In dit artikel

Aura

Aura (2023) | De Kracht van jouw Elektromagnetisch Veld!

In dit artikel

Vaak wordt het concept van aura gezien als nonsens, maar zelfs de mainstream wetenschap heeft nu al bevestigd dat er wel degelijk zoiets bestaat als een energetisch aura. Een ander woord voor aura is, in moderne termen, een elektromagnetisch veld, en iedereen en alles heeft er een. Elke persoon en elk object beschikt over een soort van ‘energieveld’, dat eraan vasthangt en veel kan vertellen over het ding of de persoon in kwestie.

In zekere zin weerspiegelt je aura je gemoedstoestand, maar ook je mentale en fysieke gezondheid. In veel Oosterse, traditionele leren zoals het Boeddhisme gelooft men in de aanwezigheid van aura’s, en gelooft men ook dat er heel wat informatie uit kan worden gehaald over personen en objecten.

50 Praktische groei tips
Met mijn 50 gratis tips maak jij de volgende stap in jouw persoonlijke groei!
Vraag nu het E-book aan

Hoe kan je een aura zien?

Maar waarom is een aura dan onzichtbaar voor het blote oog? Eigenlijk komt dit doordat het elektromagnetische veld zich in een bepaalde frequentie bevindt, buiten die van het zichtbare licht. Bepaalde vormen van straling behoren ook tot een onzichtbare strook van frequenties, zoals X-ray en gammastraling. Een aura kun je dus op zich niet echt zien, maar je kan het wel voelen bij jezelf én anderen.

Het aura van een persoon wordt vaak duidelijk, in zekere mate, als je je er dichtbij bevindt. Vaak vertellen de gemoedstoestand en de atmosfeer die die persoon rondom zich creëert veel over zijn of haar aura. Iemand die gevoelig is aan elektromagnetische velden van andere mensen of dingen kan die energie voelen en opvangen, en vaak zelfs integreren.

Aura reading en healing

Vaak wordt beroep gedaan op een gespecialiseerde aura-lezer of healer om problemen met het aura te identificeren en te verhelpen. Bepaalde mensen zijn in staan om de energievelden rond mensen en dingen nog sterker te voelen, en zien in veel gevallen zelfs kleuren rond die persoon of dat object hangen. Op basis van de informatie die ze krijgen kunnen ze dan helpen door te bepalen welke gezondheidsproblemen zich voordoen en wat de oorzaak daarvan is. En dan kan het gaan om zowel psychologische als mentale en fysieke problemen.

Zo’n aura healer is meestal een erg gevoelig persoon, die op de een of andere manier buiten de frequentie van zichtbaar licht kan kijken en zo dus aura’s opvangt. Elk kleur in het aura, van zwart tot wit en blauw, heeft een andere betekenis met betrekking tot de gezondheid of emotionele toestand van de persoon in kwestie. Dit wil echter niet zeggen dat enkel deze mensen kunnen voelen hoe het met je aura gesteld is; iedereen is daar in zekere zin gevoelig voor, ook al beseffen ze het zelf niet.

Migraine aura, wat is dat?

In de medische wereld wordt vaak gesproken over migraine aura, een soort van migraine aanval met specifieke kenmerken. Bij deze vorm van migraine doet er zich een vlek voor in één van de ogen, die steeds groter wordt en allerlei kleuren heeft. Doorgaans duurt de aanval slechts een uur, en deze wordt veroorzaakt door een aandoening van de zenuwen en bloedvaten in de hersenen.

Meer spiritualiteit voor jouw persoonlijke groei

Wil jij de volgende stap maken in jouw persoonlijke groei? Focus je dan naast persoonlijke ontwikkeling ook op je gezondheid en verdiep je in geldzaken.

Lees bijvoorbeeld boeken over persoonlijke ontwikkeling of over spiritualiteit en volg de beste trainingen voor persoonlijke ontwikkeling. Mooie voorbeelden hiervan zijn de breathwork opleiding of het Antivirus van Tibor.

Een aantal jaar geleden hoorde ik voor het eerst over meditatie. Beginnen met meditatie kan een uitdaging zijn maar gelukkig zijn er tegenwoordig meditatie apps. Een mooi voorbeeld hiervan is Synctuition en de 365 meditatie app. Wil je echt next level gaan kan je altijd kiezen voor de beste meditatie cursus. Je kan dan meer ontdekken over onderwerpen zoals healingtranscendentie en misschien wel contact maken met jouw spirituele gidsAscension Healer en de Higher Spirit Academy sluiten hier overigens mooi bij aan.

Je kan er ook voor kiezen om je leven te verrijken met mindfulness oefeningen. De beste mindfulness apps helpen je ontdekken wat mindfulness is. Heb je trouwens al documentaires over meditatie en mindfulness gezien? Mijn absolute nummer #1 is de documentaire Heal waarin ook osteopathie aan bod komt.

De wereld van spiritualiteit is super interessant als het gaat om aura’s, non dualiteitchakra’senergetisch en zelfs je horoscoop kan om de hoek komen kijken. Je ontdekt de kracht van volle maan en waarom spiritualiteit en persoonlijke ontwikkeling hand in hand gaan. Een spirituele inspiratiebron voor mij is Jan Geurtz.

Wil je meer weten over de mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn voor je ontwikkeling en gezondheid én waar ze het beste kan kopen. Je kan bij al onze partners met een gerust hart aan de slag. In veel gevallen zelfs met een leuke korting! Ik ben benieuwd welke keuze jij gaat maken!

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Aura (2023) | De Kracht van jouw Elektromagnetisch Veld!

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips