In dit artikel

Amazing Grass Green Superfood Review Beste Keuze

Amazing Grass Green Superfood | Review (2023) | Beste Keuze?

In dit artikel

Geloof je in de positieve voordelen van superfood? Dan ben je zeker niet de enige. Meer en meer mensen zweren bij superfood. Als dit ook voor jou geldt, is het interessant om eens naar de Amazing Grass Green Superfood te kijken. Daarvoor zit je in deze Amazing Grass Superfood review goed. In deze review bespreken wij de Amazing Grass superfood, misschien wel de beste green juice, van A tot Z.


Bekijk meer productinformatie

Wat doen superfoods?

In de afgelopen jaren er is een hoop te doen om superfoods. Sommige mensen zweren hier bij, terwijl andere mensen aangeven dat superfoods simpelweg een marketingterm is. Als we naar de definitie van superfoods bij het Voedingscentrum kijken, zien we de volgende omschrijving naar voren komen: Superfoods zijn voedingsmiddelen waarvan gezegd wordt dat ze een hoog gehalten aan voedingsstoffen en bioactieve stoffen bevatten.

Wat hierbij interessant is, is de woordcombinatie ‘gezegd wordt’. Hiermee geeft het Voedingscentrum aan dat ze niet 100% overtuigd zijn van de voordelen van superfoods. Het is daarom, voor ons, des te belangrijker om kritisch naar de Amazing Grass Green Superfoods te kijken. Dat hebben we reeds gedaan, waarover je in deze Amazing Green review alles vertellen.

Amazing Grass Green Superfood  Review Beste Keuze

Wat is de green superfood Amazing Grass precies?

Als je de Amazing Grass Green Superfood koopt, krijg je een pot geleverd met een inhoud van 240 gram. In deze pot zit 240 gram aan superfoods. Dit zou dus volgens het Voedingscentrum poeder moeten zijn boordevol voedingsstoffen en bioactieve stoffen.

Het merk Amazing Grass geeft aan dat je per glas drinken 8 gram poeder moet gebruiken. Met één pot van 240 gram kun je dus 30 smoothies maken. Het enige dat je hiervoor hoeft te doen, is deze 8 gram poeder te mengen met water, vruchtensap of een ander drankje.

Uit welke ingrediënten bestaat de Amazing Grass Green Superfood?

Volgens het merk Amazing Grass geniet je met deze poeder van een echte supershot. Dat is volgens hen te danken aan een mix van biologische ingrediënten. Alle ingrediënten die in dit poeder verwerkt zitten, zijn 100% biologisch.

Dit geldt onder meer voor de pure biologische acaipoeder. Ook heeft het merk Amazing Grass onder andere biologische bladgroente gebruikt voor dit poeder. Daarbij geeft het merk aan dat deze superfood groenten, algen, grassen, fruit, vezels, probiotica en enzymen bevat.

Goed om te weten: Amazing Grass Green Superfood is vegetarisch en glutenvrij. Volgens het merk Amazing Grass staat deze poeder gelijk aan 7 porties groenten en fruit.

Amazing Grass Green Superfood  Review Beste Keuze

Wat zijn de voordelen van de Amazing Grass Green superfood?

Heeft de Amazing Grass Superfood een bewezen werking? Dat is een belangrijk discussiepunt. Zoals we eerder in deze Amazing Grass Green Superfood review al stelden, is er nog veel onduidelijkheid over superfoods. De aanbieders geven uiteraard aan dat superfood werken, maar tegenstanders zijn het hier niet volledig mee eens.

Wel heeft het er alle schijn van dat je met de Amazing Grass Green Superfood van meerdere voordelen kunt profiteren. Wat de belangrijkste potentiële voordelen zijn, lees je hieronder.

Volledig biologisch

Een van de grootste voordelen is dat deze superfood volledig biologisch is. Dit betekent dat je alleen natuurlijke ingrediënten binnenkrijgt. Uiteraard komt dit je algehele gezondheid ten goede. De smaak-, geur- en kleurstoffen die je normaal gesproken binnenkrijgt, zijn allesbehalve bevorderlijk voor je lichaam. Dit is dan ook een eerste (groot) voordeel van de Amazing Grass Green Superfood.

In meerdere smaken te verkrijgen

Een ander groot voordeel is dat de Amazing Grass Green Superfood in meerdere smaken te verkrijgen is. Ten eerste kun je voor de ‘The Original’ smaak kiezen. Deze smaak kan het beste als neutraal omschreven worden. Wij verwachten in ieder geval dat deze smaak bij veel mensen in goede aarde valt.

Ten tweede kun je voor de smaak ‘berry’ kiezen. Deze Amazing Grass Green Superfood is lekker fris van smaak en is significant anders dan bovengenoemde variant. Tot slot kun je ook nog voor de smaak ‘chocolate’ kiezen. Dit druist eigenlijk in tegen de principes van superfood, maar er zit uiteraard geen echte chocolade in deze poeder verwerkt. Wel geniet je van een aangename chocoladesmaak.

Amazing Grass Green Superfood  Review Beste Keuze

Meer energie

Neem je dagelijks de Amazing Grass Green Superfood in? Dan zou je elke dag van meer energie moeten genieten. Dit komt onder meer doordat je lichaam alle benodigde voedingsstoffen en bioactieve stoffen binnenkrijgt.

Onder bioactieve stoffen vallen onder meer vitamines, mineralen en antioxidanten. Doordat je lichaam deze bioactieve stoffen voldoende binnenkrijgt, zou je van meerdere gezondheidsvoordelen moeten genieten. Een van die voordelen is dat je gedurende de dag meer energie ervaart.

Stimulans tijdens het afslankproces

Met de Amazing Grass Green Superfood zou je het afslankproces moeten kunnen bespoedigen. Deze poeder geeft je een verzadigd gevoel, waardoor je (ongemerkt) een stuk minder gaat eten. Dat is uiteraard wat je wilt tijdens het afslankproces, aangezien je hierdoor minder calorieën binnenkrijgt.

Verbetering van je gemoedstoestand

Als je elke dag een smoothie met de Amazing Grass Green Superfood drinkt, zou je een verbeterde gemoedstoestand moeten ervaren. Dit komt door het bovengenoemde punt: je lichaam krijgt alle benodigde voedingsstoffen en bioactieve stoffen binnen. Je komt hierdoor lekkerder in je vel te zitten, je voelt je energieker en je bent hierdoor vrolijker. Volgens sommige mensen helpt deze superfood ook tegen bijvoorbeeld depressies.

Disclaimer: zoals het Voedingscentrum ook al aangeeft, zijn er geen wetenschappelijke bewijzen van deze voordelen van de Amazing Grass Green Superfood. Het is daarom niet zo dat je met 100% zekerheid aan kunt nemen dat je van deze voordelen profiteert.

Betaalbaar

Als we strikt naar de Amazing Grass Green Superfood kijken, zien we een voordelig prijskaartje. Voor een pot met een inhoud van 240 gram betaal je slechts 26,90 euro. Met deze inhoud kun je maar liefst 30 smoothies maken, waardoor je nog geen 1 euro per smoothie hoeft te betalen. Dát is bij andere groene sappen wel anders.

Amazing Grass Green Superfood  Review Beste Keuze

Wat zijn de nadelen van de Amazing Grass Green Superfood?

Is het aan te raden om de Amazing Grass Green Superfood direct te kopen? Dat ligt er maar net aan. Deze green juice wordt goed beoordeeld door de meeste gebruikers, maar je moet wel met een paar aandachtspunten rekening houden.

Geen wetenschappelijk bewezen werking

We vallen mogelijk in herhaling, maar de Amazing Grass Green Superfood heeft geen wetenschappelijk bewezen werking. Het merk Amazing Grass promoot deze superfood uiteraard alsof het een wondermiddel is, maar dit kan niet wetenschappelijk onderbouwd worden. Het is belangrijk om dit te beseffen, hoewel dit voor alle soorten superfoods geldt.

Weinig informatie online te vinden

Het grootste nadeel vinden wij eigenlijk de beperkte informatievoorziening. Als je bijvoorbeeld naar de website van Amazing Grass gaat, kom je amper informatie over dit product tegen. Een gemiste kans, aangezien over dit product dus nog enige onduidelijkheid bestaat.

Amazing Grass Green Superfood  Review Beste Keuze

Hoe kun je Amazing Grass Green Superfood gebruiken?

Het advies van Amazing Grass is om 1 glas Green Superfood per dag te drinken. Het enige dat je hiervoor nodig hebt, is 8 gram van de poeder. Deze poeder zou je vervolgens met 250 á 300 ml water moeten mengen.

Maar, het is niet per se noodzakelijk om voor water te kiezen. Geef je liever de voorkeur aan bijvoorbeeld een vruchtensap? Ook dat is mogelijk. Meng in ieder geval de dosering van 8 gram met 250 á 300 ml water danwel een vruchtensapje.

Vervolgens is het een kwestie van het mengsel goed door roeren. Nadat je dit gedaan hebt, is het de hoogste tijd om deze groene sap op te drinken. Graag voorzien wij je nog van twee handige tips:

  • Je kunt de poeder ook mengen in je smoothie. Het advies van het merk Amazing Grass is daarbij om de combinatie van deze poeder en de smoothie ’s ochtends te drinken. Je geniet in dat geval van de gewenste voordelen en energie gedurende de dag.
  • Je kunt de poeder ook mengen met zuivel of sojamelk. Volgens het merk Amazing Grass is het ook mogelijk om deze poeder met zuivel of sojamelk te combineren. De meeste mensen vinden dit verrassend goed smaken, aldus het merk Amazing Grass.
Amazing Grass Green Superfood  Review Beste Keuze

Wat zijn de Amazing Grass Green Superfood ervaringen?

Ga je op zoek naar Amazing Grass Green Superfood in het Nederlands? Dan is dit eigenlijk de enige review die je aantreft. Alle andere ervaringen komen vanuit het buitenland en zijn dus in het Engels.

Daar is op zich niks mis mee. Wij hebben naar deze Amazing Grass Green Superfood ervaringen gekeken en kunnen het volgende concluderen: de meeste mensen zijn te spreken over deze superfood.

Veel mensen geven aan dat ze daadwerkelijk gezondheidsvoordelen ervaren. Welke voordelen ze precies ervaren, verschilt wel van individu tot individu. Dat is echter logisch te verklaren; dit zijn wij bij meerdere soorten superfoods namelijk. Elk individu reageert hier simpelweg anders op.

Er zijn ook mensen die aangeven dat deze poeder erg lekker smaakt. Daarbij is het dus ook nog een voordeel dat je uit drie smaken kunt kiezen.

Wel zijn mensen die hun vraagtekens bij de Amazing Grass Green Superfood zetten. Zij begrijpen bijvoorbeeld niet waarom er online zo weinig informatie over te vinden is. Zoals eerder in deze review al vermeld, vinden wij dit ook hoogst opmerkelijk. Zeker omdat het merk Amazing Grass inmiddels een goede naam opgebouwd heeft en meerdere producten aanbiedt. Het zou dan ook fijn zijn als dit merk meer informatie over haar producten zou verstrekken.

Amazing Grass Green Superfood  Review Beste Keuze

Wat kost Amazing Grass Green Superfood?

Wil je graag de Amazing Grass Green Superfood kopen? Dan hebben we goed nieuws voor je: dit is een van de goedkoopste superfoods die wij tegengekomen zijn.

De superfood van Amazing Grass in Nederland kopen doe je bijvoorbeeld bij Bol.com. Bij die partij betaal je slechts 26,90 euro voor een pot van 240 gram. Met zo’n pot kun je 30 dagen doen. Per dag is het advies om 1 dosering te gebruiken en 1 dosering staat gelijk aan 8 gram. Je kunt dus enige tijd vooruit met zo’n pot van pakweg 27 euro.

Met dit prijskaartje is dit een goedkope superfood. Veel superfoods, en green juices, zijn een stuk duurder. De prijs-kwaliteitsverhouding van de Amazing Grass Green Superfood behoort dan ook tot de top van de markt, wat ons betreft.


Bekijk meer productinformatie

Onze eindconclusie over de Amazing Grass Green Superfood

We hebben enigszins gemengde gevoelens over de Amazing Grass Green Superfood. Over heel wat zaken zijn we uiterst te spreken, maar de summiere informatievoorziening vinden we een heikel punt. We hadden liever gezien dat Amazing Grass veel open en transparanter over deze superfood zou zijn.

Wat wij echter wel erg sterk vinden, is de samenstelling. Deze superfood bevat volgens Amazing Grass een equivalent van 7 porties groenten en fruit. Dat is uiteraard geweldig, aangezien in groenten en fruit de juiste voedingsstoffen zitten. Daarbij is het ook een groot voordeel dat deze superfood uit louter biologische ingrediënten bestaat.

Graag geven wij daarom het voordeel van de twijfel aan de Amazing Grass Green Superfood. Als je nog op zoek naar goede superfood bent, is het advies om de Green Superfood van Amazing Grass eens uit te proberen. De samenstelling is op zich naar onze wens, terwijl dit ook nog eens goedkope superfood is. Het is daardoor een prima optie om eens uit te proberen.

Meer over Greenjuice

Diverse Reviews schreef ik over green juice. Ik vergeleek ‘Nutribites-Superfoodies‘. Verder de bekendere merken Superfoodies green juice review, Nutribites green juice review, Alka Greens green juice review, Mr Juice green juice review, Organico Turbo green juice review en Orangefit green juice review. Toch zijn er nog vele andere waar ik ook over schreef. Amazing Grass green juice review, Bulk Complete Greens review, Healthboost green juice review, Super Greens review, Nutrifoodz Greens Detox review en Yummie Greens review bijvoorbeeld. Maar ook Jesse van der Velde blog is interessant om over te lezen.

Nu weet je wat anderen over Green juice zeggen. Maar hoe gebruik je het dan? Onze artikelen ‘Mengen van Green Juice poeder‘ en ‘Ingrediënten in Green Juice poeder‘ zijn geweldige hulpmiddelen. Of je nu een beginner bent of op zoek bent naar specifieke doelen, we hebben iets voor jou. Check ‘Green Juice poeder voor beginners‘ om te starten, en vervolgens ‘Green Juice poeder voor gewichtsverlies‘ en ‘Green Juice poeder voor detox-dieet‘ voor meer specifieke doelen.

Amazing Grass Green Superfood  Review Beste Keuze

Veelgestelde vragen over Amazing Grass Green Superfood

Waar koop je Amazing Grass Green Superfood?

Je kunt Amazing Grass Green Superfood bij meerdere buitenlandse webshops kopen, maar ook ‘gewoon’ bij Bol.com. Bij deze aanbieder betaal je een bedrag van zo’n 27 euro voor een pot van 240 gram. Met deze pot kun je maar liefst 30 sapjes maken.

Wat zijn de algemene Amazing Grass Green Superfood ervaringen?

De Amazing Grass Green Superfood ervaringen zijn over het algemeen positief. Mensen roemen de gezondheidsvoordelen en -effecten die ze dankzij deze superfood ervaren. Daarbij is het vooral opvallend dat veel mensen aangeven dat ze andere gezondheidsvoordelen ervaren. Dat geeft aan dat de Amazing Grass Green Superfood het nodige te bieden heeft.

Is de werking van Amazing Grass Green Superfood wetenschappelijk bewezen?

Nee, dat is niet het geval. Net zoals bij alle andere vormen van superfoods is de werking hiervan niet wetenschappelijk bewezen.

» Referenties


1. ‘Does Green Juice Have Benefits? All You Need to Know’ – Medically reviewed by Natalie Olsen, R.D., L.D., ACSM EP-C — By Ansley Hill, RD, LD on April 24, 2020.
https://www.healthline.com/nutrition/green-juice-benefits

2. ‘Health benefit of vegetable/fruit juice-based diet: Role of microbiome’ – Susanne M. Henning, Jieping Yang, Paul Shao, Ru-Po Lee, Jianjun Huang, Austin Ly, Mark Hsu, Qing-Yi Lu, Gail Thames, David Heber, and Zhaoping Li. Published online 2017 May 19.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5438379/

3. ‘Leguminose green juice as an efficient nutrient for l(+)-lactic acid production’ – Donna Dietz, Roland Schneider, Franka Papendiek, Joachim Venus. 20 October 2016.
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0168165616313980

4. ‘Green vegetable juice as a potential source of human fascioliasis in Korea’ – Sungim Choi, Sunghee Park, Sooji Hong, Hyejoo Shin, Bong-Kwang Jung, Min Jae Kim. December 2022.
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2352771422000738

» Referenties


Bekijk meer productinformatie

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwpersoonlijkegroei.nl, is partner van Anouk en trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Ontdek zijn top 50 praktische tips voor persoonlijke groei in zijn gratis E-book. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail martijn@jouwpersoonlijkegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Amazing Grass Green Superfood | Review (2023) | Beste Keuze?

Laat een reactie achter