Afvallen met Smoothies | Gezond en Zonder Honger Afvallen!
03 maart 2021 
11 min. leestijd

Afvallen met Smoothies | Gezond en Zonder Honger Afvallen!

Afvallen met smoothies? Is dat wel te doen? Krijg je daar geen hongergevoel van? Het zijn vragen waar veel mensen mee worstelen. Niet heel gek natuurlijk want zo op het eerste oog lijkt een smoothie niet echt een geschikte maaltijdvervanger.

Toch kun je een smoothie wel degelijk inzetten als maaltijdvervanger, wel moet je op een aantal dingen letten. In dit artikel lees je er alles over.

Smoothie Afslankbijbel Review + Korting + Ervaringen!

Klik hier voor korting op de Smoothie Afslankbijbel

Zonder honger afvallen met smoothies!

Wie kent het niet, dat nare hongergevoel.. Veel mensen die diëten hebben gevolgd kennen het gevoel maar al te goed.

Maar hoe zit het dan met die smoothies? Je zou toch zeggen dat een smoothie niet echt verzadigend werkt en dat je na een uurtje alweer trek hebt?

Toch is dat niet helemaal waar, het ligt er maar net aan wat jij in je smoothie verwerkt. Hoe verzadigend zijn de ingrediënten van jouw smoothie?

Als je een smoothie maakt met een halve banaan, 2 aardbeien en een halve liter water dan weet je zeker dat je binnen een uur weer trek hebt.

Maar wat als je een smoothie maakt met spinazie, courgette, blauwe bessen, havermout en pistachenoten? Dat klinkt als een rijkelijk gevulde smoothie niet?

Als je dit leest denk je misschien “Bah! Dat lijkt me echt super smerig” Eigenlijk is het precies hetzelfde als wat ik dacht toen ik voor het eerst hoorde, tot ik het proefde.

Veel mensen denken dat afvallen met smoothies niet werkt omdat:

 • Ze denken dat je honger gaat lijden
 • Een smoothie maken enorm bewerkelijk is
 • Vooral de groene smoothies niet smakelijk zijn

Eigenlijk is dat precies hetzelfde als wat ik dacht toen ik voor het eerst van ‘afvallen met smoothies’ hoorde.

Nu ik de proef op de som genomen heb en mij verdiept heb in het afslanken met smoothies weet ik wel beter.

Groente Smoothie Afvallen met Lekkere Recepten Groente Smoothie!

Waarom gaat het zo vaak mis met smoothie diëten?

Maar hoe kan het dan toch dat het zo vaak mis gaat bij diëten die de smoothie centraal stellen?

Dat heeft alles te maken met de verzadigende werking van de smoothie. De meeste crash diëten, diëten waarvan ik zeg dat je er sowieso ver bij vandaan moet blijven, hanteren een maximaal aantal calorieën per dag.

Dit maximale aantal calorieën is bij dit soort diëten zo laag dat het bijna niet vol te houden is. Je krijgt een hongergevoel die telkens groter lijkt te worden.

 

Dit is de allergrootste reden waarom de meeste smoothie diëten grandioos falen en men het vertrouwen in dit soort diëten verloren is.

Je kunt stellen dat auteurs van smoothie receptenboeken hun eigen glazen hebben ingegooid en dat is naar mijn mening superdom, het kan namelijk ook anders.

Het gaat vaak mis omdat:

 • Er smoothies worden aanbevolen die niet voor voldoende verzadiging zorgen.
 • De verkeerde ingrediënten in smoothies worden gestopt zodat het niet lekker smaakt en het als een straf voelt om op te drinken.
 • Je jezelf futloos voelt omdat je te weinig energie binnenkrijgt, hier door zal het afvallen ook stoppen.
 • Je na het dieet snel in kilo’s aankomt omdat je lichaam al die tijd te weinig calorieën en dus te weinig energie heeft gekregen. Dit gaat het lichaam compenseren zodat je na je dieet in rap tempo aankomt.

Samengevat kom je tijdens de meeste diëten dus voedingsstoffen tekort waardoor je, je futloos voelt en vaak last hebt van een hongergevoel. Niet echt prettig dus.

Afvallen met smoothies? Zo werkt het!

Maar wat moet je dan doen? Ik heb het net al een beetje verteld, kies voor lekkere en verzadigende smoothies die alle belangrijk voedingsstoffen bevatten.

Zo zit je hoog in je energie level, krijg je alle belangrijke voedingsstoffen binnen en val je nog eens af ook. Klinkt toch veel beter?

Het is erg jammer dat sommige smoothie diëten de goede naam van gezonde smoothies ernstig tekort doen. Met dit artikel hoop ik de naam van een gezonde smoothie een beetje te zuiveren.

Van smoothies kun je namelijk de gezondste tussendoortjes en maaltijdvervangers maken. Het is daarbij erg belangrijk dat je pure en natuurlijk ingrediënten gebruikt zoals:

 • Rauwe groenten
 • Noten en/of zaden
 • Fruit
 • Havermout

Als je kiest voor een smoothie die bovenstaande ingredienten bevat weet je één ding zeker: Je krijgt alle voedingsstoffen binnen, je zal snel en gezond afvallen en zal je ook nog eens prettiger voelen.

Bekijk Hier Mijn Review Van De Smoothie Afslankbijbel >>

Afvallen met zelfgemaakte smoothies

Waar moet een smoothie in ieder geval aan voldoen om het een maaltijdvervanger te laten zijn en welke voedingsstoffen moet het bevatten om je te verzadigen?

Een gezonde smoothie die als maaltijdvervanger kan worden gezien moet in ieder geval de volgende voedingsstoffen bevatten:

 • Eiwitten (Noten/zaden/havermout)
 • Vezels (Havermout/groente/zaden)
 • Complexe koolhydraten (Groenten/havermout)
 • Vitaminen (Fruit/groente)
 • Gezonde vetten (Noten/zaden)

Als je deze voedingsstoffen vertaald naar een smoothie ziet dat er ongeveer als volgt uit:

 • 150 gram groente
 • 2 eetlepels noten
 • check2 eetlepels havermout
 • 1 eetlepel zaden
 • check2 stukken fruit
 • check200 ml water
 • 75 gram spinazie 
 • 75 gram avocado
 • 2 eetlepels pistache noten
 • check1 banaan en 1 mandarijn
 • check100 gram blauwe bessen
 • check20 gram havermout
 • check200 ml water

Een smoothie die deze ingrediënten bevat is meer verzadigend dan een standaard lunch met 3 boterhammen, boter, kaas of vleeswaren en is ook nog eens lager in calorieën. (Bovenstaande smoothie bevat iets meer dan 400 calorieën terwijl 3 boterhammen met beleg bijna 600 calorieën bevat)

Download Hier Jouw Gezonde (Groene) Smoothie Recepten >>>

Tips om af te vallen met een smoothie

Om afslanken met behulp van smoothies tot een succes te maken heb ik enkele belangrijke tips die het makkelijker maken.

#1: Drink niet te snel

Drink je smoothie langzaam op om ervoor te zorgen dat je lichaam de voedingsstoffen langzaam kan opnemen. Te gulzig drinken zorgt ervoor dat je, je smoothie al op hebt voordat je hersenen een seintje hebben gekregen dat je voedsel binnenkrijgt.

#2: Kijk uit met fruit

Het klinkt misschien een beetje raar omdat fruit natuurlijk hartstikke gezond is. Toch bevat fruit veel natuurlijke suikers en ondanks dat deze suikers beter zijn dan geraffineerde suikers zijn het toch suikers en moet je hier voorzichtig mee omspringen. Verwerk dus niet meer dan 2 stukken fruit in je smoothie.

#3: Ga voor extra groente

Om je smoothie een extra boost te geven en om ervoor te zorgen dat je goed verzadigd bent kun je extra groente toevoegen.

Groenten zitten namelijk boordevol vitaminen, vezels en antioxidanten en bevatten bijna geen calorieën. Wees dus niet te voorzichtig met het toevoegen van groenten aan je smoothie.

#4: Wees voorzichtig met zoet

Bij punt 2 gaf ik het al even aan, kijk uit met suiker in je smoothie. Sommige mensen voegen honing of wat extra suiker aan hun smoothie toe, dit omdat ze dat lekkerder vinden.

Het gevaarlijke met suiker is dat het je bloedsuikerspiegel laat stijgen en weer laat dalen, een piek dus.

Tijdens deze piek van je bloedsuikerspiegel word er door je lichaam extra insuline aangemaakt. De insuline zorgt ervoor dat suiker word opgenomen in je cellen.

verborgen suikers

De suiker word op deze manier omgezet in energie, energie die je nodig hebt om te overleven. Het grote gevaar met teveel suiker is dat je lichaam deze suiker omzet in vetweefsel.

Dit is nou precies wat je niet wilt. Je wilt afvallen met smoothies en niet aankomen met smoothies.

Als je het moeilijk vind om de zoete smaak van je smoothie los te laten bouw het dan geleidelijk af en ga niet in één keer over op een suikerloze smoothie.

Smoothie Afslankbijbel Review + Korting + Ervaringen!

Klik hier voor korting op de Smoothie Afslankbijbel

Jouwpersoonlijkegroei.nl is hét Platform voor Zelfontwikkeling

We hebben een exclusief overzicht gemaakt met de Beste Tools voor de volgende stap in Jouw Persoonlijke Groei.

Daarnaast vind je op Jouwpersoonlijkegroei.nl de beste Documentaires, inspirerende Podcast tips, super leerzame Events, en de beste Boeken over Persoonlijke Ontwikkeling.

👉 Tip: Deze voedingssupplementen heb je elke dag nodig!

Heel veel succes en vooral plezier met de volgende stap in Jouw Persoonlijke Groei!

Laat je een reactie achter?

Laat je even weten in een reactie of jij ervaring hebt met Afvallen met Smoothies? Hiermee kan je anderen inspireren en ik zal altijd persoonlijk reageren 🙂

Over de schrijver
Martijn is oprichter van het platform Jouw persoonlijke groei, heeft een relatie met Anouk en vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In zijn gratis E-book deelt Martijn de beste 50 Praktische Tips om groei te ervaren . >>Download Gratis<<
Reactie plaatsen

50 Praktische Groei Tips 

Op welk onderdeel zou jij willen groeien?


 • Meer energie?
 • Regelmatiger bewegen?
 • Uitgeruster wakker worden?
 • Bewuster worden van je mindset?
 • De voordelen van meditatie ervaren?
 • Meer geluk ervaren?

Je kan niet op alle gebieden tegelijk groeien.


Door te focussen op één onderdeel maak je de volgende stap in jouw persoonlijke groei.


Download nu het  GRATIS E-book.  

50%
Het E-book: De volgende stap in jouw persoonlijke groei
GRATIS in je mailbox
Ja, ik wil het E-book
50 praktische groei tips download