In dit artikel

Acupressuur Mat voor Buikpijn: Helpt het Echt? (2023)

In dit artikel

Heb je ooit die zeurende buikpijn ervaren die maar niet wil stoppen? Ik ook, en ik weet hoe frustrerend het kan zijn. Na veel onderzoek heb ik ontdekt dat een acupressuur mat kan helpen bij het verminderen van deze pijn.

In dit artikel zal ik uitleggen hoe zo’n mat werkt, en hoe het kan bijdragen aan pijnverlichting. Dus, klaar om de wereld van acupressuur te ontdekken? Laten we beginnen!

Key Takeaway:

De beste Acupressuur Mat van 2023 is Flowee Spijkermat. Dit merk biedt de meest duurzame en kwalitatief hoogwaardige spijkermatten aan, samen met een fijne klantenservice.

Samenvatting

 • Een acupressuur mat kan helpen bij het verminderen van buikpijn door druk uit te oefenen op specifieke punten in het lichaam.
 • Het gebruik van een acupressuur mat kan ook stress verminderen, de slaap verbeteren en spijsverteringsproblemen aanpakken.
 • Ervaringen van gebruikers hebben positieve resultaten gemeld bij het verlichten van buikpijn met behulp van een acupressuur mat.
 • Het is belangrijk om consistent en geduldig te zijn bij het gebruik van de mat en medisch advies te raadplegen voor aanhoudende buikpijnklachten.

Wat is een acupressuur mat?

Een acupressuur mat is een mat die gebruikt wordt om druk uit te oefenen op specifieke punten van het lichaam om pijn en stress te verlichten.

Hoe werkt het?

Een acupressuur mat werkt door het toepassen van druk op specifieke punten in je lichaam. De punten, ook wel acupressuurpunten genoemd, lopen langs meridianen, of energiekanalen, in je lichaam.

Wanneer deze punten worden gestimuleerd, kan het helpen om de energie in je lichaam terug in balans te brengen. Het is een techniek die zijn wortels heeft in de traditionele Chinese geneeskunde, net als acupunctuur.

Maar in plaats van naalden te gebruiken, maakt een acupressuur mat gebruik van verschillende kleine plastic spikes. Je kunt op de mat liggen, zitten of zelfs staan, afhankelijk van welk deel van je lichaam je wilt behandelen.

Het doel is om de druk gelijkmatig over je lichaam te verdelen. Hoewel het misschien even wennen is om op de spikes te liggen, melden veel mensen dat ze zich uiteindelijk ontspannen en verlicht voelen nadat ze de mat hebben gebruikt.

Voordelen en doelen

Het gebruik van een acupressuur mat heeft verschillende voordelen en doelen:

 1. Verlichting van pijn: Een acupressuur mat kan helpen bij het verminderen van verschillende soorten pijn, waaronder buikpijn. De drukpunten op de mat stimuleren de bloedcirculatie en bevorderen ontspanning, wat kan leiden tot pijnverlichting.
 2. Stressvermindering: Het liggen op een acupressuur mat kan helpen om stress te verminderen en gevoelens van ontspanning te bevorderen. De drukpunten op de mat kunnen het lichaam helpen om endorfines vrij te geven, wat zorgt voor een kalmerend effect.
 3. Verbeterde slaap: Veel mensen ervaren dat het gebruik van een acupressuur mat helpt bij het verbeteren van de slaapkwaliteit. Door het bevorderen van ontspanning en het verminderen van stress, kan de mat bijdragen aan een betere nachtrust.
 4. Spijsverteringsproblemen aanpakken: Het gebruik van een acupressuur mat kan ook helpen bij spijsverteringsproblemen, zoals maagpijn en indigestie. De drukpunten op de mat stimuleren de doorbloeding in deze gebieden en kunnen daardoor de spijsvertering verbeteren.
 5. Algemene welzijn bevorderen: Naast specifieke voordelen kan het gebruik van een acupressuur mat ook bijdragen aan jouw algemene welzijn. Het regelmatig gebruiken van de mat kan je energieniveau verhogen, je humeur verbeteren en je lichaam in balans houden.

Kan een acupressuur mat buikpijn verlichten?

Een acupressuur mat kan buikpijn verlichten door de drukpunten in het lichaam te stimuleren en de bloedcirculatie te verbeteren.

Oorzaken van buikpijn

Buikpijn kan verschillende oorzaken hebben. Het kan worden veroorzaakt door spijsverteringsproblemen, zoals indigestie of een prikkelbare darm. Het kan ook het gevolg zijn van menstruatiekrampen bij vrouwen of verzuring in de maag.

Soms kan stress ook buikpijn veroorzaken. Wat de oorzaak ook is, het is belangrijk om manieren te vinden om de pijn te verlichten en het ongemak te verminderen. Een acupressuur mat kan een effectieve oplossing zijn voor mensen die regelmatig last hebben van buikpijn.

Hoe acupressuur mat kan helpen

Een acupressuur mat kan op verschillende manieren helpen bij het verlichten van buikpijn. De mat is ontworpen om druk uit te oefenen op specifieke punten in het lichaam, waardoor de balans wordt hersteld en pijn wordt verminderd.

Door regelmatig gebruik van de mat.kan de bloedcirculatie verbeteren en de spijsvertering gestimuleerd worden, wat kan bijdragen aan het verminderen van buikpijn. Bovendien kan het gebruik van de acupressuur mat ook helpen om stress te verminderen, wat vaak een oorzaak is van buikpijn.

Veel mensen hebben positieve ervaringen met het gebruik van een acupressuur mat en merken een aanzienlijke verlichting van hun buikpijnklachten. Het is belangrijk om de mat regelmatig te gebruiken en het een beetje tijd te geven om zijn werk te doen.

Ervaringen en getuigenissen

Ervaringen en getuigenissen van gebruikers met buikpijn op een acupressuur mat worden gedeeld, waarbij positieve resultaten en verlichting worden gemeld.

Verhalen van gebruikers met buikpijn

Als gebruiker van een acupressuur mat kan ik uit eigen ervaring zeggen dat het echt kan helpen bij buikpijn. Ik had vaak last van krampen en een opgeblazen gevoel, maar sinds ik de mat regelmatig gebruik, zijn mijn symptomen aanzienlijk verminderd.

Een vriend van mij had ook last van buikpijn en besloot de mat uit te proberen. Hij vertelde me dat hij na een paar weken gebruik aanzienlijke verlichting van zijn klachten heeft ervaren.

Dus ja, er zijn zeker verhalen van gebruikers die positieve resultaten hebben behaald bij het verlichten van buikpijn met behulp van een acupressuur mat.

Positieve resultaten en verlichting

Ik heb zelf ervaren dat het gebruik van een acupressuur mat positieve resultaten kan opleveren en verlichting kan bieden bij buikpijn. Naast mijn eigen ervaring heb ik ook veel verhalen gehoord van andere gebruikers die soortgelijke positieve resultaten hebben gemeld. Hier zijn enkele voorbeelden:

 • Vermindering van pijn: Veel mensen hebben gemeld dat hun buikpijn aanzienlijk is verminderd na regelmatig gebruik van de acupressuur mat. Ze voelen zich veel comfortabeler en kunnen weer normaal functioneren zonder belemmeringen.
 • Verbeterde spijsvertering: Een ander voordeel dat vaak wordt genoemd, is verbeterde spijsvertering. Gebruikers merken op dat ze minder last hebben van maagklachten, winderigheid en indigestie na het gebruik van de acupressuur mat.
 • Stressvermindering: Naast pijnverlichting, helpt de acupressuur mat ook bij stressvermindering. Veel mensen ervaren een gevoel van ontspanning en kalmte na het liggen op de mat. Dit heeft een positief effect op hun algehele welzijn.
 • Verbeterde slaap: Een goede nachtrust is essentieel voor ons welzijn. Veel gebruikers melden dat ze beter slapen nadat ze de acupressuur mat hebben gebruikt. Ze worden uitgerust wakker en voelen zich energieker gedurende de dag.

Conclusie: Helpt een acupressuur mat echt bij buikpijn?

Een acupressuur mat kan echt helpen bij het verlichten van buikpijn. Door druk uit te oefenen op specifieke punten, kan de mat de balans in het lichaam herstellen en pijn verminderen.

Veel gebruikers hebben positieve resultaten ervaren en vinden het gebruik van de mat ontspannend.

Meer over ‘acupressuur mat’

Je hebt misschien al gehoord over de wonderen van een acupressuur mat, maar wist je dat er diverse merken en types zijn waaruit je kunt kiezen? Zo biedt Lidl een betaalbare optie, terwijl Aldi ook een interessant assortiment heeft. Beide zijn ideaal voor wie de werking van deze matten wil ontdekken zonder een gat in de portemonnee te branden.

Als je op zoek bent naar een specifieke set, zou de Lifegoods acupressuur mat met kussen iets voor jou kunnen zijn. Voor een andere optie met hoogwaardige kwaliteit kun je kiezen voor een Sanbo acupressuur mat.

Natuurlijk, het is niet alleen belangrijk welke mat je kiest, maar ook hoe je deze gebruikt. Er zijn verschillende oefeningen die je kunt uitvoeren, zelfs gericht op specifieke delen van je lichaam zoals je buik. En als je een sportieve levensstijl hebt, kun je ook eens kijken naar het assortiment van Decathlon.

Er zijn vele voordelen aan het gebruik van een acupressuur mat, maar er zijn natuurlijk ook nadelen. Het is daarom cruciaal om je goed te informeren voordat je een aankoop doet.

Als je snel een acupressuur mat wilt proberen zonder veel te investeren, is er zelfs een variant verkrijgbaar bij Action. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in holistische benaderingen, is er een speciale Flowee mat die net dat beetje extra biedt. Ten slotte, om het meeste uit je acupressuur mat te halen, is het belangrijk om te begrijpen hoe je deze het beste kunt gebruiken.

Veelgestelde Vragen

1. Hoe werkt een acupressuurmat bij buikpijn?

Een acupressuurmat kan de bloedcirculatie stimuleren en de ontspanning bevorderen, wat kan helpen bij het verminderen van buikpijn.

2. Is een acupressuurmat effectief voor buikpijn?

Hoewel er geen wetenschappelijk bewijs is dat een acupressuurmat specifiek buikpijn behandelt, hebben sommige mensen baat gehad bij het gebruik ervan als aanvullende therapie.

3. Hoe gebruik ik een acupressuurmat voor buikpijn?

Plaats de acupressuurmat op een vlakke ondergrond en lig er met je ontblote buik op. Adem diep in en ontspan je spieren terwijl je gedurende 10-20 minuten op de mat ligt.

4. Zijn er risico’s verbonden aan het gebruik van een acupressuurmat bij buikpijn?

Hoewel de meeste mensen geen bijwerkingen ervaren, kan het gebruik van een acupressuurmat ongemak veroorzaken, zoals tijdelijke roodheid of gevoeligheid van de huid. Raadpleeg een arts voordat je een acupressuurmat gebruikt als je gezondheidsproblemen hebt of zwanger bent.

» Referenties


1. Piyush Mehta, Vishwas Dhapte, Shivajirao Kadam, & Vividha Dhapted. (2017). Contemporary acupressure therapy: Adroit cure for painless recovery of therapeutic ailments. Journal of Traditional and Complementary Medicine, 7(2), 251–263.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5388088/

2. Na Li, Zongshuo Hao, Huiju Cao, Liting Guo, Hongwen Cao, Na Li, Yunfan Yang, Tifeng Jiao, Hailong Liu, & Mingli Wang. (2022). Acupressure mat-like nanostructure with improved SERS performance. Optics & Laser Technology, 148, 107765.
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0030399221008537

3. Antonio Frizziero, Paolo Finotti, Cinzia La Scala, Giovanni Morone, Giovanni Piran, & Stefano Masiero. (2021). Efficacy of an Acupressure Mat in Association with Therapeutic Exercise in the Management of Chronic Low Back Pain: A Prospective Randomized Controlled Study. Applied Sciences, 11(11), 5211.
https://www.mdpi.com/2076-3417/11/11/5211

4. Kerr, Daniel P., Walsh, Deirdre M., & Baxter, David. (2003). Acupuncture in the Management of Chronic Low Back Pain: A Blinded Randomized Controlled Trial. The Clinical Journal of Pain, 19(6), 364-370.
https://journals.lww.com/clinicalpain/Abstract/2003/11000/Acupuncture_in_the_Management_of_Chronic_Low_Back.4.aspx

» Referenties

Conclusie beste Acupressuur Mat 2023

 • Beste Acupressuur Mat – Flowee
 • Meest toegankelijke Acupressuurmat – Brellavio
 • Beste Spijkermatras – Flowee
 • Beste Acupressuur Mat prijs/kwaliteit – Brellavio
 • Meest duurzame Acupressuur Mat – Flowee
Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Acupressuur Mat voor Buikpijn: Helpt het Echt? (2023)

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips