In dit artikel

Ken jij alle voordelen van detoxen al? Dit zijn ze!

In dit artikel

Je ziet én hoort het tegenwoordig steeds vaker, de term detoxen. Maar wat betekent het eigenlijk en wat zou nou precies de voordelen er van? De letterlijke betekenis van detoxen is ontgiften. Een veelgebruikte methode om detoxen toe te passen, is middels een sapkuur om af te vallen. Wanneer je besluit om hier gebruik van te maken, wil je natuurlijk eerst alle voordelen weten. Die vertellen wij je in dit artikel!

50 Praktische groei tips
Met mijn 50 gratis tips maak jij de volgende stap in jouw persoonlijke groei!
Vraag nu het E-book aan

De voordelen van detoxen

Het toepassen van een detoxkuur heeft verschillende voordelen. Om te beginnen zorgt het ervoor dat je lichaam gaat ontgiften zoals eerder al vermeld, waardoor je dus allerlei afvalstoffen in het lichaam los laat. Dit resulteert in het feit dat je dus veel slechte stoffen die door de tijd heen in je lichaam terecht zijn gekomen, loslaat. Vaak staat in een sapkuur een groentesap centraal, wat zorgt voor een extra ontgiftende werking. Gifstoffen verlaten het lichaam, en dit dus het eerste voordeel van detoxen.

Daarnaast heeft het ook nog als voordeel dat je meer energie hebt zodra de kuur is afgerond. Je zult het aan je energieniveau wel even merken dat je alleen nog maar op sapjes leeft. Dat je even wat sneller moe bent of minder energie hebt is niet gek, dus raak daar ook niet van in paniek. Zodra de kuur is afgerond en je veel slechte stoffen hebt weggespoeld, zul je merken dat je meer energie hebt! Nog een voordeel dus!

Wist je daarnaast dat je van een detoxkuur kan afvallen? Logisch ook, want dat is wat er gebeurd als je slechte stoffen uit je lichaam spoelt en hiervoor waardevolle voedingsstoffen binnen krijgt. De gifstoffen die zich gedurende een lange tijd in je lichaam hebben opgehoopt, verlaten het lichaam en kunnen daardoor niet langer verschillende lichaamsprocessen ontregelen. Dit heeft uiteindelijk tot gevolg dat er een grote kans aanwezig is dat je door middel van een detoxkuur afvalt.

Tot slot zal een detoxkuur vaak dienen als een goede opstap naar een gezondere levensstijl. Wanneer je doorgaans te veel alcohol, koffie of andere ongezonde dingen neemt zal dit middels een detoxkuur een stuk minder zijn. Ook het eten van slechte vetzuren en veel suikers zal hierdoor drastisch verminderen. Nog een groot voordeel van het gebruik van een detox dus!

Tip: Combineer een detox eens met periodiek vasten of een Intermittent Fasting schema.

Beste detox kuur

Hoewel er verschillende meningen over zijn, blijkt uit de ervaring dat een sapkuur doorgaans de beste detox kuur. Deze bevatten doorgaans de meest verse ingrediënten om het lichaam zo te voorzien van de meest waardevolle voedingsstoffen. Zorg er wel voor dat je afwisselt, elke dag hetzelfde recept is ook niet goed omdat er zo weer tekorten aan andere essentiële voedingsstoffen kunnen ontstaan. Dat is natuurlijk niet wenselijk!

Meer detox voor je gezondheid!

Wil jij meer doen voor je gezondheid? Focus je dan ook op andere voedingssupplementen zoals vitamines, mineralen en spoorelementenomega 3 vetzuren, eiwitten, fytonutriënten (planten, kruiden en specerijen) en superfoods zoals bijvoorbeeld green juice.

Detox methoden

Lijkt detoxen jou wel interessant, maar weet je nog niet goed welke manier bij jou past? Lees de artikelen die ik schreef over de beste detox en ook over crystal detox, de detox pleister, detox thee, lever detox en er is zelfs een slaapdetox. Ik vertel je meteen wat de beste opties zijn bij alle methoden!

Sapkuren en groentesappen

Wist je dat een detox ook mogelijk is in de vorm van een detox kuur? Die volg je voor een langere tijd. Of ga sapvasten, waarbij je dagelijks alleen maar verse sapjes drinkt. Je kunt deze zelf maken of je kunt ze online bestellen. Zo’n sapkuur is bij verschillende aanbieders verkrijgbaar. Bij de beste groentesap horen zeker gembershots, rode bietensap, wortelsap, bleekselderijsap en tomatensap. Klik op de links om te achterhalen wat de beste aanbieders zijn van al deze methoden en groentesappen. 

Detox- en Sapkuur aanbieders

Op het gebied van sapkuur aanbieders zijn er een aantal toppers die ik graag wil bespreken. Zo bestel je bij Sapje altijd 100% biologische, natuurlijke sappen met 400 gram groenten per sapje. Om je te laten zien wat de verschillen zijn tussen verschillende aanbieders op dit gebied, schreef ik ook reviews over JuiceXpress, Juice Brothers, Zuss & Sap, Dr. Veggie, Dr. Blend, Frecious, The Juice Factory, Juizs en Sapmeesters.

Smoothies

Ben je dol op smoothies? Dat is fijn, want ze zijn heel goed voor je gezondheid. Ten minste, als je ze zelf maakt of bestelt bij een aanbieder die ze helemaal vers maakt. Vruchtensappen uit de supermarkt bevatten vaak veel suikers en andere kunstmatige toevoegingen. Ik vertel je graag hoe je zelf een heerlijk groente smoothie maakt! Wil je graag smoothies drinken en afvallen? Dan ben je vast geïnteresseerd in het artikel over detox smoothies. Heb je inspiratie nodig lees dan het artikel over de snelle smoothie recepten, detox smoothie recepten of over de smoothie afslankbijbel als je wilt afvallen met smoothies.

Een smoothie kan je maken met een blender, slowjuicer of sapcentrifuge. Probeer het gezondste fruit te kiezen en combineer dit met groene groentes. Jouw smoothie beker zit dan vol met gezonde ingrediënten en kan dan beter de strijd aangaan met de vrije radicalen in je lichaam. We hebben een aantal artikelen geschreven over detox recepten voor een detox dieet en ook gaan we de diepte in over nachtschade en fermenteren.

Een goede gezondheid

Waarom ik bovenstaande methoden en producten allemaal onder de aandacht breng? Omdat een goede gezondheid van levensbelang is, letterlijk! Je lichaam krijgt dagelijks heel wat te verduren. Het is daarom goed om hierbij stil te staan en haar een handje te helpen. Heb je je bijvoorbeeld weleens verdiept je lever reinigen, nieren reinigen, ontgiften, ontslakken of ontzuren? 

Wil je meer weten over al deze detox mogelijkheden? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn voor je gezondheid én waar ze het beste kan kopen. Je kan bij al onze partners met een gerust hart je supplementen bestellen. In veel gevallen zelfs met een leuke korting! Ik ben benieuwd welke supplementen jij in huis gaat halen!

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwpersoonlijkegroei.nl, is partner van Anouk en trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Ontdek zijn top 50 praktische tips voor persoonlijke groei in zijn gratis E-book. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail martijn@jouwpersoonlijkegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Ken jij alle voordelen van detoxen al? Dit zijn ze!

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips