In dit artikel

Acupressuur mat Lidl: Alles wat je moet weten (2023)

In dit artikel

Ooit afgevraagd hoe je betere bloedcirculatie en spierontspanning kunt bevorderen zonder het huis te verlaten? Ik begrijp je probleem, omdat ik hier ook mee worstelde. Na diepgaand onderzoek vond ik de oplossing in de vorm van een acupressuurmat, zoals de Lidl Acupressuur Mat.

In dit artikel duiken we dieper in wat deze mat exact doet, welke alternatieven beschikbaar zijn en waarom je er een zou moeten overwegen. Lees verder en ontdek de wonderen van acupressuurmatten!

Key Takeaway:

De beste Acupressuur Mat van 2023 is Flowee Spijkermat. Dit merk biedt de meest duurzame en kwalitatief hoogwaardige spijkermatten aan, samen met een fijne klantenservice.

Samenvatting

 • Een acupressuur mat is een mat met plastic naalden die druk uitoefenen op specifieke drukpunten in het lichaam, wat de bloedcirculatie bevordert en spieren ontspant.
 • De voordelen van het gebruik van een acupressuur mat zijn onder andere pijnverlichting, stressvermindering, verbeterde slaapkwaliteit en verhoogd welzijn.
 • Alternatieven voor de Lidl acupressuur mat zijn onder andere Flowee, BrellaVio, Flowee ECO set, LifeGoods en PuraVida.
 • Tips voor het gebruik van een acupressuur mat zijn onder andere het gebruiken op een stevige ondergrond, beginnen met korte sessies en het luisteren naar je eigen lichaam.

Wat is een acupressuur mat?

Een acupressuur mat is een mat met plastic naalden die gebruikt wordt voor behandelingsmethoden voor het lichaam en de geest.

Hoe werkt een acupressuur mat?

Een acupressuur mat werkt door het principe van acupressuur, een oude Chinese geneeskunde techniek. Het heeft honderden kleine punten die op specifieke drukpunten op je lichaam drukken.

Deze punten staan bekend als ‘meridianen’. Wanneer je op de mat ligt, stimuleren deze punten de bloedcirculatie en helpen ze spieren te ontspannen. Deze matten bevatten vaak meer dan 200 plastic naalden die het lichaam stimuleren en kunnen worden gebruikt voor meerdere behandelingsmethoden.

Je kunt erop liggen of zitten, afhankelijk van waar je de behandeling nodig hebt. Je kunt het overal in huis gebruiken – op de vloer, op een stoel, of zelfs op bed. De mat is effectief voor verschillende klachten en draagt ook bij aan algemeen welzijn.

Wat zijn de voordelen van een acupressuur mat?

De voordelen van een acupressuur mat zijn:

 • Het bevordert de bloedcirculatie en spierontspanning.
 • Het kan helpen bij het verlichten van pijn, zoals rugpijn.
 • Het zorgt voor ontspanning en vermindert stress.
 • Het kan helpen bij het verbeteren van de slaapkwaliteit.
 • Het stimuleert de aanmaak van endorfines, waardoor je je gelukkiger kunt voelen.
 • Het kan helpen bij het verminderen van hoofdpijn en migraine.
 • Het is een natuurlijke manier om je algemene welzijn te verbeteren.

Alternatieven voor de Lidl acupressuur mat

– Flowee, een merk dat bekend staat om zijn hoogwaardige acupressuur matten.

– BrellaVio, een merk dat een acupressuur mat aanbiedt met extra accessoires voor een complete behandeling.

– Flowee ECO set, een milieuvriendelijk alternatief inclusief biologisch katoenen hoes en opbergtas.

– LifeGoods, een betaalbaar alternatief met vergelijkbare eigenschappen als de Lidl mat.

– PuraVida, een merk dat focust op duurzaamheid en comfort met hun acupressuur matten.

Flowee

Als alternatief voor de acupressuurmat van Lidl is er Flowee. Deze mat, ook bekend als een spijkermat of shakti mat, biedt dezelfde voordelen als de Lidl mat. Het bevordert de bloedcirculatie en spierontspanning, waardoor het een effectieve tool is voor pijnverlichting en ontspanning.

Het wordt geleverd met plastic naalden die op de drukpunten van het lichaam werken. Je kunt ook een Flowee ECO set kopen, die naast de mat ook accessoires bevat. De prijs van Flowee varieert en het is belangrijk om op verschillende factoren te letten bij de aankoop ervan.

BrellaVio

BrellaVio is een alternatief voor de acupressuurmat van Lidl. Het is een effectieve tool voor pijnverlichting en ontspanning. BrellaVio werkt door middel van drukpunten op het lichaam, waardoor de bloedcirculatie verbetert en spieren ontspannen.

Het kan gebruikt worden voor verschillende behandelingsmethoden en heeft vele gezondheidsvoordelen. BrellaVio is verkrijgbaar met accessoires zoals een kussen en is een betaalbare optie voor iedereen die op zoek is naar de voordelen van acupressuur.

Flowee ECO set

De Flowee ECO set is een geweldige optie als alternatief voor de acupressuurmat van Lidl. Deze set is ontworpen om de bloedcirculatie te bevorderen en spierontspanning te bieden. Het heeft een duurzaam ontwerp en is gemaakt van hoogwaardige materialen.

De Flowee ECO set bevat een mat met plastic naalden die zachtjes druk uitoefenen op de drukpunten van je lichaam. Hierdoor kan je genieten van de voordelen van acupressuurbehandelingen, zoals pijnverlichting en ontspanning.

Daarnaast wordt de set geleverd met een bijpassend kussen voor extra comfort. Als je op zoek bent naar een effectieve manier om lichaam en geest te ontspannen, dan is de Flowee ECO set zeker het overwegen waard.

LifeGoods

LifeGoods is een ander merk dat acupressuurmatten aanbiedt. Ze hebben een breed scala aan maten en ontwerpen om aan verschillende behoeften te voldoen. De matten zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en hebben een vergelijkbaar effect op de bloedcirculatie en spierontspanning als de Lidl-acupressuurmat.

Het verschil met LifeGoods is dat ze ook accessoires zoals kussens en tassen aanbieden, zodat je je mat gemakkelijk kunt meenemen. De prijzen variëren, afhankelijk van het model en de extra functies die je wilt.

Met LifeGoods kan je genieten van de voordelen van acupressuur in je eigen huis, op je eigen tempo en in je eigen stijl.

PuraVida

PuraVida is een andere optie als het gaat om acupressuurmatten. Deze mat biedt ook voordelen voor de bloedcirculatie en spierontspanning, vergelijkbaar met de acupressuurmat van Lidl.

Het heeft een vergelijkbaar aantal plastic naalden, waardoor het effectief is bij het stimuleren van de drukpunten op het lichaam. Daarnaast wordt de PuraVida-mat geleverd met accessoires, zoals een kussen, om een ​​volledige acupressuurbehandeling te bieden.

Het is ook belangrijk om op de prijs te letten bij het overwegen van de aankoop van de PuraVida-acupressuurmat.

Tips voor het gebruik van een acupressuur mat

– Gebruik een acupressuur mat op een stevige ondergrond zoals de vloer of een yogamat.

– Begin met korte sessies van 10 tot 15 minuten en bouw dit langzaam op naar maximaal 30 minuten.

– Gebruik de acupressuur mat op verschillende momenten van de dag, bijvoorbeeld in de ochtend om energie te krijgen of voor het slapengaan om te ontspannen.

Op welke ondergrond gebruik je een acupressuur mat?

Je kunt een acupressuurmat op verschillende ondergronden gebruiken. Het is het meest effectief om de mat op een stevige en vlakke ondergrond te leggen, zoals de vloer of een yogamat.

Zorg ervoor dat de ondergrond stabiel is, zodat de mat niet verschuift tijdens het gebruik. Je kunt de mat ook op je bed, bank of stoel plaatsen, maar houd er rekening mee dat de drukpunten minder intens zullen zijn op zachtere oppervlakken.

Experimenteer met verschillende ondergronden om te ontdekken wat voor jou het meest comfortabel en effectief is. Onthoud dat het belangrijk is om je eigen grenzen te respecteren en te stoppen als je ongemak ervaart.

Hoe lang moet je de mat per sessie gebruiken?

Ik raad aan om de acupressuur mat per sessie ongeveer 20-30 minuten te gebruiken. Dit geeft je lichaam voldoende tijd om te reageren op de drukpunten en de voordelen van de mat te ervaren.

Het is echter belangrijk om naar je eigen lichaam te luisteren en te stoppen als je ongemak of pijn voelt.

Op welke momenten gebruik je een acupressuur mat?

Ik gebruik een acupressuur mat wanneer ik behoefte heb aan pijnverlichting, ontspanning of zelfs een massage. Het is een geweldige tool om mijn bloedcirculatie te verbeteren en mijn spieren te ontspannen.

Of ik nu last heb van rugpijn na een lange dag werken of gewoon wat tijd wil nemen om te ontspannen, de acupressuurmat biedt mij de nodige verlichting en helpt me om tot rust te komen.

Het is ook handig voor het uitvoeren van acupressuurbehandelingen om specifieke drukpunten te stimuleren. Kortom, ik gebruik mijn acupressuur mat op verschillende momenten, afhankelijk van mijn behoeften.

Veelgestelde vragen over acupressuur matten

Hier zijn enkele veelgestelde vragen over acupressuur matten:

Wie kan een acupressuur mat gebruiken?

Iedereen kan een acupressuur mat gebruiken, ongeacht de leeftijd of fysieke conditie. Het is een veilige en natuurlijke manier om de bloedcirculatie te bevorderen en de spieren te ontspannen.

Of je nu last hebt van rugpijn, stress, vermoeidheid of gewoon behoefte hebt aan ontspanning, een acupressuur mat kan je hierbij helpen. Het is ook geschikt voor mensen die regelmatig sporten en hun spieren willen herstellen na een intense training.

Het enige wat je hoeft te doen is op de mat gaan liggen en de plastic naalden zullen de drukpunten in je lichaam stimuleren, waardoor je lichaam en geest ontspannen. Het is wel belangrijk om te luisteren naar je eigen lichaam en de mat op jouw eigen comfortniveau te gebruiken.

Is een acupressuur mat pijnlijk?

De acupressuurmat kan in het begin wat ongemak veroorzaken, maar het zou niet pijnlijk moeten zijn. De plastic naalden op de mat zorgen voor druk op de drukpunten van je lichaam, wat kan leiden tot een tintelend of prikkelend gevoel.

Dit kan even wennen zijn, vooral als je gevoelig bent voor aanrakingen. Het is belangrijk om langzaam te beginnen en jezelf de tijd te geven om aan de sensaties te wennen. Je kunt ook een dunne doek gebruiken als je de mat te scherp vindt.

Onthoud dat de ervaring voor iedereen anders is, dus luister naar je eigen lichaam en pas indien nodig de intensiteit aan.

Helpt een acupressuur mat bij rugpijn?

Een acupressuur mat kan zeker helpen bij rugpijn. Door de vele plastic naalden op de mat worden de drukpunten in je rug gestimuleerd, wat kan leiden tot pijnverlichting en spierontspanning.

De mat bevordert ook de bloedcirculatie, wat kan helpen bij het verminderen van ontstekingen en het bevorderen van het herstelproces. Het regelmatig gebruik van een acupressuur mat kan dus een effectieve en natuurlijke manier zijn om rugpijn te verlichten en de algehele gezondheid van je rug te verbeteren.

Helpt een acupressuur mat bij afvallen?

Een acupressuur mat kan mogelijk helpen bij gewichtsverlies. Door de mat te gebruiken, worden de drukpunten in je rug gestimuleerd, wat kan leiden tot een betere stofwisseling en de spijsvertering kan bevorderen.

Bovendien kan de mat helpen bij het verminderen van stress en het verbeteren van de slaapkwaliteit, wat indirect kan bijdragen aan gewichtsverlies. Het is echter belangrijk op te merken dat een acupressuurmat geen magische oplossing is voor gewichtsverlies en dat het gebruik ervan moet worden gecombineerd met een gezonde levensstijl, inclusief een gebalanceerd dieet en regelmatige lichaamsbeweging.

Hoe lang blijven de rode puntjes in je rug staan?

De rode puntjes op je rug kunnen na het gebruik van een acupressuur mat enige tijd zichtbaar blijven. Dit kan variëren van persoon tot persoon en hangt af van de gevoeligheid van je huid.

Over het algemeen verdwijnen de rode puntjes binnen 15 minuten tot een uur. Het is belangrijk om te weten dat deze puntjes geen schadelijke effecten hebben en een normale reactie zijn op de druk die wordt uitgeoefend door de plastic naalden van de mat.

Meer over ‘acupressuur mat’

Je hebt misschien al gehoord over de wonderen van een acupressuur mat, maar wist je dat er diverse merken en types zijn waaruit je kunt kiezen? Zo biedt Lidl een betaalbare optie, terwijl Aldi ook een interessant assortiment heeft. Beide zijn ideaal voor wie de werking van deze matten wil ontdekken zonder een gat in de portemonnee te branden.

Als je op zoek bent naar een specifieke set, zou de Lifegoods acupressuur mat met kussen iets voor jou kunnen zijn. Voor een andere optie met hoogwaardige kwaliteit kun je kiezen voor een Sanbo acupressuur mat.

Natuurlijk, het is niet alleen belangrijk welke mat je kiest, maar ook hoe je deze gebruikt. Er zijn verschillende oefeningen die je kunt uitvoeren, zelfs gericht op specifieke delen van je lichaam zoals je buik. En als je een sportieve levensstijl hebt, kun je ook eens kijken naar het assortiment van Decathlon.

Er zijn vele voordelen aan het gebruik van een acupressuur mat, maar er zijn natuurlijk ook nadelen. Het is daarom cruciaal om je goed te informeren voordat je een aankoop doet.

Als je snel een acupressuur mat wilt proberen zonder veel te investeren, is er zelfs een variant verkrijgbaar bij Action. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in holistische benaderingen, is er een speciale Flowee mat die net dat beetje extra biedt. Ten slotte, om het meeste uit je acupressuur mat te halen, is het belangrijk om te begrijpen hoe je deze het beste kunt gebruiken.

Veelgestelde Vragen

1. Hoe gebruik ik een acupressuurmat van Lidl?

Je kunt een acupressuurmat van Lidl gebruiken door erop te liggen en je lichaamsgewicht gelijkmatig te verdelen. Blijf op de mat liggen voor ongeveer 10-20 minuten per sessie.

2. Wat zijn de voordelen van een acupressuurmat?

Een acupressuurmat kan helpen bij het verlichten van spierspanning, het bevorderen van ontspanning, het verbeteren van de bloedsomloop en het verminderen van stress en vermoeidheid.

3. Hoe vaak moet ik een acupressuurmat gebruiken om resultaten te zien?

Om resultaten te zien, wordt aanbevolen om een acupressuurmat regelmatig te gebruiken, bijvoorbeeld 2-3 keer per week. Consistent gebruik kan de beste resultaten opleveren.

4. Kan iedereen een acupressuurmat gebruiken?

In het algemeen kan iedereen een acupressuurmat gebruiken, maar het is belangrijk om medische advies in te winnen als je last hebt van huidaandoeningen, bloedingsstoornissen of als je zwanger bent. Raadpleeg altijd een arts als je twijfelt.

» Referenties


1. Piyush Mehta, Vishwas Dhapte, Shivajirao Kadam, & Vividha Dhapted. (2017). Contemporary acupressure therapy: Adroit cure for painless recovery of therapeutic ailments. Journal of Traditional and Complementary Medicine, 7(2), 251–263.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5388088/

2. Na Li, Zongshuo Hao, Huiju Cao, Liting Guo, Hongwen Cao, Na Li, Yunfan Yang, Tifeng Jiao, Hailong Liu, & Mingli Wang. (2022). Acupressure mat-like nanostructure with improved SERS performance. Optics & Laser Technology, 148, 107765.
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0030399221008537

3. Antonio Frizziero, Paolo Finotti, Cinzia La Scala, Giovanni Morone, Giovanni Piran, & Stefano Masiero. (2021). Efficacy of an Acupressure Mat in Association with Therapeutic Exercise in the Management of Chronic Low Back Pain: A Prospective Randomized Controlled Study. Applied Sciences, 11(11), 5211.
https://www.mdpi.com/2076-3417/11/11/5211

4. Kerr, Daniel P., Walsh, Deirdre M., & Baxter, David. (2003). Acupuncture in the Management of Chronic Low Back Pain: A Blinded Randomized Controlled Trial. The Clinical Journal of Pain, 19(6), 364-370.
https://journals.lww.com/clinicalpain/Abstract/2003/11000/Acupuncture_in_the_Management_of_Chronic_Low_Back.4.aspx

» Referenties

Conclusie beste Acupressuur Mat 2023

 • Beste Acupressuur Mat – Flowee
 • Meest toegankelijke Acupressuurmat – Brellavio
 • Beste Spijkermatras – Flowee
 • Beste Acupressuur Mat prijs/kwaliteit – Brellavio
 • Meest duurzame Acupressuur Mat – Flowee
Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Acupressuur mat Lidl: Alles wat je moet weten (2023)

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips