In dit artikel

Beste Calcium Alternatief Review

Beste Body en Fit Calcium Alternatief | Review (2023) | 5x Test!

In dit artikel

Zoek je een alternatief voor Body en Fit Calcium tabletten? Na grondig onderzoek, ontdekte ik dat veel van de goedkopere supplementen geen calcium bevatten. Hoe dat mogelijk is en welke supplementen dan het beste Body en Fit calcium alternatief vormen? Dat vertel ik je graag in dit artikel.

Kort samengevat:

Het beste Body en Fit calcium alternatief van 2023 is Nutribites Calcium+. Dit merk heeft een hoge, maar veilige dosering calcium en is goed betaalbaar.

Body en Fit Calcium alternatieven vergelijken; hoe doen we dat?

De eerste stap is een gedetailleerde analyse van elk product. Daarbij let ik op de hoeveelheid calcium, de aanwezigheid van andere vitamines en mineralen, en natuurlijk op de prijs. Ook vergelijk ik elementen zoals het formaat en de beschikbaarheid, om een goed beeld te krijgen van wat elke optie te bieden heeft. Bovendien lezen we ook wat gebruikerservaringen en reviews voor een compleet beeld van de werking van elk supplement.

Beste Calcium Tabletten Body en Fit alternatief Keuzehulp

ProductAdviesprijsPer dagToevoeging(en)
1. Nutribites€22,95€0,77D3, K2, zink, magnesium, mangaan
2. Vitals€29,95€1D3, K2 en magnesium
3. Vitakruid€24,95    €0,25 – €0,76D3 en rode algen
4. Orthica€13,95€0,47Magnesium en zink
5. AOV€30,50€0,34Magnesium en zink pidolaat

1. Nutribites Calcium+

Nutribites Calcium+ is perfect voor mensen die gezond en actief willen blijven. Versterk je botten, tanden en spieren met dit voedingssupplement dat natuurlijke ingrediënten bevat. De supplement bevat Aquamin® Calcium, een zeer opneembare vorm van calcium. Daarnaast bevat het magnesium, vitamine K2 en D3 die bijdragen aan de inzetbaarheid van calcium. Pluspunt is dat Nutribites Calcium+ ook Biocell® collageen type II bevat. Dit is een natuurlijke, gepatenteerde vorm van collageen met hyaluronzuur wat een synergetisch effect heeft. Het bevat geen onnodige toevoegingen.

Beste Body en Fit Calcium Alternatief Review

Ik heb Nutribites Calcium+ als nummer 1 gekozen, omdat het niet alleen goed is voor je botten, maar ook helpt om je tanden sterk te houden en je spieren ondersteunt. Dit product legt echt de nadruk op gezondheid en welzijn. Niet te vergeten, de toevoeging van collageen type II en hyaluronzuur geeft Nutribites Calcium+ echt de voorsprong op andere vergelijkbare producten in de markt. En de vitamines D3 en K2 zijn aanwezig in de biologisch actieve vorm. Daardoor zijn ze extra goed opneembaar!

Nutribites Calcium+ heeft echt een verschil gemaakt in mijn dagelijks leven. Deze complete formule is specifiek ontwikkeld om mijn botten, tanden en spieren te ondersteunen. Wat ik enorm waardeer aan Nutribites Calcium+ is dat het geen kunstmatige kleuren, suiker, soja, synthetische smaken of GMO’s bevat. Met andere woorden, ik kan dit supplement veilig gebruiken zonder me zorgen te maken over mogelijk schadelijke ingrediënten. Er zitten 60 tabletten in een verpakking. Het advies is om 2 tabletten per dag in te nemen met water.

Voordelen Nutribites

✅ Versterkt botten en tanden en ondersteunt spieren;

✅ Bevat collageen type II en hyaluronzuur;

✅ Bevat alleen natuurlijke ingrediënten;

✅ Nutribites is een goed betaalbaar merk met kwalitatief hoogwaardige producten;

✅ Vrij van kunstmatige kleurstoffen, suikers, soja en synthetische smaken;

✅ Bevat D3 en K2 in de biologisch actieve vorm voor een extra goede opname.

Nadelen Nutribites

❌ Niet geschikt voor mensen met een allergie voor collageen of hyaluronzuur.


Bekijk meer productinformatie

2. Vitals Botformule pro

Verbeter je gezondheid met de krachtige vitamine- en mineraalformule van Vitals Botformule pro. Dit product is perfect voor personen die gezondheid en welzijn belangrijk vinden. Met de krachtige stoffen in de Vitals Botformule Pro, kan je ervoor zorgen dat je lichaam de voedingsstoffen krijgt die het nodig heeft om optimaal te kunnen functioneren. Het bevat K2VITAL®DELTA, een ingekapselde vitamine K2 met zeer hoge stabiliteit. De ingekapselde vorm zorgt ervoor dat de vitamine stabiel blijft en optimaal door je lichaam opgenomen kan worden. En er zittem aminozuur-gebonden en uitstekend opneembare mineralen van Albion Minerals (TRAACS®) in. Ook die zijn extra goed opneembaar.

Beste Body en Fit Calcium Alternatief Review

Vitals Botformule pro is een uitstekende keuze voor degenen die hun botten sterk willen houden. Wat dit supplement uniek maakt, is de ideale verhouding tussen calcium en magnesium, namelijk 2:1. Dit zorgt ervoor dat beide mineralen goed door het lichaam kunnen worden opgenomen. Bovendien bevat dit supplement vitamine D3 en K2, welke elk op hun eigen manier bijdragen aan de opname van calcium in de botten. Het heeft ook aminozuur-verbonden mineralen en stabiele vitamines, wat betekent dat de dosering na verwerking niet afneemt. Hierdoor wordt een goede opname en tolerantie door het lichaam gewaarborgd.

Vitals Botformule pro is een fijn supplement. Ik merk echt dat het mijn gezondheid ten goede komt. Het tweede aspect dat Vitals Botformule Pro zo bijzonder maakt, is hun inzet voor duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Dus niet alleen doen ze goed voor jouw gezondheid, maar ze dragen ook bij aan een beter milieu. Daardoor geeft het mij een extra fijn gevoel om dit supplement te kopen. Er zitten 60 tabletten in een verpakking en het advies is om 2 tabletten per dag in te nemen. Met mijn kortingscode GROEI krijg je bovendien 20% korting.

Voordelen Vitals

✅ Bevat een zeer stabiele vorm van vitamine K2 voor optimale opname en werking;

✅ Inclusief hoogwaardige mineralen die goed opneembaar zijn in het lichaam;

✅ Vrij van gluten, lactose en soja, waardoor het geschikt is voor mensen met intoleranties;

✅ Geen kunstmatige conserveermiddelen, geurstoffen, kleurstoffen of smaakstoffen toegevoegd;

✅ Geschikt voor vegetariërs;

✅ Je krijgt 20% korting met mijn kortingscode GROEI;

✅ Ruime dosering van vitamine D3 en vitamine K2 voor een gezonde balans.

Nadelen Vitals

❌In verhouding heeft dit supplement een hoge prijs per dag;

❌Niet geschikt voor mensen met bepaalde medische aandoeningen of die bepaalde medicijnen gebruiken.


Bekijk jouw korting met kortingscode ‘GROEI’

3. Vitakruid Calcium 400 & D3 Uit Rode Alg

Vitakruid Calcium 400 & D3 Uit Rode Alg onderscheidt zich van andere supplementen door hun unieke formule gebaseerd op Aquamin®, een allergeen- en GGO-vrij ingrediënt, duurzaam geëxtraheerd uit algen. Dit product combineert calcium en vitamine D3, essentiële elementen voor het behoud van sterke botten en tanden, evenals voor de ondersteuning van het spier- en zenuwstelsel. Dankzij vitamine D3 wordt calcium optimaal opgenomen uit voedsel. Het bevat bamboe – extract voor extra ondersteuning met 400 mg calcium en 5 mcg vitamine D3 per dosis.

