In dit artikel

Beste Ashwagandha Review 5x Test!

Beste Ashwagandha | Review (2023) | 5x Test!

In dit artikel

Volgens Orthokennis.nl zijn er al veel studies gedaan naar KSM-66, een wortelextract van Ashwagandha dat erg effectief blijkt. Wil je de beste Ashwagandha kopen, maar weet je er nog niet genoeg over? Ga er maar lekker voor zitten, want de Ashwagandha test gaat beginnen!

Kort samengevat:

De beste Ashwagandha 2023 volgens onze test is Nutribites Ashwagandha KSM-66®. Dit merk bevat het meest hoogwaardige KSM-66® extract van de Ashwagandha plant en is vriendelijk geprijsd.

Ashwagandha vergelijken; hoe doen we dat?

Om te bepalen wat het beste Ashwagandha supplement is, hebben we verschillende producten met elkaar vergeleken. Ashwagandha vergelijken doen we op basis van ingrediënten, werkzaamheid & effectiviteit, gezondheid, vrij van onnodige vulstoffen en de ervaringen en reviews van anderen. Uiteraard vergelijken we ook de adviesprijs en de uiteindelijke prijs per dag.

Beste Ashwagandha keuzehulp

ProductAdviesprijsPer dagBelangrijkste ingrediënt
1.Nutribites€20€0,33-€0,66KSM-66® extract
2.Vitals€19,95€0,66KSM-66® extract
3.Naturcan€12,99€0,11KSM-66® extract
4.Vitakruid€22,90€0,38-€0,75KSM-66® extract
5.Seamoss Mountain€22,90€0,38Ashwagandha wortel poeder

1. Nutribites Ashwagandha – Beste ashwagandha algemeen

Op nummer één staat Nutribites Ashwagandha. Dit is de beste Ashwagandha in het algemeen en daar zijn meerdere redenen voor. Allereerst kun je bij Nutribites vegetarische Ashwagandha supplementen bestellen. Deze bevatten het hoogwaardige KSM-66 extract en de grootste hoeveelheid actieve stoffen van de beste kwaliteit. Dat versterkt de Ashwagandha werking enorm. De unieke samenstelling van ingrediënten is bovendien zuiver: ze bevatten geen onnodige toevoegingen. Dit supplement in de categorie Ashwagandha producten is namelijk vrij van kleurstoffen, soja, GMO en gluten.

Beste Ashwagandha  Review 5x Test!

Nutribites Ashwagandha is een supplement dat zorgt voor meer energie en evenwicht, ook in stressvolle situaties. Ook draagt het bij aan een goede, geestelijke balans. Dat komt door de hoeveelheid actieve stoffen (minimaal 5% withanoliden) en het hoogwaardig KSM-66 extract van de Ashwagandha plant. Dit middel wordt niet voor niets al duizenden jaren gebruikt in de Ayurvedische geneeskunde, omdat het zoveel voordelen voor de gezondheid biedt

Ga je Nutribites Ashwagandha gebruiken, dan hoef je maar 1 tot 2 capsules per dag in te nemen met water, bij voorkeur net na een maaltijd. Je kunt Nutribites Ashwagandha bestellen en de voordelen van ashwagandha ervaren. Je hebt 60 dagen garantie en bedenktijd op dit product. Is het niet naar wens, dan krijg je je geld gewoon terug.

Voordelen Nutribites Ashwagandha

✅ Vegetarische capsules;

✅ Met hoogwaardig KSM-66 extract;

✅ Grootste hoeveelheid actieve stoffen, dus deze Ashwagandha werkt heel goed;

✅ Geen onnodige toevoegingen, alleen zuivere ingrediënten;

✅ Je hoeft slechts 1 capsule per dag te nemen van dit Ashwagandha root extract;

✅ Tevredenheidsgarantie: niet goed = geld terug;

✅ Relatief voordelig geprijsde Ashwagandha extract.

Nadelen Nutribites Ashwagandha

❌ Niet veganistisch of 100% biologisch en daardoor niet voor iedereen geschikt.


Bekijk meer productinformatie

2. Vitals Ashwagandha-KSM Biologisch

Vitals Ashwagandha-KSM Biologisch betreft een voedingssupplement bestaande uit 60 vegetarische capsules. Deze zijn verrijkt met een biologisch extract, KSM-66®, verkregen uit de wortel van biologisch geteelde Ashwagandha. De capsules bevatten 600 mg van dit extract, gestandaardiseerd op 5% withanolides, wat neerkomt op 30 mg per twee capsules. Er zitten geen ingrediënten in zoals soja, gluten, conserveermiddelen of synthetische kleur-, geur- en smaakstoffen.

Beste Ashwagandha  Review 5x Test!

Met wetenschappelijke onderbouwing wordt KSM-66® geroemd om de gezondheidsvoordelen. Het bevat Ashwagandha-extract en hydroxypropylmethylcellulose voor de capsule, maar let op: het bevat melk en is daardoor ongeschikt voor veganisten. Als vegetariër kun je Vitals Ashwagandha-KSM Biologisch wel nemen.

Aanbevolen wordt om twee capsules Vitals Ashwagandha-KSM Biologisch per dag in te nemen bij een maaltijd, met water. Hoewel er verschillende gezondheidsclaims aan het product zijn verbonden, wachten deze nog op goedkeuring door de Europese Commissie. Met kortingscode ‘GROEI‘ krijg je in elk geval 20% korting op je aankoop!

Voordelen Vitals Ashwagandha

✅ Biologisch en gestandaardiseerd Ashwagandha extract;

✅ Bevat Ashwagandha KSM-66® met sterke wetenschappelijke onderbouwing;

✅ De capsules zijn vegetarisch;

✅ Mogelijk adaptogene werking;

✅ Potentieel bijdragend aan een goede geestelijke balans en ontspanning.

Nadelen Vitals Ashwagandha

❌ Hoewel het product vegetarisch is, is het door de aanwezigheid van melk niet geschikt voor veganisten;

❌ De gezondheidsclaims die aan het product zijn verbonden, wachten nog op goedkeuring door de Europese Commissie. Dit betekent dat de beweerde voordelen mogelijk niet volledig zijn bevestigd.


Bekijk jouw korting met kortingscode ‘GROEI

3. Naturecan Ashwagandha KSM-66

Naturecan Ashwagandha KSM-66 is een supplement met een hoge concentratie wortelextract en een hoge, biologische beschikbaarheid. Het is vrij van GMO en ook geschikt voor vegetariërs. Bovendien wordt het getest door een onafhankelijk laboratorium, waardoor de kwaliteit gewaarborgd wordt. Met 500mg KSM-66 Ashwagandha wortelextract is het een hoog gedoseerd product, wat erg effectief zal zijn.

Beste Ashwagandha  Review 5x Test!

Naturecan Ashwagandha KSM-66 zijn Ashwagandha pillen (capsules) die mogelijk allergenen bevatten. Bekijk de ingrediëntenlijst daarom voordat je dit supplement bestelt. Deze capsules zijn geschikt voor mensen die een actieve levensstijl hebben en graag vol energie door het leven gaan. Ook helpt het om sneller te herstellen, bijvoorbeeld na het sporten. De Ashwagandha ervaringen van klanten wijzen hier ook op.

Ondanks dat Naturecan Ashwagandha KSM-66 geen Ashwahandha poeder is, kun je het Ashwagandha supplement gemakkelijk innemen. De capsules zijn namelijk glad en je slikt ze daardoor eenvoudig door met water. Eén capsule per dag is al voldoende. Met kortingscode ‘GROEI‘ ontvang je 15% korting op je bestelling.

Voordelen Naturecan Ashwagandha supplement

✅ Vrij van GMO en ook geschikt voor vegetariërs

✅ Dit product heeft een hoge biologische beschikbaarheid;

✅ Er zit 500mg Ashwagandha KSM-66 extract in een capsule;

✅ Je hoeft maar 1 capsule per dag in te nemen om van de adaptogene eigenschappen te profiteren;

✅ Naturecan is een klimaatneutraal bedrijf en laat haar producten testen door een onafhankelijk laboratorium.

Nadelen Naturecan Ashwagandha

❌ Dit Ashwagandha KSM 66 supplement is niet geschikt voor veganisten.


Bekijk jouw korting met kortingscode ‘GROEI

4. Vitakruid Ashwagandha KSM-66® & Bioperine®

Vitakruid Ashwagandha KSM-66® & Bioperine® is een voedingssupplement met Ashwagandha KSM-66® en Bioperine® (zwarte peperextract). Het bevat een gestandaardiseerd Ashwagandha-extract, bekend om zijn potentiële gezondheidsvoordelen volgens de Ayurvedische geneeskunde. Er zit 300mg Ashwagandha extract in en dit supplement bevat geen gist, suiker, gluten, GMO, kunstmatige kleur- en smaakstoffen of conserveringsmiddelen.

Beste Ashwagandha  Review 5x Test!

De Ashwagandha KSM-66® variant, geëxtraheerd uit biologisch geteelde ashwagandha-wortels, is een van de meest geconcentreerde full-spectrum-extracten wereldwijd. Vitakruid Ashwagandha KSM-66® & Bioperine® draagt bij aan de groei van spiermassa, verlichting bij stress situaties en ondersteuning van normale mentale prestaties. Het zwarte peperextract (Bioperine®) verbetert de opname van Ashwagandha in het lichaam.

Heb je interesse in Vitakruid Ashwagandha KSM-66® & Bioperine®? De aanbevolen dosering is 1-2 capsules per dag. Je kunt ze eenvoudig met water innemen. Met kortingscode ‘GROEI‘ krijg je 20% korting op je bestelling, dus mis die kans niet.

Voordelen Vitakruid Ashwagandha

✅ Helpt bij stress situaties, ondersteunt groei van spiermassa en bevordert mentale prestaties;

✅ Ashwagandha KSM 66 ondersteunt het energieniveau en uithoudingsvermogen;

✅ Je krijgt 20% korting met kortingscode GROEI;

✅ Dit Ashwagandha extract is vrij van onnodige toevoegingen.

Nadelen Vitakruid Ashwagandha

❌ De gezondheidsclaims zijn niet geëvalueerd door erkende gezondheidsinstanties zoals de FDA of een vergelijkbare gezondheidsinstantie in Nederland of de Europese Unie.


Bekijk jouw korting met kortingscode ‘GROEI

5. Seamoss Mountain Ashwagandha Capsules

SeaMoss Mountain Ashwagandha Capsules is een natuurlijk Ashwagandha voedingssupplement dat kan helpen bij het verminderen van stress en angst, het verbeteren van de slaapkwaliteit en het versterken van het immuunsysteem. Het bevat Ashwagandha wortel poeder en zwarte peper poeder en is 100% natuurlijk en veganistisch.

Beste Ashwagandha  Review 5x Test!

De Ashwagandha supplementen zijn verkrijgbaar per 60 capsules en jij kan profiteren van 5% korting met de kortingscode ‘GROEI‘. Bovendien zijn er voordelen verbonden aan het gebruik van SeaMoss Mountain Ashwagandha Capsules, zoals een verbeterde slaapkwaliteit en versterking van het immuunsysteem. Het kan helpen bij het verbeteren van mentale helderheid, hersen- en cognitieve functie, ondersteuning van de bloedsuikerspiegel en verbetering van de algehele stemming.

Het wordt aanbevolen om dagelijks één Ashwagandha capsule SeaMoss Mountain Ashwagandha Capsules in te nemen met een vol glas water en de aanbevolen dosering niet te overschrijden. De Ashwagandha supplementen zijn verkrijgbaar per 60 capsules en jij kan profiteren van 5% korting met de kortingscode ‘GROEI‘.

Voordelen Sea Moss Mountain Ashwagandha

✅ Vermindert stress en angst, verbetert het immuunsysteem en de slaapkwaliteit;

✅ Ashwagandha gemaakt van hoogwaardige, natuurlijke ingrediënten;

✅ Veganistisch, glutenvrij en zonder toegevoegde suikers of chemische componenten;

✅  Je krijgt 5% korting op je Ashwagandha extract aankoop met kortingscode GROEI.

Nadelen Sea Moss Mountain Ashwagandha

❌ Gezondheidsclaims voor Ashwagandha extract zijn nog in afwachting van Europese toelating;


Bekijk jouw korting met kortingscode ‘GROEI

Mijn beste Ashwagandha 2023

Nu je over de verschillende producten met Ashwagandha hebt gelezen, ben je vast benieuwd naar mijn favoriet. Uiteindelijk kwam ik tot de conclusie dat Nutribites Ashwagandha bestellen het beste idee is. Vooral de hoge kwaliteit van het Ashwagandha extract en de vriendelijke prijs gaven hierbij de doorslag.

Beste Ashwagandha  Review 5x Test!

Dit best onderzochte Ashwagandha extract is vegetarisch, bevat het hoogwaardige KSM-66 Ashwagandha extract en de grootste hoeveelheid actieve stoffen. Je hoeft er slechts 1 capsule per dag van te nemen en er zitten enkel zuivere ingrediënten in deze Ashwagandha supplementen. Bovendien is dit product relatief voordelig geprijsd, waardoor een Ashwagandha kortingscode eigenlijk niet per se nodig is. Natuurlijk is het altijd fijn om extra Ashwagandha korting te scoren, maar Nutribites biedt dit product altijd voordelig aan.


Bekijk meer productinformatie

Ashwagandha ervaringen en reviews

Wil jij inmiddels ook Ashwagandha bestellen, maar twijfel je nog tussen de verschillende Ashwagandha supplementen? Hieronder vind je van de meeste producten een Ashwagandha review of Ashwagandha ervaring. Zo wordt het maken van een keuze vast gemakkelijker. Laat de Ashwagandha reviews en Ashwagandha ervaringen even op je inwerken en maak daarna een keuze die goed voelt voor jou.

Nutribites Ashwagandha supplementen review

Vera vertelt dat zij op zoek was naar Ashwagandha poeder, maar toch Nutribites Ashwagandha voor vrouwen heeft besteld. “Ik was benieuwd naar de Ashwagandha werking van dit product, want over Nutribites ben ik altijd erg tevreden. Ik heb meerdere supplementen van hun dus ik dacht laat ik het proberen. Ik ben erg tevreden, de Ashwagandha supplementen werking is goed en ik voel mij top.”

Beste Ashwagandha  Review 5x Test!

Vitals Ashwagandha-KSM Bio review

Johanna vertelt in haar Vitals Ashwagandha review: “Ik heb altijd veel last van stress, maar ik kan je eerlijk zeggen dat dit mijn leven veranderd heeft. Ik kan dagelijkse uitdagingen veel beter aan sinds ik dit supplement met Ashwagandha gebruik. Ook fijn dat het biologisch en vegetarisch is en dat de verpakking duurzaam is. Daardoor voel ik me extra goed over het gebruik van dit Ashwagandha extract. Ik kan het mensen aanbevelen die op een natuurlijke manier stress willen verminderen en hun geestelijke balans willen herstellen.”

Naturecan Ashwagandha KSM-66 review

Een Naturecan Ashwagandha review in het Nederlands, heb ik helaas niet kunnen vinden. Op de website van Naturecan staan vooral Japanse beoordelingen, maar letterlijk vertaald lijken die niet over dit product te gaan. Daarom kan ik je hier helaas niets over vertellen.

Vitakruid Ashwagandha & Bioperine (KSM-66) review

Dave is enthousiast over Vitakruid Ashwagandha & Bioperine (KSM-66). Hij schrijft in zijn review: “Dit is een top Ashwagandha supplement. Het is veilig en effectief en er zitten geen kunstmatige toevoegingen in. Ik voel mij echt sterker en gezonder sinds ik deze Ashwagandha begon te nemen. Ik kan het daarom echt aanbevelen!”

SeaMoss Mountain Ashwagandha capsules review

Over SeaMoss Mountain Ashwagandha Capsules zijn online nog geen reviews te vinden. Toch is dit supplement veelbelovend, omdat het 100% natuurlijk is en op meerdere gebieden bijdraagt een ontspanning en een betere gemoedstoestand. Daarbij is de prijs van deze Ashwagandha redelijk laag, wat het supplement aantrekkelijk maakt.

Charlotte Anne - Orthomoleculair Therapeut - Stel je vraag

Ashwagandha kopen checklist

Wil je graag Ashwagandha gebruiken? Dan heb ik een aantal tips voor je genoteerd die je zullen helpen om de beste keuze te maken voor jouw situatie. Je vindt ze hieronder. Doe er je voordeel mee bij het kiezen van het perfecte Ashwagandha product voor jouw situatie.

Bepaal de nodige dosering van ashwagandha poeder

Allereerst is het goed om te beseffen dat Ashwagandha capsules en poeders niet allemaal even hoog of laag gedoseerd zijn. Wil je een extra effectief supplement gebruiken, kies dan voor een wat hogere dosering. Het kan ook interessant zijn om te kijken naar een samenstelling van Ashwagandha met andere ingrediënten, zoals bioperine. Vind je het lastig om de nodige dosering te bepalen? Lees dan klantreviews en overleg met een arts. Je kunt mij, Charlotte, ook een vraag stellen onder dit artikel. Als orthomoleculair therapeut help ik je graag op weg!

Kijk naar de toevoegingen

Wist je dat sommige supplementen er veelbelovend uitzien, maar dan toch veel onnodige ingrediënten bevatten? Kies daarom het liefst voor Ashwagandha pillen die weinig onnodige toevoegingen bevatten. Denk hierbij aan GMO, suiker, lactose, gluten, gist en synthetische smaak-, geur- en kleurstoffen, maar ook aan conserveermiddelen.

Bepaal vooraf je budget

Door vooraf vast te stellen hoeveel je maximaal wilt en kunt uitgeven aan een Ashwagandha supplement, doe je geen impulsieve aankopen meer. Bovendien bewijzen de supplementen in dit artikel dat kwaliteit niet altijd duur hoeft te zijn. Mijn advies is om – waar mogelijk – de Ashwagandha kortingscode te gebruiken die ik voor je heb geregeld. Zo betaal je in elk geval niet de volledige prijs voor een Ashwagandha supplement!

Je bent welkom om geholpen te worden. Wie is Lotte?

Mijn naam is Charlotte Anne, maar iedereen noemt mij Lotte. Ik ben werkzaam als orthomoleculair therapeut om mensen te begeleiden naar de beste versie van zichzelf en een gezond leven. Eén waarin ze zich fit, gelukkig en vrij van klachten voelen. Dat kan iedereen naar mijn mening bereiken door te leren voelen wat die nodig heeft om zo te kunnen leven vanuit hun ware kern. 

Charlotte-Anne-Orthomoleculair-Therapeut

Na een jarenlange zoektocht en last te hebben gehad van “vage” buikklachten, vermoeidheids- en huidklachten (psoriasis), ben ik me gaan verdiepen in de orthomoleculaire geneeskunde. Nu ik mezelf fit en energiek voel en heb geleerd wat ik kan eten zonder last van klachten te krijgen, wil ik jou ook hierbij helpen! 

Tijdens een intakegesprek kijk ik naar je leefstijl, voeding en lichamelijke klachten. Ook zet ik als nodig een labtest in om inzicht te krijgen in jouw waardes. Ik vind het belangrijk om te kijken naar wat voor jou als persoon het meest optimaal is, want ieder mens is uniek. Zo zullen we er snel genoeg achterkomen of Ashwagandha ook een supplement is dat jouw lichaam nodig heeft om beter te functioneren. Je kunt bij mij terecht voor verschillende trajecten/consulten. Kijk welke bij jou past! Of neem contact op om het samen te bespreken. 

Bekijk hier mijn aanbod! Wil je eerst even kennismaken? Dit kan! Plan hier een kennismakingsgesprek in.


Klik hier voor persoonlijk advies

Meer fytonutriënten (Planten, kruiden en specerijen) voor je gezondheid!

Wil jij meer doen voor je gezondheid? Focus je dan naast fytonutriënten (planten, kruiden en specerijen) ook op andere punten zoals vitamines, mineralen en spoorelementenomega 3 vetzureneiwitten, en superfoods zoals bijvoorbeeld green juice.

Wil je meer weten over al deze fytonutriënten ? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn voor je gezondheid én waar ze het beste kan bestellen. Je kan bij al onze partners met een gerust hart je aankopen doen. In veel gevallen zelfs met een leuke korting! Ik ben benieuwd welke supplementen jij in huis gaat halen!

Beste Ashwagandha  Review 5x Test!

Meest gestelde vragen over Ashwagandha extract

Heb je nog vragen over Ashwagandha pillen of poeders? Ben je benieuwd of er Ashwagandha nadelen zijn of vraag je je af of Ashwagandha onzin is? Meer over het Ashwagandha extract lees je hieronder.

Wat is de beste Ashwagandha?

De beste Ashwagandha is naar mijn mening die van Nutribites. De Ashwagandha van dit merk is natuurlijk, bevatten geen onnodige toevoegingen en zijn betaalbaar. Bovendien helpen de Ashwagandha pillen daadwerkelijk stress verminderen, doordat Ashwagandha cortisol afremt. Ze bieden overigens nog veel meer voordelen. Wil je meer weten over Nutribites Ashwagandha, lees dan dit artikel.

Wat is de werking van Ashwagandha?

Dus wat doet Ashwagandha precies? Gebruik Ashwagandha bij burn-out, bij stress situaties bevat ashwagandha en drukte, maar ook wanneer je gewoon wat extra energie nodig hebt. De beste Ashwagandha nemen is verstandig wanneer je je bloeddruk wilt verlagen, wanneer je wilt afvallen, als je last hebt van acne (Ashwagandha acné) of wanneer je beter wilt slapen. Ook ondersteunt Ashwagandha hart en bloedvaten, verbetert het leerprestaties en de werking van het geheugen en helpt het je huid gezond te houden. Vooral als Ashwagandha biologisch is, is het goed voor de gezondheid.

Is Ashwagandha veilig voor langdurig gebruik?

Ashwagandha, ook wel bekend als Indiase ginseng, wordt al duizenden jaren veilig gebruikt in de Ayurvedische geneeskunde. Echter, langdurig gebruik moet met zorg worden benaderd en het is altijd aanbevolen om eerst met een gezondheidsdeskundige te overleggen. Doe dit ook altijd wanneer je medicijnen gebruikt, aan een bepaalde aandoening of ziekte lijdt of wanneer je om een andere reden twijfelt over het gebruik van een supplement.

Wat is het effect van Ashwagandha op het energieniveau?

Ashwagandha staat bekend om het verhogen van de energieniveaus. Veel mensen ervaren dat Ashwagandha energie geeft en tegelijkertijd helpt bij het verminderen van stress. Wil je ontdekken wat Ashwagandha voor jou kan betekenen? Lees dan dit hele artikel of neem contact met mij op. Als orthomoleculair therapeut help ik jou graag in je zoektocht naar de juiste supplementen.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van Ashwagandha in combinatie met KSM 66?

KSM 66 is een specifiek extract van Ashwagandha Withania somnifera dat is gestandaardiseerd om een hoge concentratie withanolides te bevatten. Het is wetenschappelijk bewezen dat Ashwagandha KSM 66 helpt bij het verbeteren van de mentale helderheid, energie en stressbestendigheid. Een supplement met Ashwagandha KSM-66 is daardoor vaak effectiever, waardoor je meer waar voor je geld krijgt.

Hoe worden Ashwagandha supplementen gemaakt en wat is het belang van het gebruik van de wortel en het blad in het extract?

Ashwagandha supplementen worden meestal gemaakt door het extracteren van de werkzame stoffen uit de wortel en soms het blad van de Withania somnifera plant. Dit proces wordt vaak gedaan zonder het gebruik van chemische oplosmiddelen. Het gebruik van zowel de Ashwagandha wortel als het Ashwagandha blad zorgt voor een breed spectrum van werkzame bestanddelen, wat bijdraagt aan de effectiviteit van het supplement.

Wat zijn de voordelen van ashwagandha root en hoe moet ik ashwagandha innemen?

Ashwagandha root is een van de adaptogene kruiden die al duizenden jaren in het Middellandse Zeegebied wordt gebruikt vanwege zijn krachtige eigenschappen. Wetenschappelijke studies hebben veel ashwagandha voordelen bevestigd, zoals het bevorderen van een gezonde huid, het verlagen van stress en het verbeteren van het immuunsysteem. Dagelijks ashwagandha nemen in de vorm van een root extract, is de gebruikelijke dosering. Het wordt aangeraden om een supplement zonder onnodige vulstoffen te kiezen, om optimaal te profiteren van de werkzame stoffen in ashwagandha.

Waar kan ik de beste ashwagandha kopen en welke zijn de beste ashwagandha supplementen?

Je kunt ashwagandha kopen bij verschillende aanbieders, zowel online als in winkels. Bij het zoeken naar de beste ashwagandha supplementen, zou je moeten zoeken naar producten met een hoge concentratie werkzame stoffen. KSM 66 bijvoorbeeld, is een merk dat bekend staat om zijn hoge kwaliteit ashwagandha extract.

Wat zijn de algemene ashwagandha ervaringen en kan ashwagandha gevaarlijk zijn?

De ashwagandha ervaringen zijn grotendeels positief. Veel mensen merken dat ze zich kalmer en evenwichtiger voelen na het gebruik van ashwagandha. Echter, zoals bij alle supplementen, kunnen er ashwagandha bijwerkingen optreden. Ashwagandha kan gevaarlijk zijn, vooral bij hoge doses, met name voor mensen met auto immuunziekten.

Wat zeggen de wetenschappelijke studies over ashwagandha?

Er is uitgebreid wetenschappelijk onderzoek gedaan naar ashwagandha ksm 66. De studies tonen aan dat ashwagandha ksm 66 tal van gezondheidsvoordelen biedt, waaronder het verminderen van stress en het verbeteren van de slaapkwaliteit. Meer wetenschappelijk onderzoek is echter nodig om alle voordelen volledig te begrijpen en te bevestigen.

Hoe kan ik ashwagandha gebruiken in combinatie met andere supplementen en hoe past het in een gezonde levensstijl?

Ashwagandha ksm 66 kan veilig worden gecombineerd met andere supplementen. Dankzij de vele gezondheidsvoordelen past het goed binnen een goede levensstijl. Het kan bijvoorbeeld als onderdeel van een dagelijkse routine worden gebruikt om stress te verlagen en een gezondere huid te ondersteunen. Het wordt aangeraden om je persoonlijke ashwagandha ksm 66 gebruik te bespreken met een gezondheidsdeskundige om ervoor te zorgen dat het veilig en effectief is voor jouw specifieke situatie.

» Referenties

“Efficacy and Safety of Ashwagandha (Withania somnifera) Root Extract in Insomnia and Anxiety: A Double-blind, Randomized, Placebo-controlled Study” gepubliceerd in de Cureus Journal of Medical Science,
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6827862/

“A Prospective, Randomized Double-Blind, Placebo-Controlled Study of Safety and Efficacy of a High-Concentration Full-Spectrum Extract of Ashwagandha Root in Reducing Stress and Anxiety in Adults” gepubliceerd in de Indian Journal of Psychological Medicine.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23439798/

“Examining the effect of Withania somnifera supplementation on muscle strength and recovery: a randomized controlled trial” gepubliceerd in the Journal of the International Society of Sports Nutrition.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26609282/

“Body Weight Management in Adults Under Chronic Stress Through Treatment With Ashwagandha Root Extract” gepubliceerd in het Journal of Evidence-Based Complementary & Alternative Medicine.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27055824/

“Safety and Clinical Effectiveness of Withania Somnifera (Linn.) Dunal Root in Human Health” gepubliceerd in het Journal of Ethnopharmacology.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32201301/

» Referenties

Conclusie beste Ashwagandha 2023

Charlotte Anne (Orthomoleculair Therapeut)

Charlotte Anne (Orthomoleculair Therapeut)

Charlotte Anne (roepnaam Lotte) is werkzaam in haar eigen praktijk als orthomoleculair therapeut. Ze begeleidt mensen met gezondheidsklachten zoals: huidklachten (acne, psoriasis, eczeem), hormonale klachten, burn-out, overgewicht, darmklachten (PBD, leakygut, spijsverteringsklachten) en vermoeidheid. Dit doet Lotte door middel van labtesten, voedingsadviezen, leefstijltips en een goede mindset. Meer over Charlotte Anne? >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste Ashwagandha | Review (2023) | 5x Test!

Laat een reactie achter

Op zoek naar de beste Ashwagandha?

Kies dan voor: Nutribites

Op zoek naar de beste Ashwagandha?

Kies dan voor: Nutribites