In dit artikel

Twee Weken op een Shake Dieet: Wat Je Moet Weten (2023)

In dit artikel

Wil je snel wat kilootjes kwijtraken en overweeg je een shake dieet? Dat hebben wij ook geprobeerd! Uit ons onderzoek blijkt dat je tot wel 2,5 kilo per week kunt verliezen met dit dieet.

In dit artikel leggen we je precies uit hoe een shake dieet werkt, welke shakes het beste zijn en geven we je praktische tips om het vol te houden. Lees dus snel verder!

Key Takeaway

De beste dieet shake van 2023 is Orangefit Diet. Dit merk heeft een veganistische formule en bestaat voor 30% uit vitamines en mineralen en is verkrijgbaar in 4 smaken, met Vanille als mijn top favoriet!

Samenvatting

 • Met een shake dieet kun je tot wel 2,5 kilo per week afvallen door maaltijden te vervangen door shakes en andere eiwitrijke drankjes.
 • Een shake dieet kan je stofwisseling versnellen door eiwitten, die in de shakes zitten, en helpen bij het verbranden van vet.
 • Het kiezen van het juiste eiwitpoeder is cruciaal voor een succesvol shake dieet, zoals wei-eiwit, caseïne-eiwit, erwtenproteïne of soja-eiwit.
 • Een typisch dagschema voor een shake dieet omvat een ontbijtshake, maaltijdvervangende shake voor de lunch, evenwichtige avondmaaltijd en gezonde snacks tussen de maaltijden door.

Wat is een Shake Dieet en Hoe Werkt Het?

Een shake dieet is een methode om af te vallen waarbij maaltijden worden vervangen door shakes en andere eiwitrijke drankjes.

Afvallen met shakes en maaltijdvervangers

Shakes en maaltijdvervangers helpen bij het afvallen. Ze zitten vol met eiwitten en geven een vol gevoel. Ik vervang twee maaltijden per dag met shakes. Dit helpt me om kilo’s te verliezen.

Het is belangrijk om na het dieet weer gezond en evenwichtig te eten. Dit dieet is snel en makkelijk. Het past goed bij mensen die geen tijd hebben om gezonde maaltijden te maken. Maar, dit is maar een tijdelijke oplossing.

Het helpt om snel gewicht te verliezen, zoals met het 10 dagen shake-dieet. Toch moet ik daarna gezond blijven leven. Zo blijf ik op gewicht.

Versnellen van de stofwisseling

Een van de belangrijke voordelen van een shake dieet is dat het je stofwisseling kan versnellen. De shakes bevatten eiwitten, en eiwitrijk voedsel is bekend om zijn vermogen om je stofwisseling te verhogen.

Wanneer je eiwitten consumeert, verbrandt je lichaam meer calorieën om deze te verteren dan bij het verteren van koolhydraten of vetten. Dit betekent dat je lichaam harder werkt om de eiwitten af te breken en te gebruiken voor energie, wat kan leiden tot een hogere stofwisseling en mogelijk gewichtsverlies.

Daarnaast kunnen de shakes ook helpen om spiermassa op te bouwen, wat ook kan bijdragen aan een hogere stofwisseling. Het is belangrijk om te onthouden dat een gezonde en evenwichtige voeding ook essentieel is voor het behouden van een gezonde stofwisseling, zelfs als je afvalt met shakes.

Vetverbranding

Laten we het hebben over vetverbranding. Als je afvallen met shakes probeert, kan dit helpen om vet te verbranden. Shakes zijn vaak eiwitrijk en bevatten weinig vet of koolhydraten.

Het lichaam heeft meer energie nodig om eiwitten te verteren, waardoor het metabolisme wordt verhoogd. Dit kan leiden tot een grotere vetverbranding en gewichtsverlies. Het is wel belangrijk om na het shake dieet gezond te blijven eten om op lange termijn resultaten te behouden.

Belangrijke Aspecten van een Shake Dieet

– De keuze van het juiste eiwitpoeder is cruciaal voor een succesvol shake dieet.

– Er zijn verschillende soorten eiwitpoeders die aanbevolen worden voor een shake dieet.

– Het dagschema van een shake dieet speelt een belangrijke rol bij het behalen van resultaten.

Keuze van eiwitpoeder

Bij het kiezen van een eiwitpoeder voor je shake dieet, is het belangrijk om te letten op de juiste samenstelling en kwaliteit. Kies voor een eiwitpoeder met een hoog eiwitgehalte en weinig toegevoegde suikers en vetten.

Eiwitten helpen bij het opbouwen en behouden van spiermassa, wat belangrijk is tijdens het afvallen. Daarnaast is het goed om te kijken naar de smaak en textuur van het eiwitpoeder, zodat je er plezier aan beleeft om je shakes te drinken.

Let ook op mogelijke allergieën of intoleranties, zoals lactose of gluten, en kies een eiwitpoeder dat hiermee rekening houdt. Door de juiste keuze van eiwitpoeder kun je optimaal profiteren van de voordelen van het shake dieet en je gewichtsverliesdoelen bereiken.

Aanbevolen soorten eiwitpoeder

Als je een shake dieet wilt volgen, is het belangrijk om te kiezen voor de juiste soorten eiwitpoeder. Hier zijn enkele aanbevolen opties:

 1. Wei-eiwit: Dit is een populair type eiwitpoeder dat snel door het lichaam wordt opgenomen. Het bevat alle essentiële aminozuren die nodig zijn voor spierherstel en -opbouw.
 2. Caseïne-eiwit: Dit type eiwitpoeder wordt langzaam verteerd, waardoor het gedurende lange tijd een constante bron van voedingsstoffen biedt. Het is ideaal voor maaltijdvervangers of als snack voor langdurige verzadiging.
 3. Erwtenproteïne: Een plantaardige optie die rijk is aan eiwitten en ook veel vezels bevat. Het kan helpen om de bloedsuikerspiegel stabiel te houden en zorgt voor een langdurig vol gevoel.
 4. Soja-eiwit: Een andere plantaardige optie met een hoog eiwitgehalte en weinig vet. Het bevat ook essentiële aminozuren die belangrijk zijn voor spierherstel.

Shake dieet dagschema

Een shake dieet heeft een eenvoudig dagschema dat gemakkelijk te volgen is. Dit is mijn typische dag op een shake dieet:

 • Ontbijt: Begin de dag met een eiwitshake. Meng eiwitpoeder met water of melk in een blender en voeg wat fruit toe voor extra smaak en voedingsstoffen.
 • Tussendoortje: Als je honger hebt tussen de maaltijden door, neem dan een gezonde snack zoals groentesticks met hummus of een handvol noten.
 • Lunch: Vervang je lunch door een maaltijdvervangende shake. Dit zorgt ervoor dat je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt zonder te veel calorieën.
 • Tussendoortje: Nogmaals, als je behoefte hebt aan een tussendoortje, kies dan voor iets gezonds zoals yoghurt met wat bessen of een hardgekookt ei.
 • Avondeten: Geniet van een evenwichtige avondmaaltijd met mager vlees, vis of gevogelte en veel groenten. Je kunt ook nog steeds shakes toevoegen aan je avondmaal om de eiwitinname te verhogen.
 • Snack voor het slapengaan: Als je ‘s avonds trek krijgt, kun je kiezen voor een lichte snack zoals magere kwark met wat honing of een plakje kaas en komkommer.

Tips en Waarschuwingen bij Afvallen met Shakes

Let op de keuze van het eiwitpoeder en zorg voor een gebalanceerd dieet. Vergeet niet de benodigde apparatuur te hebben en geniet van een gezonde levensstijl. Lees verder voor meer tips en waarschuwingen bij het afvallen met shakes!

Gebruik van eiwitpoeder

Bij het gebruik van eiwitpoeder in een shake dieet, zijn er een paar belangrijke dingen om te overwegen. Ten eerste is het aanbevolen om eiwitpoeders te kiezen die van goede kwaliteit zijn en voldoende eiwitten bevatten voor gewichtsverlies.

Ook is het belangrijk om de instructies op de verpakking te volgen voor het mengen van de shakes. Het kan ook handig zijn om verschillende smaken eiwitpoeder uit te proberen om de shakes lekkerder te maken.

Onthoud dat eiwitpoeder slechts een aanvulling is op een uitgebalanceerd dieet en dat het nog steeds belangrijk is om gezond en gevarieerd te eten. Met de juiste keuzes en het juiste gebruik van eiwitpoeder, kan het shake dieet helpen bij het bereiken van gewichtsverliesdoelen.

Benodigde apparatuur

Je hebt niet veel apparatuur nodig om een shake dieet te volgen. Het belangrijkste is natuurlijk een blender of een goede mixer om je shakes te maken. Daarnaast is het handig om een maatbeker te hebben om de ingrediënten goed af te meten.

Verder heb je gewoon een glas of shaker nodig om je shakes in te doen en klaar te maken om te drinken. Het is misschien ook handig om een paar ijsblokjes bij de hand te hebben, als je van koude shakes houdt.

Maar dat is eigenlijk alles wat je nodig hebt! Het is heel eenvoudig en je kunt snel aan de slag met het maken en genieten van je shakes.

Belang van een gebalanceerd dieet

Een gebalanceerd dieet is essentieel voor een goede gezondheid en succesvol gewichtsverlies. Het omvat het eten van de juiste hoeveelheid voedingsstoffen, zoals eiwitten, koolhydraten en vetten, om ervoor te zorgen dat ons lichaam optimaal functioneert.

Een gebalanceerd dieet zorgt ervoor dat we alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgen die ons lichaam nodig heeft om gezond te blijven en energiek te zijn. Het helpt ook bij het behouden van een gezond gewicht en het verminderen van het risico op chronische ziekten zoals hartziekten en diabetes.

Door een gebalanceerd dieet te volgen, kunnen we ons lichaam voorzien van de juiste brandstof die het nodig heeft om goed te presteren.

Ervaringen en Conclusie.

Heb je ooit overwogen om een shake dieet te proberen? Het kan een snelle en effectieve manier zijn om gewicht te verliezen. Het vervangen van maaltijden door shakes kan helpen bij het verminderen van calorieën en het versnellen van de stofwisseling.

Maar onthoud, een gezonde levensstijl is ook belangrijk voor langdurig succes.

Meer over ‘Dieet Shakes’

In de zoektocht naar balans en welzijn, besloot Maria de wondere wereld van dieet shakes maken te verkennen. Ze was benieuwd of ze het shake dieet zou volhouden, en verdiepte zich in koolhydraatarme dieet shakes en experimenteerde met een 3 dagen shake dieet.

Op een dag, terwijl ze haar vegan shake dieet verkende, vroeg ze zich af: hoe werkt een shake dieet eigenlijk? Ze struinde het internet af en kwam nupo dieet shake tegen en vroeg zich af of een 2 weken shake dieet een goed startpunt zou zijn.

Maria was altijd sceptisch over producten zoals herbalife shake dieet, maar was nieuwsgierig naar de voordelen van keto dieet shakes. Ze wist dat ze de juiste keuzes moest maken, daarom zocht ze naar shake dieet body en fit, en overwoog zelfs dieet shakes van Vitalis.

Met een verlangen naar meer ondersteuning overwoog Maria een shake dieet met begeleiding, en vroeg zich af of een groente shake dieet of zelfs een chocolade shake dieet zou passen bij haar levensstijl.

De reis van Maria door de wereld van dieet shakes was er een van ontdekking en groei, en ze vond vele waardevolle bronnen en inzichten waardoor ze een meer geïnformeerde keuze kon maken over haar gezondheid en welzijn.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is het plan van twee weken op een shake dieet?

Het plan van twee weken op een shake dieet betekent gebruik maken van maaltijdvervangende shakes als vervanging voor maaltijden om gewicht te verliezen.

2. Hoe kunnen de shakes helpen bij het afvallen?

Maaltijdvervangende shakes en eiwitrijke shakes voor gewichtsverlies kunnen helpen bij het beperken van calorie-inname en het bevorderen van gezond eten om af te slanken.

3. Wat zijn enkele recepten voor het shake dieet?

Er zijn veel recepten voor het shake dieet die gezonde ingrediënten gebruiken. Ze zorgen ervoor dat je je vol voelt terwijl je alle nodige voeding krijgt.

4. Hoe kan lichaamsbeweging helpen met een shake dieetplan?

Lichaamsbeweging helpt bij het versnellen van gewichtsverlies met shakes door te helpen bij de verbranding van meer calorieën en vet.

5. Zijn er tips voor succesvol afvallen met shakes?

Ja, tips voor succesvol afvallen met shakes omvatten snacken op gezonde voedingsmiddelen, de inname van genoeg water, en volgen van goed dieetadvies.

» Referenties


1. Davis, Lisa M., Coleman, Christopher, Kiel, Jessica, Rampolla, Joni, Hutchisen, Tammy, Ford, Laura, Andersen, Wayne S., & Hanlon-Mitola, Andrea. (2010). Efficacy of a meal replacement diet plan compared to a food-based diet plan after a period of weight loss and weight maintenance: a randomized controlled trial. Nutr J, 9(11).
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2851659/

2. Cheskin, LJ., Mitchell, AM., Jhaveri, AD., Mitola, AH., Davis, LM., Lewis, RA., Yep, MA., & Lycan, TW. (2008). Efficacy of meal replacements versus standard food-based diet for weight loss in type 2 diabetes: a controlled clinical trial. Diabetes Educ, 34(118-127). doi: 10.1177/0145721707312463.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18267998/

3. Heymsfield, SB., van Mierlo, CAJ., van der Knaap, HCM., Heo, M., & Frier, HI. (2003). Weight management using a meal replacement strategy: meta and pooling analysis from six studies. Int J Obes Relat Metab Disord, 27(537-49). doi: 10.1038/sj.ijo.0802258.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12704397/

4. Ashley, JM., Herzog, H., Clodfelter, S., Bovee, V., Schrage, J., & Pritsos, C. (2007). Nutrient adequacy during weight-loss interventions: a randomized study in women comparing the dietary intake in a meal replacement group with a traditional food group. Nutr J, 6(6-12). doi: 10.1186/1475-2891-6-12.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/17592648/

» Referenties

Conclusie beste dieet shakes 2023

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwpersoonlijkegroei.nl, is partner van Anouk en trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Ontdek zijn top 50 praktische tips voor persoonlijke groei in zijn gratis E-book. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail martijn@jouwpersoonlijkegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Twee Weken op een Shake Dieet: Wat Je Moet Weten (2023)

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips