In dit artikel

Beste Allergietest Review 3x Test!

Beste Allergietest | Review (2023) | 3x Test!

In dit artikel

Ervaar je regelmatig een allergische reactie? Dan wil je ongetwijfeld weten wat deze allergische reactie triggert. De beste manier om dit te achterhalen, is door gebruik van een goede allergietest te maken. In dit artikel vind je informatie over de 3 beste allergietesten van dit moment.

Beste allergietest: Mijn selectie

 1. Beste allergietest – Allergietest Pro
 2. Beste voedselallergie test – Allergietest Basic
 3. Beste allergieonderzoek – Allergietest Pro

Allergietest vergelijken: hoe doe ik dat?

In dit artikel vind je alle relevante informatie over de beste allergietesten van dit moment. Deze informatie heb ik zelf vergaard, mede door onderzoek te doen naar de zaken die een allergische reactie veroorzaken. Ook heb ik goed gekeken naar de verschillende allergie testen, de samenstelling hiervan en de ervaringen van andere mensen. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik een complete top 3 van beste allergietesten samen heb kunnen stellen.

Wil je graag weten voor welke bepaalde stoffen je allergisch bent? Kies dan voor één van onderstaande 3 allergie testen. Een allergie vast stellen is met één van deze testen een koud kunstje. Neem mijn korte reviews door en bestel direct de beste allergietest. Want, niks is zo vervelend als een allergie!

1. Mijn Lab Test Allergietest Pro – beste allergietest

De Mijn Lab Test Allergietest Pro is in mijn ogen de best test voor het achterhalen van een allergie. Dit komt onder meer doordat je met deze test inzicht in 167 allergieën krijgt. Het is hiermee één van de meest veelzijdige allergietesten van dit moment. De werking van deze test is ook bijzonder eenvoudig. Als je deze allergie test bestelt, krijg je thuis een zogeheten bloedtest geleverd. Dit is een klein en handig startpakket waarmee je snel je bloed af kunt nemen. Het is vervolgens zaak om dit afgenomen bloed terug te sturen.

Beste Allergietest Review 3x Test!

Het afgenomen bloed wordt door Mijn Lab Test vervolgens uitgebreid geanalyseerd. Hierbij wordt dus op meer dan 160 verschillende allergieën gelet. Blijk je allergisch te zijn voor bepaalde stoffen? Dan komt dit in het onderzoeksrapport duidelijk naar voren. Dit onderzoeksrapport krijg je binnen 2 weken in een beveiligd bericht aangeleverd.

Wat de Mijn Lab Test Allergietest Pro zo sterk maakt, zijn de persoonlijke adviezen. Je krijgt niet alleen te horen voor wat je allergisch bent, maar ook hoe je hier het beste mee om kunt gaan. Het vraagt om een behoorlijke investering van je, maar het werpt absoluut zijn vruchten af.

Wat zijn nou de allergenen waarvoor je allergisch bent? Het antwoord op die vraag vind je snel met de Mijn Lab Test Allergietest Pro. Deze test richt zich op 295 verschillende allergenen, waarmee je inzicht krijgt in 167 specifieke allergieën. Je kunt je vast goed voorstellen waarom ik zo te spreken ben over deze allergietest.

Wat kost de Mijn Lab Test Allergietest Pro?

Voor de Mijn Lab Test Allergietest Pro moet je vrij diep in de buidel tasten. Je bestelt deze allergie test namelijk voor een bedrag van €249,00.

Voordelen Allergietest Pro

✅ Inzicht in 167 specifieke allergieën

✅ Binnen 2 weken resultaat

✅ Resultaat inclusief praktische tips en adviezen

✅ Test is thuis makkelijk af te nemen

✅ Betrouwbare onderzoeksmethode

Nadelen Allergietest Pro

❌ Behoorlijk duur


Bekijk meer productinformatie

2. Mijn Lab Test Allergietest Plus

Wat zijn nou de stoffen waarvoor je allergisch bent? Wat is de oorzaak van die vervelende tranende ogen? Heeft dit wellicht met de pollen te maken of met iets anders? Als dit vragen zijn die je jezelf regelmatig stelt, ben je gebaat bij de Mijn Lab Test Allergietest Plus. Dit is in mijn ogen de op één na beste allergietest van dit moment. Deze test is niet zo uitgebreid als bovenstaande test. Toch is ook dit een test waarmee je inzicht krijgt in de specifieke allergieën. Dit komt onder meer doordat deze test naar 213 stoffen kijkt. Aan de hand van deze 213 stoffen geeft de Mijn Lab Test Allergietest Plus inzicht in maar liefst 115 specifieke allergieën.

Beste Allergietest Review 3x Test!

De werking van deze test is, net zoals bij bovenstaande variant, zeer eenvoudig te noemen. Je krijgt een handig pakket thuis geleverd, waarmee je makkelijk wat bloed af kunt nemen. Nadat je thuis in je huid geprikt hebt, kun je de kleine hoeveelheid bloed gratis retourneren. Nadat je dit gedaan hebt, krijg je binnen 2 weken een volledig onderzoeksrapport aangeleverd.

In dit onderzoeksrapport vind je alle bevindingen van de allergie test. Mogelijk ben je allerlei voor verschillende stoffen, voor slechts één stof of is er iets anders aan de hand. In het onderzoeksrapport vind je ook nog bijkomende adviezen en tips. Met deze allergietest kun je dus ook direct iets tegen de betreffende allergie doen.

Waarom dit niet de perfecte allergietest is? Dat komt onder meer doordat je met deze test de hele zeldzame gevallen niet opspoort. Dit heeft te maken met het inzicht in 115 specifieke allergieën. Bij bovenstaande test krijg je bijvoorbeeld inzicht in 167 specifieke allergieën. Dat is toch een aardig verschil.

Wat kost de Mijn Lab Test Allergietest Plus?

Voor de Mijn Lab Test Allergietest Plus betaal je eenmalig een bedrag van 5119. Dit is op zich relatief veel geld, maar de test is wel goedkoper dan bovenstaande test. Het is aan jou om de keuze te maken tussen deze beide tests.

Voordelen Allergietest Plus

✅ Eenvoudige werking

✅ Duidelijk onderzoeksrapport

✅ Bewezen onderzoeksmethode

✅ Zeer eenvoudig thuis af te nemen

✅ Goedkoper dan bovenstaande variant

Nadelen Allergietest Plus

❌ Inzicht in minder allergieën: 115 om 167


Bekijk meer productinformatie

Mijn Lab Test Allergietest Basic – Beste allergieonderzoek

Heb je het idee dat je voor bepaalde stoffen allergisch bent? Vind je het alleen lastig om de vinger op de zere plek te leggen? Dat is goed voor te stellen. Gelukkig kun je voor de Mijn Lab Test Allergie test Basic kiezen. Dit is een eenvoudig allergieonderzoek, waarmee je de gewenste inzichten krijgt. De Mijn Lab Test Allergie test Basic is één van de meest eenvoudige tests die ik tegengekomen ben. Je neemt deze test namelijk zelf eenvoudig thuis af, met behulp van een klein naaldje. Dit dunne naaldje prik je in je vinger, waarna je een kleine hoeveelheid bloed op moet/kunt vangen. Dit bloed stuur je terug naar de leverancier.

Beste Allergietest Review 3x Test!

Nadat je dat gedaan hebt, onderzoekt men in het lab je bloed. Hieruit komen tal van bevindingen naar voren, waarover je in het onderzoeksrapport meer informatie vindt. Dit onderzoeksrapport krijg je binnen 2 weken in de vorm van een versleuteld bericht geleverd. Deze test brengt hierdoor de gewenste privacy met zich mee.

In het onderzoeksrapport vind je ook nog handige tips. Aan de hand van deze tips leer je om beter om te gaan met de allergie. Goed om te weten: de Mijn Lab Test Allergietest Basic geeft je inzicht in 71 specifieke allergieën. Het is hiermee een relatief beperkte variant in verhouding tot de twee bovenstaande tests.

Wat kost de Mijn Lab Test Allergietest Basic?

De Mijn Lab Test Allergie test Basic is de goedkoopste allergie test uit deze top 3. Voor deze test betaal je namelijk een eenmalig bedrag van €179. Voor ongeveer €180 krijg je dus inzicht in de allergie(en) waar je last van hebt.

Voordelen Allergietest Basic

✅ Zeer eenvoudige test

✅ Duidelijk onderzoeksrapport, inclusief tips

✅ Bewezen onderzoeksmethode

✅ Goedkoopste allergietest uit deze top 3

✅ Ideaal voor o.a. peulvruchten, noten en pollenallergieën

Nadelen Allergietest Basic

❌ Inzicht in ‘slechts’ 71 allergieën


Bekijk meer productinformatie

Mijn beste allergietest 2023

De Mijn Lab Test Allergietest Pro is wat mij betreft de beste allergietest. Deze test is onwijs uitgebreid, waardoor je veel inzichten krijgt. Met de skin prick test heb je bovendien snel de gewenste inzichten. Je weet eigenlijk binnen maximaal 2 weken waar je allergisch voor bent. Het onderzoeksrapport is bovendien lekker uitgebreid en wordt van veel bijkomende tips voorzien. Dit stelt je in staat om op de juiste manier met je allergie om te gaan.

Beste Allergietest Review 3x Test!

Is het nou zo dat je in de toekomst in aanraking komt met een bepaalde stof? Dan vind je in het onderzoeksrapport direct terug wat je op dat moment moet doen. Erg fijn, niet waar?


Bekijk meer productinformatie

Allergietesten ervaringen en reviews

Het lichaam reageert normaal gesproken normaal op alle stoffen. Ben je echter ergens allergisch voor? Dan krijg je met een alles behalve positieve reactie te maken. Je kunt last van je ogen, je huid of jeuk krijgen. Wil je dit tegengaan? Dan kies je het beste voor één van bovenstaande allergietesten. Om tussen deze tests de juiste keuze te maken, is het verstandig om goed naar de ervaringen van andere gebruikers te kijken.

Mijn Lab Test Allergietest Pro reviews

De meeste reviews over de Mijn Lab Test Allergietest Pro zijn onwijs positief te noemen. Veel mensen roemen de eenvoud van de test, maar ook de hoeveelheid inzichten die het oplevert. Dat je in meer dan 160 specifieke allergieën inzicht krijgt, is uiteraard een groot voordeel van deze allergie test. Wel geven meerdere mensen aan dat dit een vrij dure allergietest is.

Mijn Lab Test Allergietest Plus reviews

De reviews over de Mijn Lab Test Allergietest Plus zijn ook positief te noemen. Veel mensen geven aan dat de test zijn werk prima doet, dat de test de gewenste inzichten geeft en dat de test makkelijk in gebruik is. Dat laatste kan ik absoluut onderstrepen.

Mijn Lab Test Allergietest Basic reviews

De meest eenvoudige test, de Mijn Lab Test Allergietest Basic, wordt ook erg goed beoordeeld. Juist de eenvoud is hetgeen dat door veel mensen geroemd wordt. Je krijgt met deze test niet binnen drie dagen uitslag, maar wel binnen 2 weken. In het onderzoeksrapport vind je bovendien veel nuttige informatie, aldus de verschillende gebruikers van deze allergie test.

Beste Allergietest Review 3x Test!

Allergietest checklist: hier moet je op letten

Wil je een allergieonderzoek, voedselallergie test of uitgebreide allergietest ondergaan? In veel gevallen moet je hiervoor naar de huisarts. De huisarts voert vervolgens verschillende tests uit, waarover een behoorlijke tijd heen kan gaan. Het is daarom interessanter om thuis zelf een mogelijke allergie te testen. Dat doe je in mijn ogen dus het beste met één van de bovenstaande allergie bloedtesten.

Maar, wat is nou voor jou de beste allergie bloedtest? Om jezelf te testen op allergie, heb je sowieso baat bij één van bovenstaande bloedtesten. Om tot de juiste keuze te komen, moet je even goed naar deze aandachtspunten kijken:

 • Aantal allergenen. Wat is het aantal allergenen waar de betreffende allergie test zich op richt? Als je dat weet, weet je ook hoeveel specifieke allergieën aan het licht gebracht kunnen worden met de betreffende allergietester.
 • Prijskaartje. Heb je al naar bovenstaande allergie testen gekeken? Dan heb je waarschijnlijk al opgemerkt dat de prijzen behoorlijk uiteenlopen. Mijn advies is daarom om voor jezelf even goed naar het prijskaartje te kijken.

Kies je voor één van bovenstaande allergietesten? Dan kies je dus niet voor één van de allergietesten die door een dermatoloog uitgevoerd wordt, maar juist voor een allergie test online. Je krijgt binnen 2 weken de onderzoeksresultaten online voorgeschoteld, inclusief handige tips. In mijn ogen is dat een geweldige gang van zaken.

Allergietest kopen: mijn conclusie

Is een allergietest kopen de moeite waard? Ja, absoluut. Met een eenvoudige allergietest krijg je inzicht in alle allergenen. Dit doe je, in mijn ogen, het beste met de Mijn Lab Test Allergietest Pro. Dit is gewoonweg de meest uitgebreide allergie test waarmee je opvallend veel inzichten krijgt. De manier waarop deze test werkt, is subliem.

Het mooie is dat je bij de Mijn Lab Test Allergietest Pro een volledig onderzoeksrapport geleverd krijgt. In dit rapport zie je niet alleen de betreffende allergieën vermeld staan, maar ook handige tips en tricks. Je kunt hierdoor veel beter met de allergie omgaan in de toekomst.

Beste Allergietest Review 3x Test!

Nog meer onderzoeken en tests

Wil jij meer doen voor je gezondheid? Focus je dan ook op andere punten zoals hormonen, ontspanning, voeding, onderzoeken en tests, slaap en beweging.

Er bestaan diverse soorten onderzoeken en tests. Wellicht ben je nieuwsgierig welke voedingstekorten je hebt, met een vitaminetest kom je hier achter. Aansluitend hierop zijn de voedsel intolerantie test en magnesium tekort test. Heb je regelmatig allergische reacties, maar weet je niet precies waarvan dan kan de allergietest een goede optie zijn. De speekseltest en SOA test bestaan er ook om jou meer duidelijkheid te geven over jouw gezondheid. Om een compleet beeld te krijgen kun je ook een DNA test of bloedwaardentest laten doen. Op energetisch niveau bestaat ook de EMB test. Ben je nieuwsgierig geworden? Lees dan meer.

Ook bestaan er tests om de stress of hormoonhuishouding in kaart te brengen. Denk bijvoorbeeld aan een testosteron test of cortisol Test. Mocht je het niet prettig vinden om bloed te prikken, dan kan een urine test wellicht prettiger voelen.

Wil je meer weten over al deze onderzoeken en tests? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn en welke tests er bestaan om jouw gezondheid in kaart te brengen. Je kan bij al onze partners met een gerust hart je onderzoeken en tests bestellen. Ik ben benieuwd voor welke test jij kiest!

Beste Allergietest Review 3x Test!

Meest gestelde vragen over allergietesten?

Wat is de beste allergietest?

De beste allergietest is absoluut de Mijn Lab Test Allergietest Pro. Met deze vrij eenvoudige allergie test krijg je inzicht in maar liefst 167 specifieke allergieën. Zelfs als je een relatief zeldzame allergie hebt, wordt dit duidelijk met deze uitgebreide test.

Hoe werkt een allergie test?

Een goede allergie test werkt online. Dit betekent dat je een pakketje geleverd krijgt, waarmee je je bloed af moet nemen. Dit bloed stuur je vervolgens naar de instantie toe. Je bloed wordt geanalyseerd, waarna er een onderzoeksrapport opgesteld wordt. Dit onderzoeksrapport krijg je vervolgens online opgestuurd.

Werkt een allergie test altijd?

In 99% van de gevallen werkt een allergie test altijd. Wanneer dit niet het geval is? Als je een écht zeldzame allergie hebt. In dat geval moet je eigenlijk wel langsgaan bij een dermatoloog voor een allergietest.(1)

Conclusie beste allergietest 2023

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste Allergietest | Review (2023) | 3x Test!

Laat een reactie achter