In dit artikel

Affirmaties

Affirmaties (2023) | Krachtige Positieve wensen in je Onderbewustzijn!

In dit artikel

Affirmatie is afgeleid van het Latijnse woord ‘affirmare’. De betekenis hiervan is versterken of bekrachtigen. 

Affirmaties zijn krachtige positieve wensen die tot werkelijkheid komen als je ze vaak herhaalt. Om deze wensen echt tot je onderbewustzijn door te laten dringen is het te adviseren om het elke dag meermaals hardop in de spiegel tegen jezelf te zeggen. Je brein gelooft wat het vaak hoort of ziet.

Dit bovenstaande maakt het zo belangrijk dat affirmaties op een positieve manier gebruikt gaan worden. Als je een affirmatie gebruikt die echt bij jouw persoonlijke kernwaarden past en veelvuldig tegen jezelf zegt dan kun je je onderbewustzijn beïnvloeden. Belangrijk is dus wel om één of meerdere affirmaties te kiezen welke bij jou resoneren. 

Om de affirmatie echt kracht bij te geven, probeer dan de wens zo te verwoorden alsof het al een feit is. Voorbeeld: ‘Ik ben gezond’’ of ‘’Ik neem de tijd voor mezelf’’.

Affirmaties kun je op alle levensgebieden toepassen. Je kunt hiermee richting geven aan jouw leven. Michael Pilarczyk geeft het volgende weer over affirmaties:

‘’Geloof en overtuiging zijn een mindset die je kunt ontwikkelen door autosuggestie: repeterende instructies geven aan je onderbewustzijn’’.

In de Meditation Moments app zitten ook meditaties verwerkt waarbij affirmaties aan de orde komen. Ook bij een zweethut ceremonie kunnen affirmaties naar voren komen.

50 Praktische groei tips
Met mijn 50 gratis tips maak jij de volgende stap in jouw persoonlijke groei!
Vraag nu het E-book aan

 

Meer voor jouw persoonlijke ontwikkeling

Wil jij de volgende stap maken in jouw persoonlijke groei? Focus je dan naast persoonlijke ontwikkeling ook op je gezondheid en verdiep je in geldzaken.

Als jij je richt op persoonlijke groei, ben je vast bekend met de termen dankbaarheid, persoonlijke kernwaarden, zelfliefde en zelfontwikkeling. Mocht je nu zoekende zijn in wat jouw stap gaat zijn om zelfvertrouwen te vergroten, om te gaan met HSP of om uit jouw burn out te komen. Wellicht is en podcast zelfontwikkeling dan een goede eerste stap.

Het kan helpen om achter jouw positieve eigenschappen te komen en positief te denken, maar ook het onderzoeken van jouw belemmeringen en wat dit voor invloed heeft op zelfdiscipline en jouw mindset kan heel nuttig zijn. Hoe ben je geconditioneerd? En wat heeft dit voor invloed op zelfbewustzijn? Wat is mindhacking? Hiermee leer je meer over gezondheid en geluk, het levenswiel kan hier ook een onderdeel in spelen.

Leren middels neurofeedback en oude overtuigingen accepteren en loslaten is aan te raden. Op deze manier een gezonde relatie met jezelf en anderen visualiseren en een meer altruïstisch leven leiden.

Mocht je al dieper in de materie zitten dan zullen de woorden affirmaties, mantra, autosuggestie en het universum je niet onbekend voorkomen. Wellicht zijn ook de universele wetten als wet van de aantrekking en wet van compensatie al aan de orde gekomen. Zo niet lees dan zeker even door.

Met microdosing kun je tot diepere inzichten komen, ook door middel van andere methodes kun je jezelf beter leren kennen. Bijvoorbeeld gezichtlezen (fysionomie) of hypnose. Dan denk je vast, is hypnose gevaarlijk, NEE! Andere takken van holistische blik zijn familieopstellingen. Maar inzicht krijgen middels de sterren, human design kan ook veel inzichten in jezelf vergaren. Daar heb je dan geen documentaires persoonlijke ontwikkeling voor nodig.

Ben je juist meer opzoek naar een training of docu dan kun je je verdiepen in documentaire mindset of de beste mindset training of zelfs obstacle mindset. I am not your guru van Tony Robbins is ook inspirerend. Check ook eens de Black Friday persoonlijke ontwikkeling.

Middels al deze wegen kun je dichter bij je ikigai komen, jouw passie. Dit kan zijn leven vanuit minimalisme, een nieuwe opleiding in NLP volgen of de stroming wetenschap waarheid volgen. Alles is oké.

Wil je meer weten over de mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn voor je ontwikkeling en gezondheid én waar ze het beste kan kopen. Je kan bij al onze partners met een gerust hart aan de slag. In veel gevallen zelfs met een leuke korting! Ik ben benieuwd welke keuze jij gaat maken! Laat onder de blog een bedankt tekstje achter.

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Affirmaties (2023) | Krachtige Positieve wensen in je Onderbewustzijn!

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips