In dit artikel

Belemmeringen

Belemmering (2023) | Omarm ze voor Persoonlijke Groei!

In dit artikel

Als mens krijgen we te maken met obstakels en belemmeringen, daar kunnen we gewoon niet aan ontsnappen. Het probleem is echter niet die belemmeringen op zich, maar de manier waarop we ermee omgaan!

Wat als je ineens zou beseffen dat de belemmerende factoren en obstakels die je in je leven op je pad krijgt, eigenlijk juist opportuniteiten bieden voor verdere groei en meer geluk? Wat als de belemmeringen die jij elke dag ervaart, eigenlijk niet de macht hebben om je tegen te houden in het leven – maar je juist vooruit kunnen helpen? Persoonlijke ontwikkeling kan je daarbij helpen!

50 Praktische groei tips
Met mijn 50 gratis tips maak jij de volgende stap in jouw persoonlijke groei!
Vraag nu het E-book aan

Het probleem ligt niet bij jouw belemmeringen…

Als mens hebben we de neiging om onze toestand, of het nu gaat om hoeveel geld we hebben, onze sociale status of iets anders, te verklaren aan de hand van onze omstandigheden. Lees: onze belemmeringen. Als mens zijn we er ook van overtuigd dat de wereld ‘tegen ons’ is en de reden is dat we onze doelen niet bereiken of het moeilijk hebben.

Reality check? Dat is allemaal een illusie! Onze belemmeringen mogen dan misschien wel obstakels lijken op het moment dat ze zich voordoen, uiteindelijk zijn het ook gewoon situaties en gebeurtenissen die ons iets kunnen bijbrengen:

Als je weinig geld hebt, kan je..

…je motivatie verliezen en bang worden dat je nooit genoeg zult hebben

OF

…Je situatie zien als een kans om met minder gelukkiger te leren zijn!

Als je geen partner hebt, kan je..

…Je eenzaam voelen, je in dat gevoel wentelen en ervan overtuigd zijn dat je altijd alleen zult blijven

OF

…Jezelf aanleren om ook op jezelf gelukkig te zijn door te mediteren, te lezen en jezelf te verzorgen!

In beide gevallen is er niets veranderd aan de situatie zelf, maar wél aan de manier waarop je die situatie interpreteert. Elke gebeurtenis of stand van zaken heeft immers zijn voordelen en nadelen. Het is aan ons om ervoor te kiezen om die voordelen te zien!

Het belang van je eigen perspectief om belemmeringen aan te pakken

Je kan jezelf de vraag stellen: waarom overkomt X me, of waarom doet Y met dit aan? We hebben allemaal wel eens de neiging om in onze slachtofferrol te vallen, maar als we onze persoonlijke groei écht willen realiseren, dan moeten we vooral onze persoonlijke kijk op de zaken herzien.

Belemmerende factoren kunnen het leven op bepaalde momenten écht moeilijker maken, en veel eisen van ons als persoon op het vlak van creativiteit, aanpassingsvermogen en meer. Gewoon omdat dat moeilijk is, wil echter nog niet zeggen dat je het als persoon niet aan kunt. Kijk ook eens naar de Higher Spirit Academy.

Belemmerende gedachten als ‘Ik kan er niets aan doen’, of ‘Ik ben niet goed genoeg’, steken ongetwijfeld bij iedereen eens de kop op op, maar dat wilt nog niet zeggen dat ze je leven moeten leiden. Besef dat je belemmerende overtuigingen niet de realiteit zijn, en voor je het weet haal je er de kracht uit om uitbundiger én gelukkiger te leven!

Meer voor jouw persoonlijke ontwikkeling

Wil jij de volgende stap maken in jouw persoonlijke groei? Focus je dan naast persoonlijke ontwikkeling ook op je gezondheid en verdiep je in geldzaken.

Als jij je richt op persoonlijke groei, ben je vast bekend met de termen dankbaarheid, persoonlijke kernwaarden, zelfliefde en zelfontwikkeling. Mocht je nu zoekende zijn in wat jouw stap gaat zijn om zelfvertrouwen te vergroten, om te gaan met HSP of om uit jouw burn out te komen. Wellicht is en podcast zelfontwikkeling dan een goede eerste stap.

Het kan helpen om achter jouw positieve eigenschappen te komen en positief te denken, maar ook het onderzoeken van jouw belemmeringen en wat dit voor invloed heeft op zelfdiscipline en jouw mindset kan heel nuttig zijn. Hoe ben je geconditioneerd? En wat heeft dit voor invloed op zelfbewustzijn? Wat is mindhacking? Hiermee leer je meer over gezondheid en geluk, het levenswiel kan hier ook een onderdeel in spelen.

Leren middels neurofeedback en oude overtuigingen accepteren en loslaten is aan te raden. Op deze manier een gezonde relatie met jezelf en anderen visualiseren en een meer altruïstisch leven leiden.

Mocht je al dieper in de materie zitten dan zullen de woorden affirmaties, mantra, autosuggestie en het universum je niet onbekend voorkomen. Wellicht zijn ook de universele wetten als wet van de aantrekking en wet van compensatie al aan de orde gekomen. Zo niet lees dan zeker even door.

Met microdosing kun je tot diepere inzichten komen, ook door middel van andere methodes kun je jezelf beter leren kennen. Bijvoorbeeld gezichtlezen (fysionomie) of hypnose. Dan denk je vast, is hypnose gevaarlijk, NEE! Andere takken van holistische blik zijn familieopstellingen. Maar inzicht krijgen middels de sterren, human design kan ook veel inzichten in jezelf vergaren. Daar heb je dan geen documentaires persoonlijke ontwikkeling voor nodig.

Ben je juist meer opzoek naar een training of docu dan kun je je verdiepen in documentaire mindset of de beste mindset training of zelfs obstacle mindset. I am not your guru van Tony Robbins is ook inspirerend. Check ook eens de Black Friday persoonlijke ontwikkeling.

Middels al deze wegen kun je dichter bij je ikigai komen, jouw passie. Dit kan zijn leven vanuit minimalisme, een nieuwe opleiding in NLP volgen of de stroming wetenschap waarheid volgen. Alles is oké.

Wil je meer weten over de mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn voor je ontwikkeling en gezondheid én waar ze het beste kan kopen. Je kan bij al onze partners met een gerust hart aan de slag. In veel gevallen zelfs met een leuke korting! Ik ben benieuwd welke keuze jij gaat maken! Laat onder de blog een bedankt tekstje achter.

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Belemmering (2023) | Omarm ze voor Persoonlijke Groei!

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips