In dit artikel

Beste Acupressuur Mat Review 5x Spijkermat Test!

Beste Acupressuur Mat | Review (2023) | 5x Spijkermat Test!

In dit artikel

Een acupressuur mat is een voorwerp dat vooral door yogi gebruikt wordt. Het wordt ook wel een spijkermat of spijkerbed genoemd. Je kunt een shakti mat heel eenvoudig thuis gebruiken en het biedt allerlei voordelen. Hoe een acupressuur mat precies werkt, wat de voordelen zijn en wat de beste acupressuur mat van 2023 is, lees je in dit artikel!

Beste acupressuur mat 2023: Mijn selectie

 1. Beste acupressuur mat – Flowee
 2. Meest toegankelijke acupressuur mat – BrellaVio
 3. Beste acupressuur mat kussen – Flowee
 4. Beste acupressuur mat prijs / kwaliteit – BrellaVio
 5. Beste acupressuur mat ECO – Flowee

Acupressuur matten vergelijken; hoe doe ik dat?

We nemen tegenwoordig steeds meer gewoontes over uit andere culturen. Dit is geweldig, want zo kunnen alle volken en religies van elkaar leren. Wat tegenwoordig in de westerse wereld steeds vaker thuis toegepast wordt, maar wat eigenlijk afkomstig is uit India, is het gebruik van een Zweedse spijkermat of acupressuur mat. Dit komt uit de Oosterse geneeskunde en is een eeuwenoude methode om het lichaam te ontspannen, door middel van het activeren van bepaalde drukpunten.

Wil jij ook een moderne acupressuur mat voor thuis? Dan is het belangrijk om te weten wat de beste acupressuur mat van dit moment is. Om je te helpen bij het maken van je keuze, heb ik een acupressuur mat vergelijkingstest gedaan. Ik heb verschillende acupressuur matten met elkaar vergeleken. Op basis van de kwaliteit, de vormgeving/kleuren, de prijs, acupressuur mat ervaringen en reviews én eventuele kortingen of bonussen, heb ik een acupressuur mat top vijf gemaakt. Ook onthul ik welke acupressuur mat voor mij het beste acupressuur mat is van dit moment. Lees het artikel rustig door en bepaal na afloop wat voor jou het beste acupressuur mat is. Veel leesplezier gewenst!

1. Flowee – Beste acupressuur mat algemeen, kussen, acupressuur mat ECO

Flowee is een merk dat staat voor puur, vrolijk, relaxed, eigentijds en genieten. Tamara, de eigenaresse van het bedrijf, wil deze kernwaarden zoveel mogelijk toepassen in haar eigen leven en andere mensen ook de kans geven om dit te doen. Daarom is zij in 2011 haar eigen acupressuur mat website begonnen. Met haar acupressuur matten hoopt zij een inspiratiebron te zijn voor anderen en een positieve bijdrage te kunnen leveren. Dit doet zij door verschillende producten te verkopen.

Flowee mat

De Flowee acupressuur mat helpt jou in je dagelijkse routine. Hij activeert de drukpunten in het lichaam en zo wordt de doorbloeding gestimuleerd. Bovendien komen er twee gelukshormonen vrij door het gebruik van de Flowee mat als acupressuur mat. De hoes heeft een ritssluiting en is is gemaakt van katoen.

Beste Acupressuur Mat Review 5x Spijkermat Test!

Hij heeft een foam vulling die zorgt voor extra comfort. In de acupressuur mat zijn 210 spikes verwerkt die allemaal 42 scherpe uiteindes hebben. Dat betekent dat de Flowee mat 8800+ drukpunten bevat. Veel meer dan andere acupressuur matten! Deze spikes worden op het katoen versmolten, waardoor een Flowee mat een extra lange levensduur heeft. Deze acupressuur mat is verkrijgbaar in de kleuren grijs met zeegroen, donkergrijs met wit, fuchsia met oranje of grijs met paars. De Flowee mat weegt 600 gram en heeft de volgende afmetingen: 75x45cm. Je kunt hem op de hand wassen, maar haal eerst de vulling eruit. Was dus alleen de buitenhoes van deze acupressuur mat yoga. Dit kan op maximaal 30 graden.

De Flowee mat kost €39,00, maar als je een Flowee acupressuur mat aanbieding tegenkomt kun je hem wellicht voor een lagere prijs kopen! Verderop in dit artikel lees je een Flowee acupressuur mat review!

Flowee acupressuur mat set

Ben je al overtuigd en wil je een acupressuur mat kopen? Bekijk dan ook eens deze Flowee acupressuur mat set. Het is een set die bestaat uit een acupressuur mat en kussen. Hierdoor kun je nog gemakkelijker je hele lichaam behandelen. Het acupressuur mat kussen zorgt namelijk voor een comfortabele ondersteuning van de nek en schouders en het hoofd en stimuleert ondertussen de zenuwuiteinden via de spikes die erin verwerkt zitten. Samen zorgen de Flowee acupressuur mat en het kussen voor een heerlijk relaxed gevoel.

Beste Acupressuur Mat Review 5x Spijkermat Test!

De vulling van het kussen (of een deel ervan) kun je eruit halen om deze zo optimaal mogelijk af te stemmen op jouw lichaam en voorkeuren. Er zit bovendien een uitgebreide beschrijving bij de acupressuur mat. De set is beschikbaar in de kleuren grijs met zeegroen, donkergrijs met wit, fuchsia met oranje of grijs met paars. De Flowee acupressuur mat set kost €66.

Een van de gebruikers (Lotte) vertelt dat je de acupressuur mat set ook als beginner prima kunt gebruiken en dat je na een paar minuten al veranderingen voelt in het lichaam. Ook mentaal merk je volgens haar al snel resultaten op.

Flowee acupressuur mat set eco

De Flowee acupressuur mat set heeft nog een variant: de Flowee acupressuur mat set eco. Dit exemplaar is luxer en heeft een vulling van kokosvezels. Daardoor is deze set duurzamer en milieuvriendelijker. Vandaar het woord ‘eco’ in de naam! Bovendien is de intensiteit groter dan bij de gewone variant acupressuur mat.

Beste Acupressuur Mat Review 5x Spijkermat Test!

Deze acupressuur mat eco set is beschikbaar in de kleuren grijs met zeegroen, donkergrijs met wit, fuchsia met oranje of grijs met paars. Hij kost €86, maar er is af en toe een Flowee aanbieding waardoor je hem met korting kunt scoren. Wil je de acupressuur mat set eco wassen, haal dan de binnen vulling eruit door de rits open te maken. Je kunt de hoes dan op maximaal 30 graden met de hand wassen. Ben je benieuwd naar een Flowee acupressuur mat review? Die vind je verderop in dit acupressuur mat artikel!

Flowee acupressuur mat kussen

En dan is er nog een interessant Flowee product: het Flowee acupressuur mat kussen. Gebruik dit kussen wanneer je ‘s avonds op de bank zit of in bed ligt of gebruik hem als verlengstuk van de acupressuur mat. Je kunt hem ook gebruiken om je voeten te behandelen, terwijl je in een stoel zit. Zo kun je de druk beter bepalen en gelijkmatig verdelen. De prikkels van de acupressuur mat wennen vrij snel, waardoor je na een aantal keren niet per se een kledingstuk hoeft te gebruiken tussen je lichaam en het kussen.

Beste Acupressuur Mat Review 5x Spijkermat Test!

Vind je het acupressuur mat kussen te hoog, haal dan wat van de vulling eruit. Dit kun je eventueel later weer toevoegen, als dat nodig is.

De afmetingen van het Flowee acupressuur kussen zijn 44x22cm en hij is verkrijgbaar in acht verschillende kleuren. Ga voor jouw favoriete kleur of kies de kleur die past bij je acupressuur mat. Het Flowee acupressuur mat kussen kost €32,50.

Voordelen Flowee

✅ Veel verschillende items verkrijgbaar, dus er is voor ieder wat wils;

✅ Je kunt je hele lichaam hier op een comfortabele manier mee behandelen;

✅ Flowee matten bevatten veel meer drukpunten dan andere acupressuur matten;

✅ De hoes is (met de hand) wasbaar op maximaal 30 graden;

✅ Er is een eco variant beschikbaar voor meer duurzaamheid en milieuvriendelijkheid.

Nadelen Flowee

❌ Kan niet in de wasmachine;

❌ Doet in het begin soms best wel pijn.


Klik hier voor de beste deal

2. BrellaVio acupressuur mat – Meest toegankelijke acupressuur mat en beste acupressuur mat prijs / kwaliteit

En wat dacht je van het acupressuur mat van BrellaVio? Het is een acupressuur mat met een vrolijke print en bevat niet alleen een acupressuur mat, maar ook een acupressuur kussen en topper. Daardoor lig je extra comfortabel op deze acupressuur mat! Deze acupressuur bevat 8181 acupressuur drukpunten en is gemaakt van 100% duurzaam katoen. Hij heeft bovendien een foam vulling die goed meegeeft. Dankzij de topper kun je de pijn van de drukpunten eenvoudig verlichten en is het gemakkelijker om je sessie vol te houden.

Beste Acupressuur Mat Review 5x Spijkermat Test!

Verhelp lichamelijke klachten, zoals stress en hoofdpijn, maar ook menstruatieklachten eenvoudig met de BrellaVio acupressuur mat. Gebruik de acupressuur mat set dagelijks 15 tot 30 minuten op een zachte ondergrond en merk de resultaten al snel op.

De acupressuur mat set is bovendien verkrijgbaar in 10 verschillende kleuren. Er zit daarom vast een kleur bij die jij mooi vindt! De afmetingen van de acupressuur mat of shakti mat zijn 68x42x2cm en het kussen is 40x15x10cm.

De zwarte set kost €49,95 en wordt geleverd in een mooie doos. Je kunt hem 30 dagen zonder risico uitproberen. Ben je niet tevreden, neem dan contact op met de klantenservice van BrellaVio. De medewerkers helpen je met alle liefde bij het beantwoorden van je vragen of bij het in orde maken van je bestelling/retournering. Dus voor de moderne acupressuur mat van BrellaVio geldt: niet goed = geld terug!

Voordelen BrellaVio acupressuur mat

✅ Gemaakt van 100% duurzaam katoen;

✅ Acupressuur mat nclusief topper; 

✅ Verkrijgbaar in 10 verschillende kleuren; 

✅ Heeft 8181 drukpunten; 

✅ 30 dagen zonder risico uitproberen. 

Nadelen BrellaVio acupressuur mat

❌ Relatief prijzige acupressuur mat.


Klik hier voor de beste deal

3. Swilix – Beste acupressuur mat set

Ben je op zoek naar de beste acupressuur mat set? Swilix helpt je om stress, spierpijn en weinig energie te verhelpen. Gebruik deze sensimat of acupressuur mat slechts 10 tot 15 minuten per dag en je zal weer ontspannen door het leven gaan. Mocht je langer willen blijven liggen, dan kan dat geen kwaad. Het is alleen niet gebruikelijk om op het acupressuur mat te slapen.

Deze acupressuur mat set is erg zacht en behoorlijk groot. Daardoor kun je er prima met het grootste deel van je lichaam op liggen. Ook zit er een kussen bij die ondersteuning geeft aan je nek en schouders en die de pijn zoveel mogelijk verlicht. De Swilix acupressuur mat bevat 8181 drukpunten die jouw lichaam helpen ontspannen. Waar deze spikes in het begin nogal pijnlijk kunnen aanvoelen, zal de pijn snel afnemen en kun je helemaal relaxen.

De stoffen hoes van de Swilix Zweedse spijkermat is gemaakt van 100% katoen en is daardoor heel vriendelijk voor je blote huid. Je kunt hem gerust zonder kleding aan gebruiken, als een echte fakir op acupressuur mat. De vulling bestaat uit zacht, elastisch materiaal. Hierdoor wordt het lichaam goed ondersteund en gemasseerd. De afmetingen van de acupressuur mat zijn 86x42x2cm en die van het kussen zijn 37x15x10cm. De stoffen hoes van zowel de acupressuur mat als het kussen zijn afneembaar en kunnen gewassen worden. Dit acupressuur mat fakir is beschikbaar in de kleur paars met wit en kost €26,95.

Voordelen Swilix 

✅ Wasbare acupressuur mat; 

✅ Voordelig geprijsd; 

✅ Bevat 8181 drukpunten; 

✅ Je hoeft de acupressuur mat slechts 10-15 minuten per dag te gebruiken; 

✅ Complete set (acupressuur mat + acupressuur kussen). 

Nadelen Swilix 

❌ Doordat hij groot is, is hij lastiger mee te nemen; 

❌ In slechts één kleur verkrijgbaar. 


Klik hier voor de beste deal

4. LifeGoods

LifeGoods verkoopt een acupressuur mat met acupressuur kussen in een handige draagtas. Deze is niet alleen thuis handig in gebruik, maar ook op vakantie of in de yogaschool. Je neemt hem namelijk gemakkelijk overal mee naartoe! Je krijgt er bovendien twee triggerpoint ballen bij die je kunt gebruiken om bijvoorbeeld je handen en voeten of andere specifieke plekken op het lichaam te behandelen.

De acupressuur mat heeft maar liefst 7371 drukpunten en je hoeft hem slechts 20 minuten per dag te gebruiken om van de vele voordelen te genieten. Dankzij het handige bijgeleverde instructieboekje komt dat vast helemaal goed!

Deze acupressuur mat is veilig in gebruik en de mat en het kussen zijn van 100% katoen gemaakt. Daardoor beschadigen deze je huid niet. In de acupressuur mat zit bovendien een dikke laag schuim, zodat deze extra comfortabel aanvoelt. De spikes zijn gemaakt van ABS-plastic, wat onschadelijk is voor de blote huid en wat gemakkelijk gereinigd kan worden. Bovendien gaan zowel het acupressuur mat als het kussen lang mee.

Voordelen LifeGoods

✅ Handige draagtas; 

✅ Voordelig geprijsd; 

✅ Gemakkelijk te reinigen en duurzaam; 

✅ Inclusief 2 triggerpoint ballen; 

✅  Acupressuur is niet schadelijk voor de blote huid. 

Nadelen LifeGoods

❌ Minder drukpunten/spikes dan de meeste andere acupressuur matten.


Klik hier voor de beste deal

5. PuraVida

Wil jij de pijn in je lichaam verlichten en ben je bereid een acupressuur mat te testen? Daar ga je geen spijt van krijgen. Met de acupressuur mat van PuraVida kun je de doorbloeding in je lichaam stimuleren en pijn aanpakken. Hij is ook te gebruiken tijdens yoga en meditatie. Omdat het PuraVida acupressuur mat meer dan 9000 drukpunten bevat, is hij het overwegen serieus waard!

Dit acupressuur mat kan op verschillende manieren gebruikt worden, bijvoorbeeld voor de rug, voeten, nek en schouders. Er is ook een kleinere variant van de acupressuur mat voor de voeten. Ga je je rug behandelen, gebruik dan ook het kussen voor meer aansluiting en comfort. Het is aan te raden om de acupressuur mat op een zachte ondergrond te gebruiken, zoals een matras. Dan vormt het acupressuur mat namelijk zo goed mogelijk naar jouw lichaamsvormen. Neem je het acupressuur mat mee op vakantie, haal dan de accupressuur mat vulling eruit om ruimte in je koffer te besparen.

De PuraVida acupressuur mat weegt 0,6kg en is daardoor erg licht. Je neemt de acupressuur mat dan ook gemakkelijk met je mee. De afmetingen zijn 66x45cm. Het materiaal is katoen en de vulling is gemaakt van foam. De spikes zijn van ABS-plastic gemaakt. Je kunt de buitenhoes er overigens afhalen en met de hand wassen. Dat is wel zo fris!

Wil je deze acupressuur mat kopen? Dat kan in de kleuren zwart, zwart met blauw of zwart met groen. Hij kost €29,95.

Voordelen PuraVida 

✅ Wasbaar; 

✅ Gemakkelijk mee te nemen op reis; 

✅ Voordelig geprijsd;  

✅ Bevat meer dan 9000 drukpunten; 

✅ Complete acupressuur mat set. 

Nadelen PuraVida 

❌ Niet heel grote acupressuur mat, waardoor je er niet met je hele lichaam op past.


Klik hier voor de beste deal

Mijn beste acupressuur mat kopen

Ik heb de acupressuur matten van bovenstaande merken getest en ik ben tot de volgende conclusie gekomen. Voor mij is de beste acupressuur mat absoluut de Flowee acupressuur mat. Dit merk verkoopt verschillende producten en je kunt er je gehele lichaam mee behandelen.

Bovendien bevat een Flowee spijkermat of acupressuur mat meer drukpunten dan de meeste andere acupressuur matten en kun je hem naar je lichaam vormen. Ik ben persoonlijk echt fan van de Flowee acupressuur mat set eco, aangezien deze nog langer meegaat én goed is voor het milieu. Mijn Flowee mat ervaring is dus heel positief! Wat voor jou de beste acupressuur mat is, kan ik niet voor je bepalen. Maar ik hoop dat je door het lezen van mijn mening een beter beeld kunt vormen van wat jij wilt en nodig hebt in een acupressuur mat!

Beste Acupressuur Mat Review 5x Spijkermat Test!

Klik hier voor de beste deal

Belangrijk om te weten over acupressuur matten

Uit verschillende acupressuur mat ervaringen blijkt dat het gebruik van een acupressuur mat in het begin best wel pijnlijk kan zijn. Natuurlijk heeft iedereen een andere pijngrens. Wat bij de ene persoon pijn doet aan een spijkermat of acupressuur mat, hoeft bij een ander geen pijn te doen. Hoe lang op acupressuur mat liggen? Dat is geheel aan jou. Het is maar net wat jij fijn vindt. Gebruik een sensi mat aan het begin niet langer dan 15-20 minuten. Dan kan je lichaam rustig wennen aan de tintelingen en drukpunten. Daarna kun je het aantal keren dat je een acupressuur mat gebruikt en de tijd dat je erop blijft liggen langzaam opvoeren.

Wat is een acupressuur mat?

Heb jij eigenlijk nooit eerder van een acupressuur mat gehoord, dan leg ik graag nog even uit wat een spijkerbed of acupressuur mat is. Zo’n mat wordt ook wel sensimat of accupressuur mat genoemd. Het is een mat met daarop heel veel kleine plastic puntjes, die spijkers of spikes genoemd worden. Wanneer je op een acupressuur mat gaat liggen, drukken die plastic puntjes op zenuwpunten van je lichaam. Door die druk kunnen zenuwen en spieren ontspannen. Daarom helpt het gebruik van een acupressuur mat zo goed bij het verminderen van allerlei soorten pijn in het lichaam. Een acupressuur mat kopen kan ook helpen bij het verbeteren van de diepe slaap en het verbeteren van de bloedcirculatie in het lichaam, wat op haar beurt weer tot heel veel andere voordelen leidt.

Beste Acupressuur Mat Review 5x Spijkermat Test!

Waarom gebruiken mensen een acupressuur mat?

Dat het gebruik van een acupressuur mat gezond is en een goede werking heeft op het lichaam, is de voornaamste reden om een acupressuur mat te gebruiken. Maar de acupressuur mat original komt uit India en werd daar vroeger gebruikt om de geest te zuiveren en om de pijngrens van het lichaam te overstijgen. Tegenwoordig gebruikt men een acupressuur mat om de zenuwuiteinden en de bloedsomloop te stimuleren. Daardoor ontstaat er een verzachtende en helende verlichting in het lichaam en komen er endorfine en oxytocine vrij.

Met een Flowee kussen of acupressuur mat met kussen kun je prima pijn in de rug, nek en schouders tegengaan of spierpijn verhelpen. Ondanks het ongemakkelijke gevoel dat de spikes van een acupressuur mat geven, is het gebruik van een acupressuur mat gezond. Je moet namelijk leren om helemaal te ontspannen (je kunt zelfs op een acupressuur mat slapen), om zo in een relaxte en zelfs meditatieve staat van bewustzijn te komen. De beste acupressuur mat zal je bovendien helpen om stress en spanningshoofdpijn te verlichten, om beter in slaap te vallen en beter door te slapen en om meer energie te ervaren.

Bekijk onderstaande video om meer te weten te komen over hoe een acupressuur mat precies werkt.

Acupressuur mat of massageapparaat?

Wat is nu een betere keuze, een acupressuur mat of massageapparaat? Als je puur kijkt naar de werking van beide voorwerpen, dan is er niet veel verschil. Zowel een acupressuur mat als massageapparaat zorgt voor diepe ontspanning in de spieren en een verbetering van de bloedcirculatie. Ook dragen ze allebei bij aan een vermindering van spier- en rugpijn en krijg je er meer energie door. Toch zijn er wel degelijk verschillen in het gebruik en in de prijs ervan.

Waar een acupressuur mat in het begin nogal pijnlijk kan zijn, is daar bij een massageapparaat een stuk minder sprake van. De reden dat toch veel mensen een acupressuur mat verkiezen boven een massageapparaat, is vanwege de prijs. Een acupressuur mat kost gemiddeld €20 tot €50, terwijl een massageapparaat al snel honderden euro’s kan kosten.

Hoe gebruik je een acupressuur mat?

Ben je benieuwd naar hoe je een acupressuur mat het beste kunt gebruiken en wat de exacte acupressuur mat werking is? Dat kan ik mij goed voorstellen! Laten we eerst even focussen op hoe je een acupressuur mat of spijkermat gebruikt.

Wanneer je een acupressuur mat sessie doet, houd er dan rekening mee dat je als beginner beter je kleding aan kunt houden of een handdoek om je lichaam kunt slaan. Pas wanneer je de acupressuur mat vaker hebt gebruikt, is je lichaam er klaar voor om direct contact met de huid te hebben. Daarvoor is dat vaak veel te gevoelig. Laat je lichaam daarom rustig aan wennen aan het gevoel dat de spijkers geven op de huid. Verder is het belangrijk dat je bedenkt welke delen van je lichaam je wilt behandelen en welke houdingen je daar het beste voor kunt aannemen. Je zou met je voeten op de acupressuur mat kunnen staan, maar als dat te gevoelig is kun je op een stoel gaan zitten en je voeten rustig op het acupressuur mat zetten. Het gaat erom dat je de verschillende drukpunten in je lichaam activeert, niet dat je zoveel mogelijk pijn hebt.

De spikes of spijkers van een acupressuur mat zijn best wel scherp, dus doe voorzichtig. Naar mate je meer ervaring hebt met je acupressuur mat, kun je het niveau steeds meer opbouwen. En hoewel het klinkt alsof de sessie dan steeds heftiger wordt, is het tegenovergestelde waar. Hoe beter je leert omgaan met je acupressuur mat, hoe meer je kunt ontspannen.

Bekijk ook deze video over het acupressuur mat gebruik, zodat je precies weet hoe je een acupressuur mat en acupressuur mat kussen kunt gebruiken.

Voordelen van een acupressuur mat

Het gebruik van een acupressuur mat Nederland of acupressuur mat kent verschillende acupressuur mat voordelen. Zo kun je met een acupressuur mat rugpijn verhelpen en wordt een acupressuur mat yoga op diverse manieren ingezet om gezondheidsvoordelen te activeren. Niet alleen tijdens de yoga (hoewel het daar ook een handig hulpmiddel voor is), maar ook in het dagelijkse leven. De voornaamste acupressuur mat voordelen, zoals die van een acupressuur mat Flowee, heb ik voor je opgesomd:

✅ Het helpt bij stress, doordat endorfine en serotonine vrijkomen. Dit zijn natuurlijke, pijn verzachtende chemicaliën in het zenuwstelsel; (Geeft een ontspannend gevoel voor je gaat slapen)

✅ Je krijgt een energie boost van een acupressuur mat, want de bloedcirculatie wordt in het hele lichaam gestimuleerd;

✅ Het helpt spierpijn te verminderen en sportblessures te voorkomen, door de stimulering van de bloedcirculatie. Dit zorgt voor meer zuurstof in de spieren;

✅ Een acupressuur mat helpt bij menstruatieklachten;

✅ Het vermindert rug- en hoofdpijn, omdat de spieren losgemaakt worden en er endorfine vrijkomt;

✅ Het verbetert de slaap, want je gaat je rustiger voelen en je gemoedstoestand verbetert. Hierdoor kun je gemakkelijker in slaap vallen en zal je beter doorslapen;

✅ Een acupressuur mat verlaagt de bloeddruk, omdat je zowel mentaal als fysiek rustiger wordt;

✅ Het helpt bij ADHD, omdat de circulatie en het evenwicht in het lichaam positief beïnvloed worden;

✅ Ook is aangetoond dat de acupressuur mat werking positieve effecten heeft op aandoeningen zoals fibromyalgie, omdat een betere bloedsomloop de kans op ontstekingen worden verminderd.

Beste Acupressuur Mat Review 5x Spijkermat Test!

Nadelen van een acupressuur mat

Ga je op een acupressuur mat liggen, dan kan dat ook enkele nadelen veroorzaken. Het is daarom belangrijk dat je bij een sensi mat kopen ook altijd kijkt naar de acupressuur mat ervaringen van anderen. Een goede sensi mat review is eerlijk over de voordelen, maar ook over de nadelen. Dat is ook precies de reden waarom ik in dit artikel even aandacht wil besteden aan nadelen van een acupressuur mat.

❌ Acupressuur matjes van synthetische materialen zouden in uitzonderlijke gevallen tot allergische reacties kunnen leiden;

❌ In het begin bij de eerste paar keren gebruik, kan je huid rood en gevoelig worden door de scherpe puntjes;

❌ Een moderne acupressuur mat met scherpe puntjes is niet altijd heel comfortabel, maar daar moet je even doorheen;

❌ Heb je last van brandwonden of geïrriteerde plekken op de huid, dan kan dit na gebruik van een acupressuur mat soms tot huidontstekingen leiden. Vermijd contact met deze plekken daarom liever;

❌ Voor mensen met een hoge bloeddruk die gebruik maken van bloedverdunners is het niet altijd aan te raden om een acupressuur mat te gebruiken, aangezien dit de bloedcirculatie nog meer stimuleert. Wil je de acupressuur mat toch proberen? Overleg dan altijd eerst met een arts!

Beste Acupressuur Mat Review 5x Spijkermat Test!

Acupressuur mat ervaringen en reviews

Nu je hebt gelezen over de verschillende acupressuur matjes, ben je vast wel benieuwd naar acupressuur mat ervaringen en sensi mat ervaringen van andere mensen.

André schreef in zijn acupressuur mat review over Flowee: “Ik moest wel even wennen, zo met mijn blote rug op de acupressuur mat. Na een paar keer oefenen werkt het wel degelijk ontspannend. Om de druk van de spikes te verlichten, leg ik de acupressuur mat op mijn bed. Hierdoor word ik als het ware ‘verplicht’ om mijn gedachten los te laten en lekker te relaxen. Meestal val ik na 5 minuten al in slaap. Of de acupressuur mat mijn lichamelijke klachten aanpakt, vind ik nog lastig om vast te stellen. Ik merk wel dat lichte rugpijn door een verkeerde houding of overbelasting sneller overgaat. Mijn nekpijn lijkt echter te hevig te zijn om door een acupressuur mat op te lossen.”

Ook Nonna heeft de Flowee acupressuur mat getest en vertelt het volgende. “Ik moest de eerste paar keren op de acupressuur mat erg wennen. Toch is het minder pijnlijk dan ik van tevoren dacht. Al na 15 minuten liggend mediteren op de acupressuur mat, merk ik dat ik mij relaxter voel en ik vind het acupressuur kussen er erg fijn bij. Deze gebruik ik soms ook los, om alleen mijn nek en schouders te ontspannen als ik op de bank lig.”

Beste Acupressuur Mat Review 5x Spijkermat Test!

En ik heb nog meer acupressuur mat ervaringen gevonden! Zo zegt Roosje over Swilix: “Ik moest even uitvogelen hoe deze acupressuur mat precies werkte. De eerste paar seconden op het bedje ligt erg oncomfortabel, maar ik merk dat mijn spieren snel wennen aan het gevoel. Na tien minuten op de mat, ben ik in bed gaan liggen en ik heb geslapen als een roosje.”

Ook Kjeld is enthousiast over Swilix. “Deze acupressuur mat is van goede waarden en hij doet wat hij belooft. Ondanks dat ik aan het begin echt moet wennen, gaat het daarna snel beter en werkt het ontspannend en goed tegen de pijn in mijn lichaam. Omdat de acupressuur mat zo handig op te rollen is, doe ik hem zo terug in de hoes en kan ik hem opbergen of meenemen. Heel handig!”

Over LifeGoods zegt iemand: “Een vriendin had deze acupressuur mat en ik heb hem bij haar getest. Dit was zo’n bijzondere en helende ervaring, dat ik er zelf ook een besloot te bestellen. De eerste minuten voelde ik veel weerstand in mijn lichaam, maar ook mentaal. Toch helpt het enorm om al die spanning in mijn lichaam eruit te krijgen. Deze fijne, stevige mat wordt geleverd met een handig boekje met informatie en oefeningen. Bovendien ben ik gek op de groene kleur!”

Beste Acupressuur Mat Review 5x Spijkermat Test!

En een andere LifeGoods acupressuur mat gebruiker vertelt: “Wel even wennen, hoor. Maar wat een topproduct is dit! Elke avond ga ik even 30 minuten op de acupressuur mat liggen, voordat ik ga slapen. Het gevolg is dat ik als een blok slaap!”

Door naar de PuraVida review van Eva: “Ik was een beetje sceptisch en de spikes leken mij in eerste instantie veel te scherp. Toch wilde ik het proberen. Nadat ik op het acupressuur mat gelegen had, voelde ik een fijne tinteling door mijn spieren en lichaam gaan. Heerlijk!”

Nog een enthousiasteling (Ellen) die vertelt over PuraVida. “Deze mat ontspant mijn rug, nek en schouders, al na 10 minuten liggen. Ik doe dit even voor het slapengaan en dat werkt voor mij. Aan het begin is het wel pijnlijk, ook wanneer je eraf gaat. Toch leidt het uiteindelijk tot minder pijn met opstaan. Ik heb fibromyalgie, dus voor mij is het mooi meegenomen dat dit werkt.”

Beste Acupressuur Mat Review 5x Spijkermat Test!

Emma Louise zegt over de BrellaVio acupressuur mat: “Ik had gelezen wat deze acupressuur mat zou doen en het klopt. Er stroomt meer energie naar mijn organen en daardoor is mijn menstruatie minder pijnlijk. Ik voel mij ook minder snel moe. Ondanks dat dit meerdere oorzaken kan hebben, heeft de mat in elk geval bijgedragen aan deze vooruitgang. Ik ben een tevreden klant! Dat de mat geleverd wordt in een mooie doos en met een handige tas, helpt ook mee.”

Tot slot nog een acupressuur mat review van Freya over BrellaVio: “Gaan liggen en er weer af gaan doet wel wat pijn, maar wanneer ik eenmaal lig is dat heel ontspannend. Ik heb inmiddels minder rugproblemen en migraine! Dankzij de topper kan het gevoel van de spikes wat verlicht worden. Bovendien berg je de mat handig op in het bijgeleverde zakje.”

Beste Acupressuur Mat Review 5x Spijkermat Test!

Tips om een acupressuur mat juist te gebruiken

Het is belangrijk dat je een acupressuur mat op de juiste manier gebruikt. Doe je dit niet, dan kunnen er blessures of andere ongemakken ontstaan.

Een acupressuur mat op de juiste manier gebruiken, werkt als volgt: Leg het acupressuur mat op de vloer en ga op een stoel zitten die je ervoor zet. Houd je sokken de eerste keer aan en druk zacht met je vermoeide voeten op de spikes. Dan kun je wennen aan het gevoel.

Trek je sokken uit als het prima aanvoelt en voeg steeds wat druk toe of trek een kledingstuk uit. Op die manier kun je je lichaam stap voor stap laten wennen aan het gevoel van de spikes en zal je de minste pijn ervaren. Luister in alle gevallen naar je lichaam. Als iets niet goed aanvoelt, stop dan met de oefening. Jij weet zelf het beste wat goed is voor jou en je lichaam. De acupressuur mat gebruiken voor vermoeide voeten is een goed idee! Je kan voor het slapen gaan ook altijd nog eventjes op de mat zitten dan wordt de doorbloeding gestimuleerd.

Gebruik de acupressuur mat niet wanneer je zwanger bent of hartproblemen hebt. Ook bij bloedstollingen en moedervlekken is het gebruik van een acupressuur matten niet aan te raden.

Meer ontspanning voor jouw gezondheid

Wil jij meer doen voor je gezondheid? Focus je dan naast ontspanning ook op andere punten zoals vitamines, mineralen en spoorelementen, omega 3 vetzureneiwitten, fytonutriënten (planten, kruiden en specerijen) en superfoods zoals bijvoorbeeld green juice.

Ontspannen kan op vele manieren. Of je dit nu doet op een spijkermat, spijkerbed, shakti mat of acupressuur mat dat is natuurlijk helemaal aan jou. Kies vooral wat bij jou past. Persoonlijk ben ik fan van de Flowee spijkermat en maak ik ook voor het slapen gaan regelmatig gebruik van een nek massage apparaat. Combineer dit met een heerlijke aroma diffuser en je kan volledig ontspannen.

