In dit artikel

Waarom Magnesium Bisglycinaat Goed Absorbeert

Waarom Magnesium Bisglycinaat Goed Absorbeert (2023)

In dit artikel

Heeft u ooit moeite gehad met het opnemen van magnesiumsupplementen? Als een ervaren gebruiker van voedingssupplementen heb ik dat probleem ook ondervonden. Na gedegen onderzoek heb ik ontdekt dat Magnesium Bisglycinaat beter wordt opgenomen door het lichaam in vergelijking met andere vormen van magnesium.

In dit artikel gaan we dieper in op de redenen en helpen we u beslissen welk magnesiumsupplement voor u het beste is. Mis het niet!

Key Takeaway

Het beste magnesium bisglycinaat van 2023 is Nutribites Magnesium Bisglycinaat. Dit merk bevat de twee beste vormen van magnesium waardoor spieren en hersenen ondersteund worden. Het is aangevuld met vitamines B6 en D3 voor makkelijke opname.

Samenvatting

 • Magnesium Bisglycinaat wordt beter opgenomen door het lichaam in vergelijking met andere vormen van magnesiumsupplementen door de natuurlijke binding met aminozuren.
 • Magnesium bisglycinaat biedt talrijke voordelen, zoals verbetering van slaapkwaliteit, ontspanning en stressverlichting, en ondersteuning van de spieren.
 • Dosering is belangrijk bij het nemen van magnesiumsupplementen om bijwerkingen te voorkomen. Het is raadzaam om advies in te winnen bij een gezondheidsprofessional.

Waarom Magnesium Bisglycinaat beter wordt opgenomen dan andere Magnesiumsupplementen

Magnesium Bisglycinaat wordt beter opgenomen dan andere Magnesiumsupplementen vanwege de natuurlijke binding met aminozuren, waardoor het gemakkelijk door het lichaam kan worden opgenomen.

Uitleg over Magnesium Bisglycinaat

Magnesium Bisglycinaat is een uniek type magnesiumsupplement en het heeft z’n populariteit te danken aan de uitstekende opneembaarheid. Dit komt omdat het is gebonden aan twee moleculen glycine, een aminozuur, waardoor het lichaam het herkent als een waardevolle voedingsstof om op te nemen.

Hierdoor wordt het veel efficiënter en sneller opgenomen in vergelijking met andere vormen van magnesium.

Deze bijzondere verbinding van magnesium en glycine maakt Magnesium Bisglycinaat een effectieve vorm van magnesiumsupplement. Het is vooral gunstig voor mensen die kampen met een magnesiumtekort, omdat het lichaam in staat stelt om meer van dit essentiële mineraal op te nemen.

Bovendien heeft deze vorm van magnesium ook een positieve invloed op ons zenuwstelsel en draagt het bij aan een goede geestelijke balans.

Voordelen van Magnesium Bisglycinaat

Magnesium bisglycinaat biedt talrijke voordelen ten opzichte van andere vormen van magnesiumsupplementen. Ten eerste is het een natuurlijk gebonden vorm van magnesium die zeer goed door het lichaam wordt opgenomen.

Dit betekent dat je lichaam de magnesium efficiënt kan gebruiken voor verschillende processen in het lichaam.

Een ander voordeel is dat magnesium bisglycinaat wordt beschouwd als een aminozuur door het lichaam, wat betekent dat het zeer goed wordt opgenomen. Hierdoor kan het effectief werken om verschillende gezondheidsvoordelen te bieden.

Daarnaast heeft magnesium bisglycinaat een groot opnamevoordeel ten opzichte van andere verbindingen. Het wordt goed opgenomen door het lichaam, waardoor het de spieren effectief kan ondersteunen en zorgen voor een goede geestelijke balans.

Het kan ook helpen de slaapkwaliteit te verbeteren en stress te verminderen.

Opneembaarheid van Magnesium Bisglycinaat

Magnesium bisglycinaat is een vorm van magnesium die uitstekend door het lichaam wordt opgenomen. Het aminozuurgebonden magnesium wordt gemakkelijk herkend en opgenomen in het spijsverteringsstelsel, waardoor het snel beschikbaar komt voor gebruik in het lichaam.

Dit maakt magnesium bisglycinaat een zeer effectieve vorm van magnesiumsupplement. Het kan helpen bij het ondersteunen van de spieren, verbeteren van de slaapkwaliteit en het verminderen van stress en spanning.

Bovendien kan magnesium bisglycinaat ook symptomen van een magnesiumtekort verminderen, waardoor het een waardevolle aanvulling is op een gezonde voeding en levensstijl.

Vergelijking met andere vormen van Magnesiumsupplementen

Magnesium bisglycinaat heeft een aantal voordelen ten opzichte van andere vormen van magnesiumsupplementen. De meest significante daarvan is de verbeterde opneembaarheid, waardoor het een ideale keuze is voor diegenen die op zoek zijn naar een effectief magnesiumsupplement. Hier zijn de details voor een beter begrip:

Type MagnesiumsupplementOpneembaarheidVoordelen
Magnesium BisglycinaatHoogst opneembaarVerbetering van de slaapkwaliteit, ontspanning en stressverlichting, ondersteuning van de spieren.
Magnesium CitraatMiddelmatige opneembaarheidGoede keuze voor ontspanning en stressverlichting, maar minder effectief dan bisglycinaat.
Magnesium OxideLaagste opneembaarheidBiedt minder voordelen vanwege de lage opneembaarheid, kan soms maagklachten veroorzaken.

Het is duidelijk dat magnesium bisglycinaat de beste keuze is in termen van opneembaarheid en voordelen. Consulteer altijd een gezondheidsprofessional om de juiste hoeveelheid magnesium te bepalen die het beste bij uw persoonlijke behoeften past.

Hoeveelheid Magnesium die je nodig hebt voor optimale opname

Als het gaat om het optimaliseren van de opname van magnesium, is het belangrijk om te weten hoeveel je precies nodig hebt. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid magnesium is afhankelijk van factoren zoals leeftijd, geslacht en gezondheidstoestand.

Over het algemeen wordt aanbevolen dat volwassen mannen ongeveer 300-400 mg magnesium per dag consumeren, terwijl vrouwen ongeveer 280-300 mg per dag nodig hebben.

Het is echter belangrijk op te merken dat niet al het ingenomen magnesium daadwerkelijk wordt opgenomen door het lichaam. Magnesiumsupplementen, vooral magnesium bisglycinaat, hebben een hogere opneembaarheid in vergelijking met andere vormen van magnesiumsupplementen.

Dit betekent dat je mogelijk lagere doseringen kunt nemen van magnesium bisglycinaat om dezelfde voordelen te behalen als bij andere magnesiumverbindingen.

Het is altijd raadzaam om advies in te winnen bij een gezondheidsprofessional om te achterhalen welke hoeveelheid magnesium voor jou optimaal is. Zij kunnen je helpen bepalen welke dosering geschikt is op basis van je individuele behoeften en gezondheidstoestand.

Onthoud dat het te veel innemen van magnesium ook bijwerkingen kan veroorzaken, dus het is belangrijk om de aanbevolen dosering niet te overschrijden.

Door de juiste hoeveelheid magnesium in te nemen en te kiezen voor een goed opneembare vorm zoals magnesium bisglycinaat, kun je ervoor zorgen dat je lichaam profiteert van de vele gezondheidsvoordelen die dit mineraal te bieden heeft.

Bijwerkingen van teveel Magnesium

Het is belangrijk om te onthouden dat het nemen van te veel magnesium kan leiden tot bijwerkingen. Hier zijn enkele mogelijke bijwerkingen van overmatige inname van magnesium:

 • Maagklachten: Een teveel aan magnesium kan maagklachten, buikpijn, misselijkheid en diarree veroorzaken. Dit komt omdat het lichaam moeite heeft om grote hoeveelheden magnesium efficiënt te verwerken.
 • Veranderingen in de stoelgang: Overmatige inname van magnesium kan leiden tot losse ontlasting of zelfs diarree. Dit kan vooral vervelend zijn voor mensen die al last hebben van een gevoelige spijsvertering.
 • Slaperigheid: Het nemen van te veel magnesium kan slaperigheid veroorzaken. vooral als het supplement vlak voor het slapengaan wordt ingenomen. Dit kan problematisch zijn voor mensen die al moeite hebben met wakker blijven gedurende de dag.
 • Spierzwakte: Hoewel magnesium belangrijk is voor spierfunctie, kan een overdosis leiden tot spierzwakte. Dit kan invloed hebben op de algehele prestaties en fysieke activiteit.

Conclusie

In conclusie, Magnesium Bisglycinaat is een uitstekende keuze als het gaat om het kiezen van een magnesiumsupplement vanwege zijn superieure opneembaarheid. Deze natuurlijk gebonden vorm van magnesium wordt gemakkelijk door het lichaam opgenomen en biedt vele voordelen, waaronder ondersteuning van de spieren, verbetering van de slaapkwaliteit en stressverlichting.

Als je last hebt van een magnesiumtekort, kan het nemen van Magnesium Bisglycinaat helpen om je gezondheid en welzijn te verbeteren. Overweeg dus zeker om dit effectieve magnesiumsupplement aan je dagelijkse routine toe te voegen.

Meer over magnesium bisglycinaat

Op het gebied van ‘Mineralen en spoorelementen‘, leggen we nu de focus op Magnesium Bisglycinaat. We hebben verschillende blogs samengesteld om je door alle ins en outs van dit essentiële mineraal te leiden. Als je je afvraagt ‘wat is Magnesium Bisglycinaat‘, begin dan daar om je basisbegrip te vormen. Bouw je kennis verder uit door te lezen over de ‘Rol van Magnesium Bisglycinaat‘ en de ‘Werking van Magnesium Bisglycinaat‘.

Benieuwd hoe het zich verhoudt tot andere magnesiumvormen? Ons artikel ‘Magnesium Bisglycinaat versus Magnesium Citraat‘ zal dat ontrafelen. Voor een diepere duik in de potentiële gezondheidsvoordelen, kijk naar ‘Voordelen van Magnesium Bisglycinaat‘. Daarnaast moet je ook bewust zijn van mogelijke ‘Bijwerkingen van Magnesium Bisglycinaat‘. In het bijzonder, als je interesse hebt in hoe Magnesium Bisglycinaat kan bijdragen aan een betere slaap, kijk dan naar ‘Magnesium Bisglycinaat en slapen‘. Voor de atleten onder ons, is er ‘Magnesium Bisglycinaat voor Sporters‘. Wellicht is ‘Kruidvat Magnesium Bisglycinaat‘ ook interessant om te lezen.

Het correct ‘Innemen van Magnesium Bisglycinaat‘ is essentieel voor optimale ‘Absorptie van Magnesium Bisglycinaat’, en deze artikelen zullen je daarbij helpen. Wil je weten hoe lang het effect aanhoudt? Lees dan ‘Effectduur van Magnesium Bisglycinaat‘. Magnesium Bisglycinaat heeft ook een rol in ‘Stressvermindering‘, ‘Botgezondheid‘, ‘Hartgezondheid‘, en kan bijzonder nuttig zijn ‘voor Kinderen‘ en ‘tijdens de Zwangerschap‘. Het heeft ook een impact op de ‘Spijsvertering‘ en kan helpen bij het in balans brengen van hormonen, zoals besproken in ‘Magnesium Bisglycinaat en Hormoonbalans‘. Bovendien hebben we ook artikelen over ‘Voedingsmiddelen rijk aan Magnesium Bisglycinaat‘ en hoe je kunt ‘Testen op een Magnesiumtekort‘.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is het voordeel van magnesium bisglycinaat ten opzichte van andere magnesiumsupplementen?

Magnesium bisglycinaat heeft een hogere biologische beschikbaarheid, wat betekent dat het beter door het lichaam kan worden opgenomen en benut. Dit zorgt voor een effectievere werking en minder kans op bijwerkingen zoals maagklachten.

2. Hoe werkt magnesium bisglycinaat om tekorten aan te vullen?

Magnesium bisglycinaat wordt gemakkelijk opgenomen in de darmen en kan snel worden getransporteerd naar verschillende weefsels en cellen in het lichaam waar het nodig is. Dit zorgt ervoor dat tekorten aan magnesium effectief worden aangevuld.

3. Zijn er bijwerkingen verbonden aan het gebruik van magnesium bisglycinaat?

Over het algemeen wordt magnesium bisglycinaat goed verdragen en zijn er weinig bijwerkingen gemeld. In zeldzame gevallen kunnen milde maagklachten of diarree optreden bij hoge doseringen. Het is altijd raadzaam om de aanbevolen dosering te volgen en eventuele bijwerkingen met een arts te bespreken.

4. Zijn er specifieke doelgroepen die baat hebben bij het gebruik van magnesium bisglycinaat?

Magnesium bisglycinaat kan gunstig zijn voor mensen die moeite hebben met het absorberen van magnesium uit andere supplementen of voedingsbronnen. Ook mensen met spijsverteringsproblemen of een gevoelige maag kunnen baat hebben bij de goed verteerbare vorm van magnesium bisglycinaat. Het kan ook nuttig zijn voor mensen met een specifieke behoefte aan magnesium, zoals sporters of mensen met stressgerelateerde klachten. Raadpleeg altijd een arts voordat u supplementen inneemt, vooral als u specifieke gezondheidsproblemen heeft.

» Referenties

‘Magnesium Bisglycinate as safe form for mineral supplementation in human nutrition’ – Stefan Siebrecht. Published 2013.
https://www.semanticscholar.org/paper/Magnesium-Bisglycinate-as-safe-form-for-mineral-in-Siebrecht/df3ec33570bc26330097284c53a4a5c3815be905

‘The Importance of Magnesium in Clinical Healthcare’ – Gerry K. Schwalfenberg and Stephen J. Genuis. Published online 2017 Sep 28.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5637834/

‘Study of Magnesium Formulations on Intestinal Cells to Influence Myometrium Cell Relaxation’ – Francesca Uberti, Vera Morsanuto, Sara Ruga, Rebecca Galla, Mahitab Farghali, Felice Notte, Chiarella Bozzo, Corrado Magnani, Antonio Nardone, Claudio Molinari. 2020 Feb 22.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32098378/

» Referenties

Conclusie beste Magnesium Bisglycinaat 2023

 • Beste magnesium bisglycinaat – Nutribites
 • Beste magnesium bisglycinaat poeder – Vitakruid 20% korting met kortingscode ‘GROEI
 • Beste magnesiumbisglycinaat prijs/kwaliteit – Nutribites
 • Beste magnesium bisglycinaat softgel – Now 20% korting met kortingscode ‘GROEI
 • Beste magnesium bisglycinaat capsule – Goldea Health 10% korting met kortingscode ‘GROEI
Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Waarom Magnesium Bisglycinaat Goed Absorbeert (2023)

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips