitten alleen zuivere ingrediënten. 

Nadelen Vitals Elementair Multi-Trace druppels

❌ De druppels moet je goed afmeten voor gebruik.


Bekijk jouw korting met kortingscode ‘GROEI

3. CellCare Mineral Essentials– beste borium supplement

Als laatste in deze beste borium lijst vind je CellCare Mineral Essentials. Dit is het beste boruim supplement, omdat het makkelijk in te nemen capsules zijn. Deze capsules zijn overigens vegetarisch. Borium van CellCare Mineral Essentials bevat een ijzervrij en compleet scala aan spoorelementen en mineralen, zoals chroom, mangaan en molybdeen. 

Beste Borium Review 3x Test!

Ook zit er magnesium, calcium en zwavel in. Dit heeft je lichaam nodig om te kunnen functioneren. De complete mix van sporenelementen en mineralen zorgen voor hoogstaande en complete samenstelling, die elkaars werking versterken en ondersteunen. Deze borium capsules zijn verkrijgbaar in een verpakking van 90 of 180 capsules. CellCare Mineral Essentials is verkrijgbaar voor €55,10. Daarbij ontvang je 180 capsules. Je doet hier omgerekend 90 dagen mee, want de aanbevolen hoeveelheid is 2 capsules per dag. Neem elke ochtend en avond een capsule in met water om van de voordelen te profiteren.

Helaas is er voor CellCare Mineral Essentials nu geen borium kortingscode te vinden, maar dat betekent niet dat deze er in de toekomst niet nog aankomt. Houd de website in de gaten voor een eventuele borium korting. 

Voordelen CellCare Mineral Essentials

✅ Het zijn capsules, dus je slikt ze makkelijk door met drinken; 

✅ De capsules van CellCare Mineral Essentials zijn vegetarische capsules;         

✅ In deze capsules zitten ook andere mineralen, zoals magnesium en calcium; 

✅ De kleinste verpakking van CellCare Mineral Essentials bevat toch maar liefst 90 capsules.

Nadelen CellCare Mineral Essentials

❌ De capsules zijn duurder dan de borium druppels die andere aanbieders verkopen;  

❌ Capsules zijn sneller over de datum dan druppels, dus het is belangrijk dat je ze consequent en regelmatig inneemt.


Bekijk meer productinformatie

Mijn beste borium van 2023

Nu je over de verschillende borium supplementen hebt gelezen, ben je vast benieuwd naar mijn favoriete borium supplement. Het beste borium supplement 2023 is naar mijn mening Vitals Elementair Borium Druppels. Dit supplement bestel je gemakkelijk via de Vitals webshop (klik op een van de linkjes in dit artikel om er te komen). Verder zijn de druppels gemakkelijk in te nemen bij iets te eten of drinken. Het supplement is goed opneembaar in het lichaam en deze borium druppels zijn vegetarisch en veganistisch. 

Beste Borium Review 3x Test!

Dit borium supplement is op basis van zeewaterconcentraat gemaakt en bevat het volledige spectrum aan spoorelementen en mineralen. De Vitals Elementair Borium Druppels zitten in een verpakking van 60 milliliter en zijn te verkrijgen tegen een prijs van slechts €16,95. Je kunt zelfs een korting van 20% ontvangen met kortingscode ‘GROEI


Bekijk jouw korting met kortingscode ‘GROEI

Borium ervaringen en reviews 

Wil je ook borium kopen, maar twijfel je nog over wat het beste borium supplement is? Ik heb hieronder een aantal borium reviews voor je verzameld. Lees ze rustig door. Het is namelijk handig als je borium bestellen gaat, dat je ook op de hoogte bent van wat andere gebruikers ervan vinden. 

Vitals Elementair Borium Druppels review

Willem heeft Vitals Elementair Borium Druppels gekocht en hij vertelt hier het volgende over in een review: “Ik heb op aanraden van een vriend Vitals Elementair borium druppels gekocht. Ik ben hier erg blij mee, ik ben namelijk een man boven de 40 en het ‘man zijn’ werkte iets minder sinds een tijdje. Binnen 2 weken heb je gegarandeerd succes met deze druppels. Ik ben er erg blij mee.”

“Op YouTube had ik gezien dat de Amerikaanse dokter Eric Berg dit supplement adviseert voor al je gewrichten. Sinds ik één keer per dag de druppels van Vitals Elementair borium gebruik, merk ik het verschil. Mijn knieën voelen een stuk beter aan,” vertelt Fien na het gebruik van het borium supplement van Vitals. 

Beste Borium Review 3x Test!

Vitals Elementair Multi-Trace druppels review

Mieke vertelt in een review het volgende over de Vitals Elementair Multi-Trace druppels: “Ik had er een hard hoofd in dat deze druppels ervoor gingen zorgen dat ik geen klachten meer had. Maar ik ben verbaasd, binnen een aantal weken was ik van mijn klachten af. Mijn gewrichten voelen een stuk sterker aan. Dat alleen door 3 keer per dag deze druppels te gebruiken.”

“Het zijn fijne druppels. Als je dit een aantal weken neemt, 2 keer per dag, dan merk je snel het verschil. Ik merkte dat mijn botten wat soepeler werden, ik ervaarde minder pijn,” vertelt Hans over Vitals Elementair Multi-Trace druppels.

CellCare Mineral Essentials ervaring 

“Ik had verschillende klachten en dat duidde op een borium tekort. Na het gebruik van CellCare Mineral Essentials een aantal weken lang, waren de klachten zo over. Dit had ik niet verwacht. Ik ben dus zeer tevreden,” vertelt Joop na gebruik van CellCare Mineral Essentials. 

Miranda vertelt ook over haar ervaring met de capsules van CellCare Mineral Essentials: “Ik ben zeer tevreden. CellCare Mineral Essentials werd geadviseerd door mijn huisarts. Het is gebruiksvriendelijk, handige verpakking en mijn borium tekort symptomen waren zo weg.” 

Beste Borium Review 3x Test!

Wat is borium precies? 

Als je nog in het onderzoekstadium bent en je wilt eerst weten wat borium precies is, dan vertel ik je dat graag. Dus wat is borium? Borium is een mineraal– niet zo heel bekend bij de meeste mensen, maar wel een essentieel mineraal dat nodig is voor een goede gezondheid. Het borium element is namelijk belangrijk voor het behoud van gezonde gewrichten en botten. Ook is de borium werking nauw betrokken bij het vetmetabolisme, de energiewisseling en de afweer van de hersenfunctie. Daarnaast ondersteunt borium het lichaam bij de aanmaak van geslachtshormonen en vitamine D. 

De borium werking is ook nuttig voor de magnesium- en calciumstatus in het lichaam en het verlaagt de fosforspiegel. In principe zit borium in verschillende voedingsmiddelen die je via je dagelijkse voeding normaal gesproken al binnenkrijgt. Het zit namelijk in appels, aardappelen, pastinaak, honing, wijn, biergist, pinda’s, hazelnoten, dadels, wortelen, tomaten, rozijnen, pruimen en peulvruchten. In de natuur tref je het dus al aan in water en in voedsel. Krijg je toch niet genoeg borium binnen? Dan is een borium supplement een goede toevoeging aan je dagelijkse eetpatroon. 

Welke klachten duiden op een borium tekort? 

Borium krijg je in principe binnen via je dagelijkse voeding, maar het kan natuurlijk voorkomen dat dit niet het geval is. Dan biedt een borium supplement een goede uitkomst. Borium supplementen zijn verkrijgbaar in tabletten, druppels of capsules. Je gebruikt de supplementen als je de volgende borium tekort symptomen ervaart: 

 • Botaandoeningen;
 • Groeiproblemen;
 • Artritis (je ervaart dan ontstoken gewrichten);
 • Verhoogde homocysteïnespiegel;
 • Schimmel- en bacteriële infecties.

Borium supplementen neem je bijvoorbeeld als je last hebt van de bovenstaande klachten of als je je algehele gezondheid wilt verbeteren. Een borium supplement is namelijk een hele goede toevoeging aan je dagelijkse voeding. Het is voor sporters ook interessant, want door het innemen van borium vergroot je je spierkracht. En mensen die een verminderende botdichtheid hebben, plukken er de vruchten van.

Het chronisch innemen van te veel borium kan schadelijk zijn. Als je te veel tabletten of druppels inneemt per dag, leidt dat bijvoorbeeld tot braken, diarree en/of huiduitslag. Dus houd je aan de aanbevolen dosering die op de verpakking staat. Borium is in principe veilig tot 20 milligram per dag. Raadpleeg altijd een arts om de juiste hoeveelheid voor jouw situatie te bepalen, maar ook als je nog vragen hebt over dit supplement terwijl je bijvoorbeeld medicatie neemt.

