In dit artikel

De Best Opneembare Magnesium Soorten Onderzocht (2023)

In dit artikel

Ben je overweldigd door het enorme assortiment magnesium tabletten op de markt en vraag je je af welke soort echt het beste door je lichaam wordt opgenomen? Ik begrijp het volkomen; ook ik heb deze verwarring ervaren.

Na diepgaand onderzoek naar verschillende soorten magnesium, kwam ik erachter dat niet alle magnesiumsupplementen gelijk zijn en dat hun opneembaarheid sterk verschilt. In deze blogpost deel ik mijn bevindingen over de best opneembare magnesiumsoorten met jou.

Laten we de nevel van onzekerheid rondom magnesiumsupplementen samen laten verdwijnen!

Kort samengevat:

De beste magnesium van 2023 is Nutribites Magnesiumcitraat. Dit merk heeft een hoge, maar veilige dosering en een eerlijke prijs. Het is een organisch verbonden vorm, waardoor goed opneembaar door het lichaam.

Samenvatting

  1. Nutribites Magnesium Bisglycinaat, Vitakruid Magnesium 200 Complex en Proviform Magnesium Bisglycinaat Complex zijn goede opties voor magnesiumsupplementen vanwege hun goede opneembaarheid.
  2. Magnesium bisglycinaat, magnesium tauraat en magnesium malaat zijn enkele van de best opneembare vormen van magnesium die het lichaam effectief kunnen ondersteunen.
  3. Het is belangrijk om te kiezen voor magnesiumtabletten zonder onnodige vulstoffen, zodat het lichaam het magnesium gemakkelijk kan opnemen en benutten.
  4. Let bij het kiezen van de beste magnesium tabletten op de dosering, kwaliteit van de verbinding, aanwezigheid van hulpstoffen en prijzen en merkreputatie.

Soorten Magnesium Tabletten

Er zijn verschillende soorten magnesium tabletten beschikbaar op de markt, zoals Nutribites Magnesium Bisglycinaat, Vitakruid Magnesium 200 Complex, Proviform Magnesium Bisglycinaat Complex, VitOrtho Magnesium Bisglycinaat en Taurine, Vitals Magnesium Bisglycinaat en Golden Naturals Magnesium Bisglycinaat 300 mg.

Nutribites Magnesium Bisglycinaat

Nutribites Magnesium Bisglycinaat staat hoog in de ranglijst van magnesiumsupplementen. Dit is een zeer effectieve vorm van magnesium omdat het goed wordt opgenomen door het lichaam.

Het helpt bij het ondersteunen van onze spierfuncties en kan stress verminderen. De vorm, bisglycinaat, heeft bewezen een van de best opneembare vormen van magnesium te zijn. Mensen waarderen Nutribites Magnesium Bisglycinaat vanwege zijn goede opneembaarheid, waardoor het een uitstekende keuze maakt bij het zoeken naar magnesiumsupplementen.

Vitakruid Magnesium 200 Complex

Vitakruid Magnesium 200 Complex is een populair magnesiumsupplement dat bekend staat om zijn goede opneembaarheid. Het bevat magnesiumbisglycinaat, een vorm van magnesium die gemakkelijk door het lichaam kan worden opgenomen.

Dit supplement is wetenschappelijk onderbouwd en helpt het lichaam om voldoende magnesium binnen te krijgen. Het kan nuttig zijn voor verschillende doeleinden, zoals het ondersteunen van spierfunctie en het verminderen van stress.

Vitakruid Magnesium 200 Complex is een kwalitatief hoogwaardig supplement dat veel mensen helpt om hun magnesiumniveaus op peil te houden.

Proviform Magnesium Bisglycinaat Complex

Proviform Magnesium Bisglycinaat Complex is een magnesiumsupplement dat bekend staat om zijn goede opneembaarheid. Het bevat magnesium bisglycinaat, een vorm die gemakkelijk door het lichaam kan worden opgenomen.

Dit complex is wetenschappelijk onderbouwd en bevat geen onnodige vulstoffen. Het is een betrouwbare keuze voor mensen die op zoek zijn naar een effectief supplement om hun magnesiumniveaus aan te vullen.

VitOrtho Magnesium Bisglycinaat en Taurine

VitOrtho Magnesium Bisglycinaat en Taurine is een supplement dat een combinatie van magnesium bisglycinaat en taurine bevat. Magnesium bisglycinaat staat bekend om zijn goede opneembaarheid, terwijl taurine een aminozuur is dat betrokken is bij verschillende processen in het lichaam.

Door deze combinatie biedt VitOrtho een supplement dat zowel de voordelen van magnesium als taurine biedt. Het kan helpen bij het ondersteunen van de spierfunctie en het verminderen van stress.

Bovendien is dit supplement wetenschappelijk onderbouwd en biologisch beschikbaar, wat betekent dat het goed wordt opgenomen door het lichaam. Als je op zoek bent naar een magnesiumsupplement met extra voordelen, dan zou VitOrtho Magnesium Bisglycinaat en Taurine een goede keuze kunnen zijn.

Vitals Magnesium Bisglycinaat

Vitals Magnesium Bisglycinaat is een magnesiumsupplement dat bekend staat om zijn goede opneembaarheid. Het bevat de vorm magnesium bisglycinaat, die door het lichaam gemakkelijk wordt opgenomen.

Dit maakt het een effectieve keuze voor mensen die hun magnesiumniveaus willen aanvullen. Bovendien is Vitals een betrouwbaar merk dat wetenschappelijk onderbouwde supplementen produceert.

Met Vitals Magnesium Bisglycinaat kun je ervan verzekerd zijn dat je een kwaliteitsproduct gebruikt dat je lichaam goed kan opnemen.

Golden Naturals Magnesium Bisglycinaat 300 mg

Golden Naturals Magnesium Bisglycinaat 300 mg is een populaire keuze als het gaat om magnesiumsupplementen. Dit supplement bevat 300 mg magnesium bisglycinaat, een vorm die goed wordt opgenomen door het lichaam.

Het is wetenschappelijk onderbouwd dat magnesium bisglycinaat een hoge biologische beschikbaarheid heeft en effectief wordt opgenomen in de darmen. Dit maakt het een ideale keuze voor mensen die hun magnesiumtekort willen aanvullen.

Golden Naturals Magnesium Bisglycinaat 300 mg kan helpen bij het ondersteunen van een gezonde spierfunctie en het verminderen van stress. Het is belangrijk om te onthouden dat dit supplement slechts één vorm van magnesium is en dat er ook andere goed opneembare vormen beschikbaar zijn, zoals magnesiummalaat en magnesiumcitraat.

Factoren die de Opneembaarheid van Magnesium beïnvloeden

De vorm van magnesium en de aanwezigheid van hulpstoffen hebben invloed op de opneembaarheid.

Vorm van magnesium

Er zijn verschillende vormen van magnesium beschikbaar, elk met hun eigen opneembaarheid. Een van de best opneembare vormen van magnesium is magnesium bisglycinaat. Andere goed opneembare vormen zijn magnesiummalaat en magnesiumcitraat.

Het is belangrijk om te weten welke vormen goed worden opgenomen door het lichaam bij het kiezen van een magnesiumsupplement. Gelukkig zijn alle toegestane magnesiumverbindingen in voedingssupplementen biologisch beschikbaar en worden ze goed opgenomen.

Dus u hoeft zich geen zorgen te maken over ingewikkelde namen, maar focus op de vormen die bekend staan om hun goede opneembaarheid zoals magnesium bisglycinaat.

Aanwezigheid van hulpstoffen

De aanwezigheid van hulpstoffen kan ook invloed hebben op de opneembaarheid van magnesium. Sommige magnesiumtabletten kunnen onnodige vulstoffen bevatten, die de absorptie van magnesium kunnen verminderen.

Het is daarom belangrijk om te kiezen voor magnesiumsupplementen die zo min mogelijk hulpstoffen bevatten. Op deze manier kan het lichaam het magnesium gemakkelijker opnemen en benutten voor de verschillende functies waarvoor het nodig is.

Onnodige vulstoffen

Sommige magnesiumtabletten bevatten onnodige vulstoffen, wat kan leiden tot een verminderde opneembaarheid van magnesium. Deze vulstoffen kunnen de effectiviteit van het supplement verminderen doordat ze de werking van magnesium in het lichaam kunnen belemmeren.

Het is daarom belangrijk om te kiezen voor magnesiumtabletten die vrij zijn van onnodige vulstoffen om optimale opneembaarheid te garanderen. Kijk altijd op het etiket van het supplement om te controleren of er geen onnodige vulstoffen aanwezig zijn, zodat je kunt profiteren van de volledige voordelen van magnesium voor je gezondheid.

De Beste Opneembare Magnesium Soorten

De beste opneembare magnesiumsoorten zijn essentieel voor een gezond lichaam. Ontdek welke soorten je moet kiezen voor maximale voordelen en lees verder!

Magnesium Bisglycinaat

Magnesium Bisglycinaat is een van de best opneembare vormen van magnesium. Het wordt vaak gebruikt in magnesiumsupplementen vanwege zijn goede opname in het lichaam. Het wordt snel en efficiënt opgenomen in de darmen, wat betekent dat het lichaam er maximaal van kan profiteren.

Magnesium Bisglycinaat is een organisch zout dat bestaat uit magnesium gebonden aan het aminozuur glycine. Het is wetenschappelijk onderbouwd dat deze vorm van magnesium goed wordt opgenomen en het lichaam effectief kan ondersteunen.

Dus als je op zoek bent naar een effectief magnesiumsupplement, dan is Magnesium Bisglycinaat zeker het overwegen waard.

Magnesium Tauraat

Magnesium Tauraat is een andere vorm van magnesium die goed wordt opgenomen door het lichaam. Het is een combinatie van magnesium en het aminozuur taurine. Deze verbinding wordt vaak gebruikt vanwege de gunstige effecten op het zenuwstelsel en de hersenfunctie.

Magnesium Tauraat kan helpen bij het verminderen van stress en het bevorderen van een gezonde slaap. Het heeft ook ontstekingsremmende eigenschappen en kan helpen bij het reguleren van de bloeddruk.

Als je op zoek bent naar een magnesiumsupplement dat zowel de lichamelijke als geestelijke gezondheid ondersteunt, kan Magnesium Tauraat een goede keuze zijn.

Magnesium Malaat

Magnesium malaat is een andere vorm van magnesium die goed wordt opgenomen door het lichaam. Het is een verbinding van magnesium met appelzuur, wat zorgt voor een gunstige opneembaarheid.

Magnesium malaat kan helpen bij het ondersteunen van verschillende lichaamsfuncties, zoals het behoud van sterke botten en spieren. Bovendien kan het ook helpen bij het verminderen van vermoeidheid en het verbeteren van de energieniveaus.

Dus als je op zoek bent naar een magnesiumsupplement met goede opneembaarheid, kan magnesium malaat een goede keuze zijn.

Factoren bij het Kiezen van de Beste Magnesium Tabletten

Bij het kiezen van de beste magnesium tabletten moet je letten op de dosering, kwaliteit van de verbinding, aanwezigheid van hulpstoffen en prijzen en merkreputatie.

Dosering

Bij het kiezen van een magnesiumsupplement is de dosering een belangrijke factor om rekening mee te houden. Het is essentieel om de aanbevolen dosering te volgen, zoals aangegeven op de verpakking of zoals geadviseerd door een gezondheidsprofessional.

Een te lage dosering kan mogelijk niet voldoende zijn om de gewenste effecten te bereiken, terwijl een te hoge dosering mogelijk niet door het lichaam kan worden opgenomen en ongewenste bijwerkingen kan veroorzaken.

Het is dus belangrijk om de juiste balans te vinden en ervoor te zorgen dat de dosering overeenkomt met uw specifieke behoeften en gezondheidssituatie.

Kwaliteit van de verbinding

De kwaliteit van de verbinding is een belangrijke factor bij het kiezen van de beste magnesiumtabletten. Het is essentieel om te kijken naar de opneembaarheid van de verschillende magnesiumverbindingen.

Magnesium bisglycinaat wordt erkend als een van de best opneembare vormen van magnesium. Andere vormen zoals magnesiummalaat en magnesiumcitraat worden ook goed opgenomen door het lichaam.

Het is niet nodig om ingewikkelde namen van magnesiumverbindingen te onthouden, maar het is wel belangrijk om te weten welke vormen goed worden opgenomen. Kies voor een supplement dat hoogwaardige en goed opneembare verbindingen bevat om het maximale voordeel uit je magnesiumsupplement te halen.

Aanwezigheid van hulpstoffen

Hulpstoffen kunnen de opneembaarheid van magnesium beïnvloeden. Het is belangrijk om te letten op de aanwezigheid van hulpstoffen wanneer je een magnesiumsupplement kiest. Sommige hulpstoffen, zoals vitamine B, kunnen de opname van magnesium bevorderen.

Aan de andere kant kunnen onnodige vulstoffen de effectiviteit van het supplement verminderen. Kies daarom voor magnesiumtabletten zonder onnodige toevoegingen, zodat je het meeste uit je supplement haalt en optimaal profiteert van de voordelen van magnesium.

Prijzen en merkreputatie

Ik ben altijd op zoek naar goede kwaliteit magnesiumtabletten tegen een redelijke prijs. Het is belangrijk om te kijken naar de prijs-kwaliteitsverhouding bij het kiezen van een magnesiumsupplement.

Daarnaast is de merkreputatie ook van belang. Er zijn veel verschillende merken op de markt, maar niet allemaal hebben ze een goede reputatie als het gaat om de kwaliteit van hun producten.

Het is dus verstandig om wat onderzoek te doen naar de merken voordat je een beslissing neemt.

Meer over ‘Magnesium’

Als je je ooit hebt afgevraagd waarom magnesium zo’n buzzwoord is in gezondheidskringen, ben je niet de enige. Dit wondermineraal speelt een cruciale rol in meer dan 300 enzymatische reacties in ons lichaam. Van het verlichten van slaapproblemen tot het versterken van je botten, magnesium heeft veel te bieden. Maar hoe zit het met vraagstukken zoals magnesium en vocht vasthouden? Is dat iets waar je je zorgen over moet maken?

Een ding is zeker, het gebruik van magnesium is geen one-size-fits-all benadering. Er zijn verschillende vormen en doseringen, en ja, je vraagt je misschien af mag je magnesium altijd gebruiken? Goede vraag! Het is namelijk belangrijk om te weten wat voor jou de goede magnesium is. Keuzes, keuzes. Welke magnesium moet je dan kiezen?

Natuurlijk, je bent geïnteresseerd in de juiste dosering van magnesium, maar heb je ooit stilgestaan bij de vraag waarom magnesium zo belangrijk is? En wist je dat er alternatieve manieren zijn om dit mineraal binnen te krijgen, zoals opname via de huid? Sterker nog, er zijn zelfs verschillende vormen die als best opneembare magnesium worden beschouwd.

Als je begint met het gebruik van magnesium, vraag je je misschien af wanneer je resultaat kunt verwachten. Of misschien ben je bezorgd over een mogelijk magnesiumtekort en wil je weten wat de bijwerkingen kunnen zijn van het innemen van dit mineraal. Je zou ook kunnen overwegen om een magnesiumcomplex te nemen, dat verschillende soorten magnesium combineert voor een optimale werking.

Nu we het toch over optimalisatie hebben, wist je dat magnesium ook een rol kan spelen in je nachtrust? Voor de liefhebbers van een goede nacht’s slaap, magnesium en slapen gaan hand in hand. En last but not least, voor degenen die zich verdiepen in de synergie van mineralen: magnesium en calcium zijn als Batman en Robin in de wereld van mineralen.

Veelgestelde Vragen

1. Wat zijn de best opneembare magnesiumsoorten?

De best opneembare magnesiumsoorten omvatten goed opneembaar magnesiumglycerofosfaat en magnesiumsulfaat.

2. Hoe kan magnesium bij stress helpen?

Magnesium kan helpen bij stress door het magnesiumgehalte in het lichaam te verhogen en een kalmerend effect te hebben.

3. Hoe kan ik mijn magnesiumopname verbeteren?

Je kunt je magnesiumopname verbeteren door magnesiumrijk voedsel te eten en zorg te dragen voor een uitgebalanceerde magnesiuminname.

4. Hoe merk je een magnesiumtekort?

Symptomen van een magnesiumtekort kunnen variëren, maar omvatten vaak vermoeidheid en spierkrampen.

5. Hoe beïnvloedt voeding de magnesiumabsorptie in de darmen?

Magnesiumrijke voedingsmiddelen, zoals groene bladgroenten en noten, kunnen de magnesiumabsorptie in de darmen bevorderen en helpen om mogelijke magnesiumtekorten te voorkomen.

» Referenties


1. Abdullah M. Al Alawi, Sandawana William Majoni, and Henrik Falhammar (2018). Magnesium and Human Health: Perspectives and Research Directions. Int J Endocrinol, 2018: 9041694. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5926493/

2. Faraneh Afshar Ebrahimi, Fatemeh Foroozanfard, Esmat Aghadavod, Fereshteh Bahmani & Zatollah Asemi (2018). The Effects of Magnesium and Zinc Co-Supplementation on Biomarkers of Inflammation and Oxidative Stress, and Gene Expression Related to Inflammation in Polycystic Ovary Syndrome: a Randomized Controlled Clinical Trial. Biol Trace Elem Res, 184, 300–307. https://link.springer.com/article/10.1007/s12011-017-1198-5

3. Zahra Hamedifard, Alireza Farrokhian, Željko Reiner, Fereshteh Bahmani, Zatollah Asemi, Maryam Ghotbi & Mohsen Taghizadeh (2020). The effects of combined magnesium and zinc supplementation on metabolic status in patients with type 2 diabetes mellitus and coronary heart disease. Lipids Health Dis, 19, 112. https://lipidworld.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12944-020-01298-4

4. Maryam Afsharfar, Mansour Shahraki, Mansour Shakiba, Omid Asbaghi, Alireza Dashipour (2021). The effects of magnesium supplementation on serum level of brain-derived neurotrophic factor (BDNF) and depression status in patients with depression. Clin Nutr ESPEN, 42, 381-386. https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S2405457721000061

» Referenties

Conclusie beste magnesium 2023 

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwpersoonlijkegroei.nl, is partner van Anouk en trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Ontdek zijn top 50 praktische tips voor persoonlijke groei in zijn gratis E-book. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail martijn@jouwpersoonlijkegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis
Anderen bekeken ook

Geen reacties on De Best Opneembare Magnesium Soorten Onderzocht (2023)

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips