In dit artikel

Beste Biotine Review 5x Test!

Beste Biotine | Review (2023) | 5x Test!

In dit artikel

Heb je interesse in een biotine supplement? De biotine vitamine is populair. Je kunt met biotine haar en huid gezonder maken, maar het heeft ook intern veel functies. Welke dat precies zijn, ga ik je natuurlijk vertellen. Dus wat is biotine precies, wat doet het en voor wsie is het geschikt? Ook ontdekken we samen het antwoord op de vraag ‘welke biotine is het beste’. Ga er maar lekker voor zitten, want ik ga 5x biotine vergelijken in deze biotine test. Daar gaan we!

Beste biotine van 2023: Mijn selectie

 1. Beste biotine – Vitals Biotine
 2. Beste biotine voor haar – Bonusan Biotine
 3. Beste biotine supplement – Vitals Biotine

Biotine vergelijken; hoe doe ik dat?

Wil je biotine kopen, dan wil je natuurlijk alleen de beste biotine tabletten of capsules in huis halen. Daarom is het belangrijk om biotine te vergelijken. Dat doe ik op basis van de kwaliteit en ingrediënten, maar ook op basis van functionaliteiten (versterkt biotine haargroei bijvoorbeeld?). Verder let ik op het gebruiksgemak (hoe makkelijk neem je het supplement in) en hoe luiden de biotine haar reviews van klanten? Hun ervaringen zijn ook belangrijk tijdens deze biotine test. Tot slot vergelijk ik ook de prijzen en eventuele verzendkosten met elkaar, zodat biotine bestellen heel gemakkelijk wordt.

Charlotte Anne - Orthomoleculair Therapeut - Stel je vraag

1. Vitals Biotine 500 mcg – beste biotine algemeen, beste biotine supplement

Op nummer 1 staat het biotine supplement van Vitals. Vitals Biotine 500 mcg is de beste biotine in het algemeen, maar ook het beste biotine haar supplement. Waarom dat zo is? Wil je biotine kopen, dan bevat Vitals een hoge dosering vitamine B8 in de zuivere vorm. Je krijgt dus waar voor je geld als je dit supplement bestelt! De 100 capsules zijn ook nog eens geschikt voor vrijwel iedereen (ook voor vegetariërs en veganisten).

Beste Biotine Review 5x Test!

Vitals Biotine 500 mcg is een goede keuze. Het helpt energie vrij te maken uit voeding, draagt bij aan een gezond werkend zenuwstelsel en normaal psychologisch functioneren. Verder ondersteunt het een normale haargroei, een gezonde huid en gezonde slijmvliezen. Je kunt dit supplement met 100 capsules kopen voor slechts €16,95. Maar let op: gebruik je de biotine kortingscode GROEItijdens het bestellen? Dan krijg je 15% biotine korting!

Voordelen Vitals

✅ Je krijgt 15% korting op de prijs met kortingscode GROEI;

✅ De biotine tegen haaruitval ervaringen liegen er niet om bij Vitals;

✅ Bevat een hoge dosering vitamine B8 in de zuivere vorm;

✅ Geschikt voor vegetariërs en veganisten;

✅ Vitals staat bekend om haar hoge kwaliteit supplementen.

Nadelen Vitals

❌ Tot een bestelwaarde van €40 betaal je nog verzendkosten bij Vitals;

❌ Als je moeite hebt met capsules doorslikken, is 1-2 capsules per dag misschien niet ideaal.


Klik hier voor 15% korting met kortingscode ‘GROEI’

2. Bonusan Biotine 1000 mcg tabletten – beste biotine voor haar

Door naar Bonusan Biotine 1000 mcg tabletten. Dit is het beste biotine haar supplement, omdat biotine haaruitval tegengaat. Deze biotine pillen bevatten 1000 mcg aan biotine, dus het betreft een hoge dosering. Het formaat is daarentegen klein en dus gemakkelijk door te slikken. Dat is ideaal voor wie moeite heeft met tabletten doorslikken.

Beste Biotine Review 5x Test!

Bonusan Biotine 1000 mcg tabletten zijn scherp geprijsd. Je betaalt voor een verpakking met 60 tabletten namelijk €11,99. Let erop dat je tot een bestelwaarde van €20 wel nog verzendkosten betaalt. Het advies is om 1 tot 2 keer per dag een tablet met water in te nemen tijdens een maaltijd.

Voordelen Bonusan

✅ Biotine voor haar slikken met een hoge dosering (1000 mcg);

✅ Kleine biotine tabletten die je gemakkelijk doorslikt;

✅ Voor normaal haar en een gezonde huid, een goed werkend zenuwstelsel en meer;

✅ Bevordert de energiestofwisseling in het lichaam;

✅ Scherp geprijsd.

Nadelen Bonusan

❌ Tot een bestelwaarde van €20 moet je nog verzendkosten betalen;

❌ Als je 2 tabletten per dag inneemt, ben je wel snel door je verpakking heen.


Klik hier voor de beste deal

3.  NOW Biotine 1000 mcg capsules

NOW Biotine 1000 mcg capsules bevatten de in water oplosbare vitamine B8. Eet je om de een of andere reden weinig tot geen noten, pinda’s, eieren, lever en/of melk? Dan is een biotine tekort op te lossen door middel van een supplement. Zo helpt biotine tegen haaruitval en kun je met biotine nagels sterker laten worden.

Beste Biotine Review 5x Test!

NOW Biotine 1000 mcg capsules zijn ook geschikt voor vegetariërs en veganisten. Een verpakking met 100 capsules kost €19,95.

Voordelen NOW

✅ Je hoeft maar 1 biotine haar capsule per dag in te nemen;

✅ Er zitten 100 capsules in een verpakking (voordelig geprijsd);

✅ Geschikt voor vegetariërs en veganisten;

✅ Hoge dosering vitamine B8.

Nadelen NOW

❌ Je betaalt wel nog verzendkosten voor dit biotine supplement (tot een bestelwaarde van €20).


Klik hier voor de beste deal

4. Vitals Vitamine B Complex Actief

Door naar Vitals Vitamine B Complex Actief. Dit biotine B8 supplement is ideaal voor het aanvullen van een B8 of biotine tekort. Dit supplement bevat vitamine B2, vitamine B6, vitamine B12 en folaat – allemaal in de biologisch actieve vorm. Dat betekent dat dit biotine supplement heel zuiver en effectief is. De optimale opneembaarheid en werkzaamheid zijn dus grote pluspunten. Verder zitten er biotine haar 100 capsules in een verpakking.

Beste Biotine Review 5x Test!

Vitals Vitamine B Complex Actief is ook geschikt voor vegetariërs en veganisten. Dat is fijn, want zij hebben juist sneller een biotine tekort. Voor een verpakking betaal je €34,95, maar als je kortingscode GROEIgebruikt, dan scoor je een biotine aanbieding. Je krijgt dan 15% korting op de aankoopprijs!

Voordelen Vitals

✅ Biologisch actieve vormen van B-vitamines, dus goed opneembaar;

✅ Er zitten meer werkzame stoffen in dan bij de andere biotine supplementen in deze test;

✅ Je krijgt 15% korting op Vitals met kortingscode GROEI;

✅ Geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Nadelen Vitals

❌ Tot een bestelwaarde van €40 betaal je wel nog verzendkosten;

❌ Relatief prijzig biotine supplement;

❌ Je urine kan geel van kleur worden door dit supplement;

❌ Als je moeite hebt met capsules doorslikken, dan zijn deze nogal groot.


Klik hier voor 15% korting met kortingscode ‘GROEI’

5. Springfield Biotine 8mg

En tot slot is er nog Springfield Biotine 8mg, een biotine haar supplement dat relatief hoog gedoseerd is. Het helpt je lichaam om de huid en haren gezond te houden en heeft een gunstige invloed op het zenuwstelsel. Ook behoud je er een normale, psychologische functie door en gezonde slijmvliezen. De capsules zijn gemakkelijk in te nemen.

Beste Biotine Review 5x Test!

In een verpakking Springfield Biotine 8mg zitten 30 capsules. Er staat ‘v-caps’ op de verpakking, maar het is niet helemaal duidelijk of dit alleen geschikt is voor vegetariërs of ook voor veganisten. Een verpakking kost €14,34.

Voordelen Springfield

✅ Scherp geprijsd biotine supplement;

✅ Hoge dosering biotine (800 mcg);

✅ Geschikt voor vegetariërs (en wellicht ook voor veganisten?);

✅ Gemakkelijk in te nemen capsules.

Nadelen Springfield

❌ Tot een bestelwaarde van €20 betaal je nog verzendkosten;

❌ Er zitten maar 30 capsules in een verpakking;

❌ Niet duidelijk of het ook geschikt is voor veganisten.


Klik hier voor de beste deal

Mijn beste biotine van 2023

Inmiddels hebben we alle relevante biotine producten besproken, maar welke biotine is het beste? Daar ben je vast benieuwd naar. Voor je gezondheid wil je immers het beste! In mijn ogen is het beste biotine haar supplement dat van Vitals. En dan bedoel ik specifiek Vitals Biotine 500 mcg – het product dat op nummer 1 staat in deze lijst.

Beste Biotine Review 5x Test!

Vitals Biotine 500 mcg is namelijk een supplement met een hoge dosering vitamine B8 en dan ook nog eens in de zuivere vorm. Daardoor is het goed opneembaar in het lichaam en ook nog eens erg effectief! De ervaringen liegen er niet om; Vitals is een aanrader! Ook vegetariërs en veganisten mogen deze biotine tabletten nemen en als je kortingscode GROEI gebruikt, dan krijg je 15% korting op je aankoop. Dus waar wacht je nog op?!


Klik hier voor 15% korting met kortingscode ‘GROEI’

Biotine ervaringen en reviews

Ben je benieuwd naar hoe andere mensen deze biotine haar supplementen ervaren? Ik heb interessante biotine reviews verzameld die hier een duidelijk beeld van schetsen. Laten we eens van biotine haargroei ervaringen bekijken!

Vitals Biotine 500 mcg review

“Mijn biotine haargroei ervaring met Vitals Biotine 500 mcg is heel positief”, schrijft Samira. “Vitals biedt altijd hoogwaardige supplementen en een goede klantenservice. De producten hebben altijd de beste opneembare versie van ingrediënten, de website is overzichtelijk en de verzending gaat snel.”

Bonusan Biotine 1000 mcg tabletten review

Over Bonusan Biotine 1000 mcg tabletten vertelt Jessica het volgende. “Ik ben dit supplement gaan nemen na mijn bevalling. Tot nu toe – ik ben 5 maanden bezig – heb ik nog geen haaruitval gehad. Dus het lijkt echt te werken!”

Beste Biotine Review 5x Test!

NOW Biotine 1000 mcg capsules ervaring

Volgens Marina is NOW Biotine 1000 mcg capsules een goede keuze. “Het product werkt goed en wordt ook snel bezorgd. Ik ben er tevreden over en kan het anderen ook aanraden.”

Vitals Vitamine B Complex Actief review

Henry heeft Vitals Vitamine B Complex Actief gekocht. Hij schrijft in zijn review: “Ik vind de capsules prettig in gebruik. Eentje per dag is ideaal en ik heb minder geur of nasmaak in mijn keel na het innemen. Sommige producten hebben dat heel erg en dat vind ik niet fijn. Dus ik ben hier blij mee en het is ook een grote pot dus ik doe er lang mee.’

Spring Biotine 8mg review

Spring Biotine 8mg ontving een review van Menda. “Handige capsules en ook plantaardig. Dat vind ik zelf wel erg fijn. Ik neem ze nu een paar maanden en mijn huid en haar lijken er inderdaad van op te knappen. Fijn!”

Beste Biotine Review 5x Test!

Je bent welkom om geholpen te worden. Wie is Lotte?

Mijn naam is Charlotte Anne, maar iedereen noemt mij Lotte. Ik ben werkzaam als orthomoleculair therapeut om mensen te begeleiden naar de beste versie van zichzelf en een gezond leven. Eén waarin ze zich fit, gelukkig en vrij van klachten voelen. Dat kan iedereen naar mijn mening bereiken door te leren voelen wat die nodig heeft om zo te kunnen leven vanuit hun ware kern. 

Charlotte-Anne-Orthomoleculair-Therapeut

Na een jarenlange zoektocht en last te hebben gehad van “vage” buikklachten, vermoeidheids- en huidklachten (psoriasis), ben ik me gaan verdiepen in de orthomoleculaire geneeskunde. Nu ik mezelf fit en energiek voel en heb geleerd wat ik kan eten zonder last van klachten te krijgen, wil ik jou ook hierbij helpen! 

Tijdens een intakegesprek kijk ik naar je leefstijl, voeding en lichamelijke klachten. Ook zet ik als nodig een labtest in om inzicht te krijgen in jouw waardes. Ik vind het belangrijk om te kijken naar wat voor jou als persoon het meest optimaal is, want ieder mens is uniek. Je kunt bij mij terecht voor verschillende trajecten/consulten. Kijk welke bij jou past! Of neem contact op om het samen te bespreken. 

Bekijk hier mijn aanbod! Wil je eerst even kennismaken? Dit kan! Plan hier een kennismakingsgesprek in.


Klik hier voor persoonlijk advies

Waarvoor biotine gebruiken?

Je weet nu wat de beste biotine pillen zijn, maar weet je ook waarom biotine voor haar bijvoorbeeld goed is? En waarom het sowieso een belangrijke stof voor je lichaam is? Dat vertel ik je graag! Ik ben Charlotte Anne – orthomoleculair therapeut. Ik vertel je graag alles over de voordelen van biotine, ook wel bekend als vitamine H of vitamine B7.

Biotine is een onmisbare vitamine voor een gezonde huid, haar en nagels. Het speelt een belangrijke rol bij de omzetting van vetten, koolhydraten en eiwitten in energie. Daarbij kan biotine haaruitval tegengaan en het onstaan van grijs haar voorkomen (of in elk geval uitstellen). Problemen waar we vroeg of laat allemaal tegenaan lopen!

Er zijn allerlei redenen om biotine in te nemen. Allereerst kan het helpen bij het voorkomen of behandelen van een tekort aan biotine, wat vooral belangrijk kan zijn bij een dieet dat arm is aan biotine, bijvoorbeeld als je vegetarisch of veganistisch eet. Of bij een verhoogde behoefte aan biotine door aandoeningen zoals diabetes of hyperlipidemie. Daarnaast kan biotine bijdragen aan het verbeteren van de gezondheid van haar, huid en nagels. Bij broze nagels of dunner wordend haar kan biotine supplementen helpen deze problemen te verminderen. Ook kan het helpen bij huidaandoeningen zoals seborroïsche dermatitis (berg) en alopecia areata.

Als je op zoek bent naar een natuurlijke manier om je haar, huid en nagels te verbeteren, dan is het overwegen van biotine suppletie een eenvoudige en effectieve optie. Zo’n supplement helpt je om deze belangrijke vitamine toe te voegen aan je dieet, voor een stralende en gezonde uitstraling.

Herken jij jezelf in deze klachten en wil je jouw lichaam ondersteunen met biotine? Als je vragen hebt over welk supplement het beste bij jou past of over de dosering of interacties met andere supplementen of medicijnen – aarzel dan niet om contact met mij op te nemen. Ik help je graag verder!

Hoe herken je een biotine tekort?

Voordat je een biotine b8 supplement bestelt, wil je natuurlijk weten of dat wel nodig is. Daarom is het goed om te ontdekken wat biotine tekort symptomen zijn. Herken je er meerdere bij jezelf? Dan is de kans groot dat er een tekort is in jouw lichaam. Helemaal zeker weten doe je dat op deze manier niet, maar dat zou dan via een labtest wel achterhaald kunnen worden.

Is jouw huid bleek en/of heb je een schilferige huid rondom je ogen, neus en mond? Neemt je eetlust af, wordt je haar dunner en verliest je haar de natuurlijke kleur? Heb je daarbij ook broze nagels of zelfs last van epilepsie? Dan is de kans aanwezig dat het een tekort aan biotine betreft.

Hoelang moet je biotine gebruiken?

Hoe lang je een biotine supplement moet gebruiken, hangt af van je persoonlijke behoeften en de reden waarom je het supplement neemt. Als je bijvoorbeeld een biotine tekort hebt of als je huid, haar of nagels aanzienlijk verbeteren na het nemen van biotine supplementen, dan kan het zijn dat je het supplement langdurig moet blijven gebruiken om deze resultaten te behouden.

Het is belangrijk om te onthouden dat het nemen van een biotine supplement niet de enige manier is om je huid, haar en nagels gezond te houden. Het is ook belangrijk om een gezond dieet te volgen dat rijk is aan biotine en andere belangrijke voedingsstoffen. Gezond en gevarieerd eten, voldoende bewegen en genoeg water drinken, dragen bij aan een betere gezondheid in het algemeen.

Als je twijfelt over hoelang je een biotine supplement moet gebruiken, is het altijd verstandig om met een arts of een erkende orthomoleculair therapeut te overleggen. Zij kunnen je (dus ik ook!) individueel advies geven op basis van je gezondheidstoestand, voedingsbehoeften en andere factoren die meespelen.

Beste Biotine Review 5x Test!

Welke voeding bevat biotine?

Er zijn verschillende voedingsmiddelen die van nature rijk zijn aan biotine. Enkele voorbeelden zijn:

✅ Eieren: die zijn een uitstekende bron van biotine. Het eigeel bevat de hoogste concentratie biotine, dus als je biotine uit eieren wilt halen, is het beter om de hele eieren te eten;

✅ Noten en zaden, zoals amandelen, pinda’s, walnoten, sesamzaadjes en zonnebloempitten – dat zijn allemaal goede bronnen van biotine;

✅ Orgaanvlees zoals lever en nieren zijn goede bronnen van biotine. Kip, rundvlees en varkensvlees zijn ook goede bronnen, hoewel de biotine concentratie in vlees over het algemeen wel lager is dan in eieren en noten (je hoeft dus niet per se vlees te eten);

✅ Vissoorten zoals zalm, tonijn en makreel zijn ook goede bronnen van biotine;

✅ Zuivelproducten zoals melk, kaas en yoghurt;

✅ Groenten zoals broccoli, spinazie, zoete aardappels en bloemkool (al is de hoeveelheid wel lager dan in de andere voedingsproducten).

Het is belangrijk om te onthouden dat biotine gevoelig is voor verhitting en dat koken het gehalte aan biotine in voedingsmiddelen kan verminderen. Het is daarom beter om biotine-rijke voedingsmiddelen rauw of licht gekookt te eten. Zo heb je er optimaal profijt van!

Beste Biotine Review 5x Test!

Meer vitamines voor je gezondheid!

Wil jij meer doen voor je gezondheid? Focus je dan ook op andere voedingssupplementen zoals vitaminesmineralen en spoorelementenomega 3 vetzureneiwittenfytonutriënten (planten, kruiden en specerijen) en superfoods zoals bijvoorbeeld green juice. Je zou ook kunnen overwegen om eens een vitaminetest te laten doen. Zo ontdek de exact hoe je ervoor staat.

Vitamine supplementen zijn er tegenwoordig in heel veel varianten. Denk bijvoorbeeld aan vitamine A, vitamine B1, vitamine B2, vitamine B3vitamine B5vitamine B6vitamine B12 en vitamine C.

Eigenlijk mag een goede multivitaminevitamine D3vitamine Evitamine K2foliumzuur (B11) of folaat en haar vitamine ook niet ontbreken. De wat nog minder populaire vitamines zoals biotine, cholinemyo-inositol en PQQ krijgen ook steeds meer bekendheid. Nog niet zoveel als bijvoorbeeld de voordelen van vitamine C ascorbinezuur maar het is een mooie ontwikkeling.

Wat tegenwoordig ook erg handig is zijn al jouw vitamines in abonnementsvorm. Dan krijg je periodiek jouw vitaminen per post thuisgestuurd.

Wil je meer weten over al deze vitamines? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn voor je gezondheid én waar ze het beste kan kopen. Je kan bij al onze partners met een gerust hart je supplementen bestellen. In veel gevallen zelfs met een leuke korting! Ik ben benieuwd welke supplementen jij in huis gaat halen!

Beste Biotine Review 5x Test!

Meest gestelde vragen over biotine

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over biotine in het algemeen? Of wil je meer weten over een biotine haar supplement en of dit bij jou past? In beide gevallen raad ik je aan om nog even verder te lezen. De meest gestelde vragen over deze vitamine vind je hieronder, samen met de bijbehorende antwoorden.

Wat is de beste biotine?

De beste biotine van dit moment is Vitals Biotine 500 mcg. Dat heb ik achterhaald door middel van een biotine test. Ik heb 5 biotine supplementen met elkaar vergeleken – en daarbij alleen producten van kwaliteit. Daaruit is gebleken dat Vitals een hoge dosering B8 bevat en dan ook nog eens in een zuivere vorm. Daardoor kan je lichaam het goed opnemen en heeft het veel effect. Als je vegetarisch of veganistisch leeft en eet, kun je Vitals Biotine 500 mcg ook met een gerust hart slikken. En ik vertel je in dit artikel hoe je met korting Vitals Biotine 500 mcg kunt bestellen.

Voor wie is een biotine supplement geschikt?

Een biotine supplement kan geschikt zijn voor verschillende groepen mensen. Denk aan mensen met een tekort aan biotine, bijvoorbeeld door slechte voeding of caloriearme diëten. Ook kan een tekort ontstaan door bepaalde medicijnen, chronische alcoholconsumptie of aandoeningen die de biotine-opname belemmeren. Verder is het geschikt voor mensen met haar-, huid- of nagelproblemen. Biotine kan helpen bij het verbeteren van de gezondheid van het haar, de huid en de nagels. En mensen met diabetes kunnen baat hebben bij het innemen van biotine supplementen, omdat biotine kan helpen bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel.

Wie mag geen biotine supplement nemen?

Er zijn enkele groepen mensen voor wie biotine supplementen niet geschikt kunnen zijn. Er is bijvoorbeeld nog onvoldoende onderzoek gedaan naar de veiligheid van biotine supplementen tijdens de zwangerschap. Het wordt daarom over het algemeen afgeraden om biotine supplementen te nemen, tenzij dit op advies van een arts is. Er zijn ook meldingen van epileptische aanvallen bij mensen die hoge doses biotine supplementen innamen. Als je epilepsie hebt, is het daarom belangrijk om eerst met je arts te overleggen voordat je biotine supplementen inneemt. Biotine kan ook de werking van bloedverdunners zoals warfarine beïnvloeden. Als je bloedverdunners gebruikt, is het belangrijk om eerst met je arts te overleggen voordat je biotine supplementen inneemt.

Kan je allergisch zijn voor biotine?

Ja, het is mogelijk om allergisch te zijn voor biotine. Hoewel het zeldzaam is, kunnen sommige mensen allergisch zijn voor biotine of andere vitamines uit de B-groep. Je weet dit vaak al wel van jezelf, maar wellicht is het je onbekend tot aan het moment dat je een biotine supplement nuttigt. Als je allergisch bent voor biotine of andere vitamines uit de B-groep, moet je biotine supplementen te allen tijde vermijden. Raadpleeg altijd een arts als je twijfelt, of wanneer je een biotine supplement hebt ingenomen en je daarna toch allergisch blijkt te zijn.
 

Is te veel biotine schadelijk?

Je hoeft je geen zorgen te maken over of te veel biotine schadelijk is voor je gezondheid. Dat is namelijk niet zo. Mocht je te veel biotine in je lichaam krijgen, dan plas je dat gewoon weer uit. Net zoals bij sommige andere vitamines ook het geval is. Weet wel dat het geen nut heeft om een biotine supplement te slikken wanneer je lichaam al over voldoende biotine beschikt. In dat geval is het zonde van de moeite – en van je geld, natuurlijk. (1)

Conclusie beste biotine van 2023

Charlotte Anne (Orthomoleculair Therapeut)

Charlotte Anne (Orthomoleculair Therapeut)

Charlotte Anne (roepnaam Lotte) is werkzaam in haar eigen praktijk als orthomoleculair therapeut. Ze begeleidt mensen met gezondheidsklachten zoals: huidklachten (acne, psoriasis, eczeem), hormonale klachten, burn-out, overgewicht, darmklachten (PBD, leakygut, spijsverteringsklachten) en vermoeidheid. Dit doet Lotte door middel van labtesten, voedingsadviezen, leefstijltips en een goede mindset. Meer over Charlotte Anne? >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste Biotine | Review (2023) | 5x Test!

Laat een reactie achter