Beste Borium Review 3x Test!

Even voorstellen: Charlotte Anne, orthomoleculair therapeut

Mijn naam is Charlotte Anne (roepnaam Lotte) en ik ben werkzaam als orthomoleculair therapeut om mensen te begeleiden naar de beste versie van zichzelf. Daarbij staat een gezond leven centraal. Één waarin men zich fit, gelukkig en vrij van klachten voelt. Dat kan iedereen naar mijn mening bereiken door te leren voelen wat hij of zij nodig heeft. Dan ga je namelijk leven vanuit je ware kern. 

Na een jarenlange zoektocht en last te hebben van allerlei “vage” buikklachten, maar ook vermoeidheids- en huidklachten (psoriasis), ging ik op onderzoek uit. Ik ben me toen helemaal gaan verdiepen in de orthomoleculaire geneeskunde. Inmiddels voel ik mezelf fit en vol energie, want ik weet wat ik kan eten en wat ik beter kan vermijden. En nu wil ik jou ook helpen! 

Charlotte-Anne-Orthomoleculair-Therapeut

Tijdens een intakegesprek zullen we samen je leefstijl, voeding en lichamelijke klachten onder de loep nemen. Ook zet ik ( als dat nodig is) een labtest in om inzicht te krijgen in jouw waardes. Ik vind het belangrijk om te kijken naar jouw persoonlijke situatie, want ieder mens is uniek. Je kunt bij mij terecht voor verschillende trajecten/consulten. Kijk welk onderdeel van mijn aanbod bij jou past! Of neem contact met mij op om het samen te bespreken. 


Klik hier voor persoonlijk advies

Borium kopen checklist: hier moet je op letten!

Misschien ben je al zover dat je druppels of capsules van borium kopen gaat. Of misschien wacht je nog even met borium bestellen, omdat je meer wilt lezen. Vandaar de onderstaande checklist! Er zijn zoveel aanbieders van borium supplementen, dat ik me zo kan voorstellen dat het lastig is om te bepalen op welke punten je precies moet letten bij de aanschaf van borium. Denk in elk geval aan de volgende punten.

Heb je echt een borium tekort? Of neem je borium om je sportprestaties te verbeteren? Heb je van het spoorelement borium een tekort, dan zorgt dat vaak voor lichamelijke klachten, zoals botaandoeningen, schimmel- en bacteriële infecties of groeiproblemen. Maar een langdurig te veel aan borium is ook niet goed voor je lichaam en geeft ook klachten. Laat je daarom goed voorlichten en raadpleeg eventueel een arts.

Hoe wil je het supplement innemen? Borium is namelijk te koop in de vorm van tabletten, druppels of capsules. Kies wat voor jou het fijnste is. Misschien heb je moeite met capsules en tabletten doorslikken, dan kun je beter voor druppels kiezen.

Eet je vegetarisch of veganistisch? Let dan ook goed op bij de aanschaf van borium, want niet alle capsules, druppels of tabletten zijn vegetarisch of zelfs veganistisch. En zijn de prijs en kwaliteit in verhouding met elkaar? Je hoeft namelijk niet onnodig veel te betalen voor zo’n supplement. Check ook of er een borium kortingscode geldt. Het is altijd fijn als je geld kunt besparen!

Beste Borium Review 3x Test!

Meer mineralen en spoorelementen voor je gezondheid!

Wil jij meer doen voor je gezondheid? Focus je dan ook op andere voedingssupplementen zoals vitamines, mineralen en spoorelementen, omega 3 vetzuren, eiwitten, fytonutriënten (planten, kruiden en specerijen) en superfoods.

Minerealen en spoorelementen zijn er tegenwoordig in heel veel varianten. Denk bijvoorbeeld aan ijzer, koper, calcium, zink, kalium en borium. Persoonlijk ben ik groot fan van magnesium citraat en magnesium bisglycinaat. Ben je daar al bekent mee?

Ook jodium, selenium, fosfor, natrium, chloor, mangaan, molybdeen, chroom, multi mineralen en fluoride behoren tot de familie der mineralen en spoorelementen.

Wil je meer weten over al deze mineralen en spoorelementen? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn voor je gezondheid én waar ze het beste kan kopen. Je kan bij al onze partners met een gerust hart je supplementen bestellen. In veel gevallen zelfs met een leuke korting! Ik ben benieuwd welke supplementen jij in huis gaat halen!

Beste Borium Review 3x Test!

Meest gestelde vragen over borium

Heb je nog vragen over borium? Ik heb de meest gestelde vragen over borium voor je verzameld en beantwoord. Mocht je nog andere vragen hebben over een borium supplement, laat dan even een reactie achter! 

Wat is het beste borium supplement?

Het beste borium supplement van dit moment is in mijn ogen Vitals Elementair Borium Druppels. Dit product, op basis van natuurlijke ingrediënten, bevat een volledig spectrum aan spoorelementen en mineralen. Vitals Elementair Borium Druppels bevatten geen onnodige toevoegingen. Ze zijn verder goed opneembaar in het lichaam; hierdoor verminderen je klachten vrij snel. Daarnaast betaal je een goede prijs voor deze borium druppels (je ontvangt 60 milliliter voor €16,95).

Waar koop je borium?

Borium koop je in verschillende webwinkels of in gezondheidswinkels. Maar ook gewoon online! Ik heb het je extra gemakkelijk gemaakt door linkjes naar de producten toe te voegen aan deze tekst. Klik er simpelweg op om te bestellen. Borium supplementen zijn te verkrijgen in de vorm van druppels, tabletten of in capsules.

Waarom is borium belangrijk voor je lichaam? 

Het is belangrijk om voldoende borium in je lichaam te hebben, want borium zorgt voor gezonde gewrichten en botten. Daarnaast ondersteunt borium de aanmaak van het geslachtshormoon en vitamine D. Ook zorgt borium voor een goed vetmetabolisme, een gezonde hersenfunctie en goede energiestofwisseling. Het heeft ook een positieve invloed op je calcium-, magnesium- en koperstatus. Het is daarom belangrijk om de dagelijkse dagdosis van 3 milligram per dag te behalen en het niveau zo op peil te houden.

Is te veel borium schadelijk voor je? 

Ja, te veel borium innemen is schadelijk. Een inname van borium van 1 tot 20 milligram per dag is veilig. Neem je echter chronisch te veel borium, dan leidt dat in sommige gevallen tot anorexia, indigestie, haaruitval en dermatitis. Als je doseringen tot 20 milligram per dag neemt, dan hoef je geen bijwerkingen te verwachten. Als je klachten hebt die duiden op een borium tekort, ga dan in gesprek met een deskundige. Die kan je goed vertellen of je het supplement borium echt nodig hebt. 

Waar zit borium in? 

Borium zit in verschillende voedingsmiddelen. Je vindt het veelal terug in groentes, zoals tomaten, aardappelen, pastinaak en wortelen. Maar borium zit ook in rozijnen, peren, dadels, hazelnoten, pinda’s honing, wijn, biergist, appels en pruimen. Als je deze voedingsmiddelen eet en drinkt, dan krijg je waarschijnlijk al voldoende borium binnen. Maar let op: het hangt wel af van de grond waarop de voedingsmiddelen zijn verbouwd, of er voldoende borium in zit. Heb je een borium tekort of denk je dat je dat hebt door borium tekort symptomen? Dan kan een borium supplement de oplossing bieden. (1)

Conclusie beste borium van 2023 

Charlotte Anne (Lotte) de Vries (Orthomoleculair Therapeut)

Charlotte Anne (Lotte) de Vries (Orthomoleculair Therapeut)

Charlotte Anne de Vries (1998), een toegewijde orthomoleculair therapeut, staat beter bekend als Lotte. In haar eigen praktijk helpt zij cliënten met uiteenlopende gezondheidsklachten, waaronder huidproblemen (zoals acne, psoriasis en eczeem), hormonale problemen, burn-out, overgewicht, darmklachten (PBD, leakygut, spijsverteringsklachten) en vermoeidheid. Haar aanpak combineert labtesten, voedingsadviezen, leefstijltips en een positieve mindset. Als je meer wilt weten of als je hulp nodig hebt, kun je haar bereiken via lotte@jouwpersoonlijkegroei.nl of bellen naar 033-2022144 tijdens kantooruren. Blijf op de hoogte van haar inzichten en tips door Lotte te volgen op LinkedIn en Instagram. Meer advies van Charlotte Anne (Lotte) de Vries
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste Borium | Review | 3x Test!

Laat een reactie achter