Beste Body en Fit Calcium Alternatief Review

De Vitakruid Calcium 400 & D3 Uit Rode Alg is perfect voor kinderen en zwangere vrouwen die een hogere behoefte hebben aan calcium en vitamine D. Het is dus niet alleen gunstig is voor volwassenen, maar ook voor kinderen in hun groei- en ontwikkelingsfase. Het bevat natuurlijke calcium uit rode algen (Aquamin TG®) en vitamine D, die beiden belangrijk zijn voor het opbouwen van sterke botten bij kinderen. Een hogere behoefte aan deze voedingsstoffen wordt ook waargenomen bij zwangere vrouwen, wat de veelzijdigheid en gebruiksvriendelijkheid van dit supplement verder benadrukt.

Het Vitakruid Calcium 400 & D3 Uit Rode Alg supplement speelt een cruciale rol in het handhaven van je algemene gezondheid; van het sterk houden van onze botten tot aan de optimale werking van ons zenuwstelsel. Omdat het geschikt is voor vegetariërs en duurzaam geproduceerd is, is dit supplement een verstandige keuze voor mens én milieu. Bovendien, de sinaasappelsmaak van de kauwtabletten maakt het innemen een aangename ervaring. En het feit dat je geen tabletten hoeft door te slikken, natuurlijk! Ik vind dit daarom een heel fijn alternatief. Er zitten 100 kauwtabletten in een verpakking en het advies is om er 1 tot 3 per dag in te nemen. Gebruik je mijn kortingscode GROEI tijdens het afrekenen? Dan krijg je 20% korting op je aankoop!

Voordelen Vitakruid

✅ Natuurlijke bron van calcium uit rode algen;

✅ Voor een hogere behoefte aan calcium en vitamine D bij kinderen en zwangere vrouwen;

✅ Vrij van allergenen en GGO;

✅ Bevat vitamine D voor een optimale opname van calcium;

✅ Je krijgt 20% korting met mijn kortingscode GROEI;

✅ Bevat 400 mg calcium en 5 mcg vitamine D3 per dosis;

✅ Het zijn kauwtabletten met sinaasappelsmaak (lekker en prettiger in te nemen dan tabletten).

Nadelen Vitakruid

❌ Niet geschikt voor mensen met een allergie voor algen;

❌ Niet geschikt voor vegetariërs en veganisten, vanwege de herkomst van de rode algen.


Bekijk jouw korting met kortingscode ‘GROEI’

4. Orthica Calcium Magnesium Zink

Orthica Calcium Magnesium Zink is perfect voor actieve mensen die hun botten en spieren sterk willen houden. Het is een efficiënte aanvulling op de dagelijkse voeding voor het behoud van sterke botten en een normale spierfunctie. Deze mineralenformule bevat naast calcium ook magnesium en zink, die elk een cruciale rol spelen in het behoud van sterke botten. Bovendien dragen calcium en magnesium bij aan een normale spierfunctie en magnesium aan sterke tanden. Goed om te weten; dit supplement bevat geen onnodige vulmiddelen en bindmiddelen en het is vrij van gluten, lactose, soja-eiwit, gist, sucrose, synthetische conserveermiddelen en synthetische kleur- en smaakstoffen.

Beste Body en Fit Calcium Alternatief Review

Voor iedereen die lang actief wil blijven! Of je nu een fanatieke sporter bent of gewoon graag actief bezig bent in het dagelijks leven, deze Orthica Calcium Magnesium Zink is speciaal ontwikkeld om jou te helpen langdurig actief te blijven. Het wordt aanbevolen om deze Orthica Calcium Magnesium Zink tabletten te combineren met een multivitamine met vitamine D of extra vitamine D, aangezien vitamine D de opname van calcium in de botten verhoogt en bijdraagt aan een goede weerstand. Mensen die weinig zuivelproducten consumeren hebben ook baat bij dit supplement.

De supplementen van Orthica worden geleverd in duurzame flessen gemaakt van 100% gerecycled plastic (rPET), wat bijdraagt aan een circulaire economie. Door te kiezen voor rPET hoeft er geen nieuw plastic te worden geproduceerd en wordt er minder afval geproduceerd. Bovendien is de productie van deze supplementen ook duurzaam doordat Orthica Calcium Magnesium Zink is bovendien makkelijk in te nemen, vind ik zelf. De tabletten zijn compact. Weet wel dat het advies is om er 3 per dag in te nemen. Persoonlijk vind ik dat dan wel weer wat veel. Wat wel goed nieuws is, is dat je met mijn kortingscode GROEI 20% korting op je bestelling krijgt!

Voordelen Orthica

✅ Ondersteunt de gezondheid van botten en spieren;

✅ Werkt om langdurig actief te blijven en bevordert een gezonde levensstijl;

✅ Compacte tabletten, dus waarschijnlijk wel gemakkelijk in te nemen;

✅ Je krijgt 20% korting met mijn kortingscode GROEI;

✅ Bevat geen onnodige vulmiddelen en bindmiddelen;

✅ Vrij van gluten, lactose, soja-eiwit, gist, sucrose, synthetische conserveermiddelen en synthetische kleur- en smaakstoffen.

Nadelen Orthica

❌ Niet geschikt voor mensen met een allergie voor één van de ingrediënten;

❌ Drie tabletten per dag innemen is wel wat veel voor sommige mensen.


Bekijk jouw korting met kortingscode ‘GROEI’

5. AOV 551 Calcium Magnesium Zink Pidolaat

De AOV 551 Calcium, Magnesium & Zink Pidolaat is de perfecte aanvulling voor mensen die hun skelet en botten sterk willen houden. Met goed opneembare organisch gebonden mineralen is dit product ideaal voor iedereen die gezond wil leven. Het bevat geen allergenen, alleen hoogwaardige en goed opneembare vormen van calcium, magnesium en zink. Dit supplement is ook geschikt voor vegetariërs en veganisten en het betreft een capsule in plaats van een (kauw)tablet zoals bij de andere merken.

Beste Body en Fit Calcium Alternatief Review

AOV 551 Calcium, Magnesium & Zink Pidolaat is een effectief voedingssupplement dat essentiële mineralen levert voor de groei en het onderhoud van weefsels in ons lichaam. Wat dit product echt onderscheidt, is de organisch gebonden mineralen, die bijzonder gemakkelijk door het lichaam worden opgenomen. Dit zorgt ervoor dat meer dan 90% van deze verbindingen in de lichaamscellen terechtkomt, wat zorgt voor een optimale voordelen voor je gezondheid.

Naast de gezondheidsvoordelen biedt AOV 551 Calcium, Magnesium & Zink Pidolaat ook een milieuvriendelijke optie met hun duurzame verpakking. De flessen zijn gemaakt van 100% gerecycled plastic (rPET), waardoor er geen nieuw plastic hoeft te worden geproduceerd en tevens bijdraagt aan het verminderen van de belasting op het milieu. Ik vind het persoonlijk heel fijn dat deze vega capsules glad zijn. Daardoor kan ik ze makkelijk doorslikken en ik heb er ook maar 1 per dag van nodig. Omdat ik graag goed ben voort het milieu, vind ik dit supplement ook echt thuishoren in deze top 5! En je krijgt ook 20% korting met kortingscode ‘GROEI‘!

Voordelen AOV

✅Ondersteunt een gezond skelet en behoudt sterke botten;

✅Bevat makkelijk opneembare organisch gebonden mineralen;

✅Draagt bij aan een goede balans van calcium, magnesium en zink in het lichaam;

✅Je krijgt 20% korting op dit Body en Fit calcium alternatief met kortingscode GROEI;

✅Het zijn capsules, die slik je vaak gemakkelijker door dan tabletten;

✅Je hoeft maar 1 capsule per dag in te nemen.

Nadelen AOV

❌Duurder in vergelijking met andere calcium-, magnesium- en zink supplementen;

❌Niet geschikt voor mensen met een allergie voor pidolaat.


Bekijk jouw korting met kortingscode ‘GROEI’

Mijn beste Body en Fit Calcium alternatief

Als een fervent gebruiker van calciumsupplementen, heb ik verschillende merken geprobeerd. Nutribites Calcium+ schiet er voor mij echt uit als het beste alternatief voor calcium van Body en Fit.

Beste Body en Fit Calcium Alternatief Review

Nutribites Calcium+ geeft me niet alleen de juiste hoeveelheid calcium die ik dagelijks nodig heb, maar ook vitamine D3. Deze combinatie betekent dat ik zeker weet dat mijn lichaam het calcium efficiënt opneemt voor sterke en gezonde botten. Ik was ook verrast om te ontdekken dat sommige goedkope supplementen helemaal geen calcium bevatten. Dit is zeker niet het geval bij Nutribites! Met 250 gram calcium per dagdosering, blijf ik trouw aan dit merk als mijn go-to alternatief. En laten we eerlijk zijn, wie wil er nu niet een supplement dat daadwerkelijk levert wat het belooft?


Bekijk meer productinformatie

Body en Fit Calcium alternatief ervaringen en reviews

In deze sectie zal ik enkele ervaringen en reviews delen van verschillende Body en Fit Calcium alternatieven. Doe er je voordeel mee!

Nutribites Calcium+ review

“Met een royale dagelijkse dosis van 250 gram calcium, biedt dit supplement de essentiële voedingsstof die nodig is voor het behoud van sterke en gezonde botten. In tegenstelling tot sommige goedkopere supplementen, zoals die van Body en Fit, bevat Nutribites Calcium+ daadwerkelijk een respectabele hoeveelheid calcium. Naast calcium bevat Nutribites Calcium+ vitamine D3, wat bijdraagt aan de opname van calcium. Het risico op problemen met de opname van calcium door een gebrek aan vitamine D wordt hiermee verminderd. Kortom, Nutribites Calcium+ is een uitstekende keuze voor iedereen die zijn calciuminname wil verhogen”, beweert Linda.

Beste Body en Fit Calcium Alternatief Review

Vitals Botformule pro review

Vitals Botformule pro is een calciumsupplement met een gunstige hoeveelheid van 250 gram calcium per dagdosering. Ik vond dit supplement erg effectief, omdat het bijdraagt aan de vorming van sterke en gezonde botten. Bovendien bevat het ook vitamine D3, wat helpt bij het opnemen van calcium. Een tekort aan vitamine D kan problemen veroorzaken met de opname van calcium, dus het is geweldig dat dit supplement beide ingrediënten bevat.

Ik was ook blij te zien dat Vitals Botformule pro geen bijwerkingen veroorzaakte tijdens mijn gebruik”, schrijft Levi in zijn review.

Vitakruid Calcium 400 & D3 Uit Rode Alg review

“Ik heb het Vitakruid Calcium 400 & D3 Uit Rode Alg supplement getest en ik was zeer onder de indruk. Met een dagelijkse dosering van 400 gram calcium en de toevoeging van vitamine D3, is dit supplement ideaal voor het behoud van sterke botten. De rode alg, waaruit het calcium gewonnen wordt, zorgt voor een goede opname in het lichaam. Na het gebruik van dit supplement voelde ik me al snel energieker en merkte ik dat mijn botten sterker werden. Ik raad het Vitakruid Calcium 400 & D3 Uit Rode Alg supplement zeker aan als een uitstekend alternatief voor Body en Fit Calcium tabletten”, schrijft Jessica.

Orthica Calcium Magnesium Zink review

“Ik heb de Orthica Calcium Magnesium Zink tabletten getest”, vertelt Monica. “Deze tabletten bevatten een goede mix van calcium, magnesium en zink, waardoor ze een geweldige optie zijn voor het behouden van sterke botten en tanden. Met een dagelijkse dosering van 3 tabletten krijg je 800 mg calcium binnen, wat in lijn is met de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Bovendien bevat het supplement ook vitamine D3, wat helpt bij de opname van calcium in het lichaam. Na het uitproberen van de Orthica Calcium Magnesium Zink tabletten, voelde ik me goed en had ik het gevoel dat mijn botten en tanden sterker waren. Het was absoluut een positieve ervaring”, aldus Karin.

AOV 551 Calcium magnesium zink pidolaat review

“De AOV 551 Calcium magnesium zink pidolaat is een calciumsupplement dat wordt geprezen om zijn effectieve formule. Het bevat een ideale combinatie van calcium, magnesium en zink, die allemaal belangrijk zijn voor de ondersteuning van sterke botten en spieren. Ik was erg tevreden met de resultaten van dit supplement. Bij regelmatig gebruik heb ik gemerkt dat mijn botten sterker werden en dat ik minder last had van spierkrampen. Bovendien vond ik het fijn dat de doseringen in dit supplement goed uitgebalanceerd waren.

Over het algemeen kan ik zeggen dat de AOV 551 Calcium magnesium zink pidolaat een betrouwbare keuze is voor wie op zoek is naar een effectieve calciumsupplement”, vertelt Pieter.

Charlotte Anne - Orthomoleculair Therapeut - Stel je vraag

Body en Fit Calcium alternatief kopen checklist

Ik heb een handige checklist samengesteld voor het kopen van een Body en Fit calcium alternatief. Zo wordt het maken van de juiste keuze voor jouw persoonlijke situatie een stuk eenvoudiger.

1. Bepaal de nodige hoeveelheid calcium

Niet elk supplement bevat dezelfde hoeveelheid calcium. Idealiter neem je 250 gram calcium per dag in, dus kies een supplement uit waarmee je aan die dosering komt. Met de producten in deze test kom je daar netjes aan.

Beste Body en Fit Calcium Alternatief Review

2. Let op: goedkoop is vaak duurkoop

Wist je dat in heel goedkope supplementen (zoals Body en Fit calcium) vaak helemaal geen (of heel weinig) calcium zit? Ga daarom liever voor een kwalitatief hoogwaardig supplement dat echt iets voor je gezondheid doet. Nutribites Calcium+ is daarom mijn absolute favoriet. PS: op de andere supplementen in dit artikel krijg je korting als je mijn kortingscode gebruikt!

3. Bekijk de ingrediënten

De samenstelling en ingrediënten bepalen hoe effectief een calcium Body en Fit alternatief is. Zit er bijvoorbeeld ook vitamine D3 in? Dat is top, want dat helpt bij de opname van calcium in het lichaam.

Je bent welkom om geholpen te worden. Wie is Lotte?

Mijn naam is Charlotte Anne, maar iedereen noemt mij Lotte. Ik ben werkzaam als orthomoleculair therapeut om mensen te begeleiden naar de beste versie van zichzelf en een gezond leven. Eén waarin ze zich fit, gelukkig en vrij van klachten voelen. Dat kan iedereen naar mijn mening bereiken door te leren voelen wat die nodig heeft om zo te kunnen leven vanuit hun ware kern. 

Charlotte-Anne-Orthomoleculair-Therapeut

Na een jarenlange zoektocht en last te hebben gehad van “vage” buikklachten, vermoeidheids- en huidklachten (psoriasis), ben ik me gaan verdiepen in de orthomoleculaire geneeskunde. Nu ik mezelf fit en energiek voel en heb geleerd wat ik kan eten zonder last van klachten te krijgen, wil ik jou ook hierbij helpen! 

Tijdens een intakegesprek kijk ik naar je leefstijl, voeding en lichamelijke klachten. Ook zet ik als nodig een labtest in om inzicht te krijgen in jouw waardes. Ik vind het belangrijk om te kijken naar wat voor jou als persoon het meest optimaal is, want ieder mens is uniek. Je kunt bij mij terecht voor verschillende trajecten/consulten. Kijk welke bij jou past! Of neem contact op om het samen te bespreken. 

Bekijk hier mijn aanbod! Wil je eerst even kennismaken? Dit kan! Plan hier een kennismakingsgesprek in.


Klik hier voor persoonlijk advies

Meer mineralen en spoorelementen voor je gezondheid!

Wil jij meer doen voor je gezondheid? Focus je dan ook op mineralen en spoorelementen.

Calcium is een essentieel mineraal dat een belangrijke rol speelt in de botgezondheid, spierfunctie en zenuwoverdracht. Met een ruime keuze aan calciumsupplementen op de markt, kan het soms lastig zijn om te beslissen welk product het beste bij jouw behoeften past.

Bij de Apotheek kun je terecht voor medisch advies en supplementen zoals die van Sandoz, gericht op mensen die een specifieke behoefte aan calcium hebben, bijvoorbeeld vanwege medische aandoeningen. Solgar is een merk dat vaak bij Holland and Barrett (voorheen De Tuinen) te vinden is. Het staat bekend om zijn kwalitatief hoogwaardige supplementen en biedt verschillende vormen van calcium aan, vaak gecombineerd met vitamine D voor betere absorptie.

Supermarkten zoals Aldi en Lidl bieden budgetvriendelijke opties. Hoewel goedkoop, is de kwaliteit en biologische beschikbaarheid niet altijd gegarandeerd. In dit segment bieden ook Kruidvat en Trekpleister calciumsupplementen aan, vaak als huismerk. Ze bieden een goede balans tussen prijs en kwaliteit.

Als je specifiek op zoek bent naar supplementen voor kinderen, kan Davitamon een goede keuze zijn. Dit merk is breed verkrijgbaar en richt zich op verschillende levensfasen. Voor mensen die zich richten op een meer holistische benadering van gezondheid, biedt Dr Vogel natuurlijke calciumsupplementen aan, vaak in combinatie met andere mineralen en vitaminen.

Etos en Hema bieden een ruime keuze aan calciumsupplementen onder hun eigen label. Deze zijn over het algemeen betrouwbaar en goed getest. Golden Naturals en Flinndal richten zich op natuurlijke en wetenschappelijk onderbouwde supplementen en bieden diverse calciumproducten aan, van tabletten tot kauwbare varianten.

Bij Body en Fit vind je calciumsupplementen die speciaal zijn ontwikkeld voor actieve mensen en sporters. Alka focust op de zuur-base balans van het lichaam en biedt calcium aan als onderdeel van een algeheel gezondheidsplan.

Last but not least, Action heeft ook calciumsupplementen in hun assortiment. Hoewel betaalbaar, is het belangrijk om de etiketten zorgvuldig te lezen voor informatie over de effectiviteit en de bron van calcium.

Of je nu een algemene of specifieke behoefte aan calcium hebt, er is een breed scala aan opties beschikbaar. Het is altijd aan te raden om eerst medisch advies in te winnen voordat je met een supplement begint.

Wil je meer weten over al deze mineralen en spoorelementen? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn voor je gezondheid én waar ze het beste kan kopen. Je kan bij al onze partners met een gerust hart je supplementen bestellen. In veel gevallen zelfs met een leuke korting! Ik ben benieuwd welke supplementen jij in huis gaat halen!

Beste Body en Fit Calcium Alternatief Review

Meest gestelde vragen over een Body en Fit calcium alternatief

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Dan raad ik je aan om de meest gestelde vragen over een Body en Fit calcium alternatief hieronder te raadplegen. Staat je vraag er niet tussen? Laat dan een reactie onder dit artikel achter.

Wat is het beste Body en Fit calcium alternatief?

Het beste alternatief voor Body en Fit Calcium is Nutribites Calcium+. Het geeft mij niet alleen de juiste hoeveelheid calcium die ik dagelijks nodig heb, maar ook nog vitamine D3. Deze combinatie betekent dat ik zeker weet dat mijn lichaam het calcium efficiënt opneemt voor sterke en gezonde botten. Met 250 gram calcium per dagdosering blijf ik trouw aan dit merk als mijn beste Body en Fit Calcium alternatief. Iedereen wil toch een supplement dat doet wat het belooft?!

Welke voordelen biedt calcium voor het lichaam?

Calcium biedt verschillende voordelen voor het lichaam, omdat dit mineraal nodig is bij de opbouw en het behoud van gezonde botten en een sterk gebit. Het gaat op latere leeftijd botontkalking tegen en ondersteunt zenuwen en spieren om goed te blijven functioneren. Verder is het gunstig voor de bloedstolling en het transport van andere mineralen door het lichaam.

» Referenties


1. Weaver CM. Calcium. In: Marriott BP, Birt DF, Stallings VA, Yates AA, eds. Present Knowledge in Nutrition. 11th ed. Cambridge, Massachusetts: Wiley-Blackwell; 2020:321-48.
https://shop.elsevier.com/books/present-knowledge-in-nutrition/marriott/978-0-323-66162-1

2. Wawrzyniak N, Suliburska J. Nutritional and health factors affecting the bioavailability of calcium: a narrative review. Nutr Rev 2021.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33491051/

3. Cormick G, Betrán AP, Metz F, Palacios C, Beltrán-Velazquez F, García-Casal MLN, et al. Regulatory and policy-related aspects of calcium fortification of foods. Implications for implementing national strategies of calcium fortification. Nutrients 2020;12.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32276435/

4. Gallagher JC, Yalamanchili V, Smith LM. The effect of vitamin D on calcium absorption in older women. J Clin Endocrinol Metab 2012;97:3550-6.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22855333/

5. Wongdee K, Rodrat M, Teerapornpuntakit J, Krishnamra N, Charoenphandhu N. Factors inhibiting intestinal calcium absorption: hormones and luminal factors that prevent excessive calcium uptake. J Physiol Sci 2019;69:683-96.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31222614/

» Referenties

Conclusie beste Body en Fit Calcium alternatief 2023 

 • Beste Body en Fit Calcium alternatief: Nutribites
 • Beste Calcium tabletten Body en Fit alternatief: Vitals
 • Beste Calcium Vitamine D3 Body en Fit alternatief: Nutribites
 • Beste Body en Fit Calcium Magnesium Zink alternatief: Nutribites
 • Beste Calcium Kauwtabletten Body en Fit alternatief: Vitakruid
 • Beste Calcium supplement Body en Fit alternatief: Nutribites
Charlotte Anne (Orthomoleculair Therapeut)

Charlotte Anne (Orthomoleculair Therapeut)

Charlotte Anne (roepnaam Lotte) is werkzaam in haar eigen praktijk als orthomoleculair therapeut. Ze begeleidt mensen met gezondheidsklachten zoals: huidklachten (acne, psoriasis, eczeem), hormonale klachten, burn-out, overgewicht, darmklachten (PBD, leakygut, spijsverteringsklachten) en vermoeidheid. Dit doet Lotte door middel van labtesten, voedingsadviezen, leefstijltips en een goede mindset. Meer over Charlotte Anne? >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste Body en Fit Calcium Alternatief | Review (2023) | 5x Test!

Laat een reactie achter