Voor thuis zijn er nog veel meer handige tools om te ontspannen zoals bijvoorbeeld een hoofdmassage apparaat, hoofdmassage spin, massage matras of zelfs een elektrisch massage matras. Je kan ook voor nog meer ontspanning kiezen met een shiatsu massagekussen, voetmassage apparaat, voetenbad of een massage gun. Zo geef je jouw lichaam echt even de rust.

Tegenwoordig kan je thuis zelfs gebruik maken van een bindweefsel massage apparaat, rugmassage apparaat of ga je heerlijk liggen onder een infrarood deken voor optimale ontspanning.

Elk kwartaal probeer ik de volledige rust op te zoeken in de vorm van een retraite. Zo volg ik met enige regelmaat stilte retraites, yoga retraites, meditatie retraites en detox retraites. Deze retraites variëren van een dag retraite, tot weekend retraite of zelfs een vakantie retraite. Kies hierin ook vooral wat voor jou goed voelt. Mocht je nog wat weerstand voelen tegenover retraites dan nodig ik je graag uit om iets buiten je comfortzone te treden en diepe innerlijke rust te ervaren.

Wil je meer weten over al deze vormen van ontspanning? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn voor je gezondheid én waar ze het beste kan kopen. Je kan bij al onze partners met een gerust hart je aankopen doen. In veel gevallen zelfs met een leuke korting! Ik ben benieuwd welke supplementen jij in huis gaat halen!

De meest gestelde vragen over de acupressuur mat

Heb je na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Ik heb de meest gestelde vragen alvast op een rijtje gezet en beantwoord. Hopelijk heb jij zo voldoende informatie om aan de slag te gaan met je eigen acupressuur mat. Zijn er toch nog vragen onbeantwoord gebleven? Bijvoorbeeld over een acupressuur mat in het algemeen of over de acupressuur mat of shakti mat gebruiken? Laat dan in een reactie weten wat jouw vraag is. Of deel daar jouw eigen acupressuur mat review!

Welke acupressuur mat is het beste?

Welke acupressuur mat het beste is, vertel ik je graag. De beste acupressuur mat is van Flowee. Er zijn verschillende goede acupressuur matten, maar niet elke acupressuur mat is geschikt voor elk persoon. De beste acupressuur mat is er in elk geval één waar jij je persoonlijk goed bij voelt. Vaak zijn dikkere acupressuur matten populair of acupressuur matten met minder drukpunten, omdat ze ook geschikt zijn voor beginners. Wanneer je nog nooit op een acupressuur mat gelegen hebt, moet je dit opbouwen.

Hoe kan ik acupressuur mat korting scoren?

Wij Nederlanders houden van korting. Zo ook van acupressuur mat korting! Met een acupressuur mat kortingscode of acupressuur mat aanbieding kun je veel geld besparen. Of zo’n acupressuur mat korting van toepassing is, zie je snel genoeg wanneer je op de website van de aanbieder bent. Kijk hier altijd even goed naar, want het is zonde wanneer je onnodig te veel betaalt voor jouw nieuwe spijkermat of acupressuur mat!

Is een acupressuur mat voor iedereen geschikt?

Een acupressuur mat wordt door steeds meer mensen gebruikt. Een acupressuur mat, waar goed voor? Dat kun je hierboven lezen. In principe kan iedereen een Zweedse spijkermat of acupressuur mat gebruiken. Het is alleen niet bij iedereen aan te raden wanneer je een hoge bloeddruk hebt en bloedverdunners gebruikt. Wat doet een acupressuur mat? Het stimuleert de bloedcirculatie, waardoor het hart harder gaat pompen om de doorbloeding te activeren. Wil je de acupressuur mat toch proberen? Overleg dan altijd eerst met een arts!

Wanneer je hartproblemen hebt of bloedstollingsproblemen, wordt het gebruik van een acupressuur mat afgeraden. Dit geldt overigens ook voor zwangere vrouwen. Wat de beste acupressuur mat voor jou is, dat bepaal je uiteindelijk zelf. Maar met de informatie in dit artikel lukt het je vast om een goede keuze te maken! Twijfel je? Neem dan contact op met een arts om de mogelijkheden te bespreken.

Waar kan ik de beste acupressuur mat kopen?

Ga je een acupressuur mat kopen of een acupressuur mat bestellen? Let dan op of er een acupressuur mat aanbieding is. Dit kan je veel geld schelen! Je kunt een acupressuur mat kopen in een fysieke yoga- of sportwinkel, maar je kunt ook online een acupressuur mat kopen. Via de linkjes in dit artikel beland je direct in een webshop die de desbetreffende acupressuur mat aanbiedt. Met een paar klikken en een online betaling, haal jij de beste acupressuur mat voor jou zo in huis. Vaak geldt namelijk: vandaag besteld, morgen of overmorgen al in huis!
Bovendien krijg je bij aanbieders zoals Bol.com de mogelijkheid om zonder verzendkosten te bestellen en hoef je geen retourkosten te betalen als de acupressuur mat of acupressuur matten toch niet naar wens is. Tel uit, je winst!

Hoe gebruik je een triggerpoint bal?

Zoals je hebt kunnen lezen, worden sommige acupressuur matten of acupressuur mat sets geleverd met één of meerdere triggerpoint ballen. Ze worden ook wel yoga ballen of massage ballen genoemd en dienen als hulpmiddel voor het behandelen van je spieren. Heb je spierpijn of last van pijn op een specifieke plek en kun je daar met een acupressuur mat of acupressuur kussen niet goed bij? Gebruik dan een triggerpoint bal om die specifieke plek te behandelen en de pijn te verminderen. Die pijnlijke plekken worden ook wel trigger points genoemd. Masseer of rol de triggerpoint bal van de ene naar de andere kant over de plek die pijnlijk is, zodat zuurstof en bloed er weer beter doorheen kunnen stromen. Zo kun je eventuele knopen in de spieren ook losmaken.

Is een acupressuur mat onzin?

Misschien vraag je je af: is een acupressuur mat niet gewoon onzin? Nee, zeker niet. Zoals je in de verschillende acupressuur mat recensies kunt lezen, zijn mensen er echt heel blij mee. Het is niet voor niets al eeuwenlang een veelgebruikte methode in de Oosterse geneeskunde. Het is daarom zeker een nuttig product dat vele voordelen biedt aan de gebruiker ervan. Probeer het zelf eens. En dan ben ik heel benieuwd naar jouw eigen acupressuur mat review of spijkerbed ervaringen!

Wat betekent een acupressuur mat?

Een acupressuur mat betekent een acupressuur mat. Dat is een matje dat je gebruikt om te ontspannen en bepaalde lichamelijke klachten te verminderen. De zogenoemde spikes in een acupressuur mat (de plastic puntjes) triggeren bepaalde punten in je lichaam. Daardoor kun je bijvoorbeeld minder hoofdpijn krijgen, beter slapen of beter herstellen na het sporten of na een blessure.

Welke acupressuur mat moet ik gebruiken?

Welke acupressuur mat je moet gebruiken, hangt af van je niveau. Heb je nog nooit met een acupressuur mat gewerkt, dan raad ik je aan om een niet al te dure acupressuur mat te kopen. Kies een acupressuur mat met minder drukpunten. Dan kan je je lichaam langzaam laten wennen aan het gevoel. Ben je meer ervaren, dan kun je voor een luxer model met meer drukpunten of trigger points gaan. Je stijve spieren ontspannen en je nek en schouders zullen je dankbaar zijn.

Waarom moet ik een acupressuur mat gebruiken?

Waarom je een acupressuur mat zou moeten gebruiken, is verschillend. Er is in elk geval bekend dat een acupressuur mat een goede werking op het lichaam heeft. Ook zou hij de geest zuiveren en de pijngrens van het lichaam verhogen. Een acupressuur mat wordt vooral gebruikt om zenuwuiteinden en de bloedsomloop in het lichaam te verbeteren.

Hoe moet ik een acupressuur mat gebruiken?

Hoe je een acupressuur mat gebruikt, is als volgt. Je legt de acupressuur mat op de grond. Ga er voorzichtig opstaan. Vind je dat te pijnlijk? Pak dan een stoel, ga op de mat zitten en plaats je voeten op de mat. Zo kun je een beetje spelen met de druk die je uitoefent. Ben je meer ervaren, dan kun je op je rug op de spikes mat liggen. Je kan overigens zo’n acupressuur mat óók als acupressuur mat gebruiken.

Hoelang lig je op een acupressuur mat?

Hoelang je op een acupressuur mat moet liggen, verschilt per persoon. Als beginner is een paar minuten voldoende. Je kunt dit langzaam opbouwen op een tempo dat jij fijn vindt. Uiteindelijk is 15 tot 30 minuten op een acupressuur mat liggen voldoende. Het mag eventueel langer, maar dat is voor het effect niet nodig. Sommige mensen zijn zo ontspannen als zij op een acupressuur mat liggen, dat zij erdoor in slaap vallen.

Waarom moet ik een acupressuur mat kopen?

Waarom je een acupressuur mat moet kopen? Daar zijn verschillende redenen voor. De ene persoon heeft last van pijnlijke gewrichten of een blessure en wil daarom een acupressuur mat kopen. Iemand anders kan juist slecht slapen en toe zijn aan meer diepe ontspanning. Dat is ook een reden om een acupressuur mat te kopen. Een acupressuur mat heeft in elk geval veel gezondheidsvoordelen en je kunt er in stressvolle tijden beter door ontspannen.

Is een acupressuur mat gebruiken gezond?

Ja, een acupressuur mat gebruiken is gezond. Het zorgt namelijk voor meer diepe ontspanning in het lichaam. Met de drukpunten op een acupressuur mat stimuleer je zenuwuiteinden en verbeter je de bloedsomloop. Daardoor heeft een acupressuur mat een gunstige en gezonde werking op het menselijk lichaam. Niet iedereen voelt zich prettig bij het gebruik van een acupressuur mat. Experimenteer daarom gewoon en ontdek of het iets voor jou is.

Wat zijn voordelen van een acupressuur mat gebruiken?

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het gebruik van een acupressuur mat. Een acupressuur mat kan rugklachten verminderen en andere pijnsoorten aanpakken. Ook zorgt het voor meer ontspanning en een betere nachtrust. Andere acupressuur mat voordelen zijn een betere doorbloeding, het afvoeren van afvalstoffen, meer endorfine en oxytocine aanmaak in de
hersenen, een relaxter gevoel en minder onrust in de benen en voeten. Het is zelfs wetenschappelijk bewezen dat het werkt. (1)

Conclusie beste acupressuur mat kopen

 • Beste acupressuur mat – Flowee
 • Meest toegankelijke acupressuur mat – BrellaVio
 • Beste acupressuur mat kussen – Flowee
 • Beste acupressuur mat prijs / kwaliteit – BrellaVio
 • Beste acupressuur mat ECO – Flowee
Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste Acupressuur Mat | Review (2023) | 5x Spijkermat Test!

Laat een reactie achter

Op zoek naar de beste Shakti Mat?

Kies dan voor: Flowee

Op zoek naar de beste Shakti Mat?

Kies dan voor: Flowee

Op zoek naar de beste Spijkermat?

Kies dan voor: Flowee

Op zoek naar de beste Spijkermat?

Kies dan voor: Flowee