0
0
Subtotal:  0,00
Geen producten in je winkelwagen.

In dit artikel

De beste acupunctuur mat: werking, gebruik en voordelen

In dit artikel

Heb je last van stress of pijnlijke spieren? Je bent niet de enige; ik heb deze uitdaging ook ervaren. Gelukkig heb ik na uitvoerige research een methode ontdekt die echt werkt: de acupunctuur mat.

In dit artikel deel ik mijn bevindingen over de werking, het gebruik en de onmiskenbare voordelen. Lees snel verder en ontdek hoe dit wondermatje ook jouw leven kan veranderen!

Key Takeaway

De beste acupressuur mat vind ik persoonlijke de Flowee Acupressuur mat. Dit merk biedt de meest duurzame en kwalitatief hoogwaardige acupressuur matten aan, samen met een fijne klantenservice is Flowee echt een favoriet.

Samenvatting

 • Acupunctuur matten stimuleren de bloedcirculatie en verlichten spierspanning door duizenden kleine drukpunten die acupressuurpunten in het lichaam activeren.
 • Dagelijks gebruik van de acupunctuur mat, voor ongeveer 10 tot 30 minuten, kan helpen bij het verminderen van stress, verbeteren van de slaapkwaliteit en verlichten van pijnklachten zoals rug- en nekpijn.
 • De top 5 acupunctuur matten in 2023 omvatten de Pranamat ECO, Lifegoods Acupressuur Mat, Wellax Acupressuur Mat, Mysa Acupressuur Mat en Genrise Acupressuur Mat, die allemaal hun eigen unieke eigenschappen hebben voor ontspanning en pijnverlichting.
 • Voor een optimaal effect is het aanbevolen om tussen de 15 en 30 minuten per dag op een acupressuurmat te liggen, hoewel dit bij het eerste gebruik ongemakkelijk kan aanvoelen.
 • Het is belangrijk om met een arts te overleggen voordat je een acupressuurmat gebruikt als je huidaandoeningen, open wonden, ernstige hartkwalen hebt of zwanger bent; kies voor hypoallergene varianten bij bekende allergieën.

YouTube video

Wat is een acupunctuur mat?

Een acupunctuur mat, ook wel bekend als een acupressuur mat, is een type therapeutisch hulpmiddel dat is ontworpen om de principes van acupunctuur na te bootsen zonder gebruik te maken van naalden.

Het oppervlak van de mat is bezaaid met talloze kleine drukpunten die de bloedcirculatie stimuleren en kunnen helpen bij het verlichten van spierspanning en pijn als je erop ligt.

Werking van een acupunctuur mat

Stel je voor dat je op een mat ligt die zachtjes je huid prikkelt en tegelijkertijd ontspanning bevordert; zo werkt een acupunctuurmat. Het is ontworpen met duizenden kleine spikes die acupressuurpunten in het lichaam stimuleren, vergelijkbaar met hoe naalden werken bij acupunctuur.

Deze punten, bekend als drukpunten, geven signalen af aan het lichaam om de bloedcirculatie te verhogen en spierspanning te verlichten.

Dagelijks gebruik van de mat kan wonderen doen voor mijn mentale en fysieke gezondheid. Het helpt mij bij het verminderen van rugpijn en stimuleert de energiestromen in mijn lichaam, wat leidt tot een diepe ontspanning.

De Lyapko Big Pad Acupressure mat helpt me om spierspanning los te laten door slechts 10-30 minuten per dag erop te liggen. Het is een natuurlijke manier om te ontspannen na een lange dag en geeft me verlichting zonder naar een masseur te hoeven gaan.

Hoe gebruik je een acupunctuur mat??

Ontdek de diverse manieren waarop een acupunctuur mat jouw dagelijkse wellness routine kan verrijken en geef jezelf het cadeau van ontspanning en verlichting.

Toepassing op de rug

Ik gebruik mijn acupunctuur mat regelmatig voor mijn rug en voel een duidelijk verschil. De drukpunten van de mat stimuleren de doorbloeding en helpen spanning in mijn spieren los te laten.

 • Zoek een comfortabele plek en spreid je acupunctuur mat uit op bijvoorbeeld je bed of op de vloer.
 • Trek je kleding uit zodat de drukpunten direct contact kunnen maken met je blote rug voor maximale effectiviteit.
 • Ga langzaam achterover liggen op de mat, beginnend met je billen en rol rustig naar beneden tot ook je rug de spijkermat raakt.
 • Probeer volledig te ontspannen, adem diep in en uit om het prikkelende gevoel beter te accepteren.
 • Laat je lichaam geleidelijk aan het gevoel wennen; start met een korte sessie van ongeveer 5 minuten als het de eerste keer is dat je hem gebruikt.
 • Verhoog na elke sessie de tijd die je op de mat doorbrengt tot maximaal 20 tot 30 minuten voor een intensieve behandeling.
 • Gebruik het yogoematje dagelijks of meerdere keren per week om pijnklachten zoals lage rugpijn te verminderen.

Toepassing op nek en schouders

Nek- en schouderpijn kan mijn dag echt verpesten, maar met een acupunctuur mat vind ik vaak verlichting. Het is verrassend eenvoudig en effectief om de spanning in deze gebieden te verminderen.

 • Leg eerst de mat op een vlakke ondergrond.
 • Ga vervolgens voorzichtig met de bovenrug op de mat liggen zodat je nek en schouders goed contact maken.
 • Zorg ervoor dat je lichaamsgewicht gelijkmatig verdeeld is over de mat voor optimale stimulatie van de acupressuurpunten.
 • Blijf rustig ademhalen en probeer gedurende 5 tot 20 minuten zo stil mogelijk te liggen om het ontspannen gevoel te bevorderen.
 • Als beginner kun je een dun doekje of shirt tussen je huid en de mat leggen om de intensiteit van de prikkels te verminderen.
 • Sluit eventueel je ogen en concentreer je op het loslaten van stress en spanning in het hoofd, nek en schouders.

Toepassing op de buik

Ik heb mijn leven veranderd met een acupunctuur mat, vooral door het gebruik ervan op mijn buik. Het stimuleert mijn lichaam en helpt ontspannen na een lange dag.

 • Begin met vijf minuten liggen op de mat om je lichaam te laten wennen.
 • Draag een dun shirt of gebruik de mat direct op je huid voor een intensievere prikkeling.
 • Plaats de acupunctuur mat plat op de grond en ga er voorzichtig bovenop liggen, zodat je buik contact maakt met de spijkers.
 • Zorg ervoor dat je gelijkmatig ademt; dit verhoogt het effect van ontspanning en verlicht pijn in het gebied.
 • Verplaats langzaam om verschillende delen van de buik te masseren en stimuleren.
 • Beëindig je sessie door rustig van de mat af te rollen en even stil te blijven liggen om het volledige effect te voelen.

Toepassing op de benen

Ik merk vaak dat mijn benen zwaar en vermoeid aanvoelen na een lange dag. Gelukkig biedt mijn acupunctuur mat uitkomst door de drukpunten op mijn benen te stimuleren. Hier is hoe ik het aanpak:

 • Leg de acupunctuur mat op een vlakke ondergrond zoals de vloer of een bed.
 • Ga voorzichtig, met je benen ontbloot, op de mat liggen, zodat de achterkant van je dijen en kuiten contact maakt met de spikes.
 • Blijf zo’n 10 tot 20 minuten liggen, waarbij je lichaamsgewicht gelijkmatig verdeeld wordt over de drukpunten.
 • Voel hoe de pijn in je benen langzaam vermindert door de stimulatie van maar liefst 5700 drukpunten die werken tegelijkertijd.
 • Beweeg tijdens het liggen je benen rustig om verschillende delen van je been meer focus te geven.
 • Sta langzaam op nadat de tijd verstreken is en voel onmiddellijk het verschil; lichtere benen en een aangenaam tintelend gevoel.

Toepassing op de voeten

Het toepassen van een acupunctuur mat op de voeten kan verrassend effectief zijn. Onze voeten hebben talloze drukpunten die, als ze gestimuleerd worden, kunnen bijdragen aan het algehele welzijn.

 • Begin met jezelf comfortabel te maken op een vlakke ondergrond en rol de acupunctuur mat uit.
 • Zet je voeten zachtjes op de mat. Het is normaal dat je een prikkelend gevoel ervaart; dit betekent dat de drukpunten worden gestimuleerd.
 • Probeer langzaam je gewicht te verplaatsen om verschillende delen van je voetzolen aan te spreken.
 • Blijf ongeveer één tot twee minuten staan voor een korte sessie of langer als het comfortabel is.
 • Adem diep in en uit tijdens het staan op de mat en focus op het loslaten van spanning in je voeten.
 • Neem na gebruik rustig de tijd om van de mat af te stappen en voel na hoe je voeten – en mogelijk ook andere lichaamsdelen – ontspannen aanvoelen.

YouTube video

Top 5 Acupunctuur Matten in 2023

Ervaar de topklasse comfort en therapeutische voordelen met mijn selectie van de vijf beste acupunctuurmatten van 2023, die jouw dagelijkse ontspanningsroutine naar een hoger niveau zullen tillen.

Pranamat ECO

Ik heb echt een verschil gevoeld sinds ik de Pranamat ECO in mijn dagelijkse routine heb opgenomen. Deze acupressuurmat staat bekend om zijn natuurlijke materialen en de bijdrage aan diepe ontspanning.

Het gebruik ervan is een belevenis op zich; de puntige oppervlakte lijkt misschien intimiderend, maar ik merk dat het juist helpt om mijn spierspanningen los te laten en rugpijn te verlichten.

Het fijne aan Pranamat ECO is dat het niet zomaar een product is, het heeft echt aandacht voor duurzaamheid en ethiek. ELLE heeft dit merk zelfs geprezen, wat laat zien hoe geweldig deze mat wel niet is.

Klanten, waaronder ikzelf, zijn dol op de pijnverlichting en het kalmerende effect. Het lijkt wel alsof mijn lichaam dankjewel zegt elke keer als ik op de mat ga liggen na een lange dag werken of yoga.

Lifegoods Acupressuur Mat

De Lifegoods Acupressuur Mat is echt een uitkomst. Met z’n 5700 drukpunten helpt deze mat me om mijn spieren op te warmen en mijn doorbloeding te stimuleren. Ik voel hoe de spanning uit mijn lichaam wegvloeit en hoe de mat echt werkt tegen pijn.

Hij is gemaakt voor maximaal comfort, en dat merk ik elke keer als ik erop ga liggen. Het is niet zomaar een mat; het is een persoonlijke masseur die mijn pijn verlicht en me helpt ontspannen.

De ervaring is compleet met het bijgeleverde kussen en de triggerpoint massage ballen, perfect voor die extra focus op probleemgebieden. Of het nu gaat om rugklachten, migraine of gewoon de behoefte aan een moment van rust na een lange dag werk, deze mat biedt steun waar ik het nodig heb.

Nu ik deze Lifegoods Acupressuur Mat in huis heb, kijk ik al uit naar de volgende keer dat ik mezelf trakteer op een sessie van diepe ontspanning. Volgende in onze lijst: de Wellax Acupressuur Mat.

Wellax Acupressuur Mat

Ik heb onlangs de Wellax Acupressuur Mat ontdekt en die ervaring was echt een openbaring. Deze mat is niet zomaar een item in de lijst van top acupunctuur matten; het is ontworpen om specifiek spanning te verlichten en de spieren te stimuleren.

Leun ik achterover op deze mat, voel ik hoe de drukpunten geactiveerd worden en mijn doorbloeding verbetert. Het is net alsof mijn lichaam dankjewel zegt terwijl de afvalstoffen wegstromen.

Gebruik ik het bijbehorende kussen, dan neemt de effectiviteit nog meer toe. Mijn nek en schouders ontspannen zich, wat enorm helpt tegen stress op lange werkdagen. Door regelmatig op de Wellax Mat te gaan liggen, merk ik dat pijnklachten afnemen en mijn algehele welzijn verbetert.

Het is een enorme steun bij het bevorderen van ontspanning voor het slapen gaan, iets wat iedereen die last heeft van slapeloosheid eens zou moeten proberen!

Mysa Acupressuur Mat

De Mysa Acupressuur Mat blinkt uit met zijn 5700 drukpunten. Ik vind dat deze mat echt een verschil maakt voor mijn lichaam. Het ontwerp is speciaal gemaakt om de doorbloeding te stimuleren en lichamelijke klachten aan te pakken.

De puntjes op het mat prikkelen mijn huid en spieren zachtjes en ik voel hoe mijn spierspanning vermindert. Elke keer als ik op de mat lig, ervaar ik een diep gevoel van ontspanning en welzijn.

Het gebruiken van de Mysa Acupressuur Mat is een eenvoudige manier om thuis iets goeds te doen voor jezelf. Ik gebruik de mat regelmatig om tot rust te komen na een lange dag. Even liggen en de spanningen wegdrukken voelt alsof ik een privé-massage sessie heb, zonder de massage salon te bezoeken.

Nu op naar de volgende acupressuur mat in onze lijst, de Genrise Acupressuur Mat, om te zien of deze net zoveel comfort biedt!

Genrise Acupressuur Mat

Ik heb onlangs kennisgemaakt met de Genrise Acupressuur Mat, en ik moet zeggen, het is een indrukwekkende ervaring. Deze mat is ontworpen om meerdere punten op mijn lichaam te stimuleren wat zorgt voor een golf van gelukshormonen.

Het fijne is dat met slechts 10 tot 20 minuten per dag liggen op deze mat, mijn doorbloeding verbetert en rugklachten merkbaar minder worden.

Deze acupressuur mat heeft snel een plaatsje veroverd in mijn dagelijkse routine. Elke keer als ik erop lig, voel ik hoe de punten van de mat mijn lichaam aanzetten tot ontspanning en herstel.

Het gebruiksgemak maakt het ook mogelijk voor mij om regelmatig even een moment van rust te pakken, wat bijdraagt aan mijn algehele welzijn. De Genrise Acupressuur Mat is dus echt een aanrader voor wie op zoek is naar natuurlijke verlichting van stress en lichamelijke ongemakken.

YouTube video

Voordelen van een acupunctuur mat

Acupunctuur matten zorgen voor ontspanning heel je lichaam door. Ze zijn ontworpen om de drukpunten in je huid zachtjes te stimuleren, wat helpt bij het loslaten van spanning en het verbeteren van de bloeddoorstroming.

Deze matten zijn een gamechanger als je op zoek bent naar manieren om je welzijn te vergroten zonder dat je daarvoor diep in de buidel hoeft te tasten of veel tijd kwijt bent. Je legt de mat gewoon op een vlakke ondergrond, gaat liggen, en laat de spijkertjes hun werk doen.

Deze stimulatie kan een gevoel van warmte veroorzaken, vooral aan de voeten, wat duidt op een verhoogde bloedcirculatie. Het is wetenschappelijk aangetoond dat een goede doorbloeding essentieel is voor het afvoeren van afvalstoffen en het aanleveren van zuurstof en voedingsstoffen aan cellen.

Zo draagt een acupunctuur mat bij aan een algemeen gezond lichaam en geest. Nu we deze voordelen hebben verkend, gaan we kijken naar wat mensen vaak vragen over een acupunctuur mat.

Conclusie

Duiken we in het gebruik van een acupunctuur mat, dan ontdekken we al snel hoe deze oude techniek modern leven kan verrijken. Het stimuleren van drukpunten biedt niet alleen soelaas voor gespannen spieren, maar bevordert ook de innerlijke rust.

Met eenvoudige stappen breng je een weldaad aan lichaam en geest, gewoon vanuit huis. Verdieping en verdere ontwikkeling liggen binnen handbereik door extra informatie en methodes op te zoeken.

Laat dit avontuur in zelfzorg beginnen, met vertrouwen dat kleine handelingen grote veranderingen teweeg kunnen brengen.

Veelgestelde Vragen

1. Wat zijn de voordelen van een acupressuurmat voor uw lichaam?

Een acupressuurmat is ontworpen om de doorbloeding in je lichaam te stimuleren en kan helpen om pijn te verminderen en ontspanning te bevorderen.

2. Hoe gebruik je een acupressuurmat?

Je legt de mat op een vlakke ondergrond en gaat er vervolgens met het gewenste lichaamsdeel op liggen of drukken, zoals je rug of voeten.

3. Kan iedereen een acupressuurmat gebruiken?

In tegenstelling tot sommige behandelingen, zijn acupressuurmatten geschikt voor de meeste mensen, maar het is goed om bij twijfel eerst advies te vragen aan een expert.

4. Helpt een acupressuurmat ook bij emotie, zoals stress of angst?

Kortom, ja, de mat kan helpen om relaxter te worden en daardoor stress of angstgevoelens te verminderen door het lichaam te ontspannen.

Picture of Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwpersoonlijkegroei.nl, is partner van Anouk en trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Ontdek zijn top 50 praktische tips voor persoonlijke groei in zijn gratis E-book. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail martijn@jouwpersoonlijkegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren.Meer ervaringen van Martijn Meeuwis

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips