In dit artikel

Accepteren en Loslaten | 5 Simpele Praktische Tips + Bonus!

Accepteren en Loslaten (2023) | 5 Simpele Praktische Tips + Bonus!

In dit artikel

Accepteren en loslaten maakt je leven een stuk rustiger. En een minder gecompliceerd leven wil toch iedereen, nietwaar? Word beter in loslaten dankzij de 5 tips die ik je vandaag aanreik in dit blogartikel. Ik ben graag jouw ‘leren loslaten boek’ voor een zinvol bestaan.

50 Praktische groei tips
Met mijn 50 gratis tips maak jij de volgende stap in jouw persoonlijke groei!
Vraag nu het E-book aan

1. Accepteren wat je niet kunt veranderen

Hoe confronterend het ook is: laat los waar je geen controle over hebt. Het is een proces waar ik dagelijks mee bezig ben en het levert me vrijheid, blijdschap en rust op.

Er zijn situaties waar je volledige controle over hebt, maar ook zaken waar je geen controle over kunt uitoefenen. We piekeren, klagen en filosoferen vaak over dingen die we niet kunnen veranderen. Je verleden is bijvoorbeeld iets wat je niet kunt uitwissen, net zoals je het gedrag van familieleden niet kunt veranderen. Maar ook op het nieuws en het weer is geen invloed uit te oefenen. En wat dacht je van je uiterlijk? Dat is grotendeels iets wat je niet kunt veranderen of bijstellen.

Wat is accepteren? Bemerk je spanning of negatieve gevoelens bij dit soort voorbeelden? Stel jezelf de vraag of je hier wel controle over hebt. Is dit niet het geval, laat het dan los en leg je erbij neer. Kan je er wel controle over uitoefenen? Maak dan een plan van aanpak en doe wat in je vermogen ligt om te doen. Dit geeft beslist de rust die je zoekt! Leren loslaten en vertrouwen kost tijd, maar met jouw inzet en motivatie gaat dit je ongetwijfeld lukken.

2. Laat los wat iemand anders van je vindt

Je hebt nooit volledige controle over wat iemand van jou denkt. Mensen denken nu eenmaal wat ze voelen en daarbij houden ze vaak geen rekening hoe jij je daarover voelt.

Maar eigenlijk is het ook helemaal niet belangrijk wat iemand van je denkt. Het is namelijk jouw leven en het gaat erom dat jij je verhaal op deze planeet vertelt. Jouw ervaringen zijn van onschatbare waarde en jezelf druk maken over wat anderen van je vinden is eigenlijk niet meer dan een nutteloze bezigheid.

Ga daarom aan de slag met hoe jij naar jezelf kijkt. Houd van jezelf, daag je uit om het goede te doen en wandel in liefde. En leef je leven vooral in overeenstemming met de waarden die voor jou belangrijk zijn. Dit geeft rust en kost je veel minder energie.

3. Probeer niet langer perfect te zijn

Het is onmogelijk om perfect te zijn – hoe graag je dat misschien ook wilt. Het leven en ook jouw bestaan zijn niet altijd maakbaar. Bovendien is het onmogelijk om alles perfect te doen. Hoe meer je streeft naar perfectie, hoe verder je afstaat van de realiteit. Je kunt nu eenmaal niet veranderen wat is.

Stop daarom deze onzinnige strijd. Het is goed om imperfect te zijn. Doe vooral wat in jouw macht ligt zónder dat je dit perfect wilt doen.

Daar hoort ook een stukje pijn accepteren bij. Want de strijd die je voert om perfect te zijn, brengt vaak allerlei negatieve en pijnlijke gevoelens met zich mee. Wees mild voor jezelf en geef loslaten betekenis.

4. Gooi al je overbodige verlangens overboord

Als mens wil je vaak meer en dit staat je soms aardig in de weg. Ontevredenheid kan je plotseling overvallen waardoor je leven niet langer leuk lijkt of zin heeft voordat je een bepaald product hebt gekocht.

Zowel kleine als grote verlangen sluipen stiekem je brein binnen en geven je een gevoel van ontevredenheid. Toch speel jij hierin een cruciale rol. Jij beslist namelijk wat je ermee doet. Observeer wat je voelt en laat het verlangen naar meer los. En vertel jezelf hoe goed je het hebt en dat je leven ook nu leuk genoeg is. Er is tenslotte genoeg om dankbaar voor te zijn!

Het is beslist de moeite waard om het eens te proberen!

5. Stel je verwachtingen bij

Veel problemen in relaties ontstaan door te hoge verwachtingen van anderen. Ga maar eens op onderzoek uit wat jij zoal verwacht van de mensen in je nabije omgeving. Vind je dit redelijk?

Je leven is niet afhankelijk van hoeveel ‘likes’ je krijgt op je social media platformen en of mensen in je nabije omgeving je leven ook op Facebook en Instagram bewonderen.

Leren loslaten in je relatie, leren loslaten op je werk, het loslaten van een ex of het loslaten van een kind, het zijn thema’s waar velen dagelijks mee worstelen. En vaak hebben ze alles te maken met verwachtingen.

Verwachtingen loslaten voorkomt flink wat frustratie. En onthoud dat het goed is om veel bij jezelf te houden. Doe iets zonder wat terug te verwachten of probeer je verwachtingen bij te stellen. Op die manier voorkom je flink wat verwarring.

Het is onmogelijk om andere mensen te veranderen. Wat je wel kunt is jezelf veranderen. Besteed daar je tijd en aandacht aan. Laat daarom los en verwacht minder voor een gelukkig leven.

Tot slot: loslaten kun je leren. Leer een situatie accepteren zoals hij is. Daar hoef je geen leren loslaten workshop voor te volgen, want je kunt er vandaag al mee beginnen.

Meer voor jouw persoonlijke ontwikkeling

Wil jij de volgende stap maken in jouw persoonlijke groei? Focus je dan naast persoonlijke ontwikkeling ook op je gezondheid en verdiep je in geldzaken.

Als jij je richt op persoonlijke groei, ben je vast bekend met de termen dankbaarheid, persoonlijke kernwaarden, zelfliefde en zelfontwikkeling. Mocht je nu zoekende zijn in wat jouw stap gaat zijn om zelfvertrouwen te vergroten, om te gaan met HSP of om uit jouw burn out te komen. Wellicht is en podcast zelfontwikkeling dan een goede eerste stap.

Het kan helpen om achter jouw positieve eigenschappen te komen en positief te denken, maar ook het onderzoeken van jouw belemmeringen en wat dit voor invloed heeft op zelfdiscipline en jouw mindset kan heel nuttig zijn. Hoe ben je geconditioneerd? En wat heeft dit voor invloed op zelfbewustzijn? Wat is mindhacking? Hiermee leer je meer over gezondheid en geluk, het levenswiel kan hier ook een onderdeel in spelen.

Leren middels neurofeedback en oude overtuigingen accepteren en loslaten is aan te raden. Op deze manier een gezonde relatie met jezelf en anderen visualiseren en een meer altruïstisch leven leiden.

Mocht je al dieper in de materie zitten dan zullen de woorden affirmaties, mantra, autosuggestie en het universum je niet onbekend voorkomen. Wellicht zijn ook de universele wetten als wet van de aantrekking en wet van compensatie al aan de orde gekomen. Zo niet lees dan zeker even door.

Met microdosing kun je tot diepere inzichten komen, ook door middel van andere methodes kun je jezelf beter leren kennen. Bijvoorbeeld gezichtlezen (fysionomie) of hypnose. Dan denk je vast, is hypnose gevaarlijk, NEE! Andere takken van holistische blik zijn familieopstellingen. Maar inzicht krijgen middels de sterren, human design kan ook veel inzichten in jezelf vergaren. Daar heb je dan geen documentaires persoonlijke ontwikkeling voor nodig.

Ben je juist meer opzoek naar een training of docu dan kun je je verdiepen in documentaire mindset of de beste mindset training of zelfs obstacle mindset. I am not your guru van Tony Robbins is ook inspirerend. Check ook eens de Black Friday persoonlijke ontwikkeling.

Middels al deze wegen kun je dichter bij je ikigai komen, jouw passie. Dit kan zijn leven vanuit minimalisme, een nieuwe opleiding in NLP volgen of de stroming wetenschap waarheid volgen. Alles is oké.

Wil je meer weten over de mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn voor je ontwikkeling en gezondheid én waar ze het beste kan kopen. Je kan bij al onze partners met een gerust hart aan de slag. In veel gevallen zelfs met een leuke korting! Ik ben benieuwd welke keuze jij gaat maken! Laat onder de blog een bedankt tekstje achter.

Bonus: Cursus Leren Loslaten van Jan Bommerez

De Cursus ‘Leren Loslaten’ van Jan Bommerez is zeker de moeite waard als je op een gezonde, bewuste manier wilt leren loslaten. Onaangename gebeurtenissen en gevoelens accepteren is niet altijd gemakkelijk, maar dankzij deze cursus word je er beter in.

Je kan nu een jaar lang onbeperkt gebruik maken van de Leren Loslaten cursus van Jan Bommerez.

De cursus leren loslaten bestaat uit 33 lessen. Alle lessen zijn erop gericht om jou de juiste kennis over de kunst van leren loslaten te verschaffen.

Ook kan je nu profiteren van €15 extra korting op de cursus leren loslaten met de Kortingscode: ‘KORTING15’.

Als je graag meer te weten wilt komen over deze cursus en hoe ik deze persoonlijk heb ervaren, lees dan de review over de cursus Leren Loslaten van Jan Bommerez. Op die manier weet je waar je aan toe bent, en leer je zelf sneller de vaardigheid aan om te leren loslaten en accepteren!


Klik hier voor €15 extra korting kortingscode:Jan Bommerez ‘KORTING15’

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Accepteren en Loslaten (2023) | 5 Simpele Praktische Tips + Bonus!

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips