In dit artikel

Cambridge Afslank Shakes: De Rol in Gewichtsverlies (2023)

In dit artikel

Het is een bekend scenario: ontevreden zijn over je gewicht en alles proberen om af te vallen, maar zonder positief resultaat. Dit is een situatie waar ik zelf ook mee heb geworsteld, totdat ik de Cambridge Afslank Shakes ontdekte.

In deze blogpost ga ik mijn ervaringen delen, naast het aanbieden van praktisch en wetenschappelijk onderbouwd advies over hoe deze shakes kunnen helpen bij het afvallen. Benieuwd of dit dieet voor jou kan werken? Lees dan snel verder!

Key Takeaway

De beste afslank shake van 2023 is Orangefit Diet. Dit merk heeft een veganistische formule en bestaat voor 30% uit vitamines en mineralen en is verkrijgbaar in 4 smaken, met Vanille als mijn top favoriet!

Samenvatting

 • Cambridge Afslank Shakes kunnen helpen bij het bevorderen van gewichtsverlies.
 • Het Cambridge Dieet beperkt de calorie – inname tot ongeveer 500 kilocalorieën per dag en kan resulteren in gewichtsverlies van 6 tot 8 kilo per maand.
 • De shakes en soepen in het Cambridge Dieet bevatten weinig calorieën maar bieden wel vezels en vitamines.
 • Het dieet heeft voordelen zoals snel gewichtsverlies en gemakkelijke maaltijdvervangers, maar ook nadelen zoals hoge kosten en mogelijke klachten tijdens het dieet.

Wat is het Cambridge Dieet?

Het Cambridge Dieet is een dieet dat maaltijdvervangers gebruikt om gewichtsverlies te bevorderen. Het dieet is verkrijgbaar in verschillende varianten, zoals Cambridge 500, Cambridge 800 en Cambridge 800+.

Inhoud en werking van het dieet

Het Cambridge Dieet is heel streng. Het geeft je maar 500 calorieën per dag. Dat is heel erg laag. Je valt er snel van af, wel 6 tot 8 kilo in een maand. De shakes en soepen uit dit dieet geven je maar tussen de 30 en 100 calorieën.

Dat is niet veel. Maar ze hebben wel veel vezels en vitamines. Zo krijg je toch nog wat je nodig hebt. Met het Cambridge Dieet werk je aan je gewicht zonder dat je lichaam tekort komt.

Dus ja, het helpt bij het afvallen en dat van een goede manier.

Verschillende varianten (Cambridge 500, Cambridge 800, Cambridge 800+)

Er zijn verschillende varianten van het Cambridge Dieet, namelijk:

 • Cambridge 500: Bij dit programma krijg je per dag ongeveer 500 kilocalorieën binnen.
 • Cambridge 800+: Dit programma is iets minder streng dan Cambridge 500 en je krijgt per dag ongeveer 800 kilocalorieën binnen.
 • Cambridge 800+: Dit is het meest flexibele programma van allemaal. Je hebt meer keuzes in voedsel en je kunt ook andere maaltijden eten naast de maaltijdvervangers.

Voordelen en nadelen van het Cambridge Dieet

Voordelen van het Cambridge Dieet zijn onder andere snel gewichtsverlies en gemakkelijke maaltijdvervangers.

Voordelen zoals snel gewichtsverlies en gemakkelijke maaltijdvervangers

Het Cambridge Dieet heeft verschillende voordelen die kunnen helpen bij gewichtsverlies:

 • Je kunt snel gewicht verliezen door het volgen van het Cambridge Dieet.
 • De maaltijdvervangers, zoals shakes en soepen, zijn gemakkelijk te gebruiken en kunnen een snelle en eenvoudige vervanging zijn voor normale maaltijden.
 • Het dieet voorziet in alle benodigde voedingsstoffen, zodat je geen hongergevoel ervaart.
 • Je hoeft niet na te denken over wat je moet eten, omdat de maaltijdvervangers al klaar zijn om geconsumeerd te worden.
 • Het Cambridge Dieet biedt duidelijke richtlijnen en structuur, waardoor het gemakkelijk is om het dieet te volgen.

Nadelen zoals hoge kosten en mogelijke klachten tijdens het dieet

Het Cambridge Dieet heeft ook nadelen waar je rekening mee moet houden:

 • Het kan erg duur zijn, omdat je de maaltijdvervangers moet kopen.
 • Sommige mensen ervaren klachten tijdens het dieet, zoals hoofdpijn, vermoeidheid en misselijkheid.

Ervaringen en kritiek op het Cambridge Dieet

Persoonlijke ervaringen met het Cambridge Dieet kunnen sterk variëren, waarbij sommige mensen positieve resultaten boeken en anderen negatieve bijwerkingen ervaren.

Persoonlijke ervaringen en succesverhalen

Ik heb veel persoonlijke ervaringen en succesverhalen gehoord over het Cambridge Dieet. Mensen die dit dieet hebben gevolgd, zijn vaak onder de indruk van hoe snel ze gewicht verliezen.

Sommigen zijn in korte tijd wel 10 kilo afgevallen! Ze prijzen ook het gemak van de maaltijdvervangers, zoals de shakes en soepen. Het is handig om gewoon een pakje te openen en een maaltijd klaar te hebben.

Veel mensen hebben ook minder hongergevoelens tijdens het dieet, wat hen helpt om het vol te houden. Ze voelen zich gemotiveerd en zien echt resultaat. Het is mooi om te horen hoe het Cambridge Dieet mensen heeft geholpen om hun gewichtsverliesdoelen te bereiken en meer zelfvertrouwen te krijgen.

Kritiekpunten zoals het ontbreken van gezonde voedingsstoffen en het gebruik van maaltijdvervangers

Ik begrijp dat er enkele kritiekpunten zijn met betrekking tot het Cambridge Dieet. Een van de punten van kritiek is dat het dieet kan leiden tot een tekort aan gezonde voedingsstoffen.

Omdat je voornamelijk maaltijdvervangers zoals shakes en soepen gebruikt, mis je mogelijk belangrijke voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft om gezond te blijven. Dit kan leiden tot vermoeidheid, zwakte en andere ongewenste bijwerkingen.

Een ander kritiekpunt is het gebruik van maaltijdvervangers. Sommige mensen geloven dat het vervangen van echte maaltijden door shakes en soepen geen duurzame manier is om gewicht te verliezen.

Ze vinden het belangrijk om gezonde, volwaardige maaltijden te eten die een goede balans bieden van alle essentiële voedingsstoffen. Bovendien kan het eentonige dieet met alleen shakes en soepen voor sommige mensen moeilijk vol te houden zijn op de lange termijn.

Conclusie en aanbeveling: Is het Cambridge Dieet de moeite waard om te proberen?

Is het Cambridge Dieet de moeite waard om te proberen? Het antwoord hangt af van je persoonlijke doelen en voorkeuren. Het dieet kan helpen bij gewichtsverlies, maar het heeft ook nadelen zoals hoge kosten en mogelijke klachten tijdens het dieet.

Overweeg daarom goed of dit dieet bij jou past voordat je eraan begint.

Meer over ‘Afslank Shakes’

In de wereld van afvallen en diëten hebben afslank shakes herbalife een prominente plaats verworven. Het was een zonnige dag toen Anna besloot meer te weten te komen over de verschillende soorten afslank shakes op de markt. Ze stuitte al snel op etos afslank shakes en vroeg zich af of deze effectief zouden kunnen zijn in haar strijd tegen de kilo’s.

Anna, nieuwsgierig geworden, besloot afslank shakes te kopen en keek naar de verschillende merken en formules. Ze overwoog afslank shakes modifast en las over hoe afslank shakes zonder suiker haar konden helpen bij het behouden van een gebalanceerd dieet.

Ook ontdekte ze afslank proteine shake, en de vele afslank shakes recepten beschikbaar, die ze gemakkelijk thuis kon maken. Ze was vooral geïnteresseerd in afslank shakes zonder suiker en de lactosevrije opties zoals afslank shakes lactosevrij, aangezien ze lactose-intolerant is.

Ze overwoog zelfs afslank shakes cambridge te proberen, nieuwsgierig naar hun smaak en effectiviteit. Ze vroeg zich af, “zijn afslank shakes gezond?” en begon te lezen over de verschillende manieren om afslank shakes te gebruiken.

Ze vond het ook handig dat er afslankshakes kant en klaar beschikbaar waren voor als ze het te druk had. Ze zag dat ze zelfs afslankshakes bij bol.com kon bestellen, wat haar winkelervaring veel gemakkelijker maakte. Voor meer professioneel advies besloot Anna ook de lokale afslankshakes apotheek te bezoeken.

Naarmate Anna meer leerde, vroeg ze zich af, “helpen afslankshakes echt bij gewichtsverlies?” en besloot dat de tijd rijp was om een keuze te maken en haar reis naar een gezonder leven te beginnen.

Veelgestelde Vragen

1. Wat zijn Cambridge Afslank Shakes?

Cambridge Afslank Shakes zijn poedertjes in pakjes vol voedingswaarde die je helpen bij gewichtsbeheersing en gezond afvallen.

2. Hoe helpt Cambridge Afslank Shakes bij gewichtsverlies?

Deze shakes maken deel uit van een afslankprogramma en werken als maaltijdproducten om je te helpen je lichaamsgewicht te beheersen.

3. Hoe smaken de Cambridge Afslank Shakes?

De smaak van de shakes varieert, maar ze zijn gemaakt om lekker te smaken zodat je kunt genieten van je dieetprogramma.

4. Zijn Cambridge Afslank Shakes gevaarlijk voor mijn gezondheid?

Het is altijd belangrijk om voedingsadvies in te winnen voordat je begint met een crashdieet zoals het gebruik van eiwitshakes, om ervoor te zorgen dat het veilig is voor je gezondheid.

5. Kan ik Cambridge Afslank Shakes gebruiken zonder een dieetprogramma?

Hoewel de shakes kunnen helpen bij gewichtsbeheersing, worden ze het best gebruikt als onderdeel van een compleet dieetprogramma voor het beste resultaat.

» Referenties


1. Davis, Lisa M., Coleman, Christopher, Kiel, Jessica, Rampolla, Joni, Hutchisen, Tammy, Ford, Laura, Andersen, Wayne S., & Hanlon-Mitola, Andrea. (2010). Efficacy of a meal replacement diet plan compared to a food-based diet plan after a period of weight loss and weight maintenance: a randomized controlled trial. Nutr J, 9(11).
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2851659/

2. Cheskin, LJ., Mitchell, AM., Jhaveri, AD., Mitola, AH., Davis, LM., Lewis, RA., Yep, MA., & Lycan, TW. (2008). Efficacy of meal replacements versus standard food-based diet for weight loss in type 2 diabetes: a controlled clinical trial. Diabetes Educ, 34(118-127). doi: 10.1177/0145721707312463.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18267998/

3. Heymsfield, SB., van Mierlo, CAJ., van der Knaap, HCM., Heo, M., & Frier, HI. (2003). Weight management using a meal replacement strategy: meta and pooling analysis from six studies. Int J Obes Relat Metab Disord, 27(537-49). doi: 10.1038/sj.ijo.0802258.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12704397/

4. Ashley, JM., Herzog, H., Clodfelter, S., Bovee, V., Schrage, J., & Pritsos, C. (2007). Nutrient adequacy during weight-loss interventions: a randomized study in women comparing the dietary intake in a meal replacement group with a traditional food group. Nutr J, 6(6-12). doi: 10.1186/1475-2891-6-12.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/17592648/

» Referenties

Conclusie beste afslank shakes 2023

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwpersoonlijkegroei.nl, is partner van Anouk en trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Ontdek zijn top 50 praktische tips voor persoonlijke groei in zijn gratis E-book. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail martijn@jouwpersoonlijkegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Cambridge Afslank Shakes: De Rol in Gewichtsverlies (2023)

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips