In dit artikel

Bedankt Tekst (2022) 50 Voorbeelden voor Privé en Zakelijk!

Bedankt Tekst (2023) | 50 Voorbeelden Privé en Zakelijk!

In dit artikel

Dankbaarheid is belangrijk, daar is iedereen het ongetwijfeld mee eens. Hoewel we allemaal uitdagingen het hoofd moeten bieden en soms tegenslag hebben, is er altijd iets om dankbaar voor te zijn: een dak boven ons hoofd, een liefdevolle partner, eten op ons bord en nog veel meer. Als je op zoek bent naar manieren om gelukkiger te worden en aan je persoonlijke groei te werken, dan is het een goed idee om die dankbaarheid te tonen, bijvoorbeeld aan mensen om je heen.

Key Takeaway:

De beste training voor persoonlijke ontwikkeling 2023 volgens ons is van 365 Dagen Succesvol. Het is de missie van de 365 Academy om van Nederland het gelukkigste land van de wereld te maken.

Een van de beste manieren om dat te doen, is door een bedankt tekst te schrijven aan hen die jouw leven mooier maken. Aan de andere kant is het ook mogelijk om bedankt teksten te schrijven voor gebeurtenissen en kansen, aangezien ook deze je de mogelijkheid geven om jezelf te blijven ontwikkelen. Je kan hartelijk bedankt teksten schrijven voor een lieve juf of lieve meester maar ook een zakelijke bedankt tekst is een mogelijkheid. Wil je je dankbaarheid oefenen, zodat zowel jijzelf als de mensen om je heen zich gelukkiger voelen? Deze blog kan je op weg helpen om je dankbaarheid in woorden om te zetten!

Bedankt Tekst (2022) 50 Voorbeelden voor Privé en Zakelijk!

Iets meer over dankbaarheid en bedankt teksten

De meeste mensen denken aan dankbaarheid als ze iets krijgen van iemand, of als hen iets goed overkomt. Dat is logisch, want als het leven goed gaat is het gemakkelijk om je goed te voelen en dankbaar te zijn voor al het mooie in je leven. Niettemin kunnen we eigenlijk altijd voor iets dankbaar zijn, en vaak zijn dat de dingen die we misschien wel vanzelfsprekend vinden.

Dankbaarheid is een van de meest krachtige emoties die er zijn, maar het is er ook één die we als mens snel verliezen. Zodra er weer slecht nieuws de kop opsteekt, voelen we ons minder goed en verliezen we de moed. Onze dankbaarheid verdwijnt als sneeuw voor de zon. Toch zijn er manieren om jezelf te doen beseffen dat je wel degelijk heel wat hebt om dankbaar voor te zijn – zoals een bedankt tekst! (1)

50 Praktische groei tips
Met mijn 50 gratis tips maak jij de volgende stap in jouw persoonlijke groei!
Vraag nu het E-book aan

Een dergelijk tekstje is erg eenvoudig en kort, maar kan een licht werpen op de zaken, personen en gebeurtenissen die je hebben geholpen in je leven of dat nog steeds doen. Een bedankt tekstje geeft je de kans om je dankbaar te voelen voor iets of iemand waar je normaal gezien misschien weinig aandacht aan besteedt. Je dankbaarheid getuigen door middel van een bedankt tekst klinkt misschien kinderachtig, maar het kan een heel krachtig middel zijn om gelukkiger te worden. Hieronder de belangrijkste voordelen van zoiets eenvoudigs als een bedankt tekst:

1. Een bedankt tekst is gemakkelijk en eenvoudig op te stellen

Als je een persoon in je leven (al is het jezelf) wilt bedanken voor iets wat hij of zij gedaan heeft, dan heb je misschien de neiging om daar veel woorden voor te gebruiken. In veel gevallen is minder echter méér, en dat geldt ook voor een bedankt tekstje! Een kort, eenvoudig tekstje als uiting van je dankbaarheid kost helemaal niets, en daarbij duurt het ook niet lang. Je kan altijd nog een snelle cursus schrijven voor het brein overwegen. Er is dus geen enkel excuus om je dankbaarheid niet op deze manier te uiten!

2. Een bedankt tekst is in heel wat situaties gepast

Daarbij kan je een bedankt tekst in tal van situaties gebruiken. Zoals vermeld is er altijd wel een reden om dankbaar te zijn, hoe klein en onbelangrijk dat op het eerste zicht ook mag lijken. Als je jezelf oefent in het schrijven van bedankt tekstjes voor kleine gebeurtenissen of een kleine goede daad van een ander persoon, dan zal je ook beseffen hoeveel je hebt om dankbaar voor te zijn!

Bedankt Tekst (2022) 50 Voorbeelden voor Privé en Zakelijk!

3. Je wordt zelf gelukkiger van een bedankt tekst

Je dankbaarheid uiten voor een ander persoon door middel van een bedankt tekst is een goede manier om die persoon zelf een goed gevoel te geven – maar wie zegt dat je daar ook zelf niet iets uit kunt halen? Als je je dankbaar voelt en dat ook durft tonen, dan zet je als het ware je hart open. Het resultaat is dat je liefde voelt, en dat is de sterkste emotie die er bestaat. Iemand of iets anders bedanken is dus een goede manier om ook zelf gelukkiger te worden!

4. Met weinig woorden veel zeggen (juiste woorden)

Vervolgens is een bedankt tekst het bewijs dat je met weinig woorden heel wat kunt doen. Woorden zijn sowieso al een krachtig iets, en dienen als ‘medium’ voor het overbrengen van emoties en gedachten. Als je een bedankt tekst schrijft met de allerbeste intentie, dan kan je er van op aan dat de ontvanger die intentie zal aanvoelen. Een paar zinnetjes als uiting van je dankbaarheid kan voldoende zijn om héél veel te zeggen, ook al lijkt dat niet zo. Alvast bedanken kan met korte bedankt tekstjes met de juisten woorden voor verschillende gelegenheden.

5. Een hartelijk bedankt tekst voor personen én gebeurtenissen

Zelf bedankt teksten schrijven is een goede manier om je dankbaarheid te uiten voor een ander persoon, maar het is ook een goed idee om een onpersoonlijke bedankt tekstje te schrijven. Dat klinkt misschien vreemd, maar je dankbaarheid opschrijven voor positieve gebeurtenissen (zoals een geboorte) of leuk nieuws is een van de beste manieren om je ‘dankbaarheidsspier’ te oefenen. Ook train je jezelf op die manier om meer oog te hebben voor dingen en mensen waar je dankbaar voor kunt zijn!

Kortom, dankbaarheid is een krachtige emotie – één die jou en de anderen om je heen zoveel gelukkiger kan maken als je het kunt uiten. Er zijn oneindig veel situaties waarin dankbaarheid gepast is, en meestal is het dan ook een goed idee om die dankbaarheid te uiten in de vorm van een bedankt tekstje. In het volgende stukje van deze blog vind je enkele van de beste voorbeelden!

Bedankt Tekst (2022) 50 Voorbeelden voor Privé en Zakelijk!

Situaties waarin een bedankt tekstje gepast is, en enkele voorbeelden!

Een bedankt tekstje kan dus heel wat toevoegen aan je eigen leven en dat van je geliefden – maar wanneer is een bedankt tekstje nu precies gepast? Goed nieuws: er zijn haast geen grenzen aan de situaties waarin je een bedankt tekst kunt gebruiken. Hieronder een overzichtje van enkele voorbeelden!

1. Een bedankt tekst voor een geboorte

Er zijn heel wat dingen om dankbaar voor te zijn, maar de geboorte van een kindje is toch wel écht iets bijzonders! Een dergelijk tekstje is leuk om te schrijven voor je eigen baby (hoewel dat misschien vreemd lijkt), maar je kan het natuurlijk ook schrijven voor de baby van een vriend of vriendin, of een familielid.

 • “Bedankt om ons leven met jouw aanwezigheid zoveel mooier te maken”
 • “Dank je, kleintje, om de wereld te verlichten”
 • “Dank je om de geboorte van ons kindje met ons te delen”
 • “Bedankt om de geboorte van jullie wondertje samen met ons te delen”
 • “Dank jullie allemaal om op de kraamvisite van ons kindje aanwezig te zijn”

2. Een bedankt tekst voor een huwelijk

De verbinding tussen twee mensen is zeker iets om dankbaar voor te zijn. Er zijn heel wat verschillende manieren om zo’n bedankt tekst te schrijven: je kan je dankbaarheid uiten aan je partner, omdat hij of zij je onvoorwaardelijk graag ziet. Ook kan je als familielid en bedankt tekst schrijven voor het huwelijk tussen je broer, zus en zijn of haar partner.

 • “Super bedankt dat je jouw leven met me wilt delen”
 • “Ik ben dankbaar voor een man/vrouw als jij in mijn leven”
 • “Dank je om zo’n goede man/vrouw voor mijn broer/zus te zijn!”
 • “Bedankt om ons huwelijk als familie met ons te vieren”
 • “Onze trouwdag wordt nog zoveel mooier met jullie erbij!”

3. Een bedankt tekst zakelijk voor collega’s en medewerkers

Als je je relatie met je fijne collega en medewerkers wilt verbeteren, dan is het altijd een goed idee om een bedankt tekst te schrijven. Zo’n tekstje zal de band tussen goede collega ’s alleen maar sterker maken. Uiteindelijk breng je heel wat tijd met andere mensen op je werk door, dus waarom zou je hen niet laten weten dat je dankbaar voor ze bent? Ook als je afscheid neemt van je collega’s of werk, bijvoorbeeld omdat je verandert van job of met pensioen gaat, is een bedankt tekst een goed idee! Grappig bedankt teksten collega draagt vaak ook enorm bij aan de interne relaties.

 • “Afscheid is nooit gemakkelijk – zeker niet van een pracht collega als jij!”
 • “Ik had me nooit een betere collega’/collega’s kunnen inbeelden. Bedankt!”
 • “Team work makes the dream work. Ontzettend bedankt voor de fijne samenwerking!”
 • “Je verandert dan misschien wel van werk, maar je blijft altijd in ons hart.”
 • “Geen idee hoe we het zonder jou zullen redden, maar we zullen ons best doen. Bedankt!”
 • “Beste team, jullie zijn allemaal gewoonweg top. Bedankt!”

4. Een mooie bedankt tekst voor een overlijden

Het klinkt misschien vreemd, maar een bedankt tekstje kan ook een goed idee zijn bij een overlijden. Hierbij kan je bijvoorbeeld je dankbaarheid uiten voor het feit dat je tijd met die persoon hebt kunnen doorbrengen, en dat hij of zij er altijd voor je is geweest. Veel mensen zien een overlijden als iets negatiefs, maar als je dankbaar bent voor wat is geweest krijgt het toch een iets mooiere betekenis.

 • “Ontzettend bedankt om er al die jaren voor ons te zijn geweest. Je hebt ons leven zoveel mooier gemaakt.”
 • “We willen jullie bedanken om op deze dag aanwezig te zijn. Het maakt het afscheid toch een stukje gemakkelijker.”
 • “Jullie medeleven is onmisbaar voor ons om deze moeilijke periode door te komen.”
 • “Jullie zijn een écht lichtpunt in deze donkere periode. Hartelijk dank om er voor ons te zijn.”
 • “We missen je ontzettend, maar we zijn zo dankbaar voor al die tijd samen.”

5. Bedankt teksten voor de dokter

Je gezondheid, dat is iets wat je niet vanzelfsprekend mag vinden! Het is belangrijk dat je dankbaar bent voor je lichaam en wat het doet om je in goede gezondheid te houden. Ook kan je je dankbaarheid uiten naar de dokter, bijvoorbeeld als die je heeft geholpen om een gezondheidsprobleem aan te pakken of een ziekte te overwinnen. Maar denk ook aan een dankwoord aan huisarts.

 • “Zonder jou hadden we het niet gekund – bedankt dokter!”
 • “Super bedankt voor de goede zorgen, en voor een betere morgen!”
 • “Een prachtdokter, dat ben jij. En ik kan het weten!”
 • “Om ons te helpen in tijden van nood en onzekerheid, daar danken wij je voor.”
 • “Hartelijk dank om in deze moeilijke periode altijd voor ons klaar te staan!”
Bedankt Tekst (2022) 50 Voorbeelden voor Privé en Zakelijk!

6. Een geliefde bedanken

Waarom zouden bedankt teksten altijd een specifieke reden moeten hebben? Je kan ook zomaar eens je dankbaarheid uiten naar je partner, zodat deze weet dat je hem of haar naar waarde schat. Een kleine goede daad kan voldoende zijn om de band tussen elkaar zoveel sterker te maken – en een mooie bedankt tekst is daar perfect voor!

 • “Jij maakt van mijn leven een écht paradijs. Bedankt lieverd!”
 • “Wat zou ik toch zonder jou moeten doen? Ontzettend bedankt om er voor me te zijn!”
 • “Woorden schieten tekort om te zeggen hoe graag ik je zie.”
 • “Jij hebt me laten zien hoe het is om écht graag gezien te zijn.”
 • “Elke dag opnieuw bij jou kunnen zijn, is het mooiste geschenk dat er bestaat.”

7. Een hartelijk dank tekstje voor een vriend of vriendin

Ook voor een goede vriend of vriendin mag je dankbaar zijn, want échte vriendschap is zeldzaam. Je kan zomaar bedankt teksten schrijven voor een vriend(in), maar het kan natuurlijk ook als hij of zij je met iets heeft geholpen of er voor je is geweest in een moeilijke periode.

 • “Dank je om er altijd voor me te zijn, ook als ik misschien zelf niet de beste vriend(in) ben geweest!”
 • “You’ve got a friend in me!”
 • “Het leven draait niet om WAT je hebt, maar om WIE je bij je hebt.”
 • “Echte vriendschap kent geen grenzen, en dat heb jij bewezen.”
 • “Zo fijn dat wij vriendinnen zijn!”

8. Ontzetten bedankt teksten voor een kinderdagverblijf

De opvoeding van een kindje is vaak een uitdaging, en kunnen steunen op een kinderdagverblijf dat voor je klaar staat is een zegen. Waarom stuur je geen bedankt tekstje, zodat ze weten dat je er dankbaar voor bent? Ook voor een kraamhulp of een andere begeleider is zo’n tekstje een goed idee!

 • “Van knutselen tot dansen, tekenen en meer – we zijn dankbaar voor alles wat je ons kindje hebt geleerd!”
 • “Het mooiste geschenk dat je hebt kunnen geven, is jouw aandacht en liefde”
 • “Ik ben vandaag een grote vent en verlaat daarom deze tent!”
 • “Ik zeg nu dag omdat ik naar de peuterschool mag.”
 • “Duizend maal dank voor de helpende hand – nu wordt het tijd dat je zelf eens ontspant!”

9. Een bedankt tekst voor de lieve juf

Of je kindje nu naar een andere school gaat, een moeilijke periode heeft weten te overbruggen dankzij een begripvolle lieve juf of je gewoon zomaar je dankbaarheid wilt tonen aan een juf of lieve meester, een bedankt tekstje is een goed idee. Hieronder enkele leuke ideetjes!

 • “Een leuk schooljaar – dat is het mooiste liefdesgebaar!”
 • “Super bedankt voor de prachtige tijd!”
 • “Je bent een top juf/meester!”
 • “Bedankt juf/meester, dat je me hebt helpen groeien en bijleren!”
 • “Het jaar zit er op, en jij bent gewoon top!”

10. Vergeet ook jezelf niet te bedanken!

Ten slotte is het een goed idee om jezelf te bedanken, hoe vreemd dat voor sommige mensen misschien ook mag lijken! Dankbaarheid aan jezelf tonen is een van de beste manieren om je meteen beter te voelen, en dat straal je hoe dan ook uit naar de mensen om je heen. Wees dankbaar voor je eigen lichaam, maar ook voor het comfort dat je elke dag ervaart: lekker eten, een gezellig huis, je gezin, of zelfs gewoon het feit dat je leeft.

 • “Dank je, (je eigen naam), om jezelf te durven zijn.”
 • “Super bedankt voor al het goede in mijn leven.”
 • “Ik ben dankbaar voor mijn prachtige gezin/mijn lichaam/…
 • “Bedankt, universum, om mij de kans te geven van het prachtige leven te genieten.”
 • “Bedankt, (je eigen naam), om jezelf graag te zien.”
Bedankt Tekst (2022) 50 Voorbeelden voor Privé en Zakelijk!

De beste tips voor mooie bedankt teksten

Hoe mooi het schrijven van een bedankt bericht ook mag lijken op papier, veel mensen komen in de problemen als ze eenmaal willen beginnen met het schrijven van zo’n tekstje. Het is immers niet altijd gemakkelijk om spontaan een bedankt tekst te schrijven, zeker als je wilt dat de boodschap goed overkomt en de persoon waaraan het tekstje is gericht heel belangrijk voor je is.

Gelukkig bestaan er manieren om je creativiteit wat te boosten, zodat je er een mooi tekstje van kunt maken. Hieronder vind je enkele handige tips!

 • Minder is vaak meer

Als je écht dankbaar bent voor iets of iemand, dan heb je misschien zin om er een heel boek over te schrijven! Op zich is daar natuurlijk niets mis mee, en het bewijst zelfs dat je dankbaarheid oprecht is. Aan de andere kant kan je ook met heel weinig woorden veel zeggen, zoals de bovenstaande voorbeelden bewijzen. Het is vooral de intentie die telt, en het gevoel dat je in je bedank tekst steekt.

Een klein kaartje met enkele welgemeende woorden van dankbaarheid kan al voldoende zijn om je dankbaarheid te uiten. Als je de persoon in kwestie goed kent, bijvoorbeeld een familielid of goede vriend, dan kan je natuurlijk iets uitgebreider schrijven. Het is echter niet nodig om drie pagina’s vol te schrijven: vaak hebben weinig woorden een veel groter effect!

 • Schrijf wat goed voelt

Vaak zien mensen het schrijven van een bedankt tekst als een rationele daad, maar het tegendeel is waar. Enkel als je echt schrijft wat je voelt, en als je zelf aanvoelt dat datgene uit je hart komt, kan je je dankbaarheid op een oprechte manier tonen. Bij de ene persoon is dat een tekstje vol grapjes, de ander schrijft iets serieuzer en minder uitgelaten. 

Probeer je in elk geval niet te forceren om je bedankt tekst op een bepaalde manier te schrijven. Schrijf wat goed voelt (desnoods maak je eerst een klad versie als je niet zeker bent!) en voor je het weet heb je een prachtig bedankt tekstje opgesteld!

 • Neem er de tijd voor

Als je de persoon die je wilt bedanken écht belangrijk vindt, dan neem je de tijd om voor hem of haar een bedankt tekstje te schrijven. Het heeft geen zin om zomaar iets neer te pennen tussendoor, want dan kan je niet echt de juiste intentie in het kaartje steken. Ga zitten, neem pen en papier bij de hand en geef jezelf ruim voldoende tijd om iets moois te schrijven.

Als je de tijd neemt voor een bedankt tekst, dan kan je veel intuïtiever schrijven en meer gevoel in je tekstje steken. De ontvanger zal deze intentie hoe dan ook aanvoelen, en dat maakt een schijnbaar ‘normaal’ bedankt tekstje meteen een stuk waardevoller voor de persoon in kwestie!

Bedankt Tekst (2022) 50 Voorbeelden voor Privé en Zakelijk!

Voor wie of wat ben jij dankbaar?

Hopelijk heeft deze blog je getoond dat een kort bedankt tekstje meer dan genoeg kan zijn om je dankbaarheid naar andere mensen én jezelf te uiten. Het hoeft niet altijd groots en opvallend te zijn, en vaak volstaan een aantal woorden om de ander een goed gevoel te geven. Je kan tegenwoordig gemakkelijk zelf een bedankt tekstje schrijven voor een bepaalde gebeurtenis en versturen via een website als Greetz.nl. Bovenstaande voorbeelden bewijzen daarbij dat er ook al heel wat prachtige bedank tekstjes bestaan. Bijvoorbeeld voor je trainer bedanken tekst of hoe bedankt je iemand voor geld. Hoe dan ook zal een origineel bedankt tekstje helpen om je geliefden, jezelf en je leven nog beter naar waarde te schatten – en dat is het begin van alle geluk!

Meer voor jouw persoonlijke ontwikkeling

Wil jij de volgende stap maken in jouw persoonlijke groei? Focus je dan naast persoonlijke ontwikkeling ook op je gezondheid en verdiep je in geldzaken.

Als jij je richt op persoonlijke groei, ben je vast bekend met de termen dankbaarheid, persoonlijke kernwaarden, zelfliefde en zelfontwikkeling. Mocht je nu zoekende zijn in wat jouw stap gaat zijn om zelfvertrouwen te vergroten, om te gaan met HSP of om uit jouw burn out te komen. Wellicht is en podcast zelfontwikkeling dan een goede eerste stap.

Het kan helpen om achter jouw positieve eigenschappen te komen en positief te denken, maar ook het onderzoeken van jouw belemmeringen en wat dit voor invloed heeft op zelfdiscipline en jouw mindset kan heel nuttig zijn. Hoe ben je geconditioneerd? En wat heeft dit voor invloed op zelfbewustzijn? Wat is mindhacking? Hiermee leer je meer over gezondheid en geluk, het levenswiel kan hier ook een onderdeel in spelen.

Leren middels neurofeedback en oude overtuigingen accepteren en loslaten is aan te raden. Op deze manier een gezonde relatie met jezelf en anderen visualiseren en een meer altruïstisch leven leiden.

Mocht je al dieper in de materie zitten dan zullen de woorden affirmaties, mantra, autosuggestie en het universum je niet onbekend voorkomen. Wellicht zijn ook de universele wetten als wet van de aantrekking en wet van compensatie al aan de orde gekomen. Zo niet lees dan zeker even door.

Met microdosing kun je tot diepere inzichten komen, ook door middel van andere methodes kun je jezelf beter leren kennen. Bijvoorbeeld gezichtlezen (fysionomie) of hypnose. Dan denk je vast, is hypnose gevaarlijk, NEE! Andere takken van holistische blik zijn familieopstellingen. Maar inzicht krijgen middels de sterren, human design kan ook veel inzichten in jezelf vergaren. Daar heb je dan geen documentaires persoonlijke ontwikkeling voor nodig.

Ben je juist meer opzoek naar een training of docu dan kun je je verdiepen in documentaire mindset of de beste mindset training of zelfs obstacle mindset. I am not your guru van Tony Robbins is ook inspirerend. Check ook eens de Black Friday persoonlijke ontwikkeling.

Middels al deze wegen kun je dichter bij je ikigai komen, jouw passie. Dit kan zijn leven vanuit minimalisme, een nieuwe opleiding in NLP volgen of de stroming wetenschap waarheid volgen. Alles is oké.

Wil je meer weten over de mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn voor je ontwikkeling en gezondheid én waar ze het beste kan kopen. Je kan bij al onze partners met een gerust hart aan de slag. In veel gevallen zelfs met een leuke korting! Ik ben benieuwd welke keuze jij gaat maken! Laat onder de blog een bedankt tekstje achter.

Meest gestelde vragen over een bedankt tekst

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Ben je benieuwd naar hoe je iemand moet bedanken of naar wat je op een bedankkaart schrijft? Lees dan nog even verder!

Hoe moet je iemand bedanken?

Mensen bedanken kan op verschillende manieren. Kies vooral een manier die past bij jou en bij de persoon die je bedankt. Schrijf een kaartje met hartelijk bedankt, koop een bos bloemen of ga voor een persoonlijker cadeau. Het is in elk geval leuk dat je laat zien dat je moeite hebt gedaan: ofwel door iets creatiefs te geven of door een persoonlijke tekst bij het cadeau te voegen.

Hoe schrijf je een bedankje?

Als je een bedankje schrijft, schrijf dan op wat je voelt. Vertel waar je precies dankbaar voor bent en waarom. Leg uit wat dat met je doet, welk gevoel je erbij hebt. Dat maakt je bedankje extra krachtig. Schrijf je tekst in een mooie kaart en voorzie hem eventueel van een bijpassend cadeau(tje).

Wat moet je op een bedankkaart schrijven?

Op een bedankkaart schrijf je waar je dankbaar voor bent. Dit kan uitgebreid of opgesomd. Vervolgens vertel je waarom je zo dankbaar bent en wat het met je doet. Leg uit wat iemand voor jou heeft betekend en dat je dit erg waardeert. Mensen bedanken via een bedankkaart is een hele warme en hartelijke manier om je blijk van waardering te geven.

Hoe kun je een lieve collega bedanken?

Je kunt een collega bedanken door hem of haar aan te spreken. Vertel waar je dankbaar voor bent of vertel het in een e-mail of kaart. Het is ook leuk om een klein cadeau te geven, zoals een bos bloemen of doos chocola. Denk vooral aan wat jouw collega leuk of lekker vindt. Dan laat je zien dat je moeite hebt gedaan en hebt nagedacht over de manier van bedanken.

Hoe kun je iemand zakelijk bedanken?

Iemand zakelijk bedanken werkt iets anders dan een persoonlijk bedankje. Je wilt namelijk wel professioneel blijven. Toch mag je best laten merken dat je iemand dankbaar bent, bijvoorbeeld door een brief of kaart te sturen met hartelijk bedankt. Afhankelijk van het type zakelijke relatie en hoe (in)formeel je met elkaar omgaat, kun je eventueel een bijpassend cadeau meesturen.

Hoe bedank je iemand die je heeft geholpen?

Je bedankt iemand die je heeft geholpen door jouw dankbaarheid te uiten. Dit kan mondeling maar ook met een leuke kaart met daarop een bedankt tekstje.

Wat zeg je om te bedanken?

Bedankt dat jij er voor mij bent! Spreek je dankbaarheid uit die je voelt van binnen.

» Referenties

1. ‘Writing a thank-you note is more powerful than you think’ – Harvard Health Publishing, February 15, 2021
https://www.health.harvard.edu/mind-and-mood/writing-a-thank-you-note-is-more-powerful-than-you-think

2. ‘Writing a Professional Thank You Letter’ – A Research Guide
https://www.aresearchguide.com/professional-thank-you-letter.html

3. ‘Writing Thank You Notes Is More Powerful Than We Realize, Study Shows’ – The University of Taxas at Austin, Aug 28, 2018
https://news.utexas.edu/2018/08/28/showing-gratitude-improves-well-being/

» Referenties

Conclusie beste training persoonlijke ontwikkeling

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Bedankt Tekst (2023) | 50 Voorbeelden Privé en Zakelijk!

Laat een reactie achter

Op zoek naar de beste Training Persoonlijke Ontwikkeling?

Kies dan voor: 365 Academy

Op zoek naar de beste Training Persoonlijke Ontwikkeling?

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips