In dit artikel

Effectieve aankomen shakes voor gewichtstoename zonder moeite

In dit artikel

Heb je moeite met aankomen ondanks het eten van grote maaltijden? Je bent niet alleen; ik heb deze uitdaging ook gekend, en na uitgebreid onderzoek blijkbaar is het oplossen makkelijker dan je denkt.

In dit artikel deel ik effectieve tips voor gewichtstoename zonder moeite, door middel van voedzame shakes die vol zitten met calorieën en gezonde vetten. Ontdek hoe simpel het kan zijn!

Samenvatting

 • Gewichtstoename shakes helpen je bij het makkelijk en snel binnenkrijgen van veel calorieën, eiwitten en gezonde vetten, wat essentieel is voor het aankomen.
 • Zelfgemaakte shakes kunnen aangepast worden met ingrediënten als notenboter, Griekse yoghurt en havermout om voedingswaarde en smaak te verhogen.
 • Topkeuzes zoals Interactive Nutrition Mammoth 2500, Body & Fit Mass Perfection en Mutant Mass bieden een hoog aantal calorieën en eiwitten per portie en zijn populair onder atleten voor effectieve gewichtstoename.
 • Het aantal te consumeren shakes per dag hangt af van persoonlijke behoeften; het is belangrijk balans te houden en niet meer calorieën binnen te krijgen dan nodig om ongewenste vettoename te voorkomen.
 • Naast het gebruik van shakes is het bijhouden van een eetdagboek, eten op vaste tijden en het geleidelijk verhogen van de portiegrootte belangrijk voor succesvol aankomen.

Wat is een gewichtstoename shake?

Een glas gewichtstoename shake omringd door gezonde ingrediënten op een aanrecht.

Een gewichtstoename shake is een calorierijke drank ontworpen om jou op een eenvoudige en snelle manier aan de nodige voedingsstoffen te helpen om in gewicht aan te komen. Het is de perfecte oplossing voor iedereen die moeite heeft met het vergroten van hun calorie-inname door middel van reguliere maaltijden.

Het doel van een gewichtstoename shake

Gewichtstoename shakes zijn mijn beste vrienden geworden op dagen dat ik worstel om genoeg calorieën binnen te krijgen. Deze calorierijke drankjes zorgen ervoor dat ik meer energie binnenkrijg dan ik verbrand, cruciaal voor het opbouwen van spiermassa en aankomen.

Ze zijn makkelijk te maken en perfect voor iedereen met een druk leven of die snel vol zit. Zulke shakes noemt men ook wel mass gainers; ze zijn rijk aan koolhydraten en eiwitten, wat helpt bij het gezond aankomen.

Het consumeren van deze shakes biedt een simpele oplossing als je moeite hebt om aan te komen. Ze bevatten vaak een goede mix van ongeveer 20-30% eiwit en 70-80% koolhydraten, essentieel voor het voeden van je spieren en herstel na een trainingssessie.

Zo wordt het voor mij een stuk eenvoudiger om de extra kilo’s die ik wil, op een gezonde manier te verkrijgen zonder dat ik me gedwongen voel om constant te eten.

Hoe maak je zelf een gewichtstoename shake?

Een persoon maakt een gezonde, kleurrijke shake in de keuken.

Ontdek het simpele proces om thuis je eigen calorierijke shake te brouwen, ideaal voor als je op zoek bent naar een handige manier om aan te komen.

Keuze van vloeistof

Bij het maken van mijn weight gainer shake sta ik altijd even stil bij de keuze van vloeistof. Melk is een veelgebruikte basis die zorgt voor een romige textuur en extra eiwitten toevoegt aan mijn shake.

Echter, soms kies ik voor amandelmelk of water om een lichtere variant te creëren die nog steeds goed vult. Het uitproberen van verschillende soorten vloeistoffen helpt mij om precies die shake te vinden die past bij mijn smaak en voedingsdoelen.

Rekening houdend met mijn calorie-inname en allergieën, experimenteer ik regelmatig. Vruchtensap voeg ik soms toe voor een frisse twist, maar de extra suikers houd ik in de gaten.

De impact op smaak, textuur en voedingswaarde is verrassend als je varieert met de basisvloeistof. Na deze stap zorg ik ervoor dat ik genoeg eiwitten toevoeg, wat essentieel is voor mijn spierherstel en groei.

Eiwitten toevoegen

Het is belangrijk om eiwitten toe te voegen aan je shake, want dit helpt je bij het opbouwen van spieren. Veel gewichtstoename shakes bevatten al 20-30% eiwit. Dit percentage draagt bij aan de toename van het lichaamsgewicht, voornamelijk door de opbouw van spierweefsel.

Eiwit is een cruciale bouwsteen voor onze spieren en zonder voldoende eiwitten zou het moeilijk zijn om effectief in gewicht toe te nemen.

Mijn shake krijgt altijd een boost met een goede schep kwalitatief eiwitpoeder of natuurlijke bronnen zoals Griekse yoghurt, kwark of zelfs pindakaas. Deze voegen niet alleen eiwitten toe, maar ook smaak en textuur.

Ik let erop dat mijn eiwitinname in balans is met koolhydraten en vetten, omdat alleen extra eiwitten niet voldoende zijn voor een gezonde gewichtstoename. Het gaat om de combinatie van alle macronutriënten om mijn doelen te bereiken.

Koolhydraten toevoegen

Voor een effectieve gewichtstoename is het belangrijk dat mijn shakes niet alleen rijk zijn aan eiwitten, maar ook vol zitten met koolhydraten. Deze voedingsstoffen zijn de brandstof voor mijn workouts en herstel.

Ik gebruik vaak havermout, bananen of zoete aardappelen in mijn shakes om de koolhydraatinname op te krikken. Een goed uitgebalanceerde shake bestaat voor 70-80% uit koolhydraten, wat bijdraagt aan zowel gewichtstoename als spieropbouw.

Ik zorg ervoor dat de koolhydraten die ik toevoeg gezond en voedzaam zijn. Complexe koolhydraten zoals bruine rijst of quinoa zijn perfect omdat ze langzame energie leveren. Dit helpt om langdurig een vol gevoel te houden en ondersteunt de energiebehoefte gedurende de dag.

Eenvoudige sugars probeer ik te vermijden; deze kunnen snelle schommelingen in mijn bloedsuikerspiegel veroorzaken. Met deze strategie blijf ik opbouwen zonder ongewenste dips. Nu is het tijd om te kijken naar de vetten die ik kan toevoegen aan mijn weight gainer shakes.

Vetten toevoegen

Gezonde vetten zijn cruciaal voor mijn gewichtstoename shake. Ze leveren niet alleen essentiële voedingsstoffen, maar zorgen ook voor extra calorieën, wat helpt bij het aankomen.

Ik kies bijvoorbeeld vaak voor notenboters, zoals amandel- of pindakaas, of een scheutje olijf- of kokosolie. Deze ingrediënten maken mijn shake niet alleen rijker en voller van smaak, maar ze voorzien mijn lichaam ook van de benodigde bouwstenen voor gezonde cellen en hormonen.

Avocado’s zijn nog zo’n topper die ik graag aan mijn shake toevoeg; ze zitten vol goede vetten en vezels. Een kwart tot een halve avocado kan al een groot verschil maken, zowel in consistentie als in voedingswaarde.

Het betekent dat elke slok die ik neem rijk is aan de nutriënten die mijn lichaam nodig heeft om gezond te blijven terwijl ik aankom. Na het mengen van die vetten draai ik de bladzijde om en voeg ik nog extra ingrediënten toe voor die extra boost.

Extra ingrediënten

Om mijn gewichtstoename shakes een extra boost te geven, gooi ik er vaak nog wat bonus ingrediënten in. Denk hierbij aan notenboter voor gezonde vetten en een vollere smaak. Ook gebruik ik graag chiazaad of lijnzaad, niet alleen vanwege de vezels maar ook voor de omega-3 vetzuren die goed zijn voor mijn hart.

Voor die extra vitaminenkick gooi ik er soms ook wat spinazie of boerenkool door. Deze greens proef je nauwelijks terug door al het andere lekkers.

Een scheutje honing of ahornsiroop kan net die zoete twist geven die mijn shake naar een hoger niveau tilt, terwijl ik mijn lichaam tegelijkertijd voorzie van snel beschikbare energie.

En voor de dagen dat ik iets extra’s nodig heb, pak ik wel eens een handvol havermout om de shake te verdikken en meer langzame koolhydraten toe te voegen. Na het toevoegen van deze ingrediënten ben ik klaar om over te gaan op de beste gewichtstoename shakes van 2024.

Beste gewichtstoename shakes van 2024

Ontdek de topkeuzes voor gewichtstoename shakes die in 2024 jouw fitnessdoelen zonder moeite dichterbij brengen, en leer hoe deze shakes je kunnen helpen bij het effectief aankomen.

Interactive Nutrition Mammoth 2500

Interactive Nutrition Mammoth 2500 heeft zijn sporen verdiend als een krachtpatser onder de gewichtstoename shakes. Met een indrukwekkende 1300 calorieën per portie biedt het een stevige basis voor iedereen die snel wil aankomen.

De formule is rijk aan 60 gram hoogwaardige wei-eiwitten, wat essentieel is voor het opbouwen van spiermassa en herstel na trainingen.

Gebruikers in Canada omarmen Mammoth 2500 enthousiast, wat blijkt uit de positieve recensies. Dit product is perfect voor mensen die moeite hebben met aankomen, omdat het helpt meer calorieën binnen te krijgen dan je verbrandt, ook zonder intensief te sporten.

Effectieve gewichtstoename vraagt om voldoende calorie-inname; wie bijvoorbeeld 4000 kilocalorieën per dag moet consumeren, vindt in Mammoth 2500 een waardevolle bondgenoot. Kortom, deze shake is een krachtig hulpmiddel voor snelle en effectieve gewichtstoename.

Body & Fit Mass Perfection

Ik zweer bij Body & Fit Mass Perfection, vooral wanneer mijn doel is om spiermassa te vergroten zonder onnodige suikers. Deze shake is een krachtpatser met meer dan 1000 kilocalorieën en maar liefst 50 gram eiwitten per portie.

Het mooie is dat deze formule bol staat van de vitamines en mineralen, van A tot Z. Zo ondersteunt het niet alleen mijn spiergroei, maar houdt het ook mijn algehele gezondheid op peil.

Mass Perfection onderscheidt zich als een topkeuze voor serieuze atleten en bodybuilders. Het geeft die essentiële voedingsstoffen voor na een zware training en is praktisch suikervrij, wat uniek is voor massa shakes.

Het past perfect in mijn strakke trainingsregime, geeft mijn lichaam wat het nodig heeft zonder ongewenste toevoegingen. Elke slok voelt als een stap dichter bij mijn doel: perfecte spiermassa opbouwen.

Mutant Mass

Mutant Mass heeft me echt geholpen mijn doelen te bereiken. Met 56 gram eiwit per portie, afkomstig van zes verschillende bronnen, is het een krachtpatser voor iedereen die serieus wil bulken.

De natuurlijke koolhydraten en vetten uit voedingsmiddelen zoals gerst en havermout maken het een uitgebalanceerde shake voor na de training. Dit supplement staat bekend om zijn effectiviteit bij mensen met een snel metabolisme.

De verschillende smaken, zoals aardbei-banaan en vanille-ijs, maken het eenvoudig om aan mijn dagelijkse caloriebehoefte te voldoen zonder dat het saai wordt. Tijdens het testen in 2023 blonk Mutant Mass uit als een topkeuze onder weight gainers.

Nu we weten hoe effectief Mutant Mass kan zijn, laten we eens kijken hoe vaak je shakes moet drinken om optimale resultaten te behalen.

Hoeveel shakes moet je dagelijks nemen?

Het aantal shakes dat je dagelijks zou moeten nemen hangt helemaal af van jouw persoonlijke behoeftes en doelen. Als je moeite hebt om via gewone voeding genoeg eiwitten binnen te krijgen, dan kan een shake in de ochtend helpen om je dagelijkse eiwitdoel te bereiken.

Probeer altijd eerst je voedingsstoffen uit volwaardig eten te halen; shakes zijn een handige aanvulling, maar geen volledige vervanging.

Sommige mensen drinken meer dan één shake per dag, vooral als ze intensief trainen en hun spiermassa willen vergroten. Het tijdstip van het drinken kan ook verschillen: sommigen geven de voorkeur aan een shake na de training voor snel spierherstel, anderen drinken het tussen maaltijden door voor een extra eiwitboost.

Let wel op dat je niet meer calorieën binnenkrijgt dan je nodig hebt, anders kan dit leiden tot ongewenste vettoename in plaats van spiergroei. Nu we weten hoeveel shakes nuttig kunnen zijn, laten we eens kijken naar de voor- en nadelen van gewichtstoename shakes.

Voor- en nadelen van gewichtstoename shakes

Gewichtstoename shakes kunnen een uitkomst bieden voor mensen zoals ik die snel en effectief willen aankomen. Ze zijn rijk aan calorieën, eiwitten en vaak ook noodzakelijke vitamines en mineralen.

Dit maakt ze een handige toevoeging aan het dieet, vooral op drukke dagen waarop koken en uitgebreid eten erbij inschieten. Bovendien zorgen ze ervoor dat je tussen de maaltijden door gemakkelijk extra voedingsstoffen binnenkrijgt.

Ik merk dat het makkelijker is om de dagelijkse calorie-inname te verhogen zonder dat ik me overvol voel.

Toch is het niet allemaal positief; er kleven ook nadelen aan gewichtstoename shakes. Omdat ze zo calorierijk zijn, loop ik het risico te veel binnen te krijgen als ik niet goed oplet, wat kan leiden tot ongewenste vetopslag in plaats van spiergroei.

Daarnaast kunnen sommige shakes kunstmatige toevoegingen of suikers bevatten die minder gezond zijn. Een ander punt is dat deze shakes niet de volledige vervanging van een gevarieerde maaltijd kunnen zijn; ze missen soms belangrijke vezels en antioxidanten die ik wel uit hele voedingsmiddelen haal.

Nu ik deze voor- en nadelen ken, richt ik mijn aandacht op aanvullende tips voor effectieve gewichtstoename met shakes.

Aanvullende tips voor effectieve gewichtstoename met shakes

Het integreren van gewichtstoename shakes in mijn dieet heeft echt geholpen. Maar er is meer dat ik doe om de effecten te versterken.

 • Hou een eetdagboek bij: Ik noteer alles wat ik eet en drink, waardoor ik mijn calorie-inname kan monitoren en aanpassen waar nodig.
 • Eet op vaste tijden: Dit zorgt ervoor dat mijn lichaam regelmatig voedingsstoffen binnenkrijgt en helpt bij het opbouwen van een routine om aan te komen.
 • Verhoog langzaam de porties: Begin met kleine extra’s en bouw dit uit, zodat mijn maag geleidelijk went aan meer eten.
 • Voeg extra eiwit toe: Dit doe ik door bijvoorbeeld een scoop wei-eiwitpoeder toe te voegen aan mijn shakes, waardoor spieropbouw gestimuleerd wordt.
 • Gebruik weightgainer shakes: Sommige dagen kies ik voor een commerciële weightgainer shake om snel veel calorieën binnen te krijgen.
 • Vermijd water drinken voor de maaltijd: Hierdoor blijft er meer ruimte over in mijn maag voor calorierijk voedsel.
 • Eet grotere porties tijdens de maaltijden: Ik serveer mezelf bewust iets meer dan normaal om zo ongemerkt meer calorieën binnen te krijgen.

Conclusie

Shakes voor gewichtstoename kunnen echt een verschil maken. Ze leveren veel calorieën zonder dat je enorme maaltijden hoeft te eten. Met een paar eenvoudige ingrediënten maak je zelf zo’n krachtige shake.

Ze bieden een praktische oplossing, zijn makkelijk te maken en passen in een druk schema. De juiste balans vinden tussen calorieën, voeding en beweging is cruciaal. Vergeet niet dat jouw reis naar gewichtstoename uniek is en persoonlijk succes binnen handbereik ligt.

Veelgestelde Vragen

1. Wat zijn effectieve aankomen shakes?

Effectieve aankomen shakes zijn drankjes die veel calorieën en voedingsstoffen bevatten om je te helpen bij het aankomen.

2. Kan ik met shakes echt aankomen zonder veel moeite?

Ja, als je shakes gebruikt als aanvulling op je dagelijkse voeding, kun je gewichtstoename ondersteunen met minder moeite.

3. Hoe vaak moet ik aankomen shakes drinken voor het beste resultaat?

Voor een optimaal resultaat is het aanbevolen om dagelijks één of meerdere aankomen shakes te drinken, afhankelijk van je behoefte.

4. Moet ik nog steeds gezond eten als ik aankomen shakes gebruik?

Ja, het is belangrijk om ook gezonde voeding te blijven eten voor de beste resultaten en jouw algehele gezondheid.

5. Zijn er natuurlijke ingrediënten in effectieve aankomen shakes?

Veel effectieve aankomen shakes bevatten natuurlijke ingrediënten zoals fruit, noten en volle granen voor extra voedingswaarde.

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwpersoonlijkegroei.nl, is partner van Anouk en trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Ontdek zijn top 50 praktische tips voor persoonlijke groei in zijn gratis E-book. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail martijn@jouwpersoonlijkegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Effectieve aankomen shakes voor gewichtstoename zonder moeite